Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Uhh udało mi się nadrobić
Wszystkim staraczkom które właśnie zaczęły swój bieg po marzenia życzę owocnych, bardzo przyjemnych i niezapomnianych doznań
Gosiu, cieszę się, że jednak wizyta u psychologa okazała się dobrym pomysłem i trochę Ci pomogła. Noo i że z tarczycą wszystko ok.
Ja wczoraj byłam na imprezie u znajomych. Dobrze, że oni tak to wszystko rozumieją, nie zadają zbednych pytań, nie traktują mnie jak trędowatej, a jak już się wejdzie na ten tamat przypadkiem to są mega wsparciem uff
A no i trochę się napiłam co mnie odstresowało
U nas dzisiaj może i bez słońca, ale ciepło i przyjemnie. Chyba taką właśnie pogodę lubię najbardziej.gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Och Mój Boże ile wy tu piszecie trudno nadążyć.
Codo ciśnienia ja mam od zawsze 80/50 lekarz powiedział że powinnam nie żyć
kawy nei pijębo mam wadę serca. i ogólnie odbrze się czuję.
Ale odkąd biorę acard moje ciśnienie codziennie mierzone 120/80gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Witajcie!!,
Wiecie dużo piszecie,czasem ciężko Was nadrobić,ale to świadczy o jednym.
Jak bardzo się wspieranie,doradzacie i warto tu być bo każda otrzyma wirtualna pomoc......
Ja mam starsza siostrę o 4 lata i brata młodszego o 2 lata i jeszcze jednego brata który zmarł mając 3 MSC.
Nie wyobrazam sobie tego jak mama cierpiała......
Pogoda piękna....AZ chce się jechać na wieś do rodziny,ale czekam za mężem dam mu obiadem i jade.
A ja kawosz totalny jestem!Dzień zaczynam kawa bo inaczej bym była nie do życia!gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Ojej, bez kawy to ja z domu nie wyjdę. Pierwszą czynnością jaką robię po wstaniu to włączenie czajnika z wodą na kawę Pijam 2-3 dziennie. Jak się nie napiję kawy to nie funkcjonuje
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
Ja też muszę przynajmniej rano kawę wypić bo inaczej nie żyję
Jestem po wizycie, dziś wyjątkowo mało ludzi było więc tylko godzina zeszła. Gin powiedział że wszystko ok, w wynikach hist-pat nie stwierdzono żadnej patologii. Nie badał mnie bo mówił że jak nic mnie nie boli i żadnych dolegliwości nie ma to nie trzeba. Poprzednim razem robił USG to wszystko było ok. Jak chcemy dzidziusia to trochę odpocząć, brać kwas foliowy i się starać. Wcześniej mówił 3 miesiące a teraz bez konkretnego terminu więc myślę że po pierwszej @ byśmy mogli. Mam nadzieję że w nast tyg przyjdzie bo pora na nią Ale starać się nie będziemy bo w lipcu wyjeżdżam na truskawki do Niemiec, a później zobaczymygosia86, MartaAlvi, Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
chciałam się wam pochwalić jakie sliczne truskawki zebrałam z mojego ogródka wychodowane własnoręcznie ale zapomniałam przez jaką stronkę wrzuca się zdjęcia ;P
będzie tarta z truskawkami i bitą śmietaną mniam mniam
znalazłam u mamy małe koty słodziaki, ale musimy znaleść kogoś kto je weźmie lub schonisko bo mama ma już 3 i kolejne 3 to trochę dużo by było do wykarmienia
rozmawiałam z mamą o jej pierwszym dziecku które straciła, wiecie to było prawie 45 lat temu nie chodziło się do lekarzy, po prostu podźwigała się na następny dzień dostała krwotoku i było po wszystkim, nawet nie do końca była pewna czy to ciąża, nie miała okresu 2 miesiące i kilka dni przed poronieniem miała mdłości, po dwóch miesiącach znów była w ciąży i urodziła mojego brataewcia21k lubi tę wiadomość
-
Czarna ja miałam tak samo w hito-pat kosmówka ok wszystko bez zmian, tyle że teraz mam plamienia już od 5 dni i nie wiem co to na @ to to nie wygląda, no chyba że się jeszcze rozkręci
mi sie wydaje że to kiedy można się starać naprawdę zależy od naszej psychiki, a ciało kiedy będzie już zregenerowane odpowiednio to wtedy przyjmie zarodekewcia21k lubi tę wiadomość
-
Gosiu: zapodaj.net dawaj zdjęcia
No kiedyś to na pewno było wiele przypadków że kobiety nawet nie wiedziały że są w ciąży, a i w polu robiły to łatwo było o poronienie. Większość pewnie myślała że się okres spóźnił -
a może @ tylko taka delikatna? A ile dni zawsze miałaś cykle? Bo ja 28 a jeszcze @ nie widać a z tego co widzę miałam wcześniej zabieg niż Ty. Ale powiem Ci że ja długo plamiłam. Jeszcze w ten wtorek miałam brązowy śluz i dopiero od wtedy czysto
-
dzięki Czarna :*
tak było mama nawet po wszystkim nie poszła do lekarza w ciąży z bratem też była późno, a pierwsze usg miała dopiero w 5 ciąży w roku 1979 wcześniej takich rzeczy nie robili
http://zapodaj.net/d91a1985bcfce.jpg.html
takie nie wyjściowe zzdjęcie bo nie spodziewałam się takich sporych zbiorów z tych kilku krzaczków truskawek
a później wkleję foto ciacha o ile mi wyjdzie ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 13:49
-
@ powinnam dostac dopiero za 10 dni wg starych cykli sprzed ciąży
dzisiaj 24 dzień po zabiegu, plamiłam łącznie z krwawieniem przez 11 dni później było czysto i teraz już 5 dzień znów plamię
nie wiem co to może być miesiączki spodziewam się raczej obfitej z tego co czytałam
no chyba że to co mam teraz skończy się za jakieś dwa dni to będzie oznaczac że była to @ -
Ja to nie potrafię sobie wyobrazić takiego USG z 79 roku. Jak w dzisiejszych czasach bywają rozbieżności między sprzętami to co było kiedyś?
Smakowicie wyglądają te truskawki a ciacho wyjdzie na pewno, z chęcią bym zjadła
A tak w ogóle to mój mąż jakoś bardzo się wypytuje o to kiedy można się starać. On chyba chce już teraz, nawet bardziej niż jaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 13:58
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
tylko że ja mam wrażenie że on się nie zastanawia w ogóle nad tym np skąd weźmiemy pieniądze itd. Po prostu chce i już. Raz o tym rozmawialiśmy to niestety musiałam go otrzeźwić trochę. Ja też chcę, ale wolałabym najpierw znaleźć pracę tutaj i dostać normalną umowę żeby móc na macierzyński pójść.
-
Moja mama w 1990 byla w pierwszej ciazy i to u gin do ktorej ja chodzilam ale jej zadnego usg nie robila...wgl moja gin to ma taki sprzet ze idealnie praktycznie wage Karinki nam podala...3700g bylo w czwartek a 4dni pozniej jak urodzilam to 70g tylko przybrala...a na szpitalnym rizbierznosc od 3500 do 3800 az...ogolnie to zaierzam isc do gin juz w pod koniec 6tyg pologu bo potem bede musiala znowu tydzien czekac...no a tak bede wiedziala chociaz czy wszystko ok. Ciagle mam zgage i martwie sie czy kurczy sie tam to wszystko czy ciagke nic, bo zgage najmniej lubie...przez cala ciaze cierpialam przez nia...tyle lez wylalam.tyle tabletek zjadlam a ona mnie nie opuscila i wciaz przypomina czas z brzuszkiem...
-
Czarna wiec masz tak jak ja tylko w naszym przypadku to chlopak chce zeby, najpierw znalazla prace a dopiero pozniej dzidzia i zebym maciezynskie dostala, no a ja chce juz....nie jest to myslenie egoistyczne...chcialabym zeby kazdy rozumial mnie a niestety nikt nie potrafi...
-
no to u mnie Czarna jest na odwrót mąż się martwi skąd kasę weźmiemy, że lepsze auto by się przydało, on ma służbowe ale niestety tylko 2 osobowe, a ja tłukę się takim ponad 20 letnim, ale dużo nie jeżdżę na jakieś zakupy lub do lekarza
ale ja bardzo chcę dziecka, wczoraj psycholog pytał czy to nie jest tak że to moja fanaberia, troche mnie to ruszyło że tak powiedział, ale jesli ktoś czeka 6 lat i jak już uda się zajść w ciążę i ją traci, to tak może to i fanaberia
chcę i muszę mieć dziecko i nic tego nie zmieni -
No aż jeszcze jestem wzburzona jak sobie pomyślę że on mógł tak powiedzieć, ale może mówiąc to miał coś na celu, może chciał mnie sprowokować do jakiegoś wyznania, no nie mam pojęcia, ale jak będę na kolejnej wizycie to chyba mu to powiem że bardzo mnie to poruszyło