X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    I ty masz wykupiona opiekę swojego lekarza? Chyba ten praski jest dobry bo ma 3st referencyjnosci o ile dobrze pamiętam. Kurcze sama chętnie chciałabym mieć opiekę lekarza przy porodzie ale to pewnie trzeba by było z 2 tys zl dopłacić a i chyba przegięcie prywatny lekarz i położna.

Mnie dzis zakwalifikował moj gin na cc no i bede miec jego przy porodzie. Oczywiscie za oplata.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli można wiedzieć to czemu już tak wcześnie mass kwalifikacje do cc?? Gdzie rodzisz?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    A jeśli można wiedzieć to czemu już tak wcześnie mass kwalifikacje do cc?? Gdzie rodzisz?

Nie bede sie na ten temat teraz rozwijac, bo na lipcowkach i w dziale: "problemy" opisywalam sprawe.
    Niechcący u okulisty na kontrolnej wizycie, zrobiono mi badanie dna oka, wykryto degeneracje siatkowki dwóch oczu ( wada wzroku mala -,1,5,-2, degenracja prawdopodobnie wrodzona), jednak coś takiego przy porodzie naturalnym , moze sie zle skonczyc,w najbliższym czasie, bede miec zabieg fotokoagulacji.
    Moj lekarz pracuje na Madalinksiego, takze tam bede rodzic.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża moj lekarz sam mi zaproponował porod z nim tylko dlatego ze chodzę do niego prywatnie. :) do tego powiedział ze mam nie wykupować położnej bo to jest ich obowiązek i dostają wypłaty z NFZ co do tego miałam mieszane uczucia ale poaluvhalam go i powiem ze naprawdę są bardzo miłe a jak widza a karcie ciazy jego pieczątkę to latają kolumnie jak koło jajka :P

• Róża Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam jak masz lekarza przy porodzie na własność, to wiadomo, że położna zbędna. Przy nim i tak każda będzie się starać. Fajnie masz, też bym czuła się bezpieczniej gdybym miała taką możliwość, ale nie mam :/

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaglądaj z lekarzem prowadzącym :) może masz :)

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cc wiadomo, że ważniejszy lekarz, ale chyba Róża nie sądzisz, że przy naturalnym jest ważniejszy od położnej ? Lekarzy generalnie naturalne porody "nie kręcą" oni są potrzebni gdy się coś dzieję, ewentualnie żeby Cię zbadać. Przy naturalnym bardzo ważna jest położna, bo to ona ma w tym doświadczenie, nie lekarz.

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róży chodzi chyba o to ze gdy lekarz jest na sali porodowej to położna czuje większa presję i bardziej sie stara a ona do tego ma manie czarnych scenariuszy to napewno czuła by sie bezpieczniej przy lekarzu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Róży chodzi chyba o to ze gdy lekarz jest na sali porodowej to położna czuje większa presję i bardziej sie stara a ona do tego ma manie czarnych scenariuszy to napewno czuła by sie bezpieczniej przy lekarzu :)
    A ja się cieszę, że nie będzie lekarza, obcego faceta na sali, tylko życzliwa, sprawdzona położna :) oczywiście, jak będzie potrzebny to go zawołają, ale oby nie :)
    Róża bidulo, wyluzuj i obejrzyj kilka pozytywnych porodów, obiecujesz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam sie cieszę ze moj doktorek bedzie :) juz tyle miesięcy sie przednim rozkraczam ze normalnie zero krepaci ;)

• Róża Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę obejrzeć pozytywne porody, ale dopiero od jutra. Chociaż często oglądałam porodówkę i powiem, że wtedy faktycznie byłam spokojna, mimo że niektóre kobiety mocno to przeżywały, ale ostatecznie kończyło się szczęśliwie :)
    Tak chodziło mi o to właśnie, że położna, jaka by nie była, przy obecności lekarza czuje większą presję i się bardziej stara, bo w końcu lekarz ocenia położną jakby na to nie patrzeć, ale wiem, że jeśli chodzi o samo prowadzenie porodu, to ona jest najważniejsza, bo ma w tym na pewno większe doświadczenie praktyczne niż doktorek. Jednak tak jak zauważyła Miriam gdyby stał obok lekarz, no nie cały czas, ale żeby wpadał co kilkanaście minut to byłoby mi na pewno raźniej, a opcji takiej niestety nie mam, bo już się tym interesowałam. Chyba, że kupiłabym usługę innego lekarza pracującego w tym szpitalu, ale to pewnie kosztuje z 2000 zł :/ a już przecież mam wykupioną położną... Mąż chyba by mnie zabił :P Chociaż w sumie nie wiem, bo jak ostatnio widzi mój stan psychiczny, to chyba zaczyna rozumieć czemu mi zależy na zagwarantowanej dobrej opiece. Miriam zazdroszczę Tobie, że Ty już na dniach rodzisz :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Róża nie ma czego zazdrości gdy ciaza jest po terminie ostatnie 3 dni dają mi tak popalic ze chodzę i płacze ze nie dam rady wszystko boli spać nie moge :( cieżko cieżko myśle ze jak porod to najlepiej idealnie w terminie lub ok 39 tyg

• Róża Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam ja to nawet liczę na poród w 37-38 tc bo ja nie wytrzymam jeśli będę musiała się za długo stresować. Nie biorę pod uwagi porodu po terminie i tego ci nie zazdroszczę. Ale zazdroszczę samego faktu, że rodzisz na dniach, a nie tak jak ja dopiero za dwa miesiące. O to mi chodzi :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Róża nie mów hop miałam zagrożenie porodem przedwczesnym a teraz wychodzi na to ze przenosila wcześniej modliłam sie zeby dotrwac do 37 tyg a teraz modlę sie zeby juz rodzic wiec nigdy nie wiadomo

• Róża Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale chyba masz świadomość że to się może zacząć w każdej chwili? To takie spanie na walizach :p a masz takie stany przeplatania się eufori ze strachem i złością?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam raz jestem płaczliwa chodzę płacze ze chce zeby ja juz wyciągnęli ze mam dość ze chce cc a za chwile ze dam radę itp

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam ! koniec z tymi przykrymi dolegliwościami, zamartwieniami itd :P ja tu chce poczytać o szczęśliwych przyszłych mamach kurka rurka ! ;)

• Róża Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to pozostaje nam jedynie modlić się za Twoje szybki i szczęśliwe rozwiązanie :) a chyba właśnie taka placzliwosc jest naturalna w końcówce ciąży ;) a jak urodzisz to wróć tu i napisz koniecznie jak było. A od którego tygodnia mała jest już ułożona głową w dół? Pytam bo mój ostatnio nie był a w sobotę mam wizytę i liczę usłyszeć że juz siedzi prawidlowo do sn i się nie obroci.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam już rodzi... :)

maja89waw, eta lubią tę wiadomość

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myslalam, bo cos ucichla wszedzie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ