Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane warszawianki, czy macie już wybrany szpital w stolicy?
    Jesli tak to jaki?
    Ja zastanawiam się między Inflancką,a Żelazną...I mam straszny dylemat.
    Może jakaś mama rodziła i może mi cos napisac o szpitalach tych'?

mhsvj44jngo177cq.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że juz podobny wątek jest, także przepraszam.

mhsvj44jngo177cq.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę K dostał w szpitalu, ale nie wiem czy zastrzyk czy kropelki - podejrzewam, że kropelki, bo w zastrzyku dostają chyba tylko wcześniaki. O zgodę na szczepienia pytano jak leżałam na sali pooperacyjnej i podpisałam ją - ze zmian które wprowadziłam, to zamnieniłam szczepionkę Euvax na wzwb na Engerix B. Z racji tego, że u mnie długo odpływał płyn owodniowy to mój synuś miał też pobieraną krew dwukrotnie oraz trzeci raz z powodu mojej ujemnej grupy krwi - za każdym razem pytano o zgodę.

Martii lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Witaminę K dostał w szpitalu, ale nie wiem czy zastrzyk czy kropelki - podejrzewam, że kropelki, bo w zastrzyku dostają chyba tylko wcześniaki. O zgodę na szczepienia pytano jak leżałam na sali pooperacyjnej i podpisałam ją - ze zmian które wprowadziłam, to zamnieniłam szczepionkę Euvax na wzwb na Engerix B. Z racji tego, że u mnie długo odpływał płyn owodniowy to mój synuś miał też pobieraną krew dwukrotnie oraz trzeci raz z powodu mojej ujemnej grupy krwi - za każdym razem pytano o zgodę.

Euvax i Euvax B to to samo? Bo ta druga została wycofana?
    Engerix B musiałaś sama wykupić w aptece?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Aleksandra Ułan Nowa

Wysłany: 15 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    Z wymogów wyczytałam,że są bardzo restrykcyjne-ale to akurat na plus.W moim przypadku miałam tylko jedno poronienie z łyżeczkowaniem macicy,później było poronienie ciąży biochemicznej (w wymogach jest napisane,że powyżej 2 łyżeczkowania macicy dyskwalifikują z domu narodzin).Ale zastanawiam się czy jak biorę zastrzyki z Clexane (nie mam żadnych problemów z krążeniem,ani zakrzepicy ani nic,z resztą badania to wykluczyły,a zastrzyki biorę jedynie profilaktycznie)-to czy to nie jest tożsame z dyskwalifikacją?Oraz biorę euthyrox,malutką dawkę,ale to też profilaktycznie

Brawurko czy fakt przyjmowania zastrzyków clexane i euthyroxu był problemem przy kwalifikacji do Domu Narodzin? Jestem w podobnej sytuacji.

Ola
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zostałam zakwalifikowana do DN na żelaznej :D U nas blisko już porodu :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:55

belladonna, Martii, Matylda36 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może się któraś wypowiedzieć o szpitalu Bródnowskim??

dqprwn15leplej5m.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 3 cc na Zelaznej i za każdym razem byłam bardzo zadowolona. Pomiedzy 2 a 3 porodem minęło trochę czasu, zaczęły obowiązywać inne zasady przed i pooperacyjne ( na niekorzyść) ale i tak nie mogę złego słowa powiedzieć.

Personel miły, warunki super, jedzonko rewelacja do dziś pamiętam smak kleiku po pierwszym cc:)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie jestem sama:) myślałam ze tylko mnie to szaleństwo ogarnęło:)
    Jestem za:)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Martii Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki, rozpisujcie się o szpitalach :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Inflanckiej i szczerze polecam :-) dobę spędziłam na patologii ciąży (cukrzyca ciążowa, bylam przyjęta w terminie porodu i miałam wywoływany poród), następnie podano oxytocyne na sali przedporodowej a stamtąd udałam się na porodówke. W każdym z tych miejsc dobra opieka, położne miłe, fachowe. Poród miałam bardzo dobry. Dostalam obiad - barszcz, spedziłam 45 min w wannie a następnie kiedy miałam około 3 cm rozwarcia zzo. Położna, która przyjmowała poród fajnie wytlumaczyła jak przeć, była bardzo spokojna, profesjonalna. Po urodzeniu dziecka 2 h kangurowania na sali porodowej. Położnictwo ok, bylam na sali 3 osobowej z jeszcze jedną dziewczyną. Poza jednym wyjątkiem położne pomocne, zainteresowane. Jedzenie smaczne :-) ciążę prowadziłam prywatnie u lekarza z tego szpitala. Ogólnie poród wspominam wspaniale i jestem pozytywnie zaskoczona tym jak nam poszło :-) Polecam ten szpital, kiedy nadejdzie pora, kolejne dziecko planuję rodzić również na Inflanckiej :-)

Martii lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz, że na tę bardzo dobrą opiekę miało wpływ to, że twoim prowadzącym był gin z tego szpitala? Znasz przypadek, że i bez tego dziewczyna została przyjęta do szpitala i tak profesjonalnie potraktowana?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem od mojego lekarza to w trakcie porodu dzwonił pytać 'jak tam postępy' ale czy to miało na coś wpływ...wątpię. Jestem pracownikiem służby zdrowia to mogłoby mieć większy wpływ ale znów - wątpię żeby miało. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które rodziły w tym samym czasie i wszystkie, które chciały dostały znieczulenie, nikt nie narzekał. Moim zdaniem w szpitalu było po prostu normalnie, tak jak powinno być. Każdy robił swoją robotę i ok. Aha nie pisałam wcześniej ale tam gdzie byłam były bardzo dobre warunki - wszystko po remoncie, czysto. Uważam, że to szpital godny polecenia :-)

Martii lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w DN.

Fantastyczna położna, fantastycznie poprowadzony poród, fantastycznie ochronione moje krocze, fantastyczna opieka poporodowa. Nie mam się do czego przyczepić naprawdę.
    POLECAM!

opis mojego porodu jest w "Dobrych Porodach", jakby którąś interesowało :)

Martii, belladonna lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona gratuluję Synka!! :)

zakocona lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona z jaką położną rodziłaś?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, z Renata.

belladonna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam między IMID na Kasprzaka a Inflancką.

W IMID zadowolona jestem z izby przyjęć, jednak na "-" przemawia możliwość trafienia do 3osobowej sali porodowej jak pojedyncze będą zajęte, a nie wyobrażam sobie rodzenia w sali z innymi kobietami przedzielonymi parawanem i ich mężami, częste nacinanie krocza.
    Na Inflanckiej nigdy nie byłam, to nie wiem,ale mam w miarę blisko i mają tam znieczulenie gazem rozweselającym - a póki co skłaniam sie bardziej ku temu niż ku zzo, i % mają mniej nacięć krocza.

I jestem w kropce. Czy na szkołę rodzenia to tez lepiej chodzić przy szpitalu w którym będzie się rodzić?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84, nie trzeba. Ja chodziłam na SR z DN, bo chciałam w DN rodzić, ale to moje jakby "widzimisię" :)

d84 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rodziłam w szpitalu na Żelaznej i jestem ogromnie zadowolona i dzięki wspaniałej położnej poród zostanie cudownym wspomnieniem :) Szczerze polecam. Opieka na położnictwie także fantastyczna. Wszyscy w dobrych humorach i bardzo życzliwi :)

belladonna, Martii, ciri22 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ