Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ratunkuuu
Owulka za tydzień, a moje pobolewające od 1,5 miesiąca gardło znów daje o sobie znać. Obudziłam się rano to znów mnie przez chwilę bolało (teraz już zaś nie boli) i mam lekką chrypkę ale to pewnie przez wczorajszy wypad nad jezioro...
Myślicie że powinnam sobie darować starania w tym cyklu? Sama już nie wiemNie chce czekać kolejnego miesiaca, a z drugiej strony trochę się boje że przez to coś może pójść nie tak ;( Czarna rozpacz mnie ogarnia!
-
Mi mój lekarz powiedział że jak jest zdrowa ciąża to niewiele jest w stanie jej zagrozić. Ja w tym cyklu co się udało też byłam przeziębiona i brałam leki bo nie wiedziałam jeszcze czy jestem w ciąży. Gin twierdzi że to nie miało nic wspólnego z poronieniem.
Jak się boisz to zaczekaj. Ja na Twoim miejscu wygrzałabym się parę dni w łóżku + jakieś cukierki na gardło. -
Najgorzej, ze to już tyle czasu trwa! Nosz cholera jasna, ile można. Zjadłam już całe opakowanie Cholinexu i Orofaru Max i gówno
Jutro ide do gin, mam nadzieje, że nie powie ze nie mogę się starać -
Marta stan zapalny gardła nie wpłynie niekorzystnie na rozwój ciąży, rozumiem ze chcesz byc ostrożna ale nie daj się tym zwariować. Nie ma powodu odpuszczać kolejną owulację. Na gardło polecam gardimax w tabletkach do ssania plus tantum verde w areozolu.
ja mialam dzis wizyte u gin. To 5 tydzień mam skierowanie na betę i wszystkie badania moczu i hormonów pobral mi też cytologię a 1 sierpnia mam usg.MartaAlvi, Effcia28, Iza75 lubią tę wiadomość
-
Ja się nie martwie gardłem samym w sobie ale tym, że mi nie przejdzie, będę mieć większą gorączkę i konieczny będzie antybiotyk.
Póki co zapodałam sobie ciepłe mleko z czosnkiem i miodem i popsikałam tamtum verdeOby rano było lepiej noo i oby ta temperatura cholerna była normalna a nie podwyższona
Anet, cudne wieściRób badanka i dawaj znać jaka masz piękną betę
Ulka84 lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Dziewczyny ratunkuuu
Owulka za tydzień, a moje pobolewające od 1,5 miesiąca gardło znów daje o sobie znać. Obudziłam się rano to znów mnie przez chwilę bolało (teraz już zaś nie boli) i mam lekką chrypkę ale to pewnie przez wczorajszy wypad nad jezioro...
Myślicie że powinnam sobie darować starania w tym cyklu? Sama już nie wiemNie chce czekać kolejnego miesiaca, a z drugiej strony trochę się boje że przez to coś może pójść nie tak ;( Czarna rozpacz mnie ogarnia!
-
eM próbowałam, ale chyba nie zadziałało. Te kapsułki są takie male i zanim mi to spłynęło do gardła to było już w niewielkiej ilości
Dziś się obudziłam to było dużo lepiejNooo i temperaturę w końcu normalną mam! Chyba mleko i tamtum podziałały
Idę zaraz do gina i go zapytam o ewentualne leki czy coś i jak powie że można to od razu do internisty pojadę. -
Aneta cudownie
Ja teraz cierpliwie czekam na rozwój sytuacji. Jestem po cyklu z podwójną dawka cło i Pregnyl u teraz Duphaston biorę i 30 się okaże czy coś wyszło czy nie. Pęcherzyk ogromny 27 mm i dwa mniejsze. End tez fajne bo około 9 mm eh zwariować można -
Jestem!
co najważniejsze: lekarz napisał na koniec wyzyty w karcie drukowanymi literami KONCEPCJAjeeeah!!
Patrzył na te moje wyniki krzepliwości i stwierdził ze niby w normie ale tak na pograniczu i żebym powtórzyła za 3 tygodnie i jak znów takie będą to mi włączy małą dawkę heparyny
Co do gardła to powiedział żebym poszła do lekarza (mówił o laryngologu ale pójde do zwykłego przeca) i jak da antybiotyk to mam do niego przyjść pokazać co dostałam zeby mi mógł przepisać coś antygrzybicznego bo to co daje lekarz zwykły to jest niewystarczające
Ufff, ale mam rogala na mordzieod ucha do ucha!
eM, Iza75, Ulka84 lubią tę wiadomość