gdzie rodzić w Warszawie? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A któraś z Was korzystała ze szkoły rodzenia "Zosieńka"? Udało się zapisać na darmowe zajęcia? Ja dzisiaj napisałam maila z zapytaniem, czy są jeszcze jakieś wolne miejsca i czekam na odpowiedź. Poród mam dopiero za ponad 5 miesięcy, ale już teraz obawiam się, że jest trochę za późno...♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnymaja89waw wrote:madiiii oczywiście, że są położne dla pacjentek bez podpisanej umowy ale prawda jest taka, że jak jest full i przyjedziesz jako któraś z kolei i nie będzie miejsca to pierwszeństwo mają te które takową umowę mają. O to w tym wszystkim chodzi.
Co do komplikacji porodowych, moja gin w zasadzie zakazała mi czytać informacji w internecie w ogóle ! Kazała przeczytać książkę " Ciężarówką przez 9 miesięcy" i nie słuchać nie fajnych historii porodowych znajomych czy teściowej I powiem wam, że nie do końca jej posłuchałam i czasami zdarza się, że ktoś tu na forum piszę o komplikacjach ale w zasadzie nie myślę o tym, że coś będzie źle. Raczej myślę o tym aby malutka urodziła się zdrowa, jeśli dam radę bez ZZO itd. Oczywiście nie jest tak, że nie mam kompletnie żadnych obaw, bo chyba każda jakieś ma ale absolutnie nie chcę słyszeć ani czytać o porodach z komplikacjami, bo nic dobrego mi to nie daję. -
nick nieaktualnyCo do porodów to jak kogoś nie stać na położną prywatną to sugeruje wybrać 2 szpitale które spełnią wymagania, jak z jednego odeślą to już chyba z drugiego nie ma opcji żeby odesłali w końcu położna to też jakiś tam wydatek na który nie kazdy obywatel może sobie pozwolić. Zamiast rozwodzić się nad miejscami to zastanówcie się nad tym. Moim zdaniem jeśli jest przepełnienie to nic nie pomoże, w sensie czy lekarz prowadzący jest z tego szpitala czy nie na ścianie nie zrobią dla Was dodatkowej porodówki w 5 minut
madiiiii, Kulka41 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Co do porodów to jak kogoś nie stać na położną prywatną to sugeruje wybrać 2 szpitale które spełnią wymagania, jak z jednego odeślą to już chyba z drugiego nie ma opcji żeby odesłali w końcu położna to też jakiś tam wydatek na który nie kazdy obywatel może sobie pozwolić. Zamiast rozwodzić się nad miejscami to zastanówcie się nad tym. Moim zdaniem jeśli jest przepełnienie to nic nie pomoże, w sensie czy lekarz prowadzący jest z tego szpitala czy nie na ścianie nie zrobią dla Was dodatkowej porodówki w 5 minut
Z tego co wiem to jak odsyłają to dzwonią gdzie jest miejsce i tam Cie delegują, nic z tego, że wybierzesz sobie sama dwa szpitale, bo oba w tym momencie mogą być przepełnione.
Co do miejsca, moje sąsiadki obie miały taką sytuację, że dziewczyny, które przyjechały wcześniej, które nie miały ani lekarza ani położnej odesłano, a one przyjechały na ich miejsce. Jak się ma położną to dzwoni się wcześniej, że coś się dzieje i ona mówi o której przyjechać, bądź prosi o telefon co ile są skurcze. Już jej w tym głowa, żeby miejsce się znalazło. -
nick nieaktualnymaja89waw wrote:Zastanawia mnie jedno, czy np. jeżeli nie ma się ani położnej ani lekarza, to czy można jakoś przed wyjazdem do szpitala dowiedzieć się czy są wolne miejsca... Chyba powinna być taka możliwość.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
No można zadzwonić i się zapytać a nawet jeśli poród nie jest mocno zaawansowany to należy tak zrobić. Chyba jak odejdą wody to czy maja miejsca czy nie to przyjąć muszą. A dziewczyny prawda jest taka że te miejsca są tylko czekają na dziewczyny które za nie zaplacily. Sama wiem stąd ze juz wczoraj polozna mi powiedziała ze miejsce dla mnie sie znajdzie choćby nie wiadomo ile kobiet przyjechało i to w lepszej sali z pełnym wyposażeniem. Dostane tez pokoj dwuosobowy a nie trzy. Wiecie to jest okropne ale same widzicie że za kasę można więcej. Jest jeszcze kilka innych bonusów.
-
nick nieaktualny
-
Moja przyjaciółka rodziła pół roku temu na Inflanckiej - odradza wszystkim. Rodziła kilkanaście godzin, a i tak skończyło się na CC. I to w zasadzie wybłagała. Warunki są tam może i dobre, ale opieka fatalna. Nie pomógł nikt przy przystawianiu do piersi, pokazały raz i kazały radzić sobie samemu. Niestety skutek był taki, że dziecko jedzie na butelce praktycznie od urodzenia...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyPolkosia takie są uroki szpitali ktore przyjmują masę porodów z jednej strony sie nie dziwie ludziom tam pracującym ze poprostu nie maja czasu "obsłużyć " tyle kobiet wiec dlatego zdecydowałam sie na szpital gdzie "przemiał " jest mniejszy a opieka rewelacja tylko warunki socjalne może nie zadowalające ale no kurde na wczasy nie jadę
NataliaK, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Moja przyjaciółka rodziła pół roku temu na Inflanckiej - odradza wszystkim. Rodziła kilkanaście godzin, a i tak skończyło się na CC. I to w zasadzie wybłagała. Warunki są tam może i dobre, ale opieka fatalna. Nie pomógł nikt przy przystawianiu do piersi, pokazały raz i kazały radzić sobie samemu. Niestety skutek był taki, że dziecko jedzie na butelce praktycznie od urodzenia...
To kwestia indywidualna, moja kumpela rodzila 2 miesiace temu na Inflanckiej i jest bardzo zadowolona, natomiast druga placila w Medicover ponad 7 tys za porod, bardzo rozczarowana. Co prawda opieka bardzo dobra, ale porod tragedia.Obie kolezanki mialy problemy z karmieniem, ale jakos sobie poradzily, Chociaz ponoc bylo to wyzwaniem, ale jakos na razie bez butelki sie obyło. -
Miriam wrote:Ja powinnam rodzic wczoraj ale jakoś tak nie wyszło ja zdecydowałam sie na praski mieszkam w starej iwicznej wiec najbliżej nie mam ale do Piaseczna oj nie chce nie chce
Faktycznie do Piaseczna masz najbliżej, a do praskiego cala wawe jedziesz, ale to chyba najmniejszy problem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTen lekarz to kobieta była nie wiem jak sie zwala
Szpital praski znam z widzenia tzn jestem tam co drugi dzień na ktg moj lekarz jest tam ordynatorem i rodziła tam znajoma 3 dxieci zadowolona ogólnie dziewczyny na oddziale zadowolone opieka tez. tzn mili jak tam przychodzę no mam kawałek. Piaseczna na Pragę jak by nie było to druga strona Wisły -
I ty masz wykupiona opiekę swojego lekarza? Chyba ten praski jest dobry bo ma 3st referencyjnosci o ile dobrze pamiętam. Kurcze sama chętnie chciałabym mieć opiekę lekarza przy porodzie ale to pewnie trzeba by było z 2 tys zl dopłacić a i chyba przegięcie prywatny lekarz i położna.