X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Malinka32 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika a ile masz lat?

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    ten też fajny :) my cały czas myśleliśmy o Z 207 to nasz faworyt nad wszelkimi innymi domami :) ale trochę za drogi, ale może jeszcze do niego wrócimy :)
    uwielbiam domy ze studia Z500 my mamy Z55 lustrzane odbicie i pustką nad salonem i antresolą
    ja obstawiam Z207 :)
    my się wybudowalusmy od wjazdu koparki do zamieszkania nieco ponad rok ale mogłoby być szybciej tyle że u nas ekipy wchodziły gdy miały czas ale za to bylo taniej bo po znajomości

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom z bali fajna sprawa ale jak się chce Np okno przenieść po paru latach to już robi się problem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka32 wrote:
    Z doswiadczenia powiem Wam, ze 1 dom powinno sie budowac dla kogos... ja w mieszkam we wlasnym domu 7 rok i wiele rzeczy zrobilabym inaczej... napewno wiekszy salon i kuchnie bym zrobila.. :)
    powiedzenie budowlańców
    pierwszy budujemy dla wroga
    drugi dla przyjaciela
    trzeci dla siebie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No ja biorę pod uwagę aby był jak najtańszy w utrzymaniu, max 100 metrów.
    my mamy na dole 95 metrów w tym salon z kuchnią i holem 45 m2 płytek , wydawalo mi się że Malo do pierwszego mycia podłogi na kolanach
    do całości dochodzi jeszcze 35 m antresoli

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże jakie cudne są takie domy jak mi się marzy taki ale ja moge zapomniec. mój tata stawia domy z bali po claej polsce i holandii i belgii.
    jak miałabym kupic ziemie + postawic dom to nie wiemjaka rata musiałaby byc bym to wszystko spłacała........
    aż wam zazdroszcze

Marlena lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    uwielbiam domy ze studia Z500 my mamy Z55 lustrzane odbicie i pustką nad salonem i antresolą
    ja obstawiam Z207 :)
    my się wybudowalusmy od wjazdu koparki do zamieszkania nieco ponad rok ale mogłoby być szybciej tyle że u nas ekipy wchodziły gdy miały czas ale za to bylo taniej bo po znajomości
    robiliście użytkową górę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś my jeszcze o tym myślimy http://z500.pl/projekt/747/Z230,funkcjonalny-parterowy-dom-z-mozliwoscia-adaptacji-poddasza.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i z tym z 230 musielibyśmy oszukiwać w projekcie żeby było do 100 m kw z jednego pokoju zrobić suszarnie i bez wykończonej góry żeby był zwrot vatu z mdmu

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wiem ze kaotycznie opisane ale u mnie w glowie tez jest taki kaos juz dzis od rana placz nie wyrabiam... z tym domem dziecka to chyba odemnie tego oczekuja tak jak ze mna jak bylo za duzo oddali mnie. mniejsza z tym w zyciu nie oddam mojego skarba... zaczelam dzis brac na nowo leki anty depresyjne mam nadzieje ze sie poprawi w mojej glowce bede rozmaiala z partnerem zeby sie z tad wyprowadzic na drugi koniec berlina albo choc w centrum

• Malinka32 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My postawilismy dom w pol roku... potem 3 lata stal.. bo maz sie klocil z matka o wlasnosc... albo zeby nas splacila i brala dom, albo zeby przepisala... dom postawilsmy za wlasna kase... stanelo na tym ze przepisala.. potem od stanu surowego otwartego wykonczylismy w 3.5 miesiaca...

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka32 wrote:
    My postawilismy dom w pol roku... potem 3 lata stal.. bo maz sie klocil z matka o wlasnosc... albo zeby nas splacila i brala dom, albo zeby przepisala... dom postawilsmy za wlasna kase... stanelo na tym ze przepisala.. potem od stanu surowego otwartego wykonczylismy w 3.5 miesiaca...
    to szybciutko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaa wrote:
    hej wiem ze kaotycznie opisane ale u mnie w glowie tez jest taki kaos juz dzis od rana placz nie wyrabiam... z tym domem dziecka to chyba odemnie tego oczekuja tak jak ze mna jak bylo za duzo oddali mnie. mniejsza z tym w zyciu nie oddam mojego skarba... zaczelam dzis brac na nowo leki anty depresyjne mam nadzieje ze sie poprawi w mojej glowce bede rozmaiala z partnerem zeby sie z tad wyprowadzic na drugi koniec berlina albo choc w centrum
    ech musisz używać kropek bo ciężko się czyta :)

No więc.. leki bierz, bo sama widzisz, że nie dajesz rady.. tylko masz dawkę ustaloną przez lekarza? czy sama sobie dawkujesz?
    Wyprowadzka to zawsze dobry pomysł.. Moglibyście zacząć "od nowa" w nowym miejscu, może byłabyś wreszcie szczęśliwa, bo Twoja rodzina widać jest strasznie toksyczna i nie ma na Ciebie dobrego wpływu... Musisz zadbać przede wszystkim o Siebie, a jak już to zrobisz, to mąż i dziecko też będą szczęśliwi..Wtedy można myśleć o następnym bąbelku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 12:04

• Marlena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    boże jakie cudne są takie domy jak mi się marzy taki ale ja moge zapomniec. mój tata stawia domy z bali po claej polsce i holandii i belgii.
    jak miałabym kupic ziemie + postawic dom to nie wiemjaka rata musiałaby byc bym to wszystko spłacała........
    aż wam zazdroszcze

Anet ja mam tak samo. Marzy mi się własny dom ale perspektywa spłacania przec całe życie kredytu... No i u mnie dochodzi jeszcze mama. Samej jej nie zostawimy przecież.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny mnie to tak smutno się robi jak wchodzę na forum. Nie ma mnie np 2 dni a tu znowu nowe dziewczyny. Ten świat jest okrutny.
    Asia nie wiem jak wyglądało Twoje dzieciństwo i reszta życia ale z Twoich komentarzy wnioskuje że nieciekawie. Walcz o swoje ówczesne szczęście i szczęście swojego dziecka! Nie daj się!

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    robiliście użytkową górę?
    zmieniliśmy kąt nachylenia dachu bo tego wymagał plan zagospodarwoania terenu na z 35 na 45 stopni
    nad salonem zostawilismy otwartą przestrzeń i dzięki temu zyskaliśmy antresloę nad pokojami, jest jeszcze do wykończenia ale w przyszłość możemy tam zrobić pokój dla dziecka (gdyby była dwójka) a na razie planujemy zrobić biblioteczkę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Marlena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bara bardzo przykro mi z powodu Twojej straty :(

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia przytulam Cię mocno, jak piszesz przeprowadzka i odcięcie od rodziny na pewno by Ci pomogło , może nie całkowite ale chocby odcięcie pępowiny utrzymywać kontakty ale z umiarem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    zmieniliśmy kąt nachylenia dachu bo tego wymagał plan zagospodarwoania terenu na z 35 na 45 stopni
    nad salonem zostawilismy otwartą przestrzeń i dzięki temu zyskaliśmy antresloę nad pokojami, jest jeszcze do wykończenia ale w przyszłość możemy tam zrobić pokój dla dziecka (gdyby była dwójka) a na razie planujemy zrobić biblioteczkę
    No i super pomysł :) my też myślimy żeby zrobić użytkową górę, ale kończyć ją też później.. jak będą dzieci :) albo będzie ich więcej

• Malinka32 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia... latwo powiedziec z umiarem... nieraz rodzina na tyle jest toksyczna ze lepiej sie odciac... :)

9.01.2014 11tc
    15.05.2014 10tc
    Mam 5 dzieci
    3 przy sobie
    2 w niebie...
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ