Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlena to może zrób jeszcze jeden
gratuluję sesji
eM cieszę się że poskutkowało:*
ja też się trochę spięłam zebrałam suche chwasty bo jutro bio śmieci zbierają i ogarnęłam chatę łącznie z myciem podłogi (ponad 70 mkw płytek) i chyba zbieram się do spania bo rano znów przed 5 trzeba wstaćeM, Marlena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymnie się okres zmienił.
przed poronieniem trwał 3 dni w tym jeden dzien był w miarę obfity, czwaty lekkie plamienie- bardzo mało
po zabiegu 3 dni okresu później 2 dni plamienia, ale takiego konkretnego. Wiec okres mam taki jaki powinnam mieć zawsze.
co 31 dni - tu sie nic nie zmieniło
-
Marlena gratulacje :* tez sie zastanawiałam co u Ciebie
Ja miałam cykle co 28dni i tak też teraz było. Nic już nie ma, nawet plamień. Cieszę się i mam nadzieję, że gin jakoś @potwierdzi za to jej płacą
I tak jak pisałam wcześniej R po 21:00 wrócił do domku...na szczęście nie musiał jeszcze jechać pół godz do domu, więc teraz pod prysznic i lulu
Poza tym pamiętam, że narzekała Thalia na prysznic. Ja od dawna nie mam wanny a w brodziku mam miejsce żeby usiąść i tak przyzwyczaiłam się do stania pod bierzącą wodą. No i kąpiel we dwoje też odpowiada, choć w tym przypadku wanna lepsza jednak
Życzę Wam spokojnej nocki :*inessa, Marlena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki! Jak narazie czuje się dobrze,bolą mnie tylko troche piersi i jestem senna.
Moje 15 letnie dziecko mi dzisiaj napisalo smsa,bo nie miala odwagi zapytac sie sama,co może być powodem spozniajace sie miesiaczki o 2 tyg oprócz ciąży.Normalnie ręce mi opadły i słabo mi się zrobiło.Jeszcze z nia nie rozmawialam,bo akurat przyszla do niej kolezanka.Wiem,że zrobila test i wyszedl negatywny a jak go zrobila to nie wiem.Wiem tez ze zawsze miala nie regularne i krótkie miesiaczki.Jeszcze tylko tego by mi brakowalo.
Ona wie jak się zabezpieczac itd ale wiadomo jak to jeszcze dzieci nie doświadczone,szok jak dzieciaki wczesnie teraz zaczynaja. -
Pamiętam jak moja mama ze mną rozmawiałą- aż do znudzenia-zawsze powtarzała że nie chce być babcią w młodym wieku,żebyśmy sobie z siostrą zycia nie marnowały- mimo że żadna nie miała chlopaka. Dziś mamy po 26 i 25 lat i nie nie mamy dzieci- obiemamy problemz zajściem.Ostatnio się śmiałyśmy z mamą że tak się bała,a teraz za nami chodzi i pogania
Z biegiem czasu wiem że się martwiłai te rozmowy mimo że już były nudne i męczące to jestem wdzięczna za to trucie nad głową bo skończyłam studia - mimo że dziecko jakby było to by się pewnie wychowało- ale na to musi być czas i miejsce. Nie w takim młodym wieku.Tak więc rozmowa i trzymamy kciuki
-
gosia86 wrote:eM Ty dostałaś miesiączkę w 44 dniu a brałaś luteinę lub coś takiego bo nie pamiętam czy pisałaś o tym
Maju to że zapytała Ciebie, a nie koleżanek czy googla to super! Podziwiam!
A ja mam i prysznic i wannę i powiem, że 99% wypadków wybieram prysznic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:46
Ewelcia lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Ja rozmawiam z córkami i wiedza jak sie zabezpieczac.Starsza to sie zabezpiecza podwojnie bierze i tabletki i gumki a mlodsza moze tabletki dopiero od 15 lat a skonczy 15 pod koniec lipca. Rozmawiałam z nią teraz i mówiła,ze raczej nie mozliwe,że by byla w ciazy i poszla do pani pielegniarki w szkole zapytac sie co moze byc przyczyna i pani dla pewnosci dala jej test i kazala go zrobic i wyszedl negatywny.Tu w Norwegii jest tez tak,że jakby urodzila w tak mlodym wieku dziecko,to by jej odrazu zabrali i nigdy by juz go nie zobaczyla mimo,ze np ja mogla bym sie nim zajac więc chyba bysmy musialy z tad uciekac do Polski.Ech napedzila mi stracha.Ja tez ja troche postraszylam konsekwencjami,żeby bardziej uwazala i kazalam jej sie wstrzymac do czasu jak nie zacznie brac tabletek,tylko u niej bedzie ciezko z regularnym braniem,wiec bede musiala ja sama pilnowac ale lepsze to niz ma sie cos stac.
-
Moja mama igdy ze mna nie rozmawiala na te tematy.Teraz swiat idzie do przodu i mozna wszystko znalezc w internecie a kiedys nie bylo komputerow,tylko gazety. Pamiętak jak juz mialam pierwsza córke,to tata sobie wypil troche i mnie uswiadamial jak sie zabezpieczac,to mu powiedzialam,ze chyba troche juz za pozno mnie uczy he
gosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Hmmm trochę to przerażające, że od razu odbierają dziecko
Ze mną niby rodzice rozmawiali i pewnie w końcu bym im się przyznała do takiego problemu, ale nie wiem... może najpierw bym poszła do ginekologaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 22:58
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
To straszne że takie prawo.
Lepiej ,żeby tego nie musiała doświadczyć.
Powiem Ci ,że w ogóle jestem w szoku,że wiesz jako matka,że Twoja córka 14-15 letnia sypia z chłopakiem- tzn ogólnie że takie dziecko już to robi
Kiedyś tego się tak nie słyszało,albo inaczej sporadycznie jakieś koleżanki o tym móiwły ale żeby mama wiedziała Podziwiam... -
no szok ale lepiej,że wiem bo przynajmniej moge jakos zapobiec i porozmawiac co i jak i one sie nie wstydza o to pytac.
Niestety takie czasy,że dzieci szybciej dorastaja.