Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z badan to robilam toxoplazmoze, cytomegalie i chlamydie(lekarz mi kazal) a na wlasna reke tsh,ft3,ft4,anty tg,anty tpo i progesteron. A no i u dentysty bylam i zaleczylam zabkamaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Cześć kochane!
Zaglądam tu do Was, ale nie piszę nić bo przeszłam na tematy o staraniachpo prostu pogodziłam się ze stratą i muszę zacząć nowy etap w zyciu
będę do Was zaglądać.
Bardzo Was polubiłam i ciężko mi się rozstać z Wami, ale będę w miarę możliwości się odzywać
Trzymam kciuki za Was i wiem, że sie udawiara czyni cuda :*
Mimi86, MartaAlvi, anet525, Iza75, Lemurek27 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Co do antyplemnikowych też na początku się zastanawiałam po co mi to badanie skoro udało nam się "zajść". Jednak również doczytałam gdzieś w internecie o sytuacjach, gdy do zapłodnienia dochodzi, ale ciążę obumierają w pierwszych tygodniach.
Jak mają i tak krew pobierać, za jednym zamachem zrobię więcej badań. Podczas ciąży miałam robione tsh,ft3,ft4 i toxoplazmę. Zastanawiam się nad tym progesteronem, ale z tego co czytałam trzeba badanie robić tuż przed owulacją.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
ooo dzięki Kasika
dobrze wiedzieć bo ja w sumie chyba nawet nie słyszałam wcześniej o tych p/c antyplemnikowych. Dobrze jest się od Was znów czegoś nauczyć
Dziękuję!
Anastazja, progesteron najlepiej 7 dni po owulacji badać bo wtedy jego poziom jest najwyższy. Mankamentem jest to, że hormon ten jest "wyrzucany" do organizmu co jakiś czas więc jedno badanie często jest niemiarodajne. Najlepiej zrobić badanie 3 razy - albo w trzech kolejnych miesiacach, albo w 3 kolejnych dniach cyklu aczkolwiek i tak to na 100% nie powie jak jest na prawdęJa byłam po poronieniu u 3 lekarzy i wszyscy jakoś tak sceptycznie podchodzili do tego badania nie wiedzieć czemy, stwierdzili że nie trzeba tego badać, dziwne. Ja to najchętniej bym się przebadała na wszystko od A do Z
Marlena -> [email protected] DZIĘKUJĘ! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:23
Anastazja85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Jestem po wizycie dzisiejszej..Odebrałam swój histo i napisane tak : Doczesna zmieniona zapalnie.Kosmki łożyskowe z cechami włóknienia. Endometrium hypersekrecyjne..
Dzwoniłam do swojej pani doktor z kliniki i we wrześniu działamy
Teraz aby pierwsza @ szybko przyszła..MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarlena wrote:Cześć Dziewczyny!
Przykro mi że pojawiają się tu nowe dziewczyny...
Zakończyłam właśnie skanowanie książki "Cisza pod sercem". Jakby któraś z Was była chętna to napiszcie mi swoje maile to Wam wyślę -
Anastazjo i Bluberry witajcie. Wiem, że jest wam teraz bardzo ciężko
Jedyne co mogę powiedzieć to to, że potrzeba czasu...
CO do badań to ja miałam na p/ciała anty TG, p/ciała anty TPO, p/ciała kardiolipinowe i toczeń.[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
MartaAlvi wrote:ooo dzięki Kasika
dobrze wiedzieć bo ja w sumie chyba nawet nie słyszałam wcześniej o tych p/c antyplemnikowych. Dobrze jest się od Was znów czegoś nauczyć
Dziękuję!
Anastazja, progesteron najlepiej 7 dni po owulacji badać bo wtedy jego poziom jest najwyższy. Mankamentem jest to, że hormon ten jest "wyrzucany" do organizmu co jakiś czas więc jedno badanie często jest niemiarodajne. Najlepiej zrobić badanie 3 razy - albo w trzech kolejnych miesiacach, albo w 3 kolejnych dniach cyklu aczkolwiek i tak to na 100% nie powie jak jest na prawdęJa byłam po poronieniu u 3 lekarzy i wszyscy jakoś tak sceptycznie podchodzili do tego badania nie wiedzieć czemy, stwierdzili że nie trzeba tego badać, dziwne. Ja to najchętniej bym się przebadała na wszystko od A do Z
Marlena -> [email protected] DZIĘKUJĘ! :*
Nie ma za co -
nick nieaktualnyMagic wrote:Cześć kochane!
Zaglądam tu do Was, ale nie piszę nić bo przeszłam na tematy o staraniachpo prostu pogodziłam się ze stratą i muszę zacząć nowy etap w zyciu
będę do Was zaglądać.
Bardzo Was polubiłam i ciężko mi się rozstać z Wami, ale będę w miarę możliwości się odzywać
Trzymam kciuki za Was i wiem, że sie udawiara czyni cuda :*
Jestem tego samego zdania juz się pogodzilam ze stratą wiec tez będę tu tylko zaglądać calusiam was i trzeba być dobrej myśli :-* :-* :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 20:29
-
Marlena wrote:wysłałam. Książka jest podzielona na 4 "rozdziały" i wysłana w 4 oddzielnych mailach bo bardzo duża jest. I zzipowałam ją więc musicie sobie rozpakować
Marta ale masz śliczne zdjęcie na Gmailu!
Dziękuję bardzo za książkę!:*
Dziękuję za miłe słowo, rozumiem że to mój psiur tak się podoba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 21:29
-
Również poproszę: [email protected]
Sama zamówiła kilka dni temu "Przerwane oczekiwanie".
Jak tylko dostanę i przeczytam podzielę się refleksjami i zeskanuję.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Marlena wrote:Cześć Dziewczyny!
Przykro mi że pojawiają się tu nowe dziewczyny...
Zakończyłam właśnie skanowanie książki "Cisza pod sercem". Jakby któraś z Was była chętna to napiszcie mi swoje maile to Wam wyślę
ja również poproszę [email protected] -
Cześć kochane,
podzielę się z wami moimi przemyśleniami. Dzisiaj, a właściwie już wczoraj miałam urodziny (30)... Bardzo się opierałam, żeby nie wyprawiać urodzin i nie czułam się na siłach żeby świętować (wydawało mi się że jest za wcześnie), ale ostatecznie zaprosiłam najbliższą rodzinę na małe co nieco i tort...
Powiem wam, że w tej chwili jestem zadowolona, wygadałam się trochę przed szwagierkami, chociaż już wcześniej mąż, cała rodzina i przyjaciele mnie wspierali, ale nie czułam że mogę wrócić do normalnego życia. Wyjście do ludzi mi pomaga, wcześniejsze rozmowy z kilkoma osobami, to forum i dzisiejsze spotkanie. Po dzisiejszym dniu wiem, że wszystko będzie dobrze. Mam wokół siebie grono wspaniałych ludzi, którzy mnie wspierają i mogę na nich liczyć tak jak oni na mnie... Jest to kolejna tragedia, która spotyka naszą rodzinę w tym roku, ale z optymizmem patrzę w przyszłość...
I tego wam również życzę.MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego Gagatko z okazji urodzin!
Ja też kilka dni po poronieniu spotkałam się z koleżankami i otworzenie się bardzo mi pomogłoNiestety żadna z nich nie ma dzieci ani nawet nie planuje więc pewnie nie mialy zielonego pojęcia co czułam i jaką traume przechodzę ale starały się jak mogły a mi to baardzo pomogło
Zamykanie się w sobie moim zdaniem jest złym pomysłem bo do póki tego nie wyrzucimy z siebie to będziemy rozchwiane emocjonalnie.