Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru na pierwsza wizyte czekaliśmy tydzień wizyta w Genomie w Rudzie Śląskiej ,tam sa takie terminy...zobacztmy co wyjdzie po wizycie dzisiaj,co dalej...a Zabrzu mielismy termin na pażdziernik tak ze termin też nie taki odległy...pozdrawiam wszyskie aniołkowe mamy...
-
benitka wrote:Miru na pierwsza wizyte czekaliśmy tydzień wizyta w Genomie w Rudzie Śląskiej ,tam sa takie terminy...
Ruda Śląska znacznie bliżej niż Łódź
Dasz mi jakieś konkretniejsze namiary?
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyKochane tule każdą do serca
strasznie mi przykro,ze tyle jest tu kobietek
pamietam o Was i róbcie badania nie dajcie sie zbyc lekarzom!!!!
Ja byłam rok temu taka pokorna:tak,tak ... w tym roku juz walczyliśmy. Teraz czekamy na wyniki badan genetycznych no zobaczymy co tam sie dzieje.
Benitko trzymam kciuki za dzisiaj!
Buziaki dla Was
a to dla każdej z Was - mimo wszystkim przeciwnosciom!!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe888dbbe7e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:04
eM, Anastazja85, Zemraa, Kitaja, Magic, Lemurek27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBenitka i coś wiecej wiesz po wizycie?
Kochane ciekawostka moze którejś z Was coś podpowie:
Problemy z kręgosłupem a bolesne lub nieregularne miesiączki
Bolesny albo nieregularny okres może mieć związek z miednicą – z ustawieniem ostatnich segmentów lędźwiowych kręgosłupa i ze stawem krzyżowo-biodrowym. Bolesny okres mają często kobiety ze skręconą miednicą (poznasz to po częstym przekręcaniu się spódniczki na jedną stronę). Nieregularne miesiączki bywają zaś spowodowane tzw. hiperlordozą – kręgosłup w dolnej części jest bardziej zaokrąglony i uciska na macicę i jajniki, zaburzając ich pracę.
Nasza rada: Kilka razy dziennie przez pół minuty stój przy ścianie idealnie wyprostowana. Często wyciągaj się na krześle i splataj ręce z tyłu oparcia. Konieczna może być terapia manualna i ćwiczenia stabilizujące miednicę.
-
Ja już po wizycie u genetyka ,musieliśmy z m wypełnić wiele różnych dokumentów na.temat nasz i naszych rodzin,potem była rozmowa,przeglądneła nasze wszystkie wyniki,wypisy ze szpitala po poronieniach,ponieważ mamy juz badania genetyczne to ich już nie zlecała ,ale będe miała badania na trombofilie i układ krzepniecia.Te badania beda za jakies dwa miechy a potem wyniki za jakies 3 tygodnie...tak to wygląda
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eM wrote:Napisz koniecznie jak było
Ruda Śląska znacznie bliżej niż Łódź
Dasz mi jakieś konkretniejsze namiary?
-
Krew na badania genetyczne pobierana jest od razu ale na jakieś dodatkowe badania takie jak trombofilie trzeba czekać w kolejce bo nfz refunduje tylko określoną ilośc w miesiącu.
My genetyczne już mamy bo robiliśmy pare lat temu we Wrocławiu.Ta genetyczka tylko spojrzała na wyniki i powiedziała,ze tam robią bardzo dobrze i o pomyłce nie moze byc mowy.inessa lubi tę wiadomość
-
Podczytuje was dziewczyny i jest mi strasznie przykro,ze ciagle przybywa Aniolkowych Mam.Jednak podziwiam was za to,ze walczycie i tak trzymajcie nie wolno nam sie poddawac.Zadaje Bogu pytanie kazdego dnia "dlaczego?" daje dzieci kobieta ktore nie chca,a zabiera tym ktore bardzo pragna:-( wczoraj wiadomosciach mowili jak kobieta niech chciala dziecka i schowala do szafy,i zmarlo najprawdopodobniej z braku dostepu powietrza!Jak slysze takie rzeczy to krew mnie zalewa!!! - i takim kobieta Bog daje dzieci;-((((Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Miru wrote:EM a Ty z TG jestes?
Zadzwon do Zabrza- zapytaj o termin, czy krew pobieraja od razu. Co lekarz i klinika to inna opinia..
Ja jeszcze nie mam skierowania w łapce. Jak dostanę to podzwonię i zobaczymyW sumie to sama jeszcze nawet nie wiem czy dostane skierowanie na badania czy do poradni...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
EM zadzwonić możesz zapytać i zarezerwować termin, najwyżej zrezygnuje. Idź do lekarzai powiedz ze cchcesz skierowanie do poradni genetycznej , jak będziesz zapisywać się w Zabrzu zapisz się do dr angelika później napisze nazwisko. Lekarz rodzinny da ci takie skierowanie. Podkrec trochę sytuacje i bierz skierowanie. Nie ma na co czekać.
-
Tak tak, mąż załatwił sobie właśnie dziś skierowanie. Zastanawiam się czy wystarczy nam jedno, czy każde musi mieć osobne? Jutro będziemy dzwonić i rezerwowaćAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]