Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Amy wrote:ten też fajny
my cały czas myśleliśmy o Z 207 to nasz faworyt nad wszelkimi innymi domami
ale trochę za drogi, ale może jeszcze do niego wrócimy
ja obstawiam Z207
my się wybudowalusmy od wjazdu koparki do zamieszkania nieco ponad rok ale mogłoby być szybciej tyle że u nas ekipy wchodziły gdy miały czas ale za to bylo taniej bo po znajomości -
Malinka32 wrote:Z doswiadczenia powiem Wam, ze 1 dom powinno sie budowac dla kogos... ja w mieszkam we wlasnym domu 7 rok i wiele rzeczy zrobilabym inaczej... napewno wiekszy salon i kuchnie bym zrobila..
pierwszy budujemy dla wroga
drugi dla przyjaciela
trzeci dla siebie -
kasika8303 wrote:No ja biorę pod uwagę aby był jak najtańszy w utrzymaniu, max 100 metrów.
do całości dochodzi jeszcze 35 m antresoli -
boże jakie cudne są takie domy jak mi się marzy taki ale ja moge zapomniec. mój tata stawia domy z bali po claej polsce i holandii i belgii.
jak miałabym kupic ziemie + postawic dom to nie wiemjaka rata musiałaby byc bym to wszystko spłacała........
aż wam zazdroszczeMarlena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia86 wrote:uwielbiam domy ze studia Z500 my mamy Z55 lustrzane odbicie i pustką nad salonem i antresolą
ja obstawiam Z207
my się wybudowalusmy od wjazdu koparki do zamieszkania nieco ponad rok ale mogłoby być szybciej tyle że u nas ekipy wchodziły gdy miały czas ale za to bylo taniej bo po znajomości -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej wiem ze kaotycznie opisane ale u mnie w glowie tez jest taki kaos juz dzis od rana placz nie wyrabiam... z tym domem dziecka to chyba odemnie tego oczekuja tak jak ze mna jak bylo za duzo oddali mnie. mniejsza z tym w zyciu nie oddam mojego skarba... zaczelam dzis brac na nowo leki anty depresyjne mam nadzieje ze sie poprawi w mojej glowce bede rozmaiala z partnerem zeby sie z tad wyprowadzic na drugi koniec berlina albo choc w centrum
-
My postawilismy dom w pol roku... potem 3 lata stal.. bo maz sie klocil z matka o wlasnosc... albo zeby nas splacila i brala dom, albo zeby przepisala... dom postawilsmy za wlasna kase... stanelo na tym ze przepisala.. potem od stanu surowego otwartego wykonczylismy w 3.5 miesiaca...9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
nick nieaktualnyMalinka32 wrote:My postawilismy dom w pol roku... potem 3 lata stal.. bo maz sie klocil z matka o wlasnosc... albo zeby nas splacila i brala dom, albo zeby przepisala... dom postawilsmy za wlasna kase... stanelo na tym ze przepisala.. potem od stanu surowego otwartego wykonczylismy w 3.5 miesiaca...
-
nick nieaktualnyasiaaa wrote:hej wiem ze kaotycznie opisane ale u mnie w glowie tez jest taki kaos juz dzis od rana placz nie wyrabiam... z tym domem dziecka to chyba odemnie tego oczekuja tak jak ze mna jak bylo za duzo oddali mnie. mniejsza z tym w zyciu nie oddam mojego skarba... zaczelam dzis brac na nowo leki anty depresyjne mam nadzieje ze sie poprawi w mojej glowce bede rozmaiala z partnerem zeby sie z tad wyprowadzic na drugi koniec berlina albo choc w centrum
No więc.. leki bierz, bo sama widzisz, że nie dajesz rady.. tylko masz dawkę ustaloną przez lekarza? czy sama sobie dawkujesz?
Wyprowadzka to zawsze dobry pomysł.. Moglibyście zacząć "od nowa" w nowym miejscu, może byłabyś wreszcie szczęśliwa, bo Twoja rodzina widać jest strasznie toksyczna i nie ma na Ciebie dobrego wpływu... Musisz zadbać przede wszystkim o Siebie, a jak już to zrobisz, to mąż i dziecko też będą szczęśliwi..Wtedy można myśleć o następnym bąbelku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 12:04
-
anet525 wrote:boże jakie cudne są takie domy jak mi się marzy taki ale ja moge zapomniec. mój tata stawia domy z bali po claej polsce i holandii i belgii.
jak miałabym kupic ziemie + postawic dom to nie wiemjaka rata musiałaby byc bym to wszystko spłacała........
aż wam zazdroszcze
Anet ja mam tak samo. Marzy mi się własny dom ale perspektywa spłacania przec całe życie kredytu... No i u mnie dochodzi jeszcze mama. Samej jej nie zostawimy przecież.
-
Kurcze Dziewczyny mnie to tak smutno się robi jak wchodzę na forum. Nie ma mnie np 2 dni a tu znowu nowe dziewczyny. Ten świat jest okrutny.
Asia nie wiem jak wyglądało Twoje dzieciństwo i reszta życia ale z Twoich komentarzy wnioskuje że nieciekawie. Walcz o swoje ówczesne szczęście i szczęście swojego dziecka! Nie daj się! -
Amy wrote:robiliście użytkową górę?
nad salonem zostawilismy otwartą przestrzeń i dzięki temu zyskaliśmy antresloę nad pokojami, jest jeszcze do wykończenia ale w przyszłość możemy tam zrobić pokój dla dziecka (gdyby była dwójka) a na razie planujemy zrobić biblioteczkę -
nick nieaktualnygosia86 wrote:zmieniliśmy kąt nachylenia dachu bo tego wymagał plan zagospodarwoania terenu na z 35 na 45 stopni
nad salonem zostawilismy otwartą przestrzeń i dzięki temu zyskaliśmy antresloę nad pokojami, jest jeszcze do wykończenia ale w przyszłość możemy tam zrobić pokój dla dziecka (gdyby była dwójka) a na razie planujemy zrobić biblioteczkęmy też myślimy żeby zrobić użytkową górę, ale kończyć ją też później.. jak będą dzieci
albo będzie ich więcej