X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie co ma być :) Jak nie teraz to następnym razem się uda :)

A tak w ogóle co do prowadzenia obserwacji, to to jest bardzo indywidualna sprawa. Ja jestem typem człowieka dla którego wymyślono 'pasek postępu' przy instalacjach itd :P Btw nie wiem czy wiecie, ale pierwsze paski postępu to był straszny pic na wodę :P Tak więc mnie świadomość tego co się dzieje, w którym jestem miejscu cyklu itd uspakaja i uczy cierpliwości. Gdybym ja nie obserwowała cyklu to bym 3 razy na tydzień robiła test ciążowy :P A tak wiem na czym stoję :)

Amy, gosia86 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cierpliwości nic nie nauczy, jedynie strzał prosto w łeb :P

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    eM myślałam o tym, ale nawet nie chcę brać tego pod uwagę.
    Nakręciłam się :) Po prostu część mnie bardzo chciała być w ciąży. Dawniej okres miałam co 32, 33 dni, wiec jak dzisiaj go dostanę, to nadal będzie on w normie :) Jakby spóźniał się tydzień, to co innego :)
    Zmylił mnie ból brzuch który mnie cały czas ćmił i rozpierał jak w ciąży, no ale te piersi nie bolały jak trzeba :)
    No nic trzeba przeżyć kolejny cykl :)

Amy luz jest najważniejszy ;) <proszę żeby za dwa lub 3 miesiące mi tego nie przypominać :P >
    ja muszę odczekać jeszcze ze dwa cykle :( ale jak sama pisałaś warto i oby tak było w moim przypadku

najważniejsze dla mnie że mąż też chce i że wierzy że do bożego nardzoenia już będę w ciąży
    tylkio dlaczego faceci są tacy skomplikowani i nie potrafią tak po prostu porozmawiać?? tylko trzeba ciągnąć za język, a w najmniej spodziewanym momencie wyskakują z jakimiś rewelacjami na które człowiek czeka i czeka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:08

eM lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Amy luz jest najważniejszy ;) <proszę żeby za dwa lub 3 miesiące mi tego nie przypominać :P >
    ja muszę odczekać jeszcze ze dwa cykle :( ale jak sama pisałaś warto i oby tak było w moim przypadku
    Watro GOSIA, nawet jakbym teraz mogła cofnąć czas, poczekałabym..
    Jakbym próbowała w pierwszym cyklu i bym była w tym miejscu co dzisiaj, czyli spóźniający się jeden dzień, czy dwa okres i okazałoby się, że się pojawił wpadłabym w furię i czarną rozpacz, nie próbowałabym dalej. Załamałabym się.. Dlatego uważam, że czekanie dla mnie było bardzo dobre..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:09

gosia86 lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy Ci przypominać :P

Maks - ur 08.09.2015
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM -bardzo dobre podjescie. u mnie niestety to wszystko zawiodło. moja temp śluz były tak dziwne ze owulka mi sie pokazywała w nierealnych datach, jak pokazywałam obserwacje moje z 3 miesiacy mojemu gin powiedział ze głupoty mi z tego powychodziły i tak nie natrafie na owulację. za to sam wykres pod punktem tylko mojego okresu i śluzu wyznaczył trafnie owulacje bo jaks ie potem okazało to zaszlam. dlatego zrezygnowąłam teraz z mierzenia temp bo u mnie wychodzi kosmos.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście pomyliłam imię, za co przeprowaszam, już poprawiłam, wydawało mi się, ze widzę avatar z rączką ;) oba macie różowe :) stąd wstępnie napisałam Iza ;) Przepraszam Małgosiu

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ta moja temperatura nie jest jakiaś dziwna? 36,3 ??to dopiero pierwsza ale chyba trochę niska?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    dziewczyny czy ta moja temperatura nie jest jakiaś dziwna? 36,3 ??to dopiero pierwsza ale chyba trochę niska?
    nie jest niska, jak chodziłam na nauki przedmałżeńskie to moja temperatura na początku cyklu wynosiła 35,9 ;P

• anet525 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy musisz wrzucic na luz nie naciskaj się tak bo im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi. Prosze cię rozluźnij sie i nie mysl o tym. jak przestaniesz to wszystko kontrolowac zajdziesz w ciąze nim się obejrzysz. Nie wiemd alczego u nas tak to dziala ze jak nam na ciąży zalezy to nic z tego a jak odpuszczamy to sie udaje. no chyba ze zalezy to od org kazdej z nas...

Amy lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Oczywiście pomyliłam imię, za co przeprowaszam, już poprawiłam, wydawało mi się, ze widzę avatar z rączką ;) oba macie różowe :) stąd wstępnie napisałam Iza ;) Przepraszam Małgosiu
    a to nawet nie zdążyłam przeczytać, przeczytałam już poprawiony :)

dobra kochane uciekam bo muszę pozmywać, pobiec do mamy i jeszcze zrobić pieczeń rzymską do chleba a o 13:30 wychodzę do pracy,
    zajrzę jeszcze do Was :*

Amy lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Amy musisz wrzucic na luz nie naciskaj się tak bo im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi. Prosze cię rozluźnij sie i nie mysl o tym. jak przestaniesz to wszystko kontrolowac zajdziesz w ciąze nim się obejrzysz. Nie wiemd alczego u nas tak to dziala ze jak nam na ciąży zalezy to nic z tego a jak odpuszczamy to sie udaje. no chyba ze zalezy to od org kazdej z nas...
    Raczej wrzuciłam na luz, dotarło do mnie, że nie jestem w ciąży :) Przy następnym cyklu nic sobie nie będę wyobrażać :) bo jak to zrobię to będzie mnie następnym razem bolało ;)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pamietaj ze zawsze cię wspieramy nie ważne co i jak:)

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • eM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:

Ja też taką miałam :P

Maks - ur 08.09.2015
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Watro GOSIA, nawet jakbym teraz mogła cofnąć czas, poczekałabym..
    Jakbym próbowała w pierwszym cyklu i bym była w tym miejscu co dzisiaj, czyli spóźniający się jeden dzień, czy dwa okres i okazałoby się, że się pojawił wpadłabym w furię i czarną rozpacz, nie próbowałabym dalej. Załamałabym się.. Dlatego uważam, że czekanie dla mnie było bardzo dobre..
    Amy ja się najbardzie obawiam że nawet jeśli by się udało zajść to historia może się powtórzyć, więc jesli nie zrobię choćby kilku badań zaleconych przez ginkę i endo a znów by się to stało to nie umiałabym sobie tego wybaczyć, pragnę tego dziecka całym sercem ale muszę też wiedzieć że wszystko jest ok lub wiedzieć czego ewentualnie mogę się spodziewać i dopiero wtedy zacznę działać
    i myślę że te kilka miesięcy pozwoli mi bardziej pewnie stanąć na nogach i będę silniejsza psychicznie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Amy pamietaj ze zawsze cię wspieramy nie ważne co i jak:)
    i wzajemnie :*
    dziękuję :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mi po tym wszystkim zbadal mnie , zrobił morfologie i bete i stwerdził ze zdanych innych badan nie potrzeba bo jestem zdrowa. tyle ze do niego chodzię od kilku lat wiec mam nadzieje ze tak faktycznie jest.
    Gosia masz racje porób wszystkie badania i dopiero potem działaj dla wałsnego spokoju:)

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Amy ja się najbardzie obawiam że nawet jeśli by się udało zajść to historia może się powtórzyć, więc jesli nie zrobię choćby kilku badań zaleconych przez ginkę i endo a znów by się to stało to nie umiałabym sobie tego wybaczyć, pragnę tego dziecka całym sercem ale muszę też wiedzieć że wszystko jest ok lub wiedzieć czego ewentualnie mogę się spodziewać i dopiero wtedy zacznę działać
    i myślę że te kilka miesięcy pozwoli mi bardziej pewnie stanąć na nogach i będę silniejsza psychicznie

Też miałam takie obawy, dlatego mimo że chciałam bardzo od razu zacząć to M. nie chciał dopuścić do kolejnej ciąży, więc też był czujny i nawet nie miałam na to wpływu i byłam mega zła, ale dziękuję mu za swoją wstrzemięźliwość. Ja po pierwszym cyklu bez starań dwa kolejne odpuściłam. Chociaż pofolgowaliśmy sobie w 3 cyklu ale byłam pewna że mimo wszystko ostrożnie i nic z tego nie będzie :) ten cykl był pierwszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony się cieszę, że dostanę @ bo jak się już rozkręci, mam nadzieję, że dzisiaj to po pracy zacznę ponownie ćwiczyć :D
    Dzisiaj się wypocę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK OFICJALNIE ZAKOŃCZYŁAM 1 CYKL.

Plamię.
    do wieczora zacznę lekko krwawić :)
    I powiem Wam, że nie jest źle :)

gosia86, Mimi86 lubią tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ