Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorisss witaj w naszym gronie, przykro mi że i Ciebie życie doświadczyło tak wielką stratą. Mam nadzieję, że szybko się zadomowisz u nas
Ja ten wykres robiłam sobie ostatnio żeby wiedzieć czy mam owulację czy nie, a teraz czy potwierdzi się w tym samym dniu. Tak zupełnie orientacyjnie, żeby poznać cykl swojego organizmu Generalnie to mam podejście takie jak Wy, udało się bez badania dlatego też nie mam zamiaru traktować go jak wyroczni i starać się w przyszłym cyklu zupełnie na luzie. Szczerze mówiąc, to prowadzenie wykresu powoduje, że jakoś szybciej zlatuje mi ten cykl. Nie wiem na czym to dokładnie polega i o co chodzi, ale to dla mnie główna zaleta tego, że go sobie uzupełniam
Dobrej nocki Kochane moje, przyjemnych snów! Mi ostatnio jakoś nic ciekawego się nie śni Chociaz może to i lepiej, bo ostatnie sny były durnowate, że mąż kogoś ma i chodziłam potem wściekła na niego
Może mój Aniołek mi się przyśni, byłoby cudownie!gosia86, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Doriss witaj kochana, przytulam Cię mocno mam nadzieję że się jakoś trzymasz ;*
Wiesz ja osobiście się z taką sytuacją nie spotkałam, ale słyszałam o tym że kobiety zachodziły od razu po poronieniu i donosiły zdrową ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 23:14
-
nick nieaktualnyDorisss ja tak miałam niestety nie udało sie utrzymać ciaży ale to u mnie problem za to na ovu były kobietki którym sie udało i juz maja dzieciaczki albo są w zaawansowanej ciąży tego Ci życze - zielonosci
a wogóle serdecznie wspołczuje Ci
spokojnej nocy Wam życze i dobrego tygodniagosia86, Dorisss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Dorisss,
każda z nas liczy na to, że się uda od razu i że tym razem będzie dobrze, inaczej się nie da myśleć. Niestety nie mamy na to wpływu a życie bywa strasznie okrutne..
U mnie jednak nic z tego. Testy się nie myliły.
Nie robię BETY, bo i po co. Dzisiaj temp mi spadła 36.9
Czekam na @..
Ciekawe kiedy dostanę, bo pobolewa mnie brzuch od kąd miałam płodne dni i nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 07:01
-
nick nieaktualnyDorisss wrote:Witajcie
Mój Aniołek odszedł 13 maja, zabieg miałam 14 maja a pierwszą @ dostałam 16 czerwca czyli w 34 dniu. Jestem po kontrolnym usg i mogę się starać już.
Czy są tutaj jakieś mamy którym udało się zajść w pierwszym cyklu po @???
czy taka szybka ciąża po poronieniu jest bezpieczna?
Oczywiście, że jest to możliwe,
moja koleżanka z pracy zaszła po poronieniu zanim dostała pierwszy okres, donosiła i urodziła zdrowego chłopca, z drobnymi komplikacjami, ale one występowały już w poprzednich ciążach, więc są takie przypadki, czego Ci życzę z całego serca
Nie wiem nic o bezpieczeństwie, czy jego braku. -
Dorisss strasznie mi przykro
Z tym czy po 1@ jest to bezpieczne, czy nie to zdania są podzielone, musisz porozmawiać o tym, że swoim lekarzem. Ja właśnie wierzę że można i liczę, że 2@ nie przyjdzie...
Miru kiedyś pisała o badaniu:
"Zrobiono w stanach takie badanie.
300 kobiet poddało się temu badaniu.
70 % kobiet które zaszły w ciążę w 1 cyklu po poronieniu 95 % donosiło ciążę i urodziło zdrowe dziecko. 2 % kobiet urodziło 3 tyg wcześnie 1% urodziło bliźniaczą wczesną ciążę.
20 % kobiet które zaszło w pierszym 3-6 miesięcy po poronieniu ; 65 % urodziło i donosiło ciążę, 15 % urodziło wcześnie, 10% miało problemy z ciążą.5 % urodziło wcześnie chore dziecko, 5% poroniło
10 % kobiet które zaszły w ciążę po 12 miesiącach 55 % urodziło i donosiło ciążę, 25% miało ciążę z komplikacjami, 20 % poroniło."
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
hej dziewczyny:)
doriss przykro mi że musiałas dołaczyc do nas. Jeśli chodzi o ciąże po pierwszym cyklu to niewiele na ten temat wiem, ale jest szansa ze sięuda donosic zdrową ciązę. wydaje mi się ze to zależy od naszych komórek czy się dobrze połączą lub od genetyki a nie od tego czyw czesnie się zaszło czy nie no chyba ze ma się po tym jakies komplikacje. ale jesli @ wróciła w odp terminie badania wyszły dobrze to wydaje mi sie że można próbowac ale lekarzem nie jestem. Ja po swoim przykładzie powiem tak, nie staramy się jakos szczególnie ale nie zabezpieczamy się co ma być to będzie a minął miesiać od zabiegu.
Amy przykro mi że się nie udalo, ale jestes pewna że to był błędny alarm? moze powtórz test za tydzien?
em pewnie że warto sledzić swój wykres by wiedziec co i jak. mnie to troszkę zmęczyło i postanowiłam troche odpuscic. zaznaczam jedynie na wykresie swój sluz okres i kiedy serduszkowalismy by wiedziec w razie czego kiedy dosżło do zapłodnienia z temp narazie zrezygnowałam. -
nick nieaktualnyanet525 wrote:Amy przykro mi że się nie udalo, ale jestes pewna że to był błędny alarm? moze powtórz test za tydzien?
-
kochana dla pocieszenia moja temp w ciązy wachała się między 36,8-36,9
i cały czas miałam taką w ciązy jak zabytałam sie mojego gin czemu nie mam temp powyzej 37 bo taka pownnia byc to lekarz mi powiedział ze kazda kobieta ma swoją temp i ja akurat mam taką w ciąży. chyba ze to były własnie złe sygnały ze cos jej nie tak juz sama nie wiem. -
nick nieaktualny
-
Witajcie
Amy ja nadal wierze, że będzie fasolka tak jak pisze Anet, z temperatura może byc różnie. Talia tez cos kiedys pisała, że w ciąży miała niższą tempke a urodziła syna.
A ja nadal mam podły humor,nie chce mi sie geby otwierac do męża. Nie to, że jestem zła, po prostu mi się NIE CHCE...
Miłego dnia Wam życze -
Iza odliczaj do urlopu zobaczysz poczujesz sie lepiej zmiana miejsca dobrze ci zrobi. moze zrób cos dla siebie dzis? nie wiem pomaluj sobie paznokcie zrób maseczke poćwicz tak dla razłodowania enegrii i poprawienia humoru albo zrób sobie kąpiel płeniej w pianie winko i relaskująca muzyka co ty na to?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anet525 wrote:Iza odliczaj do urlopu zobaczysz poczujesz sie lepiej zmiana miejsca dobrze ci zrobi. moze zrób cos dla siebie dzis? nie wiem pomaluj sobie paznokcie zrób maseczke poćwicz tak dla razłodowania enegrii i poprawienia humoru albo zrób sobie kąpiel płeniej w pianie winko i relaskująca muzyka co ty na to?
Odliczam odliczam ...haha bosze paznokci nie malowałam odkad zaszłąm w ciąże z Dawidem...szok...winko sobie wczoraj odpaliłam ale nie pomogło...rany jak ja marudze -
nick nieaktualnyIza75 wrote:Odliczam odliczam ...haha bosze paznokci nie malowałam odkad zaszłąm w ciąże z Dawidem...szok...winko sobie wczoraj odpaliłam ale nie pomogło...rany jak ja marudze
Mnie wino też by nie pomogło jeszcze by mnie przymuliło
Pomaluj paznokcie Mnie to poprawia humor