Rzeszów - gdzie rodzić w 2018 roku?
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy może ktoś rodził ostatnio na Szopena i może podzielić się opinią? mój lekarz prowadzący jest z tego szpitala, jednak ciągle się waham będę wdzięczna za odpowiedzi29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Czesc dziewczyny. Chciałam zapytać o delikatny temat... czy któraś z Was przed porodem kontaktowała się z położną z wybranego przez siebie szpitala gdzie rodziłyście? Chodzi mi o poznanie sie wczesniej z taka polozna i rozmowe aby miec nieco lepszą opiekę przy porodzie i kogos kto będzie nad Wami czuwał wtedy.. Słyszałam,, że sporo dziewczyn tak robi ale nikt o tym głośno nie mówi...
-
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Czy może ktoś rodził ostatnio na Szopena i może podzielić się opinią? mój lekarz prowadzący jest z tego szpitala, jednak ciągle się waham będę wdzięczna za odpowiedzi
Ja. Mogę zapytać jaki lekarz? Zależy co Cię interesuje chętnie odpowiem. Spędziłam sporo czasu tam.. -
nick nieaktualnyPaula007 wrote:Czesc dziewczyny. Chciałam zapytać o delikatny temat... czy któraś z Was przed porodem kontaktowała się z położną z wybranego przez siebie szpitala gdzie rodziłyście? Chodzi mi o poznanie sie wczesniej z taka polozna i rozmowe aby miec nieco lepszą opiekę przy porodzie i kogos kto będzie nad Wami czuwał wtedy.. Słyszałam,, że sporo dziewczyn tak robi ale nikt o tym głośno nie mówi...
Tak. Jest na Szopena podobno taka możliwość. W innych nie wiem. Ale tak jak napisałaś. O tym się nie mówi. Chyba że profamilia. Tam jest cennik. -
Co do porodu to nie wiem jak tam jest. Leżałam na patologii ciazy w pro famili w prawie 3 tygodnie i jestem zadowolona z warunków. Ładne sale, czysto, przede wszytskim czyste łazienki. Ogólnie warunki jak w hotelu, nie czuć nawet, że to szpital. Bardzo dobre jedzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:54
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
barbillla86 wrote:Podnoszę temat - gdzie polecacie rodzić w 2019 roku? Jakieś świeże wieści z Pro Familii i Lwowskiej?
rodziłam na lwowskiej w 2017 i teraz też będę tam rodzić. w pro familii leżałam na ginekologii i ok może i ładnie ale z opieki zwłaszcza pielęgniarek nie do końca byłam zadowolona.
lwowska jest po remoncie i też warunki są super.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:rodziłam na lwowskiej w 2017 i teraz też będę tam rodzić. w pro familii leżałam na ginekologii i ok może i ładnie ale z opieki zwłaszcza pielęgniarek nie do końca byłam zadowolona.
lwowska jest po remoncie i też warunki są super.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Drogie Panie podbijam temat na temat odpowiedniego szpitala do porodu w Rzeszowie w roku 2019?
Lekarza prowadzącego mam z Rycerskiej (choć pewnie nie jest to istotne) jak większość z Was zastanawiam się nad Profamilią. To mój pierwszy poród i nie urkywam żę zaczynam się tym powoli denerwować. -
Ja również mam pytanie do dziewczyn które rodziły w profamili. Jak tam jest ze znieczulenie zewnątrzoponowym do porodu? Czy dają bez problemu? Mam planowaną cesarkę 2 lutego ze względu na to, że ciążę muszą zakończyć szybciej (podejrzenie zatrucia ciążowego) ale jeśli poród się zacznie sam to mam rodzić naturalnie a z tego co słyszałam to chyba tylko w profamili są te znieczulenia chociaż nie jestem pewna. I drugie pytanie gdybym miała cc to jakie znieczulenie jest do cesarki? I czy potem po operacji można mieć dziecko przy sobie?08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyAnia0306 wrote:Ja również mam pytanie do dziewczyn które rodziły w profamili. Jak tam jest ze znieczulenie zewnątrzoponowym do porodu? Czy dają bez problemu? Mam planowaną cesarkę 2 lutego ze względu na to, że ciążę muszą zakończyć szybciej (podejrzenie zatrucia ciążowego) ale jeśli poród się zacznie sam to mam rodzić naturalnie a z tego co słyszałam to chyba tylko w profamili są te znieczulenia chociaż nie jestem pewna. I drugie pytanie gdybym miała cc to jakie znieczulenie jest do cesarki? I czy potem po operacji można mieć dziecko przy sobie?
Ja nie rodzilam w pro ale to co mogę ci powiedzieć to na 100 procent jedyny szpital, który daje znieczulenie do sn. Nie robią problemu chyba ze jest za duże rozwarcie, bo wtedy nie wolno.
Co do cesarki to raczej postępowanie jest takie samo wszędzie. Dziecko kanguruje ojciec lub inna wskazana osoba a Ciebie szyją. Nie wiem jak w pro ale na Szopena ja po zszyciu trafiłam na salę pooperacyjna. Na chwilę męża wpuścili bo była noc. Położna przyniosła na chwilę okruszka do piersi, ale nawet nie widziałam buzi bo po cc nie wolno podnosić głowy. Pionizacja po 12h i wtedy dziecko miałam już cały czas.Ania0306 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też o pro famili słyszałam dużo negatywnych opinii, że poza ładnym wyglądem opieka jest niestety kiepska. Sama chciałam tam rodzić, ale teraz nie wiem w sumie, na który szpital się zdecydować. Lekarza prowadzącego mam z Szopena i dużo dobrego o położnych słyszałam. Rycerska i Lwowska też mają dobre opinie jeśli chodzi o personel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 20:50
-
86Monia wrote:Ja nie rodzilam w pro ale to co mogę ci powiedzieć to na 100 procent jedyny szpital, który daje znieczulenie do sn. Nie robią problemu chyba ze jest za duże rozwarcie, bo wtedy nie wolno.
Co do cesarki to raczej postępowanie jest takie samo wszędzie. Dziecko kanguruje ojciec lub inna wskazana osoba a Ciebie szyją. Nie wiem jak w pro ale na Szopena ja po zszyciu trafiłam na salę pooperacyjna. Na chwilę męża wpuścili bo była noc. Położna przyniosła na chwilę okruszka do piersi, ale nawet nie widziałam buzi bo po cc nie wolno podnosić głowy. Pionizacja po 12h i wtedy dziecko miałam już cały czas.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Też o pro famili słyszałam dużo negatywnych opinii, że poza ładnym wyglądem opieka jest niestety kiepska. Sama chciałam tam rodzić, ale teraz nie wiem w sumie, na który szpital się zdecydować. Lekarza prowadzącego mam z Szopena i dużo dobrego o położnych słyszałam. Rycerska i Lwowska też mają dobre opinie jeśli chodzi o personel.
-
nick nieaktualny
-
Tak jest przemiła i widać zaangażowanie w swoją pracę, tzn. nie wiem jak w szpitalu, bo chodzę do jej prywatnego gabinetu. Z Szopena znam jeszcze dr Szczerbę, miałam u niego jedną wizytę prywatną i równie przesympatyczny lekarz. Wcześniej miałam podejście, że pewnie i tak na nią na Szopena nie trafię jak będę rodzić więc to obojętne, ale z tygodnia na tydzień zmieniam zdanie i chyba wolę rodzić tam, gdzie mój lekarz pracuje A kto był Twoim lekarzem prowadzącym?