X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego trzeba szukać dostępnych możliwości, żeby przynajmniej nie gdybać jadąc na porodówkę "czy mnie odeślą, czy nie odeślą" Ja od początku gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży wiedziałam, że biorę położną. Jeden problem mniej.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was korzystała ze szkoły rodzenia "Zosieńka"? Udało się zapisać na darmowe zajęcia? Ja dzisiaj napisałam maila z zapytaniem, czy są jeszcze jakieś wolne miejsca i czekam na odpowiedź. Poród mam dopiero za ponad 5 miesięcy, ale już teraz obawiam się, że jest trochę za późno...

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mieszkam w Warszawie i zapisałam się na weekendową szkołę rodzenia z mężem. Koszt 500zł. Idziemy w ten weekend właśnie do "zosieńki".

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    madiiii oczywiście, że są położne dla pacjentek bez podpisanej umowy ale prawda jest taka, że jak jest full i przyjedziesz jako któraś z kolei i nie będzie miejsca to pierwszeństwo mają te które takową umowę mają. O to w tym wszystkim chodzi.

Co do komplikacji porodowych, moja gin w zasadzie zakazała mi czytać informacji w internecie w ogóle ! Kazała przeczytać książkę " Ciężarówką przez 9 miesięcy" i nie słuchać nie fajnych historii porodowych znajomych czy teściowej :P I powiem wam, że nie do końca jej posłuchałam i czasami zdarza się, że ktoś tu na forum piszę o komplikacjach ale w zasadzie nie myślę o tym, że coś będzie źle. Raczej myślę o tym aby malutka urodziła się zdrowa, jeśli dam radę bez ZZO itd. Oczywiście nie jest tak, że nie mam kompletnie żadnych obaw, bo chyba każda jakieś ma ale absolutnie nie chcę słyszeć ani czytać o porodach z komplikacjami, bo nic dobrego mi to nie daję.
    Polecam, mam taką książnicę i jest ok!!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów to jak kogoś nie stać na położną prywatną to sugeruje wybrać 2 szpitale które spełnią wymagania, jak z jednego odeślą to już chyba z drugiego nie ma opcji żeby odesłali ;-) w końcu położna to też jakiś tam wydatek na który nie kazdy obywatel może sobie pozwolić. Zamiast rozwodzić się nad miejscami to zastanówcie się nad tym. Moim zdaniem jeśli jest przepełnienie to nic nie pomoże, w sensie czy lekarz prowadzący jest z tego szpitala czy nie ;-) na ścianie nie zrobią dla Was dodatkowej porodówki w 5 minut ;-)

madiiiii, Kulka41 lubią tę wiadomość

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Co do porodów to jak kogoś nie stać na położną prywatną to sugeruje wybrać 2 szpitale które spełnią wymagania, jak z jednego odeślą to już chyba z drugiego nie ma opcji żeby odesłali ;-) w końcu położna to też jakiś tam wydatek na który nie kazdy obywatel może sobie pozwolić. Zamiast rozwodzić się nad miejscami to zastanówcie się nad tym. Moim zdaniem jeśli jest przepełnienie to nic nie pomoże, w sensie czy lekarz prowadzący jest z tego szpitala czy nie ;-) na ścianie nie zrobią dla Was dodatkowej porodówki w 5 minut ;-)

Z tego co wiem to jak odsyłają to dzwonią gdzie jest miejsce i tam Cie delegują, nic z tego, że wybierzesz sobie sama dwa szpitale, bo oba w tym momencie mogą być przepełnione.
    Co do miejsca, moje sąsiadki obie miały taką sytuację, że dziewczyny, które przyjechały wcześniej, które nie miały ani lekarza ani położnej odesłano, a one przyjechały na ich miejsce. Jak się ma położną to dzwoni się wcześniej, że coś się dzieje i ona mówi o której przyjechać, bądź prosi o telefon co ile są skurcze. Już jej w tym głowa, żeby miejsce się znalazło.

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jedno, czy np. jeżeli nie ma się ani położnej ani lekarza, to czy można jakoś przed wyjazdem do szpitala dowiedzieć się czy są wolne miejsca... Chyba powinna być taka możliwość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Zastanawia mnie jedno, czy np. jeżeli nie ma się ani położnej ani lekarza, to czy można jakoś przed wyjazdem do szpitala dowiedzieć się czy są wolne miejsca... Chyba powinna być taka możliwość.
    Wydaje mi się że można dzwoniąc na IP. Chociaż w chwili kiedy są skurcze tak kiepskawo dzwonić i pytać czy są miejsca wolne :D jakoś średnio mi się widzi :D

weronikabp lubi tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No można zadzwonić i się zapytać a nawet jeśli poród nie jest mocno zaawansowany to należy tak zrobić. Chyba jak odejdą wody to czy maja miejsca czy nie to przyjąć muszą. A dziewczyny prawda jest taka że te miejsca są tylko czekają na dziewczyny które za nie zaplacily. Sama wiem stąd ze juz wczoraj polozna mi powiedziała ze miejsce dla mnie sie znajdzie choćby nie wiadomo ile kobiet przyjechało i to w lepszej sali z pełnym wyposażeniem. Dostane tez pokoj dwuosobowy a nie trzy. Wiecie to jest okropne ale same widzicie że za kasę można więcej. Jest jeszcze kilka innych bonusów.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża jeżeli chodzi o Piaseczno to tak jest dwie ostatnie sale te z tv są płatne ale jeżeli nie ma miejsc to tam kładą dziewczyny z wykupionymi położonymi

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka rodziła pół roku temu na Inflanckiej - odradza wszystkim. Rodziła kilkanaście godzin, a i tak skończyło się na CC. I to w zasadzie wybłagała. Warunki są tam może i dobre, ale opieka fatalna. Nie pomógł nikt przy przystawianiu do piersi, pokazały raz i kazały radzić sobie samemu. Niestety skutek był taki, że dziecko jedzie na butelce praktycznie od urodzenia...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia takie są uroki szpitali ktore przyjmują masę porodów z jednej strony sie nie dziwie ludziom tam pracującym ze poprostu nie maja czasu "obsłużyć " tyle kobiet wiec dlatego zdecydowałam sie na szpital gdzie "przemiał " jest mniejszy a opieka rewelacja :) tylko warunki socjalne może nie zadowalające ale no kurde na wczasy nie jadę :)

NataliaK, polkosia lubią tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a ty na jaki szpital się zdecydowalas? A ty chyba będziesz rodzic lada dzień?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam rodzic wczoraj ale jakoś tak nie wyszło :P ja zdecydowałam sie na praski mieszkam w starej iwicznej wiec najbliżej nie mam ale do Piaseczna oj nie chce nie chce

lolka83 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moja przyjaciółka rodziła pół roku temu na Inflanckiej - odradza wszystkim. Rodziła kilkanaście godzin, a i tak skończyło się na CC. I to w zasadzie wybłagała. Warunki są tam może i dobre, ale opieka fatalna. Nie pomógł nikt przy przystawianiu do piersi, pokazały raz i kazały radzić sobie samemu. Niestety skutek był taki, że dziecko jedzie na butelce praktycznie od urodzenia...

To kwestia indywidualna, moja kumpela rodzila 2 miesiace temu na Inflanckiej i jest bardzo zadowolona, natomiast druga placila w Medicover ponad 7 tys za porod, bardzo rozczarowana. Co prawda opieka bardzo dobra, ale porod tragedia.Obie kolezanki mialy problemy z karmieniem, ale jakos sobie poradzily, Chociaz ponoc bylo to wyzwaniem, ale jakos na razie bez butelki sie obyło.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja powinnam rodzic wczoraj ale jakoś tak nie wyszło :P ja zdecydowałam sie na praski mieszkam w starej iwicznej wiec najbliżej nie mam ale do Piaseczna oj nie chce nie chce

Faktycznie do Piaseczna masz najbliżej, a do praskiego cala wawe jedziesz, ale to chyba najmniejszy problem :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Miriam ktory lekarz w pnie tak zabijał wzrokiem jak napisałaś? ? Czy może pan B.C. taki młody brunet? ;) a ten szpital praski znasz? To chyba dość daleko ;)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeździłam na Gocław do doktorka :D teraz co 2 dzień na praski na ktg to i do porodu jakoś sie tam doturlam. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz to kobieta była :D nie wiem jak sie zwala :D
    Szpital praski znam z widzenia tzn jestem tam co drugi dzień na ktg moj lekarz jest tam ordynatorem i rodziła tam znajoma 3 dxieci zadowolona ogólnie dziewczyny na oddziale zadowolone opieka tez. :) tzn mili jak tam przychodzę :) no mam kawałek. Piaseczna na Pragę jak by nie było to druga strona Wisły

• Róża Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ty masz wykupiona opiekę swojego lekarza? Chyba ten praski jest dobry bo ma 3st referencyjnosci o ile dobrze pamiętam. Kurcze sama chętnie chciałabym mieć opiekę lekarza przy porodzie ale to pewnie trzeba by było z 2 tys zl dopłacić a i chyba przegięcie prywatny lekarz i położna.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ