X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru na pierwsza wizyte czekaliśmy tydzień wizyta w Genomie w Rudzie Śląskiej ,tam sa takie terminy...zobacztmy co wyjdzie po wizycie dzisiaj,co dalej...a Zabrzu mielismy termin na pażdziernik tak ze termin też nie taki odległy...pozdrawiam wszyskie aniołkowe mamy...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • eM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benitka wrote:
    Miru na pierwsza wizyte czekaliśmy tydzień wizyta w Genomie w Rudzie Śląskiej ,tam sa takie terminy...
    Napisz koniecznie jak było :) Ruda Śląska znacznie bliżej niż Łódź :P Dasz mi jakieś konkretniejsze namiary?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tule każdą do serca <3 <3 <3
    strasznie mi przykro,ze tyle jest tu kobietek :(
    pamietam o Was i róbcie badania nie dajcie sie zbyc lekarzom!!!!
    Ja byłam rok temu taka pokorna:tak,tak ... w tym roku juz walczyliśmy. Teraz czekamy na wyniki badan genetycznych no zobaczymy co tam sie dzieje.
    Benitko trzymam kciuki za dzisiaj!
    Buziaki dla Was <3
    a to dla każdej z Was - mimo wszystkim przeciwnosciom!!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe888dbbe7e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 15:04

eM, Anastazja85, Zemraa, Kitaja, Magic, Lemurek27 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w Zabrzu właśnie do października muszę czekać, ale mogło być gorzej :)
    Dzielnie odliczamy dni :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka i coś wiecej wiesz po wizycie?

Kochane ciekawostka moze którejś z Was coś podpowie:

Problemy z kręgosłupem a bolesne lub nieregularne miesiączki

Bolesny albo nieregularny okres może mieć związek z miednicą – z ustawieniem ostatnich segmentów lędźwiowych kręgosłupa i ze stawem krzyżowo-biodrowym. Bolesny okres mają często kobiety ze skręconą miednicą (poznasz to po częstym przekręcaniu się spódniczki na jedną stronę). Nieregularne miesiączki bywają zaś spowodowane tzw. hiperlordozą – kręgosłup w dolnej części jest bardziej zaokrąglony i uciska na macicę i jajniki, zaburzając ich pracę.

Nasza rada: Kilka razy dziennie przez pół minuty stój przy ścianie idealnie wyprostowana. Często wyciągaj się na krześle i splataj ręce z tyłu oparcia. Konieczna może być terapia manualna i ćwiczenia stabilizujące miednicę.

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u genetyka ,musieliśmy z m wypełnić wiele różnych dokumentów na.temat nasz i naszych rodzin,potem była rozmowa,przeglądneła nasze wszystkie wyniki,wypisy ze szpitala po poronieniach,ponieważ mamy juz badania genetyczne to ich już nie zlecała ,ale będe miała badania na trombofilie i układ krzepniecia.Te badania beda za jakies dwa miechy a potem wyniki za jakies 3 tygodnie...tak to wygląda

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitko a dlaczego Wam odrazu nie zrobili tych badan na trombofilie?
    pytam troche z ciekawosci bo mi nie zrobili tego badania, bo nie było tego na skierowaniu i jutro ide do rodzinnego lekarza po to skierowanie.

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to dlaczego dzisiaj mi nie zrobili ?...genetyk wypisała skierowanie do laboratorium a teraz grzecznie trzeba czekać w kolejce bo na nfz sa terminy do ok.2 miesięcy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oto mi chodziło dziekuje!
    Bo tak troche dziwnie prawda,ze jesteś u lekarza a na badanie tyle trzeba czekać jakby nie można odrazu pobrać krwi i wtedy czekać na wyniki no ale cóż takie życie.
    Ale macie otwarte drzwi do staran mam nadzieje???

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak możemy sie starać bo mimo wyników w kolejnej ciąży będę brała acard i fraxpiryne ,bo ginekolog tak zlecił...

inessa lubi tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm czyli z tymi fajnymi terminami w tej rudzie to tak nie do końca...

Maks - ur 08.09.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM a Ty z TG jestes?
    Zadzwon do Zabrza- zapytaj o termin, czy krew pobieraja od razu. Co lekarz i klinika to inna opinia.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Napisz koniecznie jak było :) Ruda Śląska znacznie bliżej niż Łódź :P Dasz mi jakieś konkretniejsze namiary?
    eM przykro mi bardzo...ja w genomie mialam robiona amniopunkcje. Robila ja dr Dorota Kuka-Panasiuk o ile nie przekrecilam drugiego nazwiska. Nie wiem w czym ona sue jeszcze specjalizuje ale jest dobra i empatyczna babeczka...

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew na badania genetyczne pobierana jest od razu ale na jakieś dodatkowe badania takie jak trombofilie trzeba czekać w kolejce bo nfz refunduje tylko określoną ilośc w miesiącu.
    My genetyczne już mamy bo robiliśmy pare lat temu we Wrocławiu.Ta genetyczka tylko spojrzała na wyniki i powiedziała,ze tam robią bardzo dobrze i o pomyłce nie moze byc mowy.

inessa lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was dziewczyny i jest mi strasznie przykro,ze ciagle przybywa Aniolkowych Mam.Jednak podziwiam was za to,ze walczycie i tak trzymajcie nie wolno nam sie poddawac.Zadaje Bogu pytanie kazdego dnia "dlaczego?" daje dzieci kobieta ktore nie chca,a zabiera tym ktore bardzo pragna:-( wczoraj wiadomosciach mowili jak kobieta niech chciala dziecka i schowala do szafy,i zmarlo najprawdopodobniej z braku dostepu powietrza!Jak slysze takie rzeczy to krew mnie zalewa!!! - i takim kobieta Bog daje dzieci;-((((

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • eM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    EM a Ty z TG jestes?
    Zadzwon do Zabrza- zapytaj o termin, czy krew pobieraja od razu. Co lekarz i klinika to inna opinia.
    Tak, TG :).
    Ja jeszcze nie mam skierowania w łapce. Jak dostanę to podzwonię i zobaczymy :) W sumie to sama jeszcze nawet nie wiem czy dostane skierowanie na badania czy do poradni...

Maks - ur 08.09.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM zadzwonić możesz zapytać i zarezerwować termin, najwyżej zrezygnuje. Idź do lekarzai powiedz ze cchcesz skierowanie do poradni genetycznej , jak będziesz zapisywać się w Zabrzu zapisz się do dr angelika później napisze nazwisko. Lekarz rodzinny da ci takie skierowanie. Podkrec trochę sytuacje i bierz skierowanie. Nie ma na co czekać.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • eM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, mąż załatwił sobie właśnie dziś skierowanie. Zastanawiam się czy wystarczy nam jedno, czy każde musi mieć osobne? Jutro będziemy dzwonić i rezerwować :)

Maks - ur 08.09.2015
  • benitka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy musi mieć swoje...

• eM Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczę co mi jutro gin powie :)

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ