Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie wiem czy o tym już pisałam ale ja mam mieć cc ze względu na kołatania serca. Na holterze wyszło mi ostatnio ponad 1600 pobudzeń nadkomorowych i pani dr stwierdziła że z takim samopoczuciem mogę nie współpracować przy porodzie. Z początku mi mina zrzedła ale później sobie myślę czemu nie, może to i nawet lepiej...
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Inessa to moze tez we wrzesniu wpadniesz do Wielunia?
eM nie wiem dlaczego tak zachowuje sie jakby to mialo byc zaraz. Czytalam o detektorze i juz bedac w ciazy z Karinka chcialam go kupic. Tym razem nie skonczy aie na 'chce'. No i wiem doskonale, ze nie bede w ciazy za kilka dni czy rodzic za miesiac, ale juz wszystko analizuje. Moze ze stresu...a moze odbija mi na te chwile dam juz spokoj....inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulla cewnik foleya to taki balonik zakladany do szyjki macicy i wypelniony sola fizjologiczna zeby zrobic rozwarcie, potem oxytocyna i rodzi sie silami natury... moj syn przestal sie ruszac koniec 36 tygodnia, w usg wyszlo ze nie ma odruchu oddechowego dlatego mialam wywolywany porod tyle przed terminem9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
To byla moja 1 ciaza, moze bylam przewrazliwiona... potem dziewczyny rodzily sie w 40 tygodniu, ale ruszaly sie bardzo intensywnie.. nawet w trakcie porodu, bez wod plodowych... az sie polozne smialy, ze na swiat sie pchaja....9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
nick nieaktualnyMalinka32 wrote:Paulla cewnik foleya to taki balonik zakladany do szyjki macicy i wypelniony sola fizjologiczna zeby zrobic rozwarcie, potem oxytocyna i rodzi sie silami natury... moj syn przestal sie ruszac koniec 36 tygodnia, w usg wyszlo ze nie ma odruchu oddechowego dlatego mialam wywolywany porod tyle przed terminem
Malinka32 lubi tę wiadomość
-
ja chciałabym rodzić naturalnie
Paulla kochaniutka moja... mam już wsiadać do autka??? założe porządne buty, ażeby ci smutki przeszły ) nakpie Ci tak, że się usmiechniesz od razu
A tak na serio. Kochana pozwól sobie na żałobę! Jeśli tego nie zrobisz, to będzie wracać będziemy Cie wspieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:59
Malinka32 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Thalia u mnie tetno nie spadalo, tylko synio z dnia na dzien mniej sie ruszal... zaniepokoilo mnie to i poszlam na ip... oni nie moga odeslac tylko musza sprawdzic... nieraz lepiej wyjsc na histeryczke... kazde dziecko w brzuchu ma inny temperament... jedne kopia jak szalone do samego konca drugie sa spokojniejsze... ale bardzo wazne jest to zeby obserwowac... liczyc ruchy pod koniec ciazy... dlatego tak bardzo Was na to uczulam, zebyscie byly czujne...9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
dziewczyny...minal miesiac a ja nadal nie wierze w to co sie stalo....czuje sie dobrze wiec nie musze juz lezec i myslec...a po powrocie ze szpitala lezalam i plakalam ciagle....rozmawiam z R zawsze, gdy mnie cos gryzie albo jak mi smutno dzisiaj wczeka nas rozmowa....wgl pisala wczoraj do mnie kolezanka i uwierzycie, ze mimo ze nie lubilysmy sie w techikum to ona wlasnie do mnie sie odzywa i pyta jak sie czuje i przede wszystkim w jednym z smsow wyjasnila, ze nikt kto tego nie przezyl nie zrozumie mnie ale najgorsze jest ze wszystko stracilam...plany i marzenia....z dzidziusiem...zaskoczyla mnie...
Magic przepraszam ze znowu taki humor dziwny mam ale ciezko mi odkad zaczelam myslec o kolejnym porodzie...musze dac sobie spokoj, bo zadreczam sie czyms co narazie nie bedzie mialo miejsca.... -
Z drugiej strony jak dziecko.owinie sie pepowina to sa przez jakis czas bardzo intensywne ruchy a potem cisza.... niby ciaza powinna byc okresem radosci i spokoju... ale niestety ja drzalam cale ciaze.... najpierw zeby nie poronic potem zeby dziecko bylo.zdrowe, jeszcze pozniej zeby nie nie udusilo... no coz taka widac nasza rola... ze wiecznie sie martwimy... i boimy... a potem jak poloza na piersi noworodka lzy same plyna... niewazny bol czy nic innego czulam sie szczesliwa...
Iza75 lubi tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Malinka ja liczylam ruchy kiedy mala byla spokojniejsza ale wz tej nieszczesnej niedzieli pamietam tylko jak lezalam i malenka skakala juz i obudzila sie z nami. Mowilam jeszcze do niej, pokazywalam R jak kopie, jakie fale robi...potem pozwolilam sobie na zjedzenie czekoladowego zajaczka a po chwili mialam zgage......i ostatnie co pamietam to, ze przeklinalam ze znowu pali....pod wieczor zaczelam obserwowac ruchy, a jechalismy do moich rodzicow i po drodze do siostry R to jakos zabiegana bylam i nie zwracalam uwagi. No i to byl blad.
-
nick nieaktualny
-
Paulla ja Cie absolutnie nie krytykuje... nawet tak nie mysl... ja mam inne doswiadczenia zyciowe... i gdybym wtedy w 36 tc ni pojechala na ip moj syn nie mialby dzis 10 lat.... ja tylko mowie ze trzeba byc bardzo czujnym..9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Jak dawno mnie tu już nie było ... bardzo mi przykro że tyle nowych mam dołączyło na forum... buziaki dla wasz wszystkich :-*
Thalia lubi tę wiadomość
-
Nie no Malinka nic sie nie stalo przeciez :*
Mam takie hustawki nastroju ze oszaleje zaraz...nerwy straszne..i plakac chce mi sie czasem a nie poleci nawet jedna lezka...
Wykonczyl mnie ten dzien mimo ze nic nie robilam po za jezdzeniem po miescie i zalatwianiem spraw. spedze troszke czasu z R, wiec zajrze w nocy pewnie a teraz zycze spokojnego wieczorkuMalinka32 lubi tę wiadomość