Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy tak trzymaj, nie załamujemy się, w końcu @ to początek nowego cyklu Więc jak przyjdzie to też będzie dobra wiadomość
Gosiu ja w pierwszej fazie cyklu też taką mam lub niższą tak 36,1
Ja za parę dni zrobię sobie testa, bo za tydzień moja przyjaciółka z Austrii przyjeżdża więc będzie jedna wielka alkoholizacjaMalinka32, Amy, gosia86, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
hej czarna:)
a ile ci sie okres spóznia?
Amy to tez dobrze. jak się teraz nie udało to uda się następnym razem . Mam nadzieje ze do konca tego roku zajdziemy wszystkie:)Amy, gosia86, Iza75 lubią tę wiadomość
-
Oj widzę kochane, że zaczęłyście lekko zaciążać kochane spokojnie, ja poprzednim razem byłam w ciąży to z 7 dni przed @ zrobiłam test i się rozczarowałam, bo był negatywny, ale @ jednak nie przyszła temperature miałam w okolicach 37,1..
Witam nową aniołkową mamę... przykro mi, że straciłaś swoje maleństwo. Będziemy Cię wspierać i będziemy razem z Tobą przechodzić żałobę.
Czarna, a właśnie ile Ci się spóźnia?
Wczoraj byliśmy na chrzcinach córki moich znajomych... dużo dzieci w kościele, dużo na imprezie...dałam radę!! bawiłam się z nimi. Jedna dziewczynka z synem starszym moich znajomych oblegali mojego męża siedział z nimi przy akwarium i pokazywał rybki... będzie cudownym ojcem...potem ta dziewczynka niespodziewanie wzięła mnie za rękę, aż podskoczyłam, ale ucieszyłam się dałam radę. Nie nienawidzę wszystkich, którzy mają i mogą mieć dzieci po prostu się cieszę, że dane im jest doświadczyć rodzicielstwa
Mam coś dziwnego..czy któraś z Was miała coś takiego, że plamiła? Tzn cięzko to nawet nazwać plamieniem, ale mam zabarwiony śluz na beżowy, jest tego okrutnie mało. Bolał mnie brzuch nad ranem takie przeszywające ukłucie. Całe szczęście w piątek idę do gin-endo więc zapytam się czy to normalne. Podkreślam, że to 17dc i nie wiem co to jest??!! Boję się, że coś się ze mną dziwnego dzieje...to na bank nie ciąża! Bo @ miałam w terminie a poprzednio zaszłam w dni płodne, a dokładnie w 17dc miałam owulkę. Czyli normalnie...Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cześć Dziewczyny
Witam Nową Koleżankę i mocno ściskam jestem z Tobą!!!]
Amy ja też tak miałam, że jak tylko 2 dni nie było @ to moje myśli tylko na ciąży się skupiły i test robiłam... a jak już dostałam @ to stwierdziłam, że wariuję i muszę się uzbroić w cierpliwość - uda się w następnym cyklu
co do odpoczynku to zalecam Wszystkim (niczym doktor) bo ten psychiczny odpoczynek w obcym miejscu poprawi nastrój
ja miałam wczoraj super wyluzowany dzień, odpuściłam i nawet mój mąż mnie zaskoczył bo wystrzelił z hasłem żebyśmy się wspólnie pomodlili za Antosiem!!! normalnie szok bo on taki anty religijny - miła odmiana
a dziś dopada mnie chandra - wszędzie widzę kobiety w ciąży! odprowadzałam Olinka do przedszkola i minęła mnie kobieta w ciąży, w sumie nic nie pomyślałam, wchodzę do Biedronki - pierwsze co mija mnie kobieta w ciąży, troszkę mnie wkurzyła ale jak już poszłam się pocieszyć do sklepu odzieżowego i stanęłam przy spodenkach za raz podeszła do mnie kobieta w ciąży i też oglądała to co ja... kurcze śledzą mnie czy co??? -
Lemurek mi widok ciężarnych nie przeszkadza już TAK bardzo, ale czasami przykro mi się robi jednak. Ale kiedy widzę wózyczki i dzidziusie w środku to odwracam głowę i łzy w oczach mam....jednak w porównaniu do dnia, gdy wracałam ze szpitala to jest lepiej, wtedy płakałam mocno a teraz oczka się zaszklą jedynie....jest jedna rzecz która mnie dobija na maxa, rzadko się to zdarza ale jednak, kiedy facet idzie z maleństwem na rękach. Od razu mam przed oczami obraz z dnia porodu, gdy przywieźli mnie na sale a R stał zapłakany i tulił w ramionach nasz Skarb....
Malinka32 lubi tę wiadomość
-
Hmmm mi sie wydaje, ze mamy zafixowanie na dziecko i dlatego je widzimy... gdyby nam nie zalezalo,.nie zwracalybysmy na ciezarowki uwagi... a tak i ciezarowy i niemowlaki kluja w oczy9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
nick nieaktualnyHej kochane
u nas ciepło ale pochmurn coprawda słonce próbuje sie przebic przez chmury ale ciezko mu to idzie
A co do tempek własnie dobrze jak na pocżatku cyklu sa niskie byle po owulce był skok
a i zwykle poleca sie aby nie badać tempek podczas @ chociaż są różne szkoły ( zwłaszcza jak sie mierzy dopochwowo )ale już po @ warto zacząć mierzyć.
Amy a ja mysle,ze tu jest sens jak 1 @ minie to zaczniecie sie ze spokojem wakacyjnym starać i sie uda
A ja mimo ładnego wykresu ( co zwyke i tak mam ) nie czuje sie na ciaze wiec ze spokojem powoli w tym tygodniu czekam na @ a potem chyba damy luz dopiero zaczniemy po wizycie u genetyka w sierpniu ale mój maz nie chce czekać ze staraniami - pozyjemy zobaczymy.
Buziaki dla Was -
Paula chyba nie ma gorszego widoku niż zapłakany mąż - bo faceci nasi są zawsze tacy twardzi!!! ja nie miałam takiej sytuacji jak Ty i nie umie się w niej ogarnąć bo już mi łzy lecą... przytulam Cię mocno i długo - strasznie mi przykro :*:*:*
jak mój Olinek w tamtym roku zjadł rybę z ością pod opieką męża i trzeba było jechać do szpitala wyciągać, to mój P miał łzy w oczach z bezradności...
a co do kobiet w ciąży to już mi się nic nie robi ale to już przesada żeby trzy na raz tak mnie napadły... mówię wam śledzą mnie dla tego siedzę teraz w domu -
Inessa ja w tym cyklu próbuję jak mi wyjdzie z tym mierzeniem, i na razie zdecydowałam się na mierzenie w ustach
teraz po poronieniu jestem silniejsza, bo już przynajmniej wiem że mogę zajść w ciążę (może nie wiele znacząca informacja, bo ważne żeby zajść ale ważne też żeby donosić) ale kiedyś przed ciążą obrazałam się na świat że ktoś jest w ciąży a ja nie i główna obraza szła w kierunku męża który nie chciał
i AMY mój mąż ma tak jak Twój że chce czekać ile lekarz powiedział, i to on bardziej będzie uwazał niż ja
Magic jeśli to po to podobno może się zdarzać, tak mi lekarz powiedziałWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:43
Magic lubi tę wiadomość
-
Paula ty patrzysz trochę inaczej, bo przeszłaś całą ciążę. Większość z nas ma problem z tym, że patrzy na brzusio i myśli że taki powinien właśnie być u mnie. Ja bym się powoli na l4 wybierała o tej porze, bo chciałam do końca wakacji popracować i 2 ostatnie miesiące już spędzić na L4. Dlatego tak bardzo boli mnie widok brzuszka... Zwłaszcza gdy ktoś mnie nim zaskoczy...
A ja wam powiem, że sobie chyba wmawiam, ze jestem spokojna. Za tydzień powinnam dostać @ a ja już widzę wszystkie symptomy... eh...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
gosia mój mąż też nie chciał działąc póki lekarz na to nie pozwoli! to chyba oni tak mają
cofam pytanie, juz wiem co to może być..OWULACJA! hiehiehie dobre, widać po poronieniu jesteśmy bardziej uczulone na objawygosia86 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ależ ja jestem bardzo spokojna po prostu przekonana że jestem w ciąży Mam nadzieję tylko że mózg mi nie uwierzy i jak coś na zatrzyma @ bez weryfikacji z macicy
A tak poważnie to od środy zacznę testować żeby się przyzwyczaić do tych negatywnych testówAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Wariatka będzie dobrze zamiast testy kochana to na betę, ale ja zrobie tak samo jak TY. Testów w domu nie mam, jak @ nie przyjdzie to na betę i dopiero wtedy test zrobię...na pamiątkę!
eM lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Wiesz ile ja bym kasy wydała na betę? A testy z allegro są za złotówkę więc jakoś przeżyje to mój budżet i mnie uspokoi na chwile
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 11:53
gosia86 lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualnyMagic wrote:inessa powiedz bo Ty masz jakby większą wiedzę niz ja ;P co może oznaczać skąpe zabarwienie śluzu po ? to dopiero 17dc, owulka dziś(czuję ją staaaasznie). Może to pozostałości po @?
Effcia28 lubi tę wiadomość