X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info ;) ja jeszcze stoje przed gromem ze cesarka wiec nie wiem czy zelazna wejdzie w gre (jak cesarka wole blizej domu)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, to prawda z tą salą. Także leżałam na porodowej przez całą dobę po porodzie z 4 innymi mamami. Ale byłam w takim szoku i padnięta, że nie robiło mi to większej różnicy. Jedyny ból to taki, że ciągle płakało jakieś dziecko i nie dało się spać. Natomiast z tym, że położne same z siebie nic nie pokazywały, to u mnie było odwrotnie. Nieraz wręcz mnie wkurzały, bo po 3x dziennie kazały pokazać jak przystawiam (żeby sprawdzić czy dobrze), pouczały mnie nt pielęgnacji i takie tam ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, rozumiem.

Miałam jeszcze napisać nt Madalińskiego. Rodziła tam moja przyjaciółka w październiku, planowane cc, bo dziecko miednicowe. Podobno rewelacja :)

W Praskim leżałam na patologii - warunki jak w prywatnym szpitalu, wszystko nówka sztuka po remoncie, jedynie jedzenie fatalne. Natomiast opieka bardzo fajna i wesoła.

ciri22, Wanna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ciri, rozumiem.

Miałam jeszcze napisać nt Madalińskiego. Rodziła tam moja przyjaciółka w październiku, planowane cc, bo dziecko miednicowe. Podobno rewelacja :)

W Praskim leżałam na patologii - warunki jak w prywatnym szpitalu, wszystko nówka sztuka po remoncie, jedynie jedzenie fatalne. Natomiast opieka bardzo fajna i wesoła.

Dzięki za info o praskim - własnie sie do niego przymierzam :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dobra koleżanka rodziła w sierpniu w praskim - wszystko było w porządku, oddział jest wyremontowany, wszystko nowe.Było bardzo mało rodzących więc dwa dni po CC przeleżała w sali sama - to było na plus. Bardzo chwaliła personel. Byłam u niej w odwiedzinach,miałam porównanie z Madalińskiego - wg mnie warunki socjalne jednak lepsze na Madalińskiego, ale nie w każdej sali. Praski wyremontowali, jest ładnie, ale śmierdzi tam stęchlizną jakąś i dla mnie to było mocno na minus.

Acha, na minus i to duży dla praskiego - mąż nie mógł z nią przebywać na sali pooperacyjnej. Ja na Madalińskiego przyjechałam z cięcia o północy i mąż siedział z nami do 4.00 nad ranem a mógł bez ograniczeń. Nie wyobrażam sobie jakby to było, gdyby nie mógł wejść.
    Może teraz w praskim coś się zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:26

Wanna lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • iwo174 Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała planowe cesarskie cięcie na Karowej w Warszawie?

Martuśka 25 lubi tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Moja dobra koleżanka rodziła w sierpniu w praskim - wszystko było w porządku, oddział jest wyremontowany, wszystko nowe.Było bardzo mało rodzących więc dwa dni po CC przeleżała w sali sama - to było na plus. Bardzo chwaliła personel. Byłam u niej w odwiedzinach,miałam porównanie z Madalińskiego - wg mnie warunki socjalne jednak lepsze na Madalińskiego, ale nie w każdej sali. Praski wyremontowali, jest ładnie, ale śmierdzi tam stęchlizną jakąś i dla mnie to było mocno na minus.

Acha, na minus i to duży dla praskiego - mąż nie mógł z nią przebywać na sali pooperacyjnej. Ja na Madalińskiego przyjechałam z cięcia o północy i mąż siedział z nami do 4.00 nad ranem a mógł bez ograniczeń. Nie wyobrażam sobie jakby to było, gdyby nie mógł wejść.
    Może teraz w praskim coś się zmieniło.

No to trochę słabo z tą opcją po cesarce. Ja mam nadzieję jej uniknąć, ale wiadomo jak to bywa...

Agaata lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    No to trochę słabo z tą opcją po cesarce. Ja mam nadzieję jej uniknąć, ale wiadomo jak to bywa...

Też chciałam rodzić SN ale w trakcie wyszło inaczej. Dobrze być przygotowanym na każdą opcję.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zelma Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A jeszcze mam pytanie czy ktoras na zelaznej rodzila w drugiej fazie w dowolnej pozycji czy jednak kazali sie klasc?

Pozycja dowolna, kłaść się nikt nie kazał, ani w 1 ani w 2 fazie.

Z tym, że nawet jeśli masz jakieś plany i przemyślenia co do pozycji to w trakcie porodu może się okazać, że Twoja 'zaplanowana' pozycja nijak Ci nie pasuje, a to co wydawało Ci się zupełnie niezgodne z Twoją wizją - nagle okazuje się najlepszą opcją ;) Ja sobie 'planowałam', że większą część porodu spędzę bujając się na piłce, że takie kołysanie tak mnie zrelaksuje... Ta... W pierwszej fazie jak już się pojawiły mocne skurcze to leżałam plackiem - na plecach i biada temu, kto by mnie chciał ruszać ;) Pewną orientację może dać Ci to, jak radziłaś sobie z bólami miesiączkowymi (jeśli takie miałaś). Ja już po porodzie przypomniałam sobie, że fakt - jak mi się gorsza miesiączka trafiła to kładłam się na plecy właśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Ja osobiście polecam dr Matuszny-Lech, wspaniała kobieta troskliwa, o wszystko wypytuje tysiąc razy, zleca wszystkie badanie, tłumaczy i ma w sobie taką ludzką życzliwość.
    Jeśli chodzi o położną to nie mam doświadczenia ale dziewczyny piszą, że wszystkie są świetne.

Info ostatniej chwili: W piątek zdecydowałam się na prywatną położną i chciałam takową "zarezerwować". 6 Pań nie miało już wolnego terminu, cudem udało mi się umówić z jedną bo dwa dni temu inna Pani odwołała ją.
    Także okazuje się, że właściwie to trzeba rezerwować już w pierwszym trymestrze :/

Która położną zarezerwowałas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którą położną w św Zofii oczywiście

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a czy staracie się mieć lekarza prowadzącego w szpitalu, w którym chcecie rodzić, czy też nie jest to częste?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • C Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny planuje poród w Piasecznie ale tyle się naczytałam że nie wiem co mam robić proszę napiszcie coś o tym miejscu jak jest?Czy lepiej wykupić sobie położną?Jakie warunki?Będę bardzo wdzięczna za każdą informacje!

Bunia
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z konstancina i mam najbliżej do piadeczna Ale uwierz w cale nie chcesz tam rodzic. Pracowałam tam co prawda na recepcji Ale się naogladalam jak to wygląda z drugiej strony , moja siostra tam rodziła trzy lata temu i była wniebowzieta a rok temu rodziła drugie dziecko i już powiedziała że nigdy więcej w piasecznie. Bardzo pogorszyła się tam opieka zdrowotna ,ponieważ dużo lekarzy i pielegniarzy zwolnili. Ja choć by się paliło i walilo to jestem prowadzona w szpitalu na Madalińskiego i tam zamierzam rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:27

C lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • C Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Ja jestem z konstancina i mam najbliżej do piadeczna Ale uwierz w cale nie chcesz tam rodzic. Pracowałam tam co prawda na recepcji Ale się naogladalam jak to wygląda z drugiej strony , moja siostra tam rodziła trzy lata temu i była wniebowzieta a rok temu rodziła drugie dziecko i już powiedziała że nigdy więcej w piasecznie. Bardzo pogorszyła się tam opieka zdrowotna ,ponieważ dużo lekarzy i pielegniarzy zwolnili. Ja choć by się paliło i walilo to jestem prowadzona w szpitalu na Madalińskiego i tam zamierzam rodzić.
    Dziękuje Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedz!

Niuninka lubi tę wiadomość

Bunia
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Dziewczyny - a czy staracie się mieć lekarza prowadzącego w szpitalu, w którym chcecie rodzić, czy też nie jest to częste?

Ja nie miałam nigdy, bo mój zakończył pracę w szpitalu gdy byłam w poprzedniej ciąży. Z mojego podwójnego doświadczenia porodowego (SN) lekarz jest mało obecny przy porodzie, bada od czasu do czasu i pojawia się na stałe przy partych. Pierwsze skrzypce grały zawsze położne. Brałam przy obu porodach położną za dodatkową opłatą.
    Wiem, że czasem pomaga posiadanie lekarza, gdy szpital jest bardzo oblegany, a chce się w nim rodzić, a już szczególnie przy wskazaniach do CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:21

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to różne opinie - ja o Madalińskiego słyszałam samo zło - zarówno jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, jak i porody. Ale nie sprawdzałam sama. Ja jestem zdecydowana na Medicover, państwowym placówkom nie ufam za grosz.

C lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    ja mialam prowadzącego ze szpitala w ktorym rodziłam i uwazam to za swietny wybor. Trafiłam z komplikacjami i sie zajmowali bardzo dobrze, nie wiem czy to dlatego ze lekarz tam pracował, ale sadze ze to miało duzy wpływ.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Jakie to różne opinie - ja o Madalińskiego słyszałam samo zło - zarówno jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, jak i porody. Ale nie sprawdzałam sama. Ja jestem zdecydowana na Medicover, państwowym placówkom nie ufam za grosz.
    medicover to jest dobry jak nie ma ciazy z komplikacjami.

Agaata, Niuninka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    medicover to jest dobry jak nie ma ciazy z komplikacjami.

Ja się zastanawiam co się dzieje jak się komplikuje poród w Medicoverze? Ciekawa jestem jak z ich opieką neonatologiczną... Bo można mieć ciążę idealną a poród może się skomplikować. Moja znajoma miała świetną ciąże, a w trakcie porodu odkleiło jej się łożysko, dzięki błyskawicznej cesarce dziecko i ona żyją - choć dziecko urodzone w zamartwicy z 2 pkt... Ale to była cesarka na Żelaznej. Ciekawa jestem jak to by wyglądało w Medicoverze - jak by się zajęli takim dzieckiem, co z opieką na OIOMIE dla noworodków, itp.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ