X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Krakowie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Krakowie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,a ktory szpital jest najlepszy przy opiece nad wczesniakami i cc wlasnie 'przed terminem'?
    Bo leze wlasnie w byle jakim, najblizszym mnie szpitalu nie w krk i akcja porodowa sie wyciszyla, chyba mnie za jakis czas wypisza, ale szyjka miekka, rozwarta lekko i dali nam sterydy na pluca, wiec chyba nie zakladaja, ze dociagne do 35 tygodnia. Dlatego chcialabym wiedziec czy ktos zna jakies opinie jak to jest w takich przypadkach w szpitalach krakowskich, bo tu napewno znowu nie przyjade jakby sie zaczelo znowu za szybko.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark III stopień referencyjności pod względem oddziału neonatologi mają tylko Kopernik i Ujastek, w Ujastku dużo więcej CC się odbywa.
    Ale nie martw się na zapas, też miałam miękką szyjkę w 30 tyg, zwiększyli mi magnez, luteinę, szyjka się utwardziła, skurcze wyciszyły, a teraz mała na świat nie chce wychodzić

kark lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lusia00 Nowa

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna któraś z was jakiegoś dobrego ginekologa z Rydygiera? Zastanawiałam się na Ujastkiem ale ostatnio słyszę dobre opinie również o Rydygierze a szczerze mówiąc miałabym bliżej. Nie mam jeszcze lekarza prowadzącego wiec może ktoś z Rydygiera.

• Isabel99 Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowy czas po porodzie to 3 doby po porodzie naturalnym i 5 po CC, ale wszystko zależy od stanu mamy i dzieciątka :) Niestety nie znam żadnego lekarza z Rydygiera i w tej kwestii nie pomogę.

2nn390bvocz6qjz5.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia00 wrote:
    Zna któraś z was jakiegoś dobrego ginekologa z Rydygiera? Zastanawiałam się na Ujastkiem ale ostatnio słyszę dobre opinie również o Rydygierze a szczerze mówiąc miałabym bliżej. Nie mam jeszcze lekarza prowadzącego wiec może ktoś z Rydygiera.

http://www.rydygierkrakow.pl/ginekologia/ginekologia_personel.html
    Podobno Grażyna Bogutyn jest dobra, o innych nie słyszałam
    Ale nie musisz mieć lekarza stamtąd by tam rodzić, lepiej umówić się z położną bo i tak 90% czasu przy porodzie spędzasz z nią, lekarz pojawia się na chwilę lub jak coś się dzieje

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    http://www.rydygierkrakow.pl/ginekologia/ginekologia_personel.html
    Podobno Grażyna Bogutyn jest dobra, o innych nie słyszałam
    Ale nie musisz mieć lekarza stamtąd by tam rodzić, lepiej umówić się z położną bo i tak 90% czasu przy porodzie spędzasz z nią, lekarz pojawia się na chwilę lub jak coś się dzieje

Chodziłam kiedyś do dr Bogutyn, naprawdę fajna, konkretna babeczka.

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a znacie jakieś opinie o cc w szpitalach? Bo ja zmieniam teraz gin i powiedziała, że z moją wadą serca nie powinnam rodzić sn. Chcę to jeszcze z kardiologiem przedyskutować, ale coś czuję, że będę musiała mieć cc.
    Tylko boję się, że w Krakowie traktują to jak operację - mąż gdzieś daleko na korytarzu, zobaczy dziecko na chwilę i je zabiorą, ja będę leżeć gdzieś sama i nawet na pierwsze karmienie nie dostanę małego po zabiegu... :/
    Nie wiecie może jak jest gdzie? Jakbym była na chodzie to jeździłabym po szpitalach, oglądała i pytała, a tak muszę leżeć plackiem i nie wiem nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:47

• Isabel99 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mówiła nam położna na dniach otwartych w Rydygierze, u nich jest możliwość aby mąż był przy CC - jest to płatne 150 zł. Mówili też że później tata ma kontakt z maleństwem skóra do skóry - tylko wiadomo nie tak długo jak po porodzie naturalnym. Póki mama nie będzie w stanie (tj jak ją zszyją o przestanie działać znieczulenie) to malec leży na noworodkach. Ale jeżeli wszystko będzie ok to mąż może cały czas przebywać z Tobą na sali po porodzie, a jak już się "uruchomi" kobietę po cc tj wstaniesz i będziesz mogła funkcjonować to malca dostajesz do pokoju :)

2nn390bvsuw5ao2z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 09:54

kark, KUNIAK lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w Rydygierze tak jak pisze Isabel jest taka możliwość, w każdym innym szpitalu mąż nie może uczestniczyć w cc, bo to jest jednak operacja Kark i każda dodatkowa osoba na sali to jednak dodatkowe ryzyko, w końcu otwierają Ci brzuch

kark lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie chodzi mi o męża na sali operacyjnej, raczej o to, że np. jak mnie będą szyć to mąż dostanie dziecko do jakiegoś pokoiku, będzie mógł je kangurować, potem mnie tam dowiozą i będzie mógł przystawić mi je do piersi itd.
    Bo z opinii w internecie czytam, że raz można, a raz biorą dziecko, ciebie przewożą gdzieś tam, a do karmienia przywożą dopiero po kilku-kilkunastu godzinach.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rydygierze dają mężowi do kangurowania, w Ujastku chyba nie, ale pewna nie jestem

kark lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) Pewnie jak już wszystko się uspokoi i będę mogła podróżować to wybiorę się i popytam :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• star Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam sn w Mswia (położniczy już zamknięty) i w Żeromskim. Żeromskiego polecam. Jeśli przez te pół roku nic się nie zmieni, to tym razem także zamierzam tam rodzić ;)

V0afp2.png
  • malamala Nowa

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Zastanawiam się na szpitalem Rydygiera oraz Narutowicza (ten mam bliżej). Jeśli chodzi o Rydygiera byłam na dniach otwartych, położne bardzo miłe. Jeśli chodzi o sale szału nie ma ale nie to jest najwazniejsze. Jeśli chodzi o Narutowicza nie mają dni otwartych weszłam z ulicy i zostalismy bardzo miło z mężem przyjęci. Zostaliśmy oprowadzeni po sali porodowej i są super jest ich chyba 3-4. Później następna położna nas oprowadziła po salach poporodowych chociaż było dużo dziewczyn z maluszkami nie było problemu żeby zobaczyć jak one wyglądają. Teraz mam dylemat i się zastanawiam gdzie rodzić ale raczej w Narutowicza. Mój lekarz nie pracuje w żadnym z tych szpitali. Piszcie proszę opinie:) Ja już muszę wybrać szpital ponieważ chce jeździć do szpitala na KTG:) Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 22:38

• nanu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamala, ja gorąco polecam Narutowicza :)
    Poczytaj ten wątek, naprawdę dużo piszemy o tych dwóch szpitalach, nie ma sensu się powtarzać.

malamala lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W siemieradzkim po cc też mąż dostaje dziecko do kangurowania,Ale nie może być przy cc. Dziecko dostawiają do piersi jak już mamę ogarną,pozszywaja itp na pierwszą noc dziecko zabierają na noworodki,kolejna noc z mamą chyba że mama jest osłabiona jeszcze pi cc i chce udać je jeszcze na noworodki. W ciągu dnia dzidziuś jest z mamą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:06

kark lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore juz urodzilly w Rydygierze, moglybyscie sie podzielic opiniami?
    Ja rodziłam w maju w mswia (oddział polozniczy zamknięty od lipca), ale moja przyjaciółka zastanawia sie na Rydygierem, ktoś potwierdzi pozytywne dotąd opinie?
    Paula29, Planowalas tam rodzic, jesteś juz może po?

• bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jak poród? Gratulacje, widzę, że Wasza córeczka ma już 2 tygodnie :)
    Gdzie w końcu rodziłaś?

52yfp1.png
  • sylas Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamięta ktoś w jakich dniach i godzinach są dni otwarte w Rydygierze?? Kiedyś jeszcze widziałam tą informację na stronie a teraz ją zmodernizowali i nie mogę tego znaleźć.
    Dzięki :)

• Isabel99 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dni otwarte w Rydygierze są w drugą i czwartą sobotę miesiąca o godz. 9 i jeszcze chyba w drugą niedziele miesiąca (można zadzwonić i potwierdzić) :) Byłam tam ostatnio na Ktg, pani w poradni bardzo miła, również P. doktor sympatyczna. Ogólne wrażenie bardzo dobre. :)

2nn390bvqdf4u9sv.png

sylas lubi tę wiadomość

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ