X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza75 wrote:
    Lemi nie da sie tego bólu porównac z żadnym innym...
    Pamiętam jak zmarł mój tata, strasznie cierpiałam mimo że wiedziałam że umrze (miał nowotwór)...ale poronienie...jedno, drugie, a teraz trzecie to był cios w samo serce. Strata najdroższej osoby, wydarcie jej z mojego ciala, odebranie mi siebie samej...nie zrozumie tego nikt, kto sam nie przeżył
    Iza dlaczego kur.. to musi tak boleć :(
    rozsypałam się na milion kawałków, a już jakiś czas było całkiem znośnie :(
    dzisiaj mam takiego nerwa że najchętniej bym coś rozwaliła , wysztko mnie wkur...

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trafiłaś z tym w 10tkę ;) jednak Jesteś psychologiem :D

Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    07.04.2014r Antoś [*] Mój Aniołek :*
    Lemi27
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Ci pomaga to się cieszę :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Iza dlaczego kur.. to musi tak boleć :(
    rozsypałam się na milion kawałków, a już jakiś czas było całkiem znośnie :(
    dzisiaj mam takiego nerwa że najchętniej bym coś rozwaliła , wysztko mnie wkur...

A wiesz Gosia, że ja tez mam dzis zły dzien...z przerwami mysle o ciąży, o brzuszku...nawet chciałam obejrzec płytki z usg Dawida, żeby choc w ten sposób poczuc sie znowu w ciąży..bez sensu to i nie zrobiłam w końcu tego...ze strachu, że sie całkiem rozkleje...
    Mam nadzieje, że jutrzejszy dzień będzie dla nas lepszy :-)

ewcia21k lubi tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 trzymaj się dzielnie, ja też mam takie chwile załamki ale jesteście Wy i jakoś wracam do normy takiej "normy-normy" wiecie o co chodzi :)

Iza75, gosia86, ewa13, ewcia21k lubią tę wiadomość

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki Dziewczyny i do jutra- damy radę :) :*

Iza75, gosia86, ewa13 lubią tę wiadomość

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki Lemi :-) Ja chyba tez uciekam, im szybciej ten dzien sie skonczy tym lepiej

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych snów dla Was kochane :-)

gosia86, ewa13, ewcia21k lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Lemurek, Ewcia witam was i przytulam ;*

Nad jeziorkiem spędziliśmy tylko noc w sumie bo było okropnie zimno i wietrznie. Ale dopiero dziś wróciliśmy od mojej mamy i przywieźliśmy ją do nas więc urlopujemy ;) Dlatego nie mam czasu zbytnio zajrzeć do Was :*

Ogólnie odpoczęłam trochę, nie powiem że nie ale jestem jakaś zrezygnowana. Mam przeczucie że to co się stało to nie był pierwszy i ostatni raz. Czuję że jeszcze długa droga przed nami zanim będziemy mieli swoje maleństwo przy sobie. No nic, zajrzę do Was na dłużej jutro lub w poniedziałek :)

ewa13 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek ja myślę że Ty jeszcze nie do końca pogodziłaś się z odejściem Taty i teraz żałoby się skumulowały i przeżywasz to podwójnie, dlatego psycholog powiedział żebym dała sobie czas na żałobę i wypłakanie, bo jeśli stłumię to teraz w sobie to później przy kolejnej stracie kogoś bliskiego to powróci i będzi gorzej znieść kolejną stratę, i myślę że chyba tak jest w Twoim przypadku i na dodatek Twoja mama jeszcze Ci dokłada :( szczerze Ci współczuję :*

Iza myślę że oglądając filmik z usg Dawida mogłabyś sobie zaszkodzić :( daj sobie jeszcze czas

mnie chyba dobiłam @ która niby jest ale jej nie ma (bo wkładka nadal czysta)
    i chyba fakt że jednak w lipcu się starać nie będziemy :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Lemurek, Ewcia witam was i przytulam ;*

Nad jeziorkiem spędziliśmy tylko noc w sumie bo było okropnie zimno i wietrznie. Ale dopiero dziś wróciliśmy od mojej mamy i przywieźliśmy ją do nas więc urlopujemy ;) Dlatego nie mam czasu zbytnio zajrzeć do Was :*

Ogólnie odpoczęłam trochę, nie powiem że nie ale jestem jakaś zrezygnowana. Mam przeczucie że to co się stało to nie był pierwszy i ostatni raz. Czuję że jeszcze długa droga przed nami zanim będziemy mieli swoje maleństwo przy sobie. No nic, zajrzę do Was na dłużej jutro lub w poniedziałek :)
    fajnie masz my urlop mamy dopiero pod koniec lipca

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka daj sobie jeszcze czas z tym ogladaniem Usg bo napewno lepiej sie nie poczujesz wuem to po sobie ze jak siedze na kanapue i mysle ze mialo byc tak pieknie ze mąż był taki szczesliwy ze wkoncu po 4 latach staran zaszlam w ciążę to łzy same mi lecą po policzku tu trzeba czasu naprawdę

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie przytulam Was :*

tak potzreba czasu zeby umieć oglądać zdj usg , ja do tej pory mam zdjęcia mimo że minęły 2 lata

rodzina chciała żebym te zdj wyrzuciła bo czesto ogladając je płakałam , ale nie wyrzuciałam bo to pamiatka i jedyne zdjęcia córeczki , teraz gdy mysle o Dominisi to oglądam te zdjęcia i i modlę sie do córci aby miałam nas i swojego ziemskiego braciszka w opiece

Potrzeba czasu...

gosia86, Iza75, ewcia21k, Effcia28 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Chciałam Was nadrobić ale chyba nie dam rady... A tylko dwa dni mnie nie było!
    Ogólnie powiem Wam że jestem strasznie zmęczona. Prawie cały czas w pracy od czwartku. A jutro jeszcze koncerty we Wro mnie czekają.
    Zauważyłam że przybyły nowe Aniołkowe mamy, przykro mi dziewczyny że Was też to spotkało. Przytulam mocno !
    Gosia byłaś wczoraj u gin? Pytałaś może o ta krew?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było jakby któraś z Was streściła mi co się działo, mimo że spróbuje Was nadrobić :)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marlena byłam i wczoraj o dzisiaj bo ten wczoraj to nawet mnie nie zbadał
    powiedział że krew może się jeszcze przez jakiś czas pojawiać że to nic nie pokojacego
    Mimi wróciła z urlopu
    Amy będzie testować
    Paula chyba znalazla pracę. :)
    u Izy o u mnie gorszy dzień:(
    dobrze że wczoraj nie miałaś czasu na myślenie i dołowanie się:*
    ja muszę poczekać ze staraniami gdzieś do września wg zaleceń nowej ginki

a i powiedziała że możemy stosować tampony

Marlena lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    fajnie masz my urlop mamy dopiero pod koniec lipca

Raczej mój mąż ma urlop, a ja odpoczywam razem z nim :) Ja mam "urlop" odkąd skończyłam szkołę :P I tak sobie szukam pracy ciągle bez efektów

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że pisałyście o chęci do serduszkowania ;) U mnie chęci brak, jestem przerażona odkąd wylądowałam przez te plamienia po stosunku w szpitalu i teraz się boję ;/ I w ogóle cykl jakiś dziwny, niby po owulce powinno być, a śluz rozciągliwy.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poronienia po przez ostatnie cykle <3 tylko dlatego że staraliśmy sie , teraz odpuściliśmy i jest dużó lepiej , mam ochotę na <3 jak wtedy kiedy się poznaliśmy.
    Jest zupełnie inaczej...
    Myśłę ,że dużó robi psychika. Pierwszy sex po poronieniu był koszmarny, chciałam płąkać bo mnie bolała, a do tego paniczny strach że zajdę za szybko w ciążę, a później że jednak bym chciała, albo jeszcze nie teraz , alboże historia siępowtórzy.. eh maskara.

No cóż było minęło teraz jest o niebo lepiej ;)

Marlena tego co One tu nadrukowały nie da się streścić ani nadrobić :D pisarki :D

Mi cały dzień zszedł na szyciu kocyków. a wstałam o godzi ...uwaga uwaga 12 :/ jakaś totalna masakra nie mogłam oczu otworzyc.

U mnie chyba szczyt ovu bo mnie zalewa :( Pobolewa jajnik - ale to chyba dobrze..

ewcia21k lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hej Marlena byłam i wczoraj o dzisiaj bo ten wczoraj to nawet mnie nie zbadał
    powiedział że krew może się jeszcze przez jakiś czas pojawiać że to nic nie pokojacego
    Mimi wróciła z urlopu
    Amy będzie testować
    Paula chyba znalazla pracę. :)
    u Izy o u mnie gorszy dzień:(
    dobrze że wczoraj nie miałaś czasu na myślenie i dołowanie się:*
    ja muszę poczekać ze staraniami gdzieś do września wg zaleceń nowej ginki

a i powiedziała że możemy stosować tampony

Aj tyle że u mnie minęło już 5 miesięcy więc to chyba więcej niż jakiś czas :(

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ