Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Palnę sobie w łeb, napisałam długaśny post i zamiast wcisnąć wyślij nacisnęłam jakaś starszą stronę
musiałam się przemieścić przez całe miasto do psychologa ale już jestem:)
z moja tarczycą wszystko ok, wynik jest tak niski ponieważ dawka jaką przyjmowałam była dobrana na okres ciąży i teraz jest za duża
zmniejszyła mi dawkę ze 100 na 88, zapewne do kolejnej wizyty tsh nie urośnie zbyt dużo bo nie rosnie tak nagle z dnia na dzień, ale mam się tym nie martwić
nawet jeśli zdarzy się że zajdę w ciążę w tym okresie to niskie tsh na pewno nie zaszkodzi
dostałam skierowanie na hormony do zrobienia w lpicu
w 3-5 dniu cyklu:
estradiol, LH, FSH
i progesteron do zrobienia w jednym cyklu 3 razy (tu bym prosila o przypomnienie dni w których mam to zrobić przy cyklu 32-35 dni)
ogólnie to wytłumaczyła że robienie w jednym miesiącu 3 razu nie wiele daje, dla mnie jakaś istotną informację, czy potrzebne jest stosowanie progesteronu w w fazie lutealnej i ciąży jest konieczne da jedynie pomiar w 3 cyklach pod rząd w dniach pomiędzy 22-25
no to się nabazgrałam:)
-
Miru kochana nie stresuj się nic złego już nie może Cię spotkać
jeszcze tylko weekend i poniedzialek i zobaczysz swoją fasolkę, na pewno ja w to wierzę:*
Iza ja kiedyś wstałam godzinę wcześniej do pracy i czekałam na koleżankę
a to nawet bylo na początku ciąży (ale jeszcze o niej nie wiedziałam) wtedy jakieś dziwne rzeczy cały tydzień mnie spotykały
czekam do tego psychologa i cholera młody jest, może nawet młodszy ode mnie:/
chyba się wstydzę głupia:DIza75, Maluszek lubią tę wiadomość
-
Ciesze sie Gosia, że z tarczyca nic strasznego. Faktycznie, glupia nie pomyslalam o tym wczesniej ale po poprzedniej ciazy endo kazala mi po porodzie odrazu wrocic na dawke sprzed ciazy. Teraz tez tak zrobilam, chociaz wizyte mam 9.06 dopiero.
Z mlodym psychologiem moze byc dobrze, jeszcze ma w sobie zapal do pracy powodzeniagosia86 lubi tę wiadomość
-
Miru wytrzymać do poniedziałku i nie stresuj się bo to nicnie da,a na wizycie zobaczysz swoja fasoleczke i będzie dobrze.
A dobrze doczytałam ze masz zespoł antyfosfolipinowy???
A przyjmujesz juz Clexane czy inne leki oprócz Dupka???
Pytam dlatego ze mi lekarz jak w zeszłym cyklu juz się staralismy dal receptę na te zastrzyki i kazał zrobić test jeżeli będzie poz.to juz następnego dnia brać clexane kaal i lkuteine.
Ale się nie udało i czekam na kolejne testowanie...... -
Aaa to juz teraz wszystko jasne!
Kochana zobaczysz będzie dobrze,lekarz teraz się jak dalej postępować i uda Ci się!!,
Będę mocno kibicowac nam wszystkim w walce o ten maleńki cudMiru, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Bo po poronieniu najlepiej znac przyczyne... czy to tarczyca czy co innego mozna wtedy zapobiec kolejnemu... gorzej jak wszystko wychodzi ok badania w porzadku a ciaza obumiera... Miru trzymaj sie i nie mysl o tym co bylo9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Ja się poieszam tylko tym ,że mi wyszedł niski wynik.
Bo ujemny był do >15
a średnio dodatni m i wyszedł 19
a wysoko dodatni norma> 80
więc nie jest źle.
Plamienie pojawiło się tylko jednorazowo i nie ma nic.
A mój Ł mówi " a może ten zarodek się dopiero przytulił do Ciebie - to się nazywa inseminacja tak?- i dlatego takie plamienie"
Rozczulił mnie że w ogóle wpadł na to i że użył takigeo słowa "przytulił się "
gosia86 lubi tę wiadomość
-
miru trzymam kciuki. ja dzis zaczelam kolejne staranka o @ wreszcie polazła. Aaaa i wreszcie jakis pozytyw - podpisalam dzis umowe na 2 lata tak wiec jak co to wszytsko sie nalzy macierzynski itd.
Miru, gosia86 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mi daje i gin i endo.Ale i tak ide raczej prywatnie i go nie potrzebuje.
Ale juz od Gina dostałam.
Mimi to wszystko na dobrej drodze i oby starania były mega owocne:-)Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Boże padam na pysk cały dzień poza domem
byłam u psychologa oczywiście się wypłakałam, powiedział że nie mogę zastąpić tego utraconego dziecka nowym, jego zdaniem jestem dopiero na pierwszym etapie żałoby, muszę sobie dać czas na łzy i smutek bo jeśli teraz tego nie przejdę tylko stłumię te emocje to później wrócą i będzie tylko gorzej, jego zdaniem potrwa to około 3 miesiecy
muszę wam powiedzieć że mi chyba lepiej
powiedział że to bylo moje dziecko i że je straciłam że mam prawo być smutną i płakać
mam jeszcze umówioną wizytę na 20.06 może pójdę
i wcale mi nie przeszkadzało że jest młody
a i najważniejsze powiedziałam mu o naszym forum i powiedział że to swietna forma terapiiMimi86, Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:miru trzymam kciuki. ja dzis zaczelam kolejne staranka o @ wreszcie polazła. Aaaa i wreszcie jakis pozytyw - podpisalam dzis umowe na 2 lata tak wiec jak co to wszytsko sie nalzy macierzynski itd.
Mimi też rozpoczęłam staranka Trzymam kciuki za Ciebie kochana!!!!!!!!Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Miru wrote:Ja się poieszam tylko tym ,że mi wyszedł niski wynik.
Bo ujemny był do >15
a średnio dodatni m i wyszedł 19
a wysoko dodatni norma> 80
więc nie jest źle.
Plamienie pojawiło się tylko jednorazowo i nie ma nic.
A mój Ł mówi " a może ten zarodek się dopiero przytulił do Ciebie - to się nazywa inseminacja tak?- i dlatego takie plamienie"
Rozczulił mnie że w ogóle wpadł na to i że użył takigeo słowa "przytulił się "
" Zarodek się przytulił" pięknie powiedziane Miru trzymam kciukasy z całej siły!!!!! Będzie ok, zobaczysz