X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Malinka32 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz jakos.moj czas juz minal....

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • Malinka32 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goska.a jak robisz te czeresnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 22:59

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)
    M znów zaspał więc miałam przymusowe wstawanie żeby naszykować mu kanapkę i kawę na drogę, śmiałam się że chcialabym mieć taką żonę jaką ja jestem ;)

QUOTE=Malinka32]Goska.a jak robisz te czeresnie?[/QUOTE]
    umyte i bez ogonków wkładam do słoików zasypuję cukrem i zalewam wodą, a później pasteryzuję 15 minut od momentu zagotowania

dziewczyny napiszcie mi proszę jak jest z luteiną na wywolanie @ ? Tak myślę że pewnie coś dostanę jeśli do 20.06 @ nie przyjdzie.
    te z was które ją brały to przez ile dni? Dopochwowo czy tą pod język? I czy w kolejnym cyklu też musiałyście ją brać?
    @ wredna przychodź

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 07:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Gosia, faktycznie wielu chciałoby mieć taką żonę jak Ty :-) Ja przyznam się szczerze, że na początku jak tylko zamieszkałam z Bartkiem też wstawałam razem z nim i szykowałam mu wszystko, ale po jakims czasie, w sumie nie długo po ślubie przestałam. To miało też związek z tym, że B zaczął wstawac o innych porach niż ja...ale nie tylko. Chyba mi sie odechciało ;-)
    Teraz tylko w ciągu dnia jak jestesmy razem to zaróno ja jak i on myslimy o sobie przygotowujac cos. Mamy w kuchni coś takiego :-) Dostaliśmy w prezencie ślubnym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 21:00

gosia86, ewcia21k, Magic lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny to nie wiem, nigdy jej nie stosowałam na wywołanie @.
    Talia dodała na fb taki artykuł
    http://parenting.pl/portal/miesiaczka-po-poronieniu

gosia86 lubi tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha świetne:)
    ja nie zawsze z nim wstaję, wszystko zmieniło się po ciąży
    bo wcześniej to czasem robiłam mu kanapki, a teraz robię codziennie wieczorem na następny dzień (wczoraj pytam ile kanapek na jutro?on: sama sobie zrobię nie musisz robić. Ja: przecież i tak zaśpisz to wolę zrobić teraz i rano mieć spokój, no i wcale się nie pomyliłam) dzisiaj wstałam zrobić mu coś na drogę
    on bardzo troskliwy był jak byłam w ciąży, nie żeby teraz nie był, teraz ma mniej czasu bo inna specyfika pracy

Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza
    niestety nic nowego w tym artykule :(
    a powiedz jak się czujesz?katar przeszedł?

Iza75 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis takie mieszane uczucia...jeszcze 2 tygodnie temu martwiłam się jak to będzie, gdy przyjedzie moja szwagierka z 3 swoich dzieci, w tym najmłodsza 2-miesieczna córeczką.
    Dzisiaj mają przyjechac do teściów no i mieliśmy jutro iść na obiad do nich, dzieciaki by miały fajną zabawe, bo jej dzieci są niewiele starsze o mojego syna. No ale nie pójdziemy. Okazało się, że 2 starszych dzieci ma jakiegoś dziecięcego gronkowca, zmiany na skórze,biorą jakieś antybiotyki. W każdym razie jest to zaraźne i po prostu nie chce, żeby Dawid sie zaraził, tym bardziej, że planujemy za 2 tygodnie wyjechac na Mazury. Nawet teściowa mi odradza spotkanie z nimi...
    Troche sie czuje z tym nieswojo, szkoda mi dzieciaczków...Nie rozumiem tez dlaczego szwagierka wiezie je przez pół Polski mimo choroby. Gdyby przyjechałą w innym terminie to byśmy sie spotkali...no ale taka już jest...nawet mój Bartek stwierdził wczoraj, że jego siostra jest pier***ta ;-)
    Tak czy siak stwierdziłąm, że żałuje tego spotkania głównie ze względu na to, że chciałam przytulić tą malutką. Ma na imię Berenika (dziwnie jak dla mnie, co sądzicie o tym imieniu? Starsza jej córeczka ma na imie Inga tj. Ingeborga, a syn Witek -Witold). Nie boje się już, tęsknię za tym...

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje, w zasadzie już przeszedł, na tyle, że normalnie funkcjonuje.

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już bardziej podoba mi się Berenika niż Ingebora ale nie nam oceniać;)
    dobrze że już funkcjonujesz normalnie:*
    szkoda że z rodzinnego zjazdu nie skorzystacie ale szkoda Dawidka no i Ciebie żebyś też czegoś nie zlapala przed samą ciążą
    no i szkoda tego spotkania z maluszkiem :(

u mnie jakiś gorszy dzień, nie mam dola ale też nie skaczę z radości, może po prostu już zmęczona jestem po całym tygodniu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Sporo wczoraj naskrobałyście :)

Paulla-mam nadzieję,że dziś lepiej się czujesz :)
    Marta-przykro mi z powodu dziadka.
    Gosia-masz wolne-odpoczni sobie a jutro znów będzie Ci "się chciało" ;)
    Iza-fajny napis :)
    Co do porodów to ja obydwa miałam sn,w pierwszym nie nacięli a w drugim nie,ale w obydwu od razu normalnie funkcjonowałam i nic nie bolało.

Wszystkie jesteście blisko siebie a ze świętokrzyskiego jest któraś :(

Aha i dziś jest dzień @-ale jej nie ma a dziś temp podskoczyła na 36,6 dziwne to :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 08:40

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    A ja mam dzis takie mieszane uczucia...jeszcze 2 tygodnie temu martwiłam się jak to będzie, gdy przyjedzie moja szwagierka z 3 swoich dzieci, w tym najmłodsza 2-miesieczna córeczką.
    Dzisiaj mają przyjechac do teściów no i mieliśmy jutro iść na obiad do nich, dzieciaki by miały fajną zabawe, bo jej dzieci są niewiele starsze o mojego syna. No ale nie pójdziemy. Okazało się, że 2 starszych dzieci ma jakiegoś dziecięcego gronkowca, zmiany na skórze,biorą jakieś antybiotyki. W każdym razie jest to zaraźne i po prostu nie chce, żeby Dawid sie zaraził, tym bardziej, że planujemy za 2 tygodnie wyjechac na Mazury. Nawet teściowa mi odradza spotkanie z nimi...
    Troche sie czuje z tym nieswojo, szkoda mi dzieciaczków...Nie rozumiem tez dlaczego szwagierka wiezie je przez pół Polski mimo choroby. Gdyby przyjechałą w innym terminie to byśmy sie spotkali...no ale taka już jest...nawet mój Bartek stwierdził wczoraj, że jego siostra jest pier***ta ;-)
    Tak czy siak stwierdziłąm, że żałuje tego spotkania głównie ze względu na to, że chciałam przytulić tą malutką. Ma na imię Berenika (dziwnie jak dla mnie, co sądzicie o tym imieniu? Starsza jej córeczka ma na imie Inga tj. Ingeborga, a syn Witek -Witold). Nie boje się już, tęsknię za tym...
    Iza jak dzieciaki biora antybiotyk to nie zarazaja tak mi powiedziala pediatra ale zrobisz jak uuwazasz

My dzis i jutro mamy festyn na ogrodku oj bedzie sie dzialo :P

• Miru Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny napiszcie mi proszę jak jest z luteiną na wywolanie @ ? Tak myślę że pewnie coś dostanę jeśli do 20.06 @ nie przyjdzie.
    te z was które ją brały to przez ile dni? Dopochwowo czy tą pod język? I czy w kolejnym cyklu też musiałyście ją brać?
    @ wredna przychodź[/QUOTE]

Ja brałam kilka razy na wywołanie.
    Dopochwowo lepiej działa i szybciej.Brałam przez 10 dni po jednej tabl na noc lub przez 5 dni 2xdziennie.
    Po odstawieniu @ przychodzi do 7-10 dni.
    Mi w trakcie brania przyszłą kilka razy a ostatnio po odstawieniu 5 dni. Później miałam regularnie jak nigdy co 28 dni i znowu mi się po poronioeniu zatrzymało.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Malinka32 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja bym nie ryzykowala.. zawsze mnie wkurzalo, gdy moje byly zdrowe a zajezdzalismy do tesciow, a tam przyjezdzal szwagier z chorymi dziewczynami... i wszyscy uwazali, ze to ok..a ja potem mialam szpital w domu....

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • Malinka32 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mam chore dzieci, czy to swieta czy inna okazja to nie jezdze po gosciach.... ale widac nie kazdy tak ma :)

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Malinka, też mnie to wkurza. No ale szwagierka swój rozum ma...teściowa nawetjej nie rozumie, własnej córki, ale boi się jej coś powiedziec żeby nie było obrazy majestatu...
    No nic, ja wolę dmuchać na zimne.
    Talia, nie wiem czy przy antybiotyku sie nie zaraża. Może po kilku dniach jego przyjmowania już nie. I nie wiem czy to dotyczy chorób skórnych..

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja brałam luteinę na wywołanie okresu po poronieniu. Brałam 100 mg luteiny dopochwowo 2xdziennie przez 10 dni. @ dostałam 3 dnia po odstawieniu. W tym cyklu nie biorę luteiny ponieważ jestem na antykoncepcji ten cykl i miałam HSG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:50

• eM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mi ginekolog powiedziała że mam brać luteinę na wywołanie przez 5dni rano i wieczorem dopochwowo. Jak by miesiączka się pojawiła w trakcie, to przestać brać. Powinna pojawić się tak do 7-10 dni od zakończenia. Jeżeli się nie pojawi to trzeba przejść na terapię hormonalną, żeby odbudować cykl. Ale ty jeszcze nie masz się czym martwić :) Ja ostatecznie dostałam okres bez wywołania po 44 dniach, więc to tak wychodzi ciut ponad 6tyg. Wiem, że jest ciężko ale nie zamartwiaj się tylko spokojnie czekaj :). Myślę, że lepiej jak by przyszła sama.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia Wam życze a u nas konczymy remont,trzeba posprzatać no a na dworze"czasme słońce,czasem deszcz"
    Anetka wiesz nie chciałabym pisać na ogólnym forum dokładnie skad jestem ponieważ miałam w ostatnim roku bardzo niemiłe doświadczenie,osoba niepowołana jakoś znalazła mój wpis gdzie teraz mieszkam i miałam dosć duze problemy :( jak już to na priv :) przepraszam!
    A luteina jakoś mi po 2-3 dniach brania wywołuje u mnie @ no chyba,ze jest ciaża :)
    Liloe jak sie czujesz?
    Buziaki <3

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie:* wasza pomoc jak zwykle nie oceniona :*
    stresuję się bo już bym chciała być po @ dzisiaj 37 dc czuję co jakiś czas bóle kręgosłupa i brzucha ale są delikatne i nie wiem czy sobie nie wmawiam objawów:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ