X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród - naturalny, czy cesarka
Odpowiedz

Poród - naturalny, czy cesarka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    OOo, tego nie wiedziałam, ale jak tak to myślę, że będzie respektowane bo moja lekarka pracuje w szpitalu w którym chce rodzić, więc nawet jeśli jej nie będzie to myślę, że byłoby to respektowane
    niestety to nie ma znaczenia, ważne są aktualne wyniki i aktualny stan zdrowia a nie rekomendacja lekarki. Wiele dziewczyn nie zdaje sobie z tego sprawy, (ja też tak myślałam dopóki nie poszłam do szkoły rodzenia i nie rozmawiałam z lekarzami na ten temat) myślą, że to ot taka sobie decyzja, a to jest poważny zabieg to znieczulenie dlatego trzeba spełniać odpowiednie kryteria zdrowotne. Przede wszystkim mieć dobre ciśnienie tętnicze i odpowiednią ilość płytek krwi, nie można mieć cukrzycy itd, tak jak pisałam wyżej. Jeśli spełnia się te kryteria to wtedy być może jakieś znaczenie będzie miała rekomendacja lekarki, zależy od szpitala na pewno.

Miriam lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    niestety to nie ma znaczenia, ważne są aktualne wyniki i aktualny stan zdrowia a nie rekomendacja lekarki. Wiele dziewczyn nie zdaje sobie z tego sprawy, (ja też tak myślałam dopóki nie poszłam do szkoły rodzenia i nie rozmawiałam z lekarzami na ten temat) myślą, że to ot taka sobie decyzja, a to jest poważny zabieg to znieczulenie dlatego trzeba spełniać odpowiednie kryteria zdrowotne. Przede wszystkim mieć dobre ciśnienie tętnicze i odpowiednią ilość płytek krwi, nie można mieć cukrzycy itd, tak jak pisałam wyżej. Jeśli spełnia się te kryteria to wtedy być może jakieś znaczenie będzie miała rekomendacja lekarki, zależy od szpitala na pewno.

No, ale przecież LEKARZ prowadzący ciążę zna na wylot stan zdrowia pacjentki (ciśnienie, ewentualna cukrzyca, to o czym piszesz), więc skoro lekarz ten zadecyduje, że w szpitalu, w którym pacjentka ma rodzić jest możliwe zzo, a ona spełnia wymogi, to w czym problem?

Dla mnie w dalszym ciągu trudności w skorzystaniu z zzo są karygodne. Może faktycznie lepiej by było, żeby ono było płatne, wtedy wydaje mi się nie byłoby żadnych przeciwwskazań ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • patti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ,u mnie w pozniejszej fazie porodu byla lekarka obecna i mi mowila ,ze juz drugiej dawki znieczulenia mi nie da, ze kobiety od wiekow rodzily bez znieczulenia haha -taka wredna baba.zaczela tez cos tlumaczyc mojemu mezowi.mialam szczescie ,ze trafilam na faceta lekarza na poczatku.
    czasem kobiety sa gorsze niz faceci.

dodam ,ze lepiej byc z mezem ,bo o niebo lepiej traktuja jak jest ktos bliski obecny

weronikabp, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny ,u mnie w pozniejszej fazie porodu byla lekarka obecna i mi mowila ,ze juz drugiej dawki znieczulenia mi nie da, ze kobiety od wiekow rodzily bez znieczulenia haha -taka wredna baba.zaczela tez cos tlumaczyc mojemu mezowi.mialam szczescie ,ze trafilam na faceta lekarza na poczatku.
    czasem kobiety sa gorsze niz faceci.

dodam ,ze lepiej byc z mezem ,bo o niebo lepiej traktuja jak jest ktos bliski obecny

Masz rację, zawsze raźniej z kimś, gdzie ten ktoś popatrzy jeszcze innym na ręce;)

A to, co powiedziała Ci ta rzeźniczka to jest właśnie to, o czym mówię. Jakby się trafiło parę kontroli z NFZ, czy kamera z logiem TVN, to od razu byłby inny ton ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    To jakby dla mnie jest oczywiste, ale pomijając fakt, że wszystko jest ok i tak często znieczulenia się nie dostaje

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    To jakby dla mnie jest oczywiste, ale pomijając fakt, że wszystko jest ok i tak często znieczulenia się nie dostaje

a gdzie zamierzasz rodzić? na Żelaznej jeśli nie ma przeciwskazań i kobieta chce to podobnież zawsze dają.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem z Warszawy, bo rozumiem że na Żelaznej to chyba Wawa?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Warszawie jest szpital na żelaznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Miriam to wawa, myślałam,że jesteś z wawy, coś mi się pomerdało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Krakowa jest jak dobrze kojarze :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko znieczulenie! To BŁOGOSŁAWIEŃSTWO! W szpitalu w którym rodziłam 70% je dostaje reszta się nie kwalifikuje. Fakt, że trzeba płacić ale warto!

weronikabp, RewolucjaSięDzieje, patti, Paula_29 lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Tylko znieczulenie! To BŁOGOSŁAWIEŃSTWO! W szpitalu w którym rodziłam 70% je dostaje reszta się nie kwalifikuje. Fakt, że trzeba płacić ale warto!
    doris a gdzie trzeba płacić, u nas jest bezpłatnie.

• doris85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Siemiradzkim. 250 zł i ulga bo wiesz, że NA PEWNO dostaniesz. Bardzo doświadczeni anestezjolodzy. Mnie by wkurzało gdyby ktoś oszczędzał kosztem mojego cierpienia.

Piszę emocjonalnie, ale jestem na bieżąco i wiem, że bez znieczulenia błagałabym o cesarkę.

weronikabp, patti lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja muszę popytać moją gin o te płytki, bo ja mam mało ;(

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Oj to ja muszę popytać moją gin o te płytki, bo ja mam mało ;(
    Kochana chyba 100 000 to minimum, ale moze zle zapamiętałam ;-) dopytaj :-) poza tym biorą pod uwagę wynik z kilku dni przed porodem lub z dnia porodu, po prostu robią na cito badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika moj Ty doktorku na cito <3 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-) doktorkiem to jestes Ty kochana więc podpowiedz nam tu ile tych płytek minimum musi być?

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec rzekne Wam kochane... ze musi byc DUZO :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ;-)

NataliaK lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Z Krakowa jest jak dobrze kojarze :)
    Dobrze:)

Miriam lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ