Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinko ja też tak miałam a raczej mam tylko mój maż wlaczy i podbudowuje mnie oraz Wy tutaj wiesz tym bardziej,że my nie mamy dzieci. Jest cieżko tym bardziej,że teraz były takie sytuacje których ja niegdy sie nie spodziewałam ani nie pzrezyłam a poronienia to już wogóle straszne przezycie i nie życze nikomu
a wczoraj usłyszałam od kobiety do tego,ze taka wczesba ciaża to nie dziecko nie w odniesieniu do mnie ale strasznie mnie to zabolało. No cóż każdy ma prawo inaczej myśleć tylko kobieta??? no cóż i tak może być. Wiem jedno,ze kobiety wiele mają sił i wiele zniesć mogą a potem podniesc sie i walczyć dalej,zyć dalej.
tego sobie,Tobie, Wamż życze!gosia86, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
Oj kochana inesso spotkałam wiele kobiet, które tak właśnie myślą, że wczesna ciąża to nie dziecko...aż dziw bierze. Baa moja koleżanka, która dwa razy poronila również jest tego zdania....Wcześniej mnie to strasznie nakręcało negatywnie a teraz po prostu nie rozmawiam bo i o czym.
Nie przegadasz wiec lepiej sie nie denerwowac. Ważne jest to jak my czujemyinessa lubi tę wiadomość
-
Padam dzis z nóg, cały dzien na nogach i jeszcze nie do konca zdrowa. Nasprzatałam sie jak głupia i właściwie dopiero co usiadłam. No alenie darowałabym sobie, gdybym do Was nie zajrzała Balujecie chyba przy weekendzie bo Was mało
inessa, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ja nie baluje, uciekam spab, bo R obok juz chrapie
Dzis znowu byl wybuch emocji u mnie...klotnia oczywiscie z winy R. I to przy mojej mamie jeszcze, gdzie ona myslala, ze my wcale sie nie klocimy....ehhh
Zeby bola...no i kupilam dzisiaj przeptszne truskawki za 2zl od szwagra R mam dosc juz ich, bo zjadlam z kilo chyba....bleeee
Ntez sadze, ze szalejecie gdzies albo spedzacie milo czas. Zycze Wam spokojnej nocki -
Dziewczyny to co przeszłyśmy sprawiło że jesteśmy silniejsze. Przynajmniej ja się czuje silniejsza i dojrzalsza. Dlatego trzeba walczyć dalej .
Co do osób które myślą, że to jeszcze nie było dziecko... a niech sobie i tak myślą! Nie pozwólmy, żeby te słowa nas krzywdziły. Kiedyś oglądałam wykład na temat określania cen wykonanej pracy, nie chce przechodzić przez cały wykład, ale pod koniec wykładu facet przeszedł do swoich dzieci. Powiedział, że gdyby miał podać ich cenę, to dla niego wartość ta była by ogromnie duża, ale z ogólnego punktu widzenia, jego dzieci nie wiele są warte. Nie potrafią prawie nic i ich wartość dla niego opiera się głównie na przywiązaniu emocjonalnym. I tak to właśnie jest z tymi naszymi ciążami. To czy był to człowiek czy nie był to człowiek z medycznego punktu widzenia nie ma żadnego znaczenia. My pokochałyśmy tę maleńką istotkę i ją straciłyśmy. Mamy prawo odczuwać ból, bo była to część nas, którą stworzyłyśmy wraz z partnerami z niczego i strata tej istoty złamała nam serce... jasne, są spore szanse że uda nam się zrobić kolejną taką istotkę, ale to nie zmienia faktu, że pokochałyśmy te która umarła i tak jak powiedział ten facet, to nasze przywiązanie emocjonalne sprawia, że tyle ona znaczy, a nie etykietka człowiek czy nie człowiek.Iza75, Effcia28, ewcia21k, gosia86, MartaAlvi lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Kochane aniołkowe mamusie wszystkim Wam współczuje przejść.Ale płakać mi sie chce ba nawet płaczę jak czytam historie gdzie maluszką tak nie wiele pozostało aby pojawić się po tej stronie brzuszka a coś idzie nie tak i trzeba pogodzić się ze stratą zamiast cieszyć się narodzinami wszystkie mamusie które są w takiej sytuacji bardzo mocno przytulam do serduszka i życzę dużo dużo siły
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:42
Iza75, ewcia21k, inessa, Malinka32 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki, wyjeżdżam zaraz na to pomorze na pogrzeb Dziadka.
Postaram się Was podczytywać, bo jaki to byłby dzień bez Was? Matko, aż nie umiem sobie tego wyobrazić. Od kąd się tu pojawiłam codziennie spędzam tu chyba z kilka godzin sumując wszystko
Uwielbiam Was i będę za Wami tęsknićIza75, ewcia21k, gosia86, eM, inessa, Magic lubią tę wiadomość