X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru na pierwsza wizyte czekaliśmy tydzień wizyta w Genomie w Rudzie Śląskiej ,tam sa takie terminy...zobacztmy co wyjdzie po wizycie dzisiaj,co dalej...a Zabrzu mielismy termin na pażdziernik tak ze termin też nie taki odległy...pozdrawiam wszyskie aniołkowe mamy...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • eM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Miru na pierwsza wizyte czekaliśmy tydzień wizyta w Genomie w Rudzie Śląskiej ,tam sa takie terminy...
    Napisz koniecznie jak było :) Ruda Śląska znacznie bliżej niż Łódź :P Dasz mi jakieś konkretniejsze namiary?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tule każdą do serca <3 <3 <3
    strasznie mi przykro,ze tyle jest tu kobietek :(
    pamietam o Was i róbcie badania nie dajcie sie zbyc lekarzom!!!!
    Ja byłam rok temu taka pokorna:tak,tak ... w tym roku juz walczyliśmy. Teraz czekamy na wyniki badan genetycznych no zobaczymy co tam sie dzieje.
    Benitko trzymam kciuki za dzisiaj!
    Buziaki dla Was <3
    a to dla każdej z Was - mimo wszystkim przeciwnosciom!!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe888dbbe7e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:04

eM, Anastazja85, Zemraa, Kitaja, Magic, Lemurek27 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w Zabrzu właśnie do października muszę czekać, ale mogło być gorzej :)
    Dzielnie odliczamy dni :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka i coś wiecej wiesz po wizycie?

Kochane ciekawostka moze którejś z Was coś podpowie:

Problemy z kręgosłupem a bolesne lub nieregularne miesiączki

Bolesny albo nieregularny okres może mieć związek z miednicą – z ustawieniem ostatnich segmentów lędźwiowych kręgosłupa i ze stawem krzyżowo-biodrowym. Bolesny okres mają często kobiety ze skręconą miednicą (poznasz to po częstym przekręcaniu się spódniczki na jedną stronę). Nieregularne miesiączki bywają zaś spowodowane tzw. hiperlordozą – kręgosłup w dolnej części jest bardziej zaokrąglony i uciska na macicę i jajniki, zaburzając ich pracę.

Nasza rada: Kilka razy dziennie przez pół minuty stój przy ścianie idealnie wyprostowana. Często wyciągaj się na krześle i splataj ręce z tyłu oparcia. Konieczna może być terapia manualna i ćwiczenia stabilizujące miednicę.

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u genetyka ,musieliśmy z m wypełnić wiele różnych dokumentów na.temat nasz i naszych rodzin,potem była rozmowa,przeglądneła nasze wszystkie wyniki,wypisy ze szpitala po poronieniach,ponieważ mamy juz badania genetyczne to ich już nie zlecała ,ale będe miała badania na trombofilie i układ krzepniecia.Te badania beda za jakies dwa miechy a potem wyniki za jakies 3 tygodnie...tak to wygląda

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitko a dlaczego Wam odrazu nie zrobili tych badan na trombofilie?
    pytam troche z ciekawosci bo mi nie zrobili tego badania, bo nie było tego na skierowaniu i jutro ide do rodzinnego lekarza po to skierowanie.

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to dlaczego dzisiaj mi nie zrobili ?...genetyk wypisała skierowanie do laboratorium a teraz grzecznie trzeba czekać w kolejce bo na nfz sa terminy do ok.2 miesięcy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oto mi chodziło dziekuje!
    Bo tak troche dziwnie prawda,ze jesteś u lekarza a na badanie tyle trzeba czekać jakby nie można odrazu pobrać krwi i wtedy czekać na wyniki no ale cóż takie życie.
    Ale macie otwarte drzwi do staran mam nadzieje???

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak możemy sie starać bo mimo wyników w kolejnej ciąży będę brała acard i fraxpiryne ,bo ginekolog tak zlecił...

inessa lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm czyli z tymi fajnymi terminami w tej rudzie to tak nie do końca...

Maks - ur 08.09.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM a Ty z TG jestes?
    Zadzwon do Zabrza- zapytaj o termin, czy krew pobieraja od razu. Co lekarz i klinika to inna opinia.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Napisz koniecznie jak było :) Ruda Śląska znacznie bliżej niż Łódź :P Dasz mi jakieś konkretniejsze namiary?
    eM przykro mi bardzo...ja w genomie mialam robiona amniopunkcje. Robila ja dr Dorota Kuka-Panasiuk o ile nie przekrecilam drugiego nazwiska. Nie wiem w czym ona sue jeszcze specjalizuje ale jest dobra i empatyczna babeczka...

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew na badania genetyczne pobierana jest od razu ale na jakieś dodatkowe badania takie jak trombofilie trzeba czekać w kolejce bo nfz refunduje tylko określoną ilośc w miesiącu.
    My genetyczne już mamy bo robiliśmy pare lat temu we Wrocławiu.Ta genetyczka tylko spojrzała na wyniki i powiedziała,ze tam robią bardzo dobrze i o pomyłce nie moze byc mowy.

inessa lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was dziewczyny i jest mi strasznie przykro,ze ciagle przybywa Aniolkowych Mam.Jednak podziwiam was za to,ze walczycie i tak trzymajcie nie wolno nam sie poddawac.Zadaje Bogu pytanie kazdego dnia "dlaczego?" daje dzieci kobieta ktore nie chca,a zabiera tym ktore bardzo pragna:-( wczoraj wiadomosciach mowili jak kobieta niech chciala dziecka i schowala do szafy,i zmarlo najprawdopodobniej z braku dostepu powietrza!Jak slysze takie rzeczy to krew mnie zalewa!!! - i takim kobieta Bog daje dzieci;-((((

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • eM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    EM a Ty z TG jestes?
    Zadzwon do Zabrza- zapytaj o termin, czy krew pobieraja od razu. Co lekarz i klinika to inna opinia.
    Tak, TG :).
    Ja jeszcze nie mam skierowania w łapce. Jak dostanę to podzwonię i zobaczymy :) W sumie to sama jeszcze nawet nie wiem czy dostane skierowanie na badania czy do poradni...

Maks - ur 08.09.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM zadzwonić możesz zapytać i zarezerwować termin, najwyżej zrezygnuje. Idź do lekarzai powiedz ze cchcesz skierowanie do poradni genetycznej , jak będziesz zapisywać się w Zabrzu zapisz się do dr angelika później napisze nazwisko. Lekarz rodzinny da ci takie skierowanie. Podkrec trochę sytuacje i bierz skierowanie. Nie ma na co czekać.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • eM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, mąż załatwił sobie właśnie dziś skierowanie. Zastanawiam się czy wystarczy nam jedno, czy każde musi mieć osobne? Jutro będziemy dzwonić i rezerwować :)

Maks - ur 08.09.2015
  • benitka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy musi mieć swoje...

• eM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczę co mi jutro gin powie :)

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ