Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, co slychac ? ja dzis w nocy jade nad morze na pare dni, odpoczne, ochlone i mam nadzieje ze dostane @ bo dzis koncze brac luteine. Mialam nie jechac bo moj mąż sie boi ze mi sie ten torbiel skreci i trafie tam do szpitala, ale ryzyk fizyk ja uwazam ze bedzie wszytsko ok i troche sobie dychne
buziaki dziewczyny i trzymam za was kciuki :*:*
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Hej. Długo nic nie pisałam. Po 23 dniach od łyżeczkowania dostałam @. Pierwszy dzień był plamieniem (nie do końca wiedziałam czy to @). Dziś mam już 3 dzień krwawienia. Ale i tak nadal się zastanawiam czy to nie za szybko od zabiegu... Jutro mam akurat wizytę u swojego gina, więc myślę, że się wyjaśni co i jak.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Miru i Kamila bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za nowe staranka,żebyście w końcu doczekały się maleństwa.
Za reszte dziewczyn też kciukam mocno,żebyście szybko dołączyły do mnie .
U mnie narazie ok.zaczełam juz 4 miesiąc ale i tak cały czas jakoś sie boje,że może znowu coś sie wydazy i strace maleństwo.
Pozdrawiam was i całujeinessa, anet525, peppapig lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:hej dziewczyny, co slychac ? ja dzis w nocy jade nad morze na pare dni, odpoczne, ochlone i mam nadzieje ze dostane @ bo dzis koncze brac luteine. Mialam nie jechac bo moj mąż sie boi ze mi sie ten torbiel skreci i trafie tam do szpitala, ale ryzyk fizyk ja uwazam ze bedzie wszytsko ok i troche sobie dychne
buziaki dziewczyny i trzymam za was kciuki :*:*
A dokąd jedziesz nad morze? -
maja35 wrote:Miru i Kamila bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za nowe staranka,żebyście w końcu doczekały się maleństwa.
Za reszte dziewczyn też kciukam mocno,żebyście szybko dołączyły do mnie .
U mnie narazie ok.zaczełam juz 4 miesiąc ale i tak cały czas jakoś sie boje,że może znowu coś sie wydazy i strace maleństwo.
Pozdrawiam was i całuje
maju mam podobnie. I jeszcze bardziej się dobijam gdy co poniektórym dziewczynom przytrafia się ta okropna tragedia... -
Maju Anetko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć
Maju u Ciebie najgorsze 3 miesiące za Tobą teraz życzę Ci abyś martwiła się tym czym martwią się kobitki w ciąży,a to żeby nie przytyć, a to żeby nie było rozstępów, jakie ciuszki kupić,czy to córka czy synTakie "zmartwienia " maszmieć na głowie bo innych już nie będize:)
Anetko Tobie również życzę takich zmartwieńnajważniejsze ,że już widziałaś serduszko ...Teraz tylko będzie wspaniale
maja35 lubi tę wiadomość
-
Ja postanowiłam spróbować brać heparynę( 10 ampułek 180 zł ) codziennie jedną ;/ ale czego się nie robi aby osiągnąć cel, nastęnie mamy badania genetyczne czuję że one wyjaśnią nam wszystko...i będę miała śliczną kropeczkę tak jak Wy
Anastazja85, anet525, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Miru jestes dzielna uwielbiam cię za to bardzo dobrze ze robisz te badania. Wazne ze udaje ci sie zajsc a lekarze juz będą wiedzieli co ci przepisać by ciąza rozwijala sie prawidlowo. Podam ci przyklad mojej znajomej zachodzila w ciążę ale zadna sie nie utrzymywala okazalo sie ze jej organizm odrzuca płód a raczej go zżera. W końcu trafila na leki które pomogly jej zachować ciaze i by ta sie prawidlowo rozwijała. Dzis jest juz w 9 miesiącu i czeka na rozwiązanie. Dlatego jestem pewna ze lekarze tez ci pomogą. Musi sie w końcu udac!
-
Miru wrote:Ja postanowiłam spróbować brać heparynę( 10 ampułek 180 zł ) codziennie jedną ;/ ale czego się nie robi aby osiągnąć cel, nastęnie mamy badania genetyczne czuję że one wyjaśnią nam wszystko...i będę miała śliczną kropeczkę tak jak Wy
Jej, to strasznie dużo :o w jakiej postaci, jaka nazwa leku, ją bierzesz?
Ja dzisiaj idę do lekarza i też coś przebąkiwał o heparynie.. Twoja cena mnie strasznie zadziwiła boo widziałam ze dziewczyny biorą np clexane które kosztuje po refundacji pare złotych...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:56
-
Martusia byłam w aptece i heparyna i clexane nie są refundowane.
Mój tata pracuje w pogotowiu, i pytał lekarzy którzy z nim jeżdżą to oni również twierdzą że nie jest refundowane. Heparyna i clexane to to samo tylko w innej nazwie.
Ja mam clexane 40mg w zastrzykach podskórnie codziennie jedną ampułkę.Jedynie są refundowane jeśli miałaś zabiegi żylne, stwierdzoną zakrzepicę i coś jeszcze ogólnie bardzo trudno ją dostac na NFZ.
Clexane kosztuje 120 zł u mnie w aptece.
Anetko koleżanka mi również opowiadała o swoim przypadku takim jak Ty opowiadasz i zaczynam również to u siebie podejrzeać. Zobaczymy,staramy się nadal. Najgorsze jest to ,ze lekarka kazała czekać na@ żeby samo się oczyściło do końca. Dostałam @ ale to tylko jeden dzień i w sumie same brązowe brudy,po kolejnych 2 dniach plamień @ zniknęła. A szyjka zamknięta i rozpulchniona.... -
Ona mnie zbadała i powiedziała ,że zarodka już nie ma,jest tylko jego fragment ale endo jest grube ale złuszczy się samo. No i faktycznie 2 dni po wizycie dostałąm @ mocno ale brudy.Tylko czemu to trwało 2 dni...
Nie , na szczęście te badania nie będą związane z @. Są to badania genetycznei mamy na 16 października termin. Może od piątku będę brała clexane już i mam nadzieję ,że z tym się nam uda