pro-familia łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
odpowiadam co do szczepień:
Ja przed proodem byłąm rpzerazona, papiery wypisywał mój mąż. Co do szczepien to nie wybierasz niczego, po rpostu zgadzasz sie na podanie szczepien lub nie, JA sie zgodziłam i syn był zaszczepiony na WZW B w pierwszej dobie i na BCG w czwartej dobie.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Kajax:) A jak Ty i synek się czujecie? Już praktycznie 3 tyg minely;)
Ja mam jeszcze jedno pytanie, które mi się teraz nasunęło odnośnie golenia do cc. Są różne szkoły.. żeby golić tuż przed zabiegiem albo nawet tydzień wcześniej. Czy w PF mają jakieś swoje wytyczne?Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
nie, w PF tylko pytają przed samym porodem czy trzeba ogolić. Ja powiedziałam że "pole operacyjne mam przygotowane" wiec sie wszyscy zaczeli śmiać a goliłam sie wieczorem przed porodem.
A czujemy sie znakomicie!Kawokado lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Ja dziś byłam na ostatniej wizycie u swojego lekarza. Maluszek 3200 g, wszystko ok. Czekamy do cesarki niespełna 2 tygodnie jeszcze, musze jeszcze tylko badania krwi związane z krzepliwoscia zrobic. Reszte juz mam porobione i wyniki odebrane.
Czas tak szybko leci.Kawokado lubi tę wiadomość
-
Asia ale zazdroszczę tej wagi malucha! Ciekawe czy moja przybrała... Strasznie mnie to stresuje. Kto to widział żeby taka wielka baba jak ja rodziła takie małe dzieci :p chciałabym żeby mała miała w dniu porodu chociaż trzy kilo no nic muszę czekać, w czwartek mam wizytę to się dowiem czy trochę podrosła.
Dziewczyny placilyscie jakaś zaliczkę w dniu wizyty kwalifikacyjnej? Zastanawiam się czy przygotowywać gotówkę czy w razie czego można karta, muszę znów do nich napisać. Będą mieli mnie dość zanik mnie zobaczą -
Dziewczyny... wszystko będzie dobrze, musi być! )) myślę że jeżeli jest powyżej 2.5 kg to nie masz się co martwić...nie takie maleństwa rodzą i nic złego się nie dzieje.
Ja mam wizytę 11stego kwietnia... A termin w połowie mają, ale kiedy cc ustala to nie wiem liczę że po weekendzie majowym.Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Chętnie Was odwiedzę i pomogę jak będę w stanie:) ale zobaczyłam właśnie takie info na stronie profamili. Szok cyt:
"Zarządzenie Dyrektora
28.03.2018
Zarządzenie Dyrektora ds. Medycznych Dariusza Borowskiego:
W związku z brakiem możliwości obsadzenia kwietniowych dyżurów na neonatologii i położnictwie zarządzam wstrzymanie przyjęć do porodów i cięć cesarskich z dniem 28.03.2018 od godziny 15:00 do odwołania.
I co teraz?Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka