X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och,dziewczynki czytam te wasze wpisy i łzy mi się w oczach pojawiają,tyle aniolkowych mam...

nie będę opisywała mojej historii -można zajrzeć do mojego pamiętnika,
    ja przeszłam wiele niepłodność ,2 wczesne poronienia,jeden poród przedwczesny.
    Nie wiem skąd ja miałam/mam tyle siły-jakoś oswoiłam ten ból i cierpienie ,nauczyłam się z nim żyć.
    walczę dalej..nie wiem ile jeszcze i czy ta walka będzie wygrana i co jeszcze szykuje dla mnie los.Ale wiem jedno : Nie wolno się poddawać!.

kochane życzę wam aby każda z nas znalazła w sobie taka wewnętrzna siłę -która pozwoli mimo bólu żyć dalej.!!

a9cef7e1746a98e4med.jpg

Katarzyna87, Kitaja, eM, gosia.b lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie wierzę w bezpieczną granicę. Strach będzie do samego końca.

Katarzyna wydaje mi się że ten żal i smutek jeszcze nie raz do Ciebie wróci. To smutne, ale prawdziwe. Z tym nigdy nie da się pogodzić, można tylko nauczyć się z tym żyć. Tyle razy wydawało mi się że już jestem taka silna, że to wszystko już za mną, ale to wraca ciągle jak bumerang. Ale trzeba pozwolić sobie na płacz, bo to normalne.

Kitaja lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik38 wrote:

Tak więc dziewczyny trzeba z góry nastawić się ,ze będzie wszystko dobrze.
    Nie wolno zamartwiać się i myśleć ,że znów coś się nie uda.

Michałek [*] 04.06.2014

Zgadzam się :)
    Chociaż w praktyce to będzie wyglądało pewnie gorzej.

A co do tego bólu.. mnie tez to bolało, płakałam - po drugim poronieniu było gorzej, myślałam, ze nie dam sobie z tym rady. Ale dałam sobie rade szybciej niż myślałam i generalnie sobie radzę, uśmiecham się, Aniołki mam w serduszku ale przychodzi taki moment, że ktoś coś powie, coś zobacze w TV, na facebooku kolejną szczęśliwą mamusie czy po prostu przyjdzie taka chwila i bum, łzy lecą same.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:35

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... dokładnie tydzień temu pojawiła się ledwo widoczna kreska na teście ciążowym. W ostatni piątek zrobiłam betę (wyszło 20,7). Kolejne testy z moczu też pokazały 2 krechy.

W poniedziałek poleciałam do ginekologa, ale jeszcze nie było widać nawet pęcherzyka, był 32 dzień cyklu. Dziś zaczęłam plamić, potem krwawić. Pojechałam szybko do lekarza. Na usg widać jeszcze "coś" co może być pęcherzykiem, ale szanse są nikłe. Najprawdopodobniej rozkręci się @... Zresztą krwawię coraz bardziej, a do tego pojawiły się skrzepy...

Nadzieja umiera ostatnia, ale ja czuję, że niestety nic z tego nie będzie...

Po 3,5 miesiąca od pierwszej straty znowu zostanę Aniołkową Mamą....

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja :(
    bardzo mi przykro :(

w lutym przechodziłam bardzo podobną sytuację i pani doktor określiła to ciążą biochemiczną.

Przytulam bardzo <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja - przykro mi kochana :(
    ja czekam na @... spóźnia się już 4-5 dni, nawet test kupiłam... ale boję się go zrobić... boję się znowu zobaczyć jedną kreskę, tym bardziej że nic nie wskazuje na ciążę... raczej stres w pracy opóźnił @ :(

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja miałam podobnie jak Ty ostatnio tylko że "@" przyszła u mnie wcześniej bo 4 dni po terminie. Przytulam mocno :*

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam, choć nie wiem czy na tym wątku, u mnie jest dodatkowo taka sytuacja, że przyjaciółka straciła wczoraj synka. Miał niecałe 4 tygodnie. Wczesniak. W niedzielę idziemy na pogrzeb.

Moja sytuacja wydaje mi się błaha przy tym co ona przeżywa. Może to też przez to ja czuję się inaczej.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka przykro mi,ściskam z calego serducha <3
    a co do Twojej kolezanki,to słów brak,łza w oku kręci się...:(

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane, że jesteście :*
    Moja koleżanka urodziła na początku października pierwsze dziecko - syna. Był z nimi niecałe 2 doby... Życie nigdy nie było sprawiedliwe... oby te wszystkie straty były tymi chmurami po których przychodzi słońce.

Gdy dziś wychodziłam od mojej ginekolog powiedziała mi, że będziemy walczyć. Przegrywa druga bitwę, ale wojnę o dziecko wygram!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:51

zazu23l, gosia.b lubią tę wiadomość

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• zazu23l Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak Trzymac:) Anastazjo ma droga ;)...chyba nie bez powodu czesto slyszymy,zeby nie robic testow przed spodziewana @,przykre to,ale prawdziwe.Podejrzewam,ze wiele z Nas,w czasie,kiedy nie planowalo lub nie planuje dzieci,a wspolzyja.... i nie obserwuja kazdej zmiany w organizmie swoim,i nie robia testow,...to nie maja pojecia,ze moze kilka razy "cos"sie zaczynalo,a zanim na dobre sie zaczelo to sie skończyło :(

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-( tak mi smutno jak czytam wasze wpisy

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w ten beznadziejny poranek.

Ja mam dzisiaj znowu fatalny, zły i slaby dzień :(
    Juz na samym wstepie mam ochote płakać :(
    Ale to z powodu wszystkiego, nie tylko Aniołków.

Życie to jest jakaś wielka masakra.
    Niech ten beznadziejny rok sie juz konczy.

Buźki
    i Miłego Dnia chociaż Wam życzę <3

• eM Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja85 strasznie mi przykro, ale nie trać jeszcze nadziei. Była tu dziewczyna która miała też mocne krwawienie ze skrzepami a maleństwu nic się nie stało i rozwijało się dalej. Ja wiem że to szansa jedna na milion... ale może?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM dziękuję za miłe słowa, ale dziś krwawienie, to taka większa @. Brzuch boli.

Zobaczymy co to będzie, ale naprawdę wolę się nie nastawiać, żeby znowu nie płakać...

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pozwolmy, żeby starania o dziecko i te przykrości które nas spotkały rzuciły piętno na cały ten rok. Nie miałyście miłych chwil? Ja osobiście wolę się ich trzymać, mimo że wczoraj pękłam i ryczałam do monitora, a jutro czeka mnie pogrzeb aniołka przyjaciółki.

Napiszmy może co nas dobrego spotkało w tym 2014 (a jeszcze 2 mc zostały :)
    1) Zamieszkaliśmy w nowym mieszkaniu
    2) Byłam na świetnych wakacjach z mężem, spędzaliśmy dużo czasu razem, nie znudziliśmy się sobą
    3) Na nowo poznałam parę osób, które były tylko znajomymi, teraz zaliczają się do grona przyjacioł
    4) Dzięki tej sytuacji jaka jest teraz - poronienie - wiem, że jest grono osób, które mnie kochają, które postawią świat do góry nogami byle było dobrze
    5) W tym roku zbliżyłam się z teściową
    6) Pierwszy weekendowy zagraniczno - ekonomiczny wypad - Hola Barcelona
    7) Przeżyłam cudowny miesiąc będąc mamą okruszka

Jakbym się nad tym zastanowiła, to pewnie z 40 punktów miałaby lista..to tak na szybko, żeby nie zwariować

agnb6 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym mogła wypisać taka listę z 40 punktami ale złymi rzeczami, które się wydarzyły...:P

A z tych dobrych to hmm...:
    1 zamieszkałam z H ale i z jego mamą (natomiast do dzis nie wiem czy to byla dobra decyzja)
    2 byłam na fantastycznym weselu, gdzie się wybawiłam za kolejne kilka lat :)
    3 byłam 2 razy w ciąży z czego najlepiej wspominam druga ciąże bo dłużej się nią cieszyłam - 12 tygodni, załapałam sie nawet na kwiatki w dzien mamy.
    4 Ukochany w moje urodzinki zabrał mnie do kina
    5 byłam na wakacjach gdzie wypoczęłam od problemów domowych
    6 H robi podrygi do własnej działalności :)
    7 Wykupiłam H na urodzinki lot paralotnia
    8 Wystartowaliśmy z kredytem hipo, który ma nam pomóc zrealizować marzenia o własnym kącie :D czekamy obecnie na decyzje

Myślę i myslę co jeszcze... :P
    Ale jednak ten rok nie był najszczęśliwszy. Tyle wyszło spraw i kłopotów, że mała głowa. Może następny będzie lepszy :)

Anastazja - wspieram <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:23

agnb6, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten rok pokazał, że mam najcudowniejszą mamę pod słońcem - mówi, że gdyby tylko mogła urodziłaby dla mnie dziecko. Rozumie nasze rozmowy o adopcji - mówi, że na świecie, jest wiele dzieci, które potrzebują miłości. Wierzy we mnie, mimo wielu niepowodzeń.

Mam najukochańszego męża - przy dwóch stratach jest blisko mnie i powtarza, że będzie dobrze, ale musimy być silni. Na pierwszą rocznicę dał mi piękne kolczyki <3.

Straty pokazały jakich mamy niezastąpionych przyjaciół - niektórzy płakali, gdy odeszły nasze Aniołki. Kolejni byli blisko, czekając, aż będziemy w stanie sami o tym mówić.

gosia.b lubi tę wiadomość

relg20mm3fi45p46.png

29.10.2014 biochemiczna

• eM Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wdzięczna tylko za męża, jest wspaniały, czuły, rozmawia ze mną i wspiera. A ten rok... gorszego nigdy nie miałam i nie bardzo mam za co być wdzięczna w tym roku. 2 poronienia, auta psujące się jedno za drugim, a w zasadzie na przemian, problemy u męża w zawodzie (jest górnikiem i nie wiadomo co z kopalniami będzie), problemy w mieszkaniu które wynajmujemy, no normalnie wszystko się sypało... mam nadzieję że skoro rok się już kończy to i nasze problemy! Całe życie mówiłam w sylwestra że ten kolejny rok nie musi być lepszy, żeby nie był gorszy i mi to wystarczy, pierwszy raz będę prosić o lepszy rok...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM, dokładnie

eM lubi tę wiadomość

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ