gdzie rodzić w Warszawie? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie się udało zapisać wczoraj do szkoły rodzenia "Zosieńka". Co prawda nie jestem w tej chwili zameldowana w Warszawie, ale Pani mi powiedziała, że wystarczy rozliczenie tu podatku
Poza tym przepytałam kilka mam rodzących w tym roku na Żelaznej i okazuje się, że większość nie miała ani zarezerwowanej położnej, ani lekarza prowadzącego ze szpitala. Zazwyczaj jest tak, że nawet jeśli jest tłok, a poród nie jest na najbardziej zaawansowanym etapie, to trzeba chwilę odczekać i wpuszczają jak tylko zwolni się sala. Tyle się dowiedziałam
Ahh...jak ja bym chciała przejść pozytywnie kwalifikację do domu narodzin. Podobno te sale są o wiele mniej oblegane i poród przebiega spokojniej o ile nie ma komplikacji.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dziewczyny, po dzisiejszym dniu, spędzonym z mężem w szkole rodzenia na Żelaznej, zdecydowaliśmy się na poród w Domu Narodzin. Moje obawy o ewentualne ZZO został rozwiane, tym bardziej, że na 4 pozytywy tego znieczulenia było aż 9 negatywów, więc już się nie martwię o ZZO bo go po prostu nie chcę już
weronikabp, Modelka, madiiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też planuję rodzić na Żelaznej. Moja lekarka jest z tego szpitala, mam wykupioną położną i kończymy szkołę rodzenia kredytowaną przez szpital. Jestem pozytywnie nastawiona:)))
weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jest tyle wspaniałych opinii o św. Zofii, że ciężko sobie wyobrazić poród gdzie indziej. Chyba wolałabym korytarz na Żelaznej niż sale w innym szpitalu A dom narodzin...jak dla mnie marzenie. Mam nadzieje, że we wrześniu nie będzie przeciwwskazań. Również będę wdzięczna za relacje z porodów w tym miejscu.
NataliaK lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Jest tyle wspaniałych opinii o św. Zofii, że ciężko sobie wyobrazić poród gdzie indziej. Chyba wolałabym korytarz na Żelaznej niż sale w innym szpitalu A dom narodzin...jak dla mnie marzenie. Mam nadzieje, że we wrześniu nie będzie przeciwwskazań. Również będę wdzięczna za relacje z porodów w tym miejscu.
Oj jeeest tez kilka dobrych szpitali;-) i ja nawet sobie wyobrazam porod w innymlolka83, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Oj jeeest tez kilka dobrych szpitali;-) i ja nawet sobie wyobrazam porod w innym
Dokładnie
Najwazniejsze dla mnie to dobry lekarz przy cc lub polozna przy naturalnym, a reszta dla mnie mniej wazna.
NIgdy nie myslalam, o porodzie na Zelaznej. Przeraża mnie sama ilość pacjentek, które chca sie tam dostac za wszelką cenę. Jest tyle innych szpitali w Wawie. Moja mama co prawda wiele lat temu rodzila mnie na Inflanckiej i bardzo dobrze to wspomina
Takze to kwestia indywidualna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 16:48
NataliaK, weronikabp, FeliceGatto, maja89waw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylolka83 wrote:Dokładnie
Najwazniejsze dla mnie to dobry lekarz przy cc lub polozna przy naturalnym, a reszta dla mnie mniej wazna.
NIgdy nie myslalam, o porodzie na Zelaznej. Przeraża mnie sama ilość pacjentek, które chca sie tam dostac za wszelką cenę. Jest tyle innych szpitali w Wawie. Moja mama co prawda wiele lat temu rodzila mnie na Inflanckiej i bardzo dobrze to wspomina
Takze to kwestia indywidualna.
Dokladnie, na szczescie kazda z nas ma prawo wyboru i moze wybrac sobie taki szpital ktory najbardziej odpowiada
Co do Inflanckiej to jest obecnie ok,ja zlego slowa nie powiem,chociaz tez pacjentek sie przewija w podobnych ilosciach co na Zelaznej:Dlolka83, maja89waw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajważniejsza jest osoba odbierająca poród i jej umiejętności, reszta nie ma znaczenia tak naprawdę
już niedługo zaczniemy zamieszczać opisy i zobaczymy który szpital jaki okaże się w praktyce, oby każdej z nas poszło przede wszystkim bez komplikacji. Boziu daj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:24
NataliaK, FeliceGatto, lolka83, maja89waw, madiiiii, Modelka, evas lubią tę wiadomość
-
A ja polecam wszystkim poród na Starynkiewicza
urodziłam kilka dni temu SN córeczkę. opieka w czasie porodu wspaniała, położne i lekarze bez zarzutu. sam poród miałam krótki no i bezbolesny, bo wzięłam zzo, które dobrze u mnie zadziałało opieka po porodzie też ok, pediatrzy super. najlepsza kadra lekarska.
a mam pytanie jest jakies miejsce na forum dla mam rozpakowanych? gdzie wymieniają sie doświadczeniami??weronikabp, lolka83 lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Dokladnie, na szczescie kazda z nas ma prawo wyboru i moze wybrac sobie taki szpital ktory najbardziej odpowiada
Co do Inflanckiej to jest obecnie ok,ja zlego slowa nie powiem,chociaz tez pacjentek sie przewija w podobnych ilosciach co na Zelaznej:D
Wiem, że duzo pacjentek narzeka na Inflanckiej na problemy z karmieniem, jesli są to ponoc daja butelke i heja Wiem, ze niektorym to przeszkadzalo, bo pozniej dzieci, nie chciały się przestawić. Ja rodze na madaliniaka, bo moj lekarz tam pracuje i tyle.maja89waw, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Alutka__ wrote:A ja polecam wszystkim poród na Starynkiewicza
urodziłam kilka dni temu SN córeczkę. opieka w czasie porodu wspaniała, położne i lekarze bez zarzutu. sam poród miałam krótki no i bezbolesny, bo wzięłam zzo, które dobrze u mnie zadziałało opieka po porodzie też ok, pediatrzy super. najlepsza kadra lekarska.
a mam pytanie jest jakies miejsce na forum dla mam rozpakowanych? gdzie wymieniają sie doświadczeniami??
Kolezanka lezala tam, bo miala zagrozna ciąze szybszym rozwiazniem. Byla bardzo zadowlona. Wiadomo, ze tam są najlepsi specjalisci, jakby coś sie działo z dzieciaczkami. Jednak nie odpowiadaja jej tam kwestie wizualne (niewyremontowane sale itd). Uparla sie na Zelazna, nie ma tam poloznej, ale uwaza, że ja przyjma, a jak nie to dopiero pojedzie na Starynkiewicza, gdzie pracuje jej lekarz.
Nie rozumiem, jej postepowania, bo ja bym zostala przy Starynkiewicza, ale kazdy ma swoj wybor
Najwazniejsze aby porody przebiegly jak trzeba i z dziecmi bylo ok, inne kwestie malo istotnemaja89waw lubi tę wiadomość
-
Róża wrote:Maja a co to za 9 negatywów zzo?? Sama się ostatnio zastanawiam czy brać
Akurat tą kwestię notowałam, więc mogę przybliżyć:
Zalety : Brak bólu, bezbolesne szycie krocza, swobodne oddychanie, skrócenie I okresu porodu
Wady: zwiększone krwawienie w IV okresie porodu, wydłużony II okres porodu, nasilony ból kilka godzin po porodzie, obniżenie tętna dziecka (co czasami prowadzi do cc ), słabsze lub zanikające skurcze, możliwość różnych powikłań, obniżenie ciśnienia matki ( co w momencie gdy matka ma bardzo wysokie ciśnienie może stać się zaletą) trudne do zniesienia skurcze w przypadku nie otrzymania kolejnej dawki ( np. gdy anestezjolog jest niedostępny w danym czasie) pełna świadomość( co w porodzie nie jest dobre, w naturalnym porodzie u kobiety wydzielane są endorfiny, które niejako zabierają kobietę w "inny świat" dzięki nim jest spokojna, oderwana od rzeczywistości, może skupić się na porodzie)
weronikabp, madiiiii, Modraszka lubią tę wiadomość
-
Ale powiem wam jak tak rozmawiam z dziewczynami czy kobietami w rodzinie to wszystkie nie wykazują jakiegoś entuzjazmu słysząc o moim pomyśle o Domu Narodzin Twierdzą, że po to ktoś wymyślił to ZZO żeby go brać i że jak zacznę rodzić to szybko zmienię zdanie Więc już przestałam opowiadać o tym pomyślę, bo mnie denerwują haha
weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość
-
Alutka__ wrote:A ja polecam wszystkim poród na Starynkiewicza
a mam pytanie jest jakies miejsce na forum dla mam rozpakowanych? gdzie wymieniają sie doświadczeniami??
Jest forum nazwane "po narodzinach" tam masz różne tematy, z tego co widzę największe ma wzięcie "pielęgnacja maluszka od pierwszych dni życia"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 19:40
weronikabp, Alutka__ lubią tę wiadomość