X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród - naturalny, czy cesarka
Odpowiedz

Poród - naturalny, czy cesarka

Oceń ten wątek:
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Skoliozę. Niby nic a jednak jest to wskazanie do CC.

Hmmm to ja na pewno dostane wskazania, dzis sie okaze. Choruje na nieuleczalna chorobe stawów kregoslupa...

Dziwne w sumie ze przy skoliozie Ci dal bo skolioze chyba co druga kobieta ma, jakiekolwiek problemy z kregosłupem.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz powiedział że nawet zzsk nie jest wskazaniem do cc. To zależy od zmian oczywiście. Ja mam zarośnięty staw krzyżowo-biodrowy i rodziłam sn.

• b-c Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do odwrocenia się dziecka to spokojnie. Moja najpierw w 32 tc obrocila sie nagle pupą do wyjścia, a na drugi dzień była już z powrotem główką w dół. A później w 36 tc jeszcze raz się sytuacja powtórzyła, a na USG w 37 tc znowu pieknie się dobrze ułożyła i urodziłam sn :) Taka moja mała Akrobatka :P

Bardzo nie chciałam cc i za drugim razem ćwiczyłam trochę.... Kładłam się na łóżku przy ścianie, opierałam nogi na ścianie i unosiłam pupę dosłownie na chwilkę, żeby tylko uwolnić pupę Małej z miednicy. Po czym kładłam się na płasko i grzecznie czekałam czy się będzie Mała kręcić :) Za pierwszym razem dobrze czułam oba momenty przekrecania, a za drugim razem w ogóle, mimo, że Panna już duża była :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Mój lekarz powiedział że nawet zzsk nie jest wskazaniem do cc. To zależy od zmian oczywiście. Ja mam zarośnięty staw krzyżowo-biodrowy i rodziłam sn.

No dzis to samo mi moja reumatolog powiedziala . Ona bardziej boi sie o moje serce bo mam bradykardie, zlecila echo serca i wtedy zobaczymy.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia, życzę Ci, żeby było tak jak Ty chcesz :) I żeby poród był wspaniałym przeżyciem bez komplikacji :)

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo :) oby juz ten czas szybciej lecial... jeszcze ponad 2 miesiace. A Ty w ktorym tygodniu jestes ?

• belladonna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 16 tydz. Ale to 4 ciąża, więc już większy luzik ;)

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to pojdzie jak z płatka :P

• belladonna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale niekoniecznie ;) Na poród nie ma reguły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff przeczytałam wszystko i głowa boli, wszystko ma swe konsekwencje i ryzyko; są kobiety skazane na cc, są kobiety, które są stworzone do naturalnych porodów; mnie przeraża fakt,że światopogląd ordynatora (katolickiego fana natury) tak dominował na oddziale lubelskiego szpitala, że znajoma była zmuszana do naturalnego porodu, cesarskim cięciem wyciągnęli dziecko, przy wszystkich znajoma musiała podpisać zgodę na uporczywe leczenie ( ale nie oszczędzono jej informacji, że może z dziecko zostać warzywo). Same fakty podaję, więc proponuję pytać lekarzy o obowiązujące w na oddziale i w gabinecie światopoglądy i w porę zwiać od fanatyków.

• belladonna Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co opisywać straszne historie, których na dodatek samemu się nie przeżyło i straszyć bez sensu inne mamy? Nie rozumiem sensu postu dojrzałej. Niby dojrzała, a jakby jednak mało dojrzała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszę, podaje fakt; rodziła w marcu, potem szereg kontroli czy wszystko w normie (szczęściem w normie).
    Dojrzałość polega na wyciąganiu wniosków także z cudzej biedy i doświadczeń. Zawodowo zajmuję się rehabilitacją dzieci, zazwyczaj uszkodzonych przy porodach, ale nie prowadzę badań, tylko stwierdzam z doświadczenia, że większość z nich w opisach ma wpisane trudny poród (głownie naturalny lub zakończony cięciem). Oczywiście zajmuję się małym procentem populacji, ale nikt nie chciałby mieć w tej grupce swego dziecka.
    Warto znać światopogląd i preferencje ordynatora oddziału, tym doświadczeniem chciałam się podzielić, bo sama byłam w szoku, że to może być ważne i zmieniłam decyzje odnośnie rodzenia na ul. Jaczewskiego.

• aghata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolacze sie i ja do tematu. Ja mialam cesarke planowana, wskazania neurologiczne, torbiel pajeczynowki w glowie i pani neurolg zalecila cc. Bylam calkiem pod narkoza, takze porodu nie pamietam. Potem kiedy sie obudzilam bylo juz po wszystkim, lekko mnie bolala rana ale dalo sie to zniesc, oczywiscie dostawalam kroplowke ze srodkiem przeciwbolowym. To bylo jakos przed 10 rano, kolo 17 przyniesli mi na chwile mala zebym ja zobaczyla ale bylam obolala jeszcze i na noc mi ja zabrali...przyszla pielegniarka, pomogla mi wstac, wziac prysznic..a rano juznwstawalam sama i przyniesli mi dziecko i koniec, nie ma ze boli, chodzilam skulona jsk dziadzius ale dalam rade, w srode urodzilam a w sobote pojechalam do domu. Nie bylo problemow, szybko wstalam, teraz jestem w drugiej ciazy, nie bylo problemu z zajsciem, szybko sie udalo, mam nowe wyniki odnosnie torbiela i jezeli neurolog stwierdzi ze moge rodzic sn to chetnie sprobuje, bo nie ukrywam, bulo mi smutno ze nie moglam malej prsytulic po porodzie, poglaskac, chcialabym od razu sie zajmowac swoim dzieciem a nie lezec jak kloda...ale cc nie jest tsaka straszna da sie to przejsc.

preg.png[/url]
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatha życzę Ci udanego kolejnego porodu, takiego jak sobie wymarzysz. Polecam stronę naturalniepocesarce. Tam jest dużo dobrych opowieści porodów sn po cc. Sama urodziłam sn po cc. Dla mnie to było niesamowite doświadczenie.

• princess_mia Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo, że najlepiej naturalnie choć strach jest i to niemały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 08:46

:)
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po, też bardzo się bałam. Opisałam poród w forum "Gdzie rodzić w Warszawie" - polecam jednak poród naturalny.

Po porodzie zapomina się o bólu. Pamięta się, że był okropny, ale nie da się go otworzyć. Dzięki naturze, można karmić i szybko wraca się do formy. Już w szpitalu straciłam 5 kg. Jestem 13 dzień po porodzie i w pasie ubyło mi 22 cm. Przed porodem brzusio: 94 cm, po 72. A myślałam, że ten brzuchol i pępek na wierzchu mi zostaną na zawsze. Obwisły taki brzusio może miałam 3 dni, a później co raz mniejszy i mniejszy- wszystko wraca do normy i mogę śmiało włożyć już kolczyk do pępunia :)

https://www.maluchy.pl/li-69881.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybyście miały jakieś pytania służę pomocą :)

A i warto zakupić pas poporodowy - ja noszę od 8 dnia po porodzie i efekty są rewelacyjne. Dostałam od koleżanki :)

https://www.maluchy.pl/li-69881.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Tess Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ból spojenia łonowego może być wskazaniem do cc? Bo ostatnio jedna lekarka mnie tym nastraszyła, a nie przygotowywałam się do takiego obrotu sprawy...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zwolenniczką porodu naturalnego nie dlatego że miałam dobry poród ale dlatego że natura nas do tego stworzyła. Owszem cesarka kiedy trzeba to trzeba. Ale naturalny poród choć boli a ból i tak się zapomina w sensie takim że pamięta się owszem że boli ale nie pamięta się jak bardzo, to jednak zbliża matkę do dziecka. Nie wyobrażam sobie jak to dzieje się teraz że po cesarce nie bardzo jest nawet jak dziecko wziąść do ręki bo wiadomo ręce są zajęte niekiedy kroplówkami. MImo wszystko to nie jest to samo co przytulić dziecko do piersi by poczuło bicie serca matki.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie cesarka (oczywiście taka na spokojnie nie na CITO) dziękuję :)

olka24 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ