Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny i ja też wracam na różową stronę
Dziś rano dostałam krwawienia, pojechałam odrazu na izbę przyjęć...Diagnoza to poronienie zatrzymane, pęcherzyk ciążowy od 21.08 do dziś urósł z 5,8 mm na 10mm. Prawdopodobnie poronienie całkowite nastąpi w przeciągu kilku dni, jak nie to mam się w następnym tygodniu zgłosić do szpitala
Czy któraś z Was mogłaby mi polecić lekarza z Warszawy który jest chętny do szukania przyczyny po 2 poronieniu? Ja gdzie nie pójdę to mi wmawiają że dopiero po 3 się bada!!! -
Nie słuchajcie lekarzy ,że dopiero po trzecim poronieniu się szuka przyczyny,my dzisiaj z m własnie mamy wizyte w poradni genetycznej na nfz i czekaliśmy na nią tylko tydzień więc terminy nie są takie straszne...przynajmniej na sląsku...nie wiem co mi tam polecą bo wiele rzeczy mam zbadanych i nic to nie wniosło,badania genetyczne tez już mamy i kariotypy ok...no zobaczymy ...
-
Kasiu i Agnieszko
To niestety prawda z tymi badaniami, u nas na śląsku może i po 2 poronieniach ktoś coś zrobi, ale niestety w większości miast dopiero p 3 poronieniach lekarze kieruja na badania.
Najlepiej iść do dobrego lekarza- nie musi być ginekolog. Rodzinny lekarz również wypisze skierowanie do poradni genetycznej na NFZ.
My się uparliśmy i część badań zrobiliśmy na swój koszt, teraz idę po resztę skierowań na NFZ.
U mnie ( śląsk) czekam na genetyka prawie 3 m.
-
Kasiu i Agnieszko
To niestety prawda z tymi badaniami, u nas na śląsku może i po 2 poronieniach ktoś coś zrobi, ale niestety w większości miast dopiero p 3 poronieniach lekarze kieruja na badania.
Najlepiej iść do dobrego lekarza- nie musi być ginekolog. Rodzinny lekarz również wypisze skierowanie do poradni genetycznej na NFZ.
My się uparliśmy i część badań zrobiliśmy na swój koszt, teraz idę po resztę skierowań na NFZ.
-
Kasiu i Agnieszko
-
Kasiu i Agnieszko
-
nick nieaktualny
-
Można spróbować chyba jeszcze inaczej. Powiedzcie że już latami się staracie o dziecko, to chyba też jest wskazanie. Albo próbować od jednego lekarza wyciągać do genetycznej a od innego na badania immunologiczne. Nie wiem co jeszcze wam doradzić.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Mi też bardzo przykro z powodu waszych strat.Przytulam najmocniej jak mogę. I życzę dużo sił.
Ja mam jutro wizytę u ginka. Zobaczymy co powie-jeżeli da zielone światło na starania to chyba od razu się zdecydujemyna działanie.
Strasznie się boję,ale wieżę ,że wreszcie się nam uda mieć "na ziemi dzieciątko"
My cześć badań mamy porobionych,dwa wcześniejsze poronienia to była najprawdopodobniej tarczyca -niedoczynność, A z Szymkiem zapalenie lub niewydolność szyjki -lekarze jak zwykle nie mogą się zdecydować.
-
Tak sobie teraz pomyślałam
my nie możemy się poddawać! Walczymy o czyjeś życie!!!
paulinqa, menka, Ewelcia, Zemraa, Aga89, Lemurek27 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM wrote:Tak sobie teraz pomyślałam
my nie możemy się poddawać! Walczymy o czyjeś życie!!!
paulinqa, Zemraa, Lemurek27 lubią tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Żadna z nas nie powinna się w ogóle tu znaleźć, ale co się stało to się nie odstanie. Musimy wierzyć, że następnym razem się uda i że te cierpienie kiedyś gdy spojrzymy na uśmiech naszego dziecka stanie się dużo lżejsze. Musimy walczyć o nasze szczęście, bo nikt nie zawalczy za nas
Ewelcia, Zemraa, Kitaja lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]