X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Thalia ja założę nowe konto na nowego maila bo tak to mi wyskakują znajomi starzy, bo odblokowałam stare konto, jakąś paranoję chyba mam ;)
    Ja tez na nowego zakladalam starego nie odblokowalam

• Marlena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Marlena a dasz mi namiary jakby co?
    może udałoby się nam pojechać we wreześniu w ramach prezentu na rocznicę ślubu :)

http://www.magdalena.karpacz.pl/
    To jest ich strona internetowa :) tam jest numer tel.
    Jakbyś chciała jechać do Szklarskiej to też mam sprawdzone miejsce noclegowe ale tam w cenie 35 zł był jeszcze aneks w pokoju :)
    Tyle że ten w Szklarskiej to nie jest w centrum.

inessa, gosia86 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mam już te wyniki hist to zadzwonilam do mojego gina i umowilam sie na czwartek. Mam tyle pytan, że chyba musze je sobie na kartce zapisac

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    a to ja :)
    http://zapodaj.net/859b9860765c7.jpg.html

http://zapodaj.net/2b01bb346b584.jpg.html

Jejku jaka Ty opalona! Ja to nieważne jak bardzo się opalę to przy mężu wyglądam blado bo on ma taką ciemną karnacje :)
    Zimą jest bardziej opalony niż ja latem :)

inessa, gosia86, ewcia21k, Magic, Mimi86 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest to badanie i wynik hist ja w De to nie wiem o co chodzi

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale wy tu skrobiecie... chwilkę musiałam w pracy zająć się pracą i od razu mam co nadrabiać :P

Dzisiaj ja jak od kilu dnia mam straszny humor, cały czas ryczę... już sama nie wiem o co mi chodzi... idę chyba spać

• Marlena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka32 wrote:
    Ja nie mowie ze bylo latwo, ale najwazniejsze by ze soba rozmawiac... o wszystkim... mieszkalismy z tesciami 4 mce... nie dalo rady dluzej bo moja tesciowa to gangrena... potem 2,5 roku z moimi rodzicami... latwo nie bylo, bo bylo nas razem z dziecmi naszymi 9 osob w mieszkaniu w bloku.... potem wyprowadzilismy sie do takiej dzielnicy lbna moj brat bronx na nia mowil... bo taka oblesna... i niebezpieczna... mieszkanie tanie i super okres dla nas... tam pomieszkalismy rowno rok... bo wykanczlismy dom pod lublinem... teraz juz 6 lat mieszkamy na swoim na kredyt rzecz jasna i jest fantastycznie..... swoje przeszlismy ale zawsze trzymalismy sie razem :)

Aj zazdroszczę Ci. Ja mieszkam z mężem w domu mojej mamy, bo ona jest sama, po rozwodzie. Nie da rady utrzymać się w przyszłości jak babcia umrze. Wiem że potrzebuje wsparcia a tylko ja zostałam.
    Ale męczy mnie to.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    A co to jest to badanie i wynik hist ja w De to nie wiem o co chodzi

Wynik badania histopatologicznego. Badają szczątki usunięte z macicy w czasie zabiegu. U mnie nic nie znaleźli, co by mialo mi wyjasnic powod poronienia

Thalia lubi tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja boje sie, ze tesciowa bede musiala sie zajmowac jak calkiem sie pochoruje...ona ciagle na cos jest chora...ehhh mam swoja mame, ktorej jestem w stanie poswiecic sie na maxa i nie wyobrazam sobie zeby nie pomoc jej gdy bedzie taka potrzeba.....ona dala mi tyle ile potrafila...tesciowa natomiast juz otrzymuje od nas pomoc a zachowuje sie za przeproszeniem jak niewdzieczna su.a....:( smutne ale prawdziwe...

Jutro rano jade do domku to na czas jak chlopak bedzie robil z moim ojcem, nie bede sama :) pogadam z mama, moze starsza sis bedzie...moze pogadamy w koncu...moze ta zawisc jej przejdzie...teraz moglaby odpuscic zlosc bo ja potrzebuje wsparcia...kiedys bylysmy nierozlaczne a teraz...lepiej z mama dogaduje sie niz z nia...

Boli mnie ciagle brzuszek i chyba uciekam pod prysznic i lulu...pozno juz a skoro mam z chlopakiem wstac to musze sie garnac, o nie wstane...:/ jak naskrobiecie znowu dziesiec stron to bedzie co czytac, tylko odpowiedzic potem ciezko :D

No nic ja juz uciekam. Dobranoc kochane :* <3

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Aj zazdroszczę Ci. Ja mieszkam z mężem w domu mojej mamy, bo ona jest sama, po rozwodzie. Nie da rady utrzymać się w przyszłości jak babcia umrze. Wiem że potrzebuje wsparcia a tylko ja zostałam.
    Ale męczy mnie to.

Marlenka doskonale Cie rozumiem. Ja mieszkałam z moją mamą prawie do 35 roku życia (tata zmarł gdy miałam 27). Chciałam się wyprowadzić milion razy, dałabym sobie radę nawet gdy nie miałam faceta, ale przed wyprowadzka powstrzymywało mnie właśnie to, że mama nie da sobie rady. Głównie ze względów finansowych ale nie tylko.
    Jak zaczelismy z B planowac ślub to odrazu stalo sie jasne, że ja wyprowadzam sie do niego. To był ostateczny bodziec. Mama zrozumiała chociaż bała sie jak to bedzie.
    Sprzedałyśmy 2 pokojowe mieszkanie w Warszawie i kupiłyśmy również 2pokojowe mamie ale bliżej nas i za o wiele mniejsze pieniądze. Troszkę czasu trwało zanim sie przyzwyczaiła ale teraz nie narzeka. Nadal jej pomagam ale nie mieszkam z nia.

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    http://www.magdalena.karpacz.pl/
    To jest ich strona internetowa :) tam jest numer tel.
    Jakbyś chciała jechać do Szklarskiej to też mam sprawdzone miejsce noclegowe ale tam w cenie 35 zł był jeszcze aneks w pokoju :)
    Tyle że ten w Szklarskiej to nie jest w centrum.
    dzięki Marlena:* w szklarskiej byliśmy 6 lat temu po 35 zl babka nam łoże małżeńskie zrobiła z dwóch pojedynczych i M się budził codziennie rano na deskach pomiędzy łóżkami

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama została sama po śmierci ojca ale mieszkam blisko i jestem u niej po kilka razy dziennie
    ja się obawiam żebym nie musiała kiedyś mieszkać z teściem lub co gorsza opiekować się nim, nie dałabym rady :/

ja tez spadam bo rano znów nie przytomna będę

a gdzie dzisiaj Miru i Magic i Ewcia? Cicho coś bez was

dziewczyny czy mogą występować plamienia od dnia po owulacji aż przez 7 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:14

Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza z tego co wiem badania hist-pat nie mają na celu wyjaśnienia przyczyny poronienia, a raczej oceny w jakim stanie jest macica i czy tam w środku żadnych zmian niepokojących nie było. U mnie prawdopodobnie przyczyną była wada genetyczna, ale gin stwierdziła to na podstawie USG a w wynikach nic na ten temat nie było.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Gosia - blisko ale jednak sami :-)
    Nikt za nas życia nie przeżyje. Rodzice żyją, lub żyli tak jak chcieli i my też mamy do tego prawo. Ja dość poźno to zrozumiałam ale lepiej późno niż wcale. Kocham moją mamę bardzo i zawsze jej pomoge.

gosia86, ewcia21k, Maluszek lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja wiem, nieco to uproscilam. Gdyby to wszystko bylo takie proste do zbadania...ale jakis np. stan zapalny mógłby zostac wykryty a to tak mi sie wydaje moglaby byc przyczyna poronienia

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,może ja już od tego myślenia calkiem zidiocialam

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem to aż za blisko i musimy się tłumaczyć gdzie jedziemy, gdzie byliśmy, kto u nas był, jak jestem w pracy to mam telefon że M już wrócił
    prawie 30 lat a czuję się ciągle pod kontrolą
    ale jak piszesz Iza kocham ją i też jej pomaga jak mogę
    oczywiście czekam na wieści co powie Ci gin, a ja muszę czekać aż do 20.06

Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny doskonale Was rozumiem, mi było też ciężko wyprowadzić się z domu bo mój tata jest za granicą i mama jest tylko z moim młodszym bratem- 14 lat, ale rozum 8 latka więc się z nim nie nagada. No ale teraz mieszkamy bliżej, mam 7 km do niej. Kocham ją i pomagamy jej jak możemy, ale męczy mnie to że mam jeszcze 2 starszych braci a pomagamy jej tylko ja i mój mąż. Nie raz muszę zmieniać swoje plany i w sumie to mi to tak bardzo by nie przeszkadzało, ale bez przesady jak mój B musi do niej jechać żeby jej drewno porąbać a mój brat- chłop 25 lat ma to w dupie i siedzi i przed kompem. Aż mi jej szkoda jest że oni mają ją gdzieś, więc ja daję z siebie tyle ile mogę, nadrabiam za nich.

ewcia21k lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie jest już wpisane w nasze życie ;-)
    uśmiechnęłąm sie do siebie na to "jak jestem w pracy to mam telefon że M już wrócił" :-) Moja mama gdyby widziała nasz dom z okna pewnie tez by dzwonila :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    Czarna ja wiem, nieco to uproscilam. Gdyby to wszystko bylo takie proste do zbadania...ale jakis np. stan zapalny mógłby zostac wykryty a to tak mi sie wydaje moglaby byc przyczyna poronienia

Dużo czytałam o tym badaniu w necie, chyba wszystkie fora przekopałam i wywnioskowałam że wyjaśnia tylko wtedy jak zostaje wykryty zaśniad. Ja miałam taki tekst "doczesna i kosmki łożyskowe w stanie martwicy i zapalenia" i z tego co czytałam to większość kobiet podobne rozpoznanie dostaje. Gin powiedział że żadnej patologii nie ma i wszystko ok. Wcześniej pisałam że miałam nadżerkę i myślę że to mogła być u mnie też przyczyna poronienia ale to tylko moje przypuszczenia. I w wynikach hist-pat też nic o tym nie było.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ