X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    A ja od poronienia po przez ostatnie cykle <3 tylko dlatego że staraliśmy sie , teraz odpuściliśmy i jest dużó lepiej , mam ochotę na <3 jak wtedy kiedy się poznaliśmy.
    Jest zupełnie inaczej...
    Myśłę ,że dużó robi psychika. Pierwszy sex po poronieniu był koszmarny, chciałam płąkać bo mnie bolała, a do tego paniczny strach że zajdę za szybko w ciążę, a później że jednak bym chciała, albo jeszcze nie teraz , alboże historia siępowtórzy.. eh maskara.

No cóż było minęło teraz jest o niebo lepiej ;)

Marlena tego co One tu nadrukowały nie da się streścić ani nadrobić :D pisarki :D

Mi cały dzień zszedł na szyciu kocyków. a wstałam o godzi ...uwaga uwaga 12 :/ jakaś totalna masakra nie mogłam oczu otworzyc.

U mnie chyba szczyt ovu bo mnie zalewa :( Pobolewa jajnik - ale to chyba dobrze..

Ja staram się nadrobić ale to prawie 20 stron! Chyba nadrobię w poniedziałek :)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Czarna muszę na Ciebie nakrzyczeć DZIEWCZYNO DROGA CO TO ZA MYŚLENIE ŻE SPOTYKA CIĘ TO KOLEJNY RAZ! MASZ ZAKAZ TAKIEGO MYŚLENIA KAYEGORYCZNY
    owszem wiemy że się to zdarza ale po co tak myśleć, połowa sukcesu to pozytywne nastawienie! Więc musisz myśleć pozytywnie:*

u nas to ja zawsze mam większe libido od męża :( taka nie wyżyta jestem i teraz nic się nie zmieniło, ale jak byłam w ciąży to tak bardzo mnie nie ciągnęło

Czarnaa94, Iza75 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam dzisiaj z moją bratową, mają córkę 14 letnią i nawet nie wyobrażałam sobie jak ta dziewczynka może przeżywać stratę mojego dziecka. Spotkali się z jakimiś znajomymi którzy mają okolo dwuletnią córeczkę i moja bratanica mówi że ja nie długo też bym taką miała;(
    myślałam że ona tylko przyjęła informację że będzie kuzyna lub kuzynka i tyle. A tu się okazuje że ona o tym myśli
    siostrzeniec ma 15 lat i też nie potrafił tego zrozumieć, siostra wytłumaczyła mu że serduszko było słabe i dlatego tak się stało
    a cały czas myślałam że jestem z tym sama

Marlena pozostaje wizyta u gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 23:35

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic tak urlop udany, wypoczelam , mimo ze pogoda tam byla dopiero codziennie od 13-14 godz to i tak i sie bardzo podobalo:) Zrobie jutro ten test ale nie nastawiam sie bo nic nie czuje zadnych objawow a i z tym plodnym sluzem teraz mialam jakos dziwnnie - tak jakby go nie bylo wcale albo jeden dzien.
    Gosia co do uspionego jajnika to tez tak mialam ale nie dopytywalam, lekarz 4 tyg po poronieniu na usg powiedzial ze jeden jajnik jeszcze spi a drugi juz pracuje i ma pecherzyki. mysle ze z tym uspieniem to chodzi o to ze jak byla ciaza to one spaly i po zabiegu dopiero zaczely sie budzic i na nowo pracowac.

gosia86 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do maji to tak bylam jeszcze jak powiedziala ze jest w ciazy :)
    i co do ciąż to jakos tak mam ze jak ktos z bliskich znajomych teraz zachodzi to mi troche przykro i troche zazdroszcze, ale jak Wy piszecie o 2 kreseczkach i starankach to tak bardzo wam kibicuje i tak sie cieszcze jak by to byla moja ciaza hehe

Amy trzymam kciuki za testowanie.

Lemurek strasznie ci wspolczuje z powodu taty i słow jakie uslyszalals od mamy :(

Iza75, Lemurek27 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Iza75 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :-)

U mnie dzis chyba lepszy nastrój (chyba, bo jestem niewyspana i jeszcze niewiele do mnie dociera ;-). Gosia a jak u Ciebie? Dobrze, że nakrzyczałaś na Czarną :-)

Czarna nie możesz tak myślec! Złe myślenie przyciąga negatywne zdarzenie...niby takie gadanie ale cos w tym jednak jest. Ja niestety jestem raczej pesymistka i do tego z bardzo bujną wyobraźnia wiec musze sie co rusz po łbie walic za takie myślenie. No pomyśl - oczywiście może sie zdarzyc, że historia sie powtórzy (masz przykłady wśród nas chociażby) ale równie dobrze może być szcześliwe zakończenie. No bo dlaczego nie? Dbamy o siebie bardziej niż kobiety,które tego nie przeszły. Oczywiście najlepiej byłoby podchodzic do tego tak jak chyba my wszystkie kiedys...zajde w ciążę, będe sie cieszyc rosnacym brzuszkiem, potem urodze...ale my juz niestety jestesmy pozbawione tego spokoju. I daltego tym bardziej musimy znaleźć w sobie ukryte pokłądy pozytywnego myślenia, dla naszych czekających fasolek - żeby mogły w spokoju do nas przyjść.

Mimi super, że odpoczęłaś :-) Teraz czekamy na teścik :-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia w poprzedniej ciąży miałąm totalną ochote naseks...chcica potrafiła mnie w nocy obudzic :-) a w tej ciąży zupełnie na odwrót

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to w ogóle boje sie kochac z mężem tak normalnie, kumuluje w sobie checi żeby po @ dac im upust ;-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co to za pogoda do k*** nędzy. Przecież mamy lato...a my za tydzien wyjeżdzamy na Mazury wiec tez musze wylaczyc swoj pesymizm bo przeciez BEDZIE pogoda :-)

inessa lubi tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

ja mam tak samo chwilowo niby lepiej ale trudno ocenić co będzie później
    @ jakaś dziwna z nocy nic, znów tylko malutko na papierze
    zastanawiam się czy sobie luteiny nie zaaplikować bo coś się rozkręcić nie chce
    Oj Izuś pesymistko, pogoda jest i zobaczysz jak pojedziesz na urlop będzie piękna

ja dzisiaj idę na obiad do mamy:)
    oj na krzyczałam wczoraj na nią i teraz mi przykro:( ale wczoraj znów wszystko się rozsypało

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Znow negatywny.
    Jeszcze zeby tego bylo malo rozwalilam termometr i nie mam jak zmierzyc temp. Musze jechac do apteki. Grr

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas mam rozpieranie w macicy. Za lekkie na @. No ale skoro negatywne to na nic innego

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy może dobrze z tym termometrem, daj sobie czas i jak @ nie przyjdzie to jutro zrób betę, a dzisiaj zaplanuj sobie miły dzień:)

znacie jakieś sposoby jak rozkręcić @
    Mimi dzięki za odpowiedź o jajnikach :*

ewcia21k lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*

Czarna, Mimi witam po urlopiku :*

5stron musiałam nadrobić :D ale miło jest mieć zajęcie kiedy pogryzę się z R. Wchodził na tel na neta ihasła do wifi zapomniał, więc musiał odłożyć focha :D

A tak wgl to czuje się strasznie, brzuch mnie boli i mdli mnie...coś mi siedzi na duszy i nie wiem co....wczoraj siedziałam sobie na łóżeczku i leniuchowałam no i tak mnie zmuliło, że szykowałam ręcznik na ewentualne zwracanie....pamiętam, że na początku ciąży tak się czułam... świruje mi organizm chyba....

Pamiętam jeszcze, że pisałyście o <3, ja wczoraj miałam taką ochotę, że nie wytrzymałam ale nie wykorzystałam chłopaka, bo on jak sexocholik. Czeka kiedy będę miała chętke ;) wgl ja lubiłam pomiziać się z R będąc w ciąży ale jak tylko każde przytulanko było bez efektu u mnie tak przeszła mi chęć..

I chyba pójdę za murarza, bo wczoraj okna murowaliśmy i strasznie mi się spodobał :D

Dziewczyny głowa mi pęka jak po kacu i bolą zęby....grypsko jak nic...co to za pogoda na lato...no nie czaje...

Arabella lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy przykro mi alw zobaczysz w koncu sie uda i beda te wymazone dwie kreski :-)

Amy lubi tę wiadomość

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pamiętaj nie teraz to później:* nic straconego :)

Amy lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie :)
    Życzę miłego i optymistycznego dzionka - coś czuję że dziś będzie dobry dzień :)
    a co do żałoby to hm... macie rację bo po śmierci taty chciałam być taka twarda i dzielna jak on!!! i po sobie nic nie pokazać, byłam ponad 300km od domu i dowiedziałam się nad ranem od męża bo nikt w nocy nie chciał mnie martwić (byłam w ciąży) i do tej pory się z tym nie pogodziłam!!! kolejna strata tylko mnie dobiła a co do mojej mamy to w zeszłym tygodniu po wysłuchaniu jej kolejnych wyrzutów sumienia - odpowiedziałam jej słowami "dobijasz mnie i tylko potrafisz kopać leżącego - może od razu zaczniesz mnie kopać" oczywiście nic się nie odezwała tylko stwierdziła, że jest matką i jej wszystko wolno a ja jako jej dziecko powinnam jej słuchać i robić co mi każe!!! no masakra jakaś!!! w tym "chorym domu" nie da się funkcjonować normalnie... Brak głowy rodziny - spowodował rozpad tej rodziny...
    mam tylko nadzieje, że Wy tak nie macie!!!
    i uwierzcie mi dziś będzie dobry dzień :D pozdrawiam i ściskam :*

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    07.04.2014r Antoś [*] Mój Aniołek :*
    Lemi27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla ja wiem, mnie nie przeszkadza, że to nie tym razem, tylko to że organizm ze mną pogrywa.
    Bo czuje rozpierający ból macicy, ciążowy.. @ mi się nigdy nie spóźnia, raz się nie pojawiła, jak byłam w ciąży. Będę musiała zrobić jebaną betę..o ile się odważę.

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,nie sposób Was nadrobić! :)
    Lemurek-witaj,przykro mi :(
    Ja też mam syna urodzonego 13.09 tylko,że 2004 roku :)
    Amy dobrze,że termometr rozwalony :)Teraz zero stresu i jutro na betę :)

inessa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy zrób tę betę, nasza Miru tak się ostatnio psychicznie zablokowała że jest w ciąży że miesiączka nie przychodziła. Dopiero jak uwierzyła, że nie jest w ciąży to się @ pojawiła. Ja nie rozumiem dlaczego nasze ciała mogą nam takie coś robić, ale może jest jeszcze jakaś mała szansa, że jednak się udało?

ewcia21k lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ