Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane
Miru mocno wspieram oby wszystko było dobrze
Ja dziś byłam u endokrynologa okazało sie,ze wynik TSH wrócił do normy po ciazy ( miałam za niskie TSH praktycznie nadczynnosc -za duza dawka Eutyroxu ale tak musiałam brać bo ciaża) tarczyca nie powiekszyła sie od ostatniego razu 2 guzki sie minimalnie zmniejszyły a jeden niestety troche powiekszył.
Pytałam endo czy jeden z wyników w kierunku zespołu antyfosfolipidowego ( antykoagulant tocznia) moze być lekko podwyższony a inne przy samej granicy własnie od tarczycy i powiedział,ze oczywiscie iż tak ponieważ Haschimoto to choroba autoimmunologiczna a to w tym badaniu może sie "pokazać" wiec mam juz wyjaśnienie.
Pamietam o Was
ale doczytać wszystko co piszecie nie jestem wstanie łał tyle piszecie ale to dobrze -
Padam,właśnie Was skończyłam nadrabiać,drukujecie tyle,że masakra
Gosiu-Jola jutro wychodzi do domu,nie będzie miała zabiegu bo samo wszystko się oczyściło.Rozmawiałyśmy i doszłyśmy do wniosku,że lepiej dla niej,że teraz się to stało a nie np tak jak u mnie,bo widziała jak ja to wszystko przeżylam -
Dowiozłam szwagra i jego brata do domu,oczywiście swojej mamie zrobili niespodziankę i w ogóle nie wiedziała,że chłopaki przylatują,młodego do domu musiałam odstawić,ich mama oczywiście się popłakała a ja i siostra razem z nią
-
PauLLa wrote:Ewcia jeszcze mam pytanie czy jesli przyjdzie Ci rodzic to sn bedzie? Chcialabym byc w ciazy...znow przezyc te magiczne 9miesiecy...ale koncowki sie boje i nie wiem czy dam rade naturalnie....
-
Ajjj znowu nadrabiania troszke bylo. No i ja tez poza domkiem. No Ewcia uwierz, ze ja bede sie bala czekac do konca ciazy...chyba jednak zdecyduje sie na cc o teraz tak kroja, ze nawet sladu nie ma....boli dluzej ale....nie....dla mnie czekac na koniec to byloby straszne.....mialabym przed oczami tewszystkie ostatnie minuty przed rozstaniem z Karinka....rodzilam pol godziny...znaczy sie ogolnie 4-5godz skurcze a pol godziny musialam przec....to nie na moje nerwy.,,.
No nic dziewczyny uciekam spac bo tez padam na twarz...spokojnej nocki zycze :* -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki wreszcie u mnie słoneczko i humor lepszy.
Tak czytam o tych wszystkich badaniach i ciekawa jestem co mi powie moj gin, bo zamierzam o nie wszystkie zapytac, czy robic. Po poprzednim poronieniu robilam tylko tarczycowe i antykardiolipidowe (pierwsze zle, drugie ok). Teraz chcialabym zrobic wszystko co mozliwe, zeby wiedziec co i jak...no i czekam na wynik hist., bede miala w poniedzialek, dopiero z nim pojde do gina.
Miłej soboty -
u mnie pogoda też odrobinę lepsza
psycholog mi wczoraj powiedział, że to my same wyznaczamy sobie granicę kiedy znów zaczniemy się starać i lekarze mogą na podawać różne przedziały czasowe, ale to tylko my możemy zdecydować kiedy to się stanie
a następnym razem porozmawiamy sobie o mojej pracy, hymm
Iza może też powinnaś ze swoim porozmawiać o pracy?
zapomniałam wczoraj mojej endo zapytać o te badania antykardiolipidowe bo jeśli mam je w pakiecie to co to za problem pobrać więcej krwi przy jakimś badaniu, no nic może gin mi da
a na moim suwaczku dzisiaj z przodu już 2 czyli 2 miesiące i jakaś tam końcówka i być może dostanę swój wymarzony prezent urodzinowy
zresztą nawet jeśli nie dostnę to przynajmniej już będziemy się staraćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 09:58
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
ciśnienia niskie, ale w normie ))
jeśli nie czujesz sie z tego pwodu osłabiona, to
tym się zupełnie nie przejmuj, sporo młodych, a zwłaszcza kobitek takie miewa ) (ja np też)
to zonacza jedynie że przed nami dłuższa droga do nadciśnienia w starszym wiekuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 10:11
gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 27.V.2014 6tc.
-
Cisnienie to ja od jakiegos czasu mam 145/110. Ponoc strasznie wysokie....glowa wiecznie mnie bolala ale jest lepiej...kurcze dzieczyny jak ja sie nie moge doczekac jak minie te 6tygodni....przedwczoraj ostatnue szwy chyba odpadly....cieszy mnie to choc ciagle boli wszystko wokol naciecia i stac czy siedziec dlugo nie moge. Tak wiec dzisiaj duzo planow...pierwsze to polezec i poobijac sie troche, potem chlopak naprawionym autkiem wraca do domku, wiec bedziemy je myc, odkurzac, pastowac i polerowac. Jak juz bedzie gotowe to pojedziemy na zlot do Mieleszynka...slyszala ktoras? Auta po tunningu prezentowane sa tam radio ESKA reklamuje ten zlot u nas
Troszke mam dolka....jutro Dzien Dziecka to po pierwsze a po drugie na ten caly zlot mielismy jechac w trojke....ehhh
Psycholog Wam mowi, ze jesli placzecie to pierwsza faza zaloby, a u mnie co jest? Tak dziwnie ze mna jest, o niby mi smutno ale jakby nie dociera do m co sie dzieje.... -
mi tylko pielęgniarka wczoraj z medycyny pracy mówiła że za niskie
a moja siostra twierdzi że to dlatego że nie piję kawy ??
ale czuję się dobrze więc nie mam się czym przejmować
Ewcia dobrze że Joli udało się bez zabiegu, zawsze to krótsze czekanie, ale przkro że spotyka to kolejną kobietęewcia21k lubi tę wiadomość