pro-familia łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwoniłam do Medicoveru, powiedzieli mi, że pierwsza cesarka nie jest u nich wskazaniem do kolejnego cięcia (!!!), Jutro będę dzwonić do Szczecina masakra po prostu. Nawet jakby profamilia "odwiesiła" porody to nie wiem czy bym się zdecydowała w tej sytuacji na poród u nich... A co jak przyjadę z Gdyni i nagle się dowiem że sorry ale jednak znów nie przyjmujemy?
-
Rzeczniczka szpitala skontaktowała się z nami w godzinach wieczornych w środę zapewniając, że pacjentki, które miały urodzić w szpitalu, na pewno urodzą. - Nie pozostawimy naszych pacjentek bez opieki. Z każdą z osobna będziemy się w tej sprawie kontaktować. Ale na pewno te pacjentki, które zawarły z nami umowy i rodzą w czwartek czy piątek, mogą czuć się bezpieczne, urodzą u nas bez problemu - zapewniła Aneta Juśkiewicz, rzeczniczka szpitala Pro Familia w Łodzi. Czytaj też: NFZ w Łodzi zapłaci Pro Familii za nagłe porody W środę wieczorem trwało jeszcze spotkanie zarządu szpitala. W czwartek (29 marca) około południa Pro Familia ma przekazać nam aktualne decyzje w sprawie przyjęć do szpitala.
Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/zdrowie/a/szpital-pro-familia-w-lodzi-wstrzymal-przyjecia-porodow-i-ciec-cesarskich-chce-zawrzec-uklad-z-wierzycielami-by-nie-doszlo-do,13048479/ -
Wszędzie oficjalnie tak mówią w informacji że pierwsze cc nie jest wskazaniem... inna gadka jest jak już konkretnie z lekarzem rozmawiasz. W Medeorze np na stronie jest info że pierwsze cc nie jest bezwzględnym wskazaniem ale faktycznie jest to jeden z wyznacznikow itd.Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
asia466 wrote:Rzeczniczka szpitala skontaktowała się z nami w godzinach wieczornych w środę zapewniając, że pacjentki, które miały urodzić w szpitalu, na pewno urodzą. - Nie pozostawimy naszych pacjentek bez opieki. Z każdą z osobna będziemy się w tej sprawie kontaktować. Ale na pewno te pacjentki, które zawarły z nami umowy i rodzą w czwartek czy piątek, mogą czuć się bezpieczne, urodzą u nas bez problemu - zapewniła Aneta Juśkiewicz, rzeczniczka szpitala Pro Familia w Łodzi. Czytaj też: NFZ w Łodzi zapłaci Pro Familii za nagłe porody W środę wieczorem trwało jeszcze spotkanie zarządu szpitala. W czwartek (29 marca) około południa Pro Familia ma przekazać nam aktualne decyzje w sprawie przyjęć do szpitala.
Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/zdrowie/a/szpital-pro-familia-w-lodzi-wstrzymal-przyjecia-porodow-i-ciec-cesarskich-chce-zawrzec-uklad-z-wierzycielami-by-nie-doszlo-do,13048479/
Jesli chodzi o pacjentki z umowami ktore maja rodzic w czwartek czy piatek to bzdura. Dzwonilam na izbe i nie przyjma mnie jesli akcja rozwinie sie dzis czy nad ranem.2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
Nie no pewnie moze cos kolo poludnia obwieszcza. Ja rano do Salve jade jak nie urodze przez noc. Najpierw powinni myslec a potem jakies decyzje oglaszac. Odwiesza przyjecia a jaka pewnosc ze za miesiac nie zrobia takiego samego numeru?
Rozumiem ze nie podpisuja nowych umow ale tu olali pacjentki z dnia na dzien i puscili info na fb. W salve bylam 5 osoba ktora zglosila sie na porod w kazdej chwili. Zenada.Kawokado lubi tę wiadomość
2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
Słabo... nawet jakby odwiesili to nie wiem czy po takiej akcji chce tam rodzic. Chyba zostanę przy mojej lekarce w Medeorze i ona mi zrobi bez problemu cc. Poza tym można załatwić sale jednoosobową. Ehhh kto by pomyślał... polala ja to bym ze stresu n Twoim miejscu urodziła od razu )Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Ja niestety nic, nie wiem.
Sprzeczne informacje wszędzie, plus do tego emocje powodują często nadinterpretacje wpisów na forach.
Planuję dziś zadzwonić do szpitala po południu i spróbować się czegoś dowiedzieć.
W między czasie jeśli nic się nie wyjaśni szykuje plan awaryjny pomału.
Rozmawiałam ze swoim prawnikiem, i tłumaczył mi ze w takich sytuacjach personel wie wszystko na końcu więc nie można mieć pretensji do "załogi".
I że w interesie szpitala priorytetem jest koniec wstrzymywania przyjęć.
Tęskniąca skąd masz te informacje?
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Klaudia to prawda. Dzwoniłam, pani powiedziała ze odbyły się dziś 2 porody. Zapytałam czy coś w związku z wczorajszym oświadczeniem się zmieniło, powiedziała ze będą wiedzieć coś nowego popołudniu, bo trwają jakieś rozmowy. Także może jednak nie wszystko stracone.