X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, a jakie opinie słyszałyście o Bielańskim i Madalińskiego ?

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalinskiego to moj drugi wybor. Ja bardzo wiele dobrego slyszalam o tym szpitalu i sporo znajomych ode mnie tam rodzilo i sobie chwalilo szczegolnie opieke w trakcie porodu.

• MagSz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ktoś coś o Solcu powiedzieć?

Martuśka 25 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje na Madalińskiego, jest mi tam najbliżej i mam lekarza który tam pracuje. Poza tym lezalam już tam na patologii także mam do nich trochę zaufania

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Madalińskiego, były plusy i minusy, z dużą przewagą plusów. Polecam, i kiedyś jeszcze planuję tam rodzić :-)

ksanka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę pod uwagę Żelazną i Madalińskiego do obydwu mam godzinę jazdy. Boję się że mnie odeślą. Termin mam na 31.03

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was rodziła w Szpitalu Praskim? Podobno mają świetne warunki i bardzo miły personel.

k0kdha00ytas68fh.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna, ja planuję urodzić w szpitalu praskim. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które tam rodziły w drugiej połowie 2015 roku i wszystkie były bardzo zadowolone zarówno z opieki jak i warunków.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super słyszeć :) ja tez jeszcze złych opinii nie słyszałam o tym szpitalu - przynajmniej o oddziale położniczym :) w każdym razie mam termin przed Tobą to napisze Ci swoje wrażenia ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę zatem czekać na relację! :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Mysia881 Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarkę z powodu spadającego tentna u Maluszka na Madalińskiego w 34 tc, Synek leżał 2 dni w inkubatorze a potem jeszcze 4 dni ze mną na oddziale, jestem bardzo zadowolona zarówno z cc, opieki poporodowej i opieki nd Maluszkiem. Jak będę w kolejnej ciąży na pewno wrócę na Madalińskiego.

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam zamiar rodzić na Madalińskiego :) od 14 tygodnia ciąży mam tam prowadzoną ciążę i naprawdę jestem zadowolona z opieki :) miałam wątpliwości co prawda między szpitalem na Madalińskiego a Karowej, ale po pewnym czasie rozchwiałam swoje wątpliwości :) choć nie ukrywam ze szpital na Karowej jest naprawdę dobrym szpitalem. Prowadzi mnie tam endokrynolog :) no ale też mam bliżej na madalińskiego a przy porodzie myślę liczy się każda minuta :)

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:

Hej,
    Ja rodziłam na solcu w sylwestra ;-)
    Fantastyczny szpital jezeli chodzi o opieke. I izba przyjec i porodowka i poloznictwo, wszystko.
    Szpital jest mega kameralny, chodzilam tam tez do szkoly rodzenia ( polecam) i za kazdym razem nie bylo pelnego oblozenia porodowki. Na 5 sal porodowych ze mna bylo nas 3. Potem sale pobytowe sa 4 lub 3 osobowe na poloznictwie, ja trafilam do dwuosobowej na ginekologii i bylam sama, dodam ze polozna sie mnie zapytala czy chce byc z kims czy sama.
    Nie mialam wykupionej poloznej, trafilam na dwie, bo rano byla zmiana i polozna Iwona byla fantastyczna! Faza druga 15 minut, bo przy zalozeniu znieczulenia, podano mi tez oksytocyne, szybciej poszlo.
    Lekarze fantastyczni, ordynator pilnuje.
    Warunki wiadomo takie sobie, stare łozka, toalety slabe, ale wcale tego nie pamietam.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    Ja rodzilam w Warszawie a dokladnie na Bródnie tylko w 2011 r w czerwcu.Dużo osób mi odradzalo ale mieliśmy rzut beretem do szpitala bo mieszkaliśmy na wyszogrodzkiej.Bylam pierwsza tam rodzaca rano i polecam bardzo.Moze sale porodowe nie są luksusowe ale opieka fajna i mi bardzo przy porodzie momogla polozna i inne panie ze poród szybko poszedł 1godx z podlaczonym ktg i sam poród 20 min:)No i Mąż byl caly czas przy mnie i pomagam:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po porodzie zabrali dziecko i męża a mnie zszywala pani doktor ktora co chwila mnie przepraszala ze jeszcze musi szyć :)A i cieli mi krocze w skurczu wiec nic nie poczułam.Nie bylo tloku w szpitalu i na sali jednej caly czas lezalam a nie jak w innym szpitalach np na inflandxkiej codziennie na innej sali bo natlok rodzących...
    I na sale zaklodaly pielęgniarki często pytać się czy wszystko ok.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w Bielańskim. Co prawda 6 lat temu, ale bez wykupionej położnej odesłali by mnie na 100% (gdy czekałam na IP na przyjęcie odesłali 3 kobiety). Generalnie byłam zadowolona z opieki, ale rodziłam na tej sali 2 osobowej (za parawanem rodziła druga kobieta), bo jedyna "1" była zajęta. Intymność mocno ograniczona na tej sali porodowej, w zasadzie wiedziałam wszystko dot. postępu porodu u tej dziewczyny, a ona u mnie. Poród z osobą towarzyszącą, która spędzała raczej czas na fotelu, bo miejsca na kręcenie się to za wiele nie było. Mimo, że było profesjonalnie, to mam takie poczucie, że wynikało to bardziej z pieniędzy. Zapłaciłam położną, zzo i poród rodzinny wtedy (jakaś cegiełka na szpital), więc "ogarnięto" mnie jak najsprawniej i najszybciej, bo kolejne w kolejce na IP...

Nie planuję tam wracać. Teraz zaczynam przychylać się jednak do szpitala na Bródnie , a jak donoszę to rozważam tez trochę Inflancką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:03

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Polecam. Rodzilam w czerwcu 2014 roku i jesli nie przywiazujesz zbytnio wagi do jedzenia i super wygodnych lozek a liczy sie dla Ciebie profesjonalna opieka to udaj sie tam. Kameralnie,czysto,super lekarze i polozne

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Belladonna i EdytaMG - bardzo wam dziękuję za odpowiedzi ! To teraz już wszystko jest dla mnie jasne.
    Ja narazie jeszcze panicznie boję się porodu i myślę, że obecność położnej byłaby dla mnie ważna zwłaszcza psychicznie. Cieszę się, że jest taka opcja, muszę przedyskutować z mężem czy będziemy się decydować.

Z jednej strony to fakt poród może być szybki, bez problemu a kasy sporo się wyda, z drugiej natomiast nie wiem czy jednak ten komfort zwłaszcza przy pierwszym porodzie, nie jest wart tych pieniędzy.

Rodziłam raz, nie wykupiłam położnej i dobrze zrobiłam. Idź na żywioł! Nieraz lepsza położna trafia się z marszu niż wykupiona. BTW, też się panicznie bałam, a okazuje się, że to nic aż tak koszmarnego. Mogę rodzić drugiego bobaska ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A miałaś wykupiona opieke badz sale poporodowe? Czy tak po prostu z "ulicy" tam trafilas?

Z ulicy, miejsc nie było, ale tak mi skoczyło ciśnienie z wrażenia, że nie mogli mnie już odesłać ;) Rodziłam z panią Justyną - młoda i fajna babka. Drugi raz też chciałabym z nią!

ciri22 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A jeszcze mam pytanie czy ktoras na zelaznej rodzila w drugiej fazie w dowolnej pozycji czy jednak kazali sie klasc?

Ja rodziłam w kucki, ale na koniec tak się zmęczyłam (parłam niecałe pół godziny), że i tak się położyłam ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ