X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 może bedzie tak ze razem wrócimy na fioletową stronę

Lenka87 lubi tę wiadomość

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie tak jak planowalismy sobie przed ta ciaza, czyli gdzies kolo wrzesnia, chyba ze los zdecyduje za nas, ze stanie sie to wczesniej, bo osobiscie wole starac sie nieswiadomie, tak jak to bylo tym razem, na pewno chce odczekac przynajmniej 3 cykle czyli gdzies do czerwca

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na pierwszą @ i chcę zaczynac ;) dziś mnie cos jajnik pobolewa i podbrzusze ćmi tak jakby mi sie właśnie ta @ zbliżała. Zobaczymy co będzie.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was z tym jest, ale jak dowiaduje sie o kolejnej ciazy u moich znajomych, to mam ochote zakopac sie do najwiekszej dziury w ziemi i jie wyjsc dopoki sama nie bede znowu w ciazy, mam nadzieje, ze to mi przejdzie z czasem, ale jestem zla sama na siebie, ze z pierwsza ciaza bylo tyle zachodu, a inne kobiety bez problemu, i z druga myslalam, ze jak zaszlam bez problemu to bedzie dobrze, a tu taki cios, do dupy z tym wszystkim!!!

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka...po stracie mojego Aniolka dookoła ( dosłownie wszędzie) był wysyp kobiet w ciąży znajomych bliższych/dalszych,nie wiem czy to dziwne zrzadzenie losu,albo dopiero wtedy zaczelam na to zwracać uwagę. Zazdroszczę dziewczyna ,które mogą cieszyc się z bezstresowej ciąży,podziwiam za to,ze nie boja się wrzucać np.na fb zdjęc testów ciążowych. Niestety my Aniolkowe Mamy zawsze będziemy drzaly ze strachu już od chwile poczecia....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • eM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem jak wiele z was mnie jeszcze pamięta, przyszłam dać wam troszkę nadziei. Po 2 poronieniach z przyczyn nie znanych wreszcie przeszliśmy przez badania prenatalne :) i wszystko jest ok. Modlę się codziennie za wszystkie aniołkowe mamy, by więcej tego nie musiały przechodzić. I musicie wierzyć że kiedyś się uda... Trzymam kciuki za każdą jedną z nas :*

dorbie, Lenka87, kierzynka, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem tu nowa. gdybym nie pronilam moje maleństwo* konczyloby w sierpniu 5 lat, choć nawet nie ujrzalam bijacego serduszka bardzo mi go brakuje i po tylu latach nie potrafie sobie poradzic :( zabieg 23.12.2009

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja własnie czekam na poronienie. Zarodek nie rozwija sie, spada beta , ale niewiele, jutro robię nastepna i mam nadzieje na samoistne poronienie i obym nie musiała iśc na łyżeczkowanie U mnie 9 tygodni ciąży.

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie tule mocno jesteśmy tu dla Ciebie,jezeli będziesz potrzebowala naszego wsparcia jesteśmy :*

eM gratuluje teraz na pewno się uda.Ciesze się,ze jesteś już po badaniach wiem,ze pewnie troszkę Cie one uspokoily,Twoja historia i wielu innych spotkanych tutaj Aniolkowych Mamm,daje mi nadzieje,ze i do mnie kiedyś zawita szczęście:)Daj czasem znac,jak się czujecie z maluszkiem i rośnijcie w sile;)

eM lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violek87 zawsze będziemy pamietaly nasze utracone dzieci,zawsze będą tymi pierwszymi i wyczekiwanymi,chociaz dla innych nam bliskich nic nie będą znaczyly. Kazda Aniolkowa Mama zawsze będzie pamietala...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie jestem sama z tymi ciażami dookoła...
    Dziewczyny za miesiąc, dwa i my znowu będziemy się cieszyć z dzieciaczków w naszych brzuszkach.

ja chyba zamówię sobie bransoletkę aniołkowej mamy. Widziałam takie na allegro. Moje małe serduszko zawsze będzie wtedy przy mnie.

kierzynka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi przykro jak czytam, że kolejne mamy tu są...;(
    Trzymajcie się ;**

Monika, podasz link ?

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja ani w pierwszej szczesliwej ciazy, ani w drugiej, ani w żadnej kolejnej nie odważyłabym się wrzucać zdjęcia testu na fb, czy instagrama, za pierwszym razem o ciąży poinformowalam dopiero po badaniach prenatalnych, kiedy okazało się, że z dzieckiem jest wszystko dobrze, przy drugiej nie wiem dlaczego, ale od początku gdzies w głebi serca mialam takie uczucie, że dopoki lekarz nie powie, ze jest wszystko dobrze, lepiej o niej nie mowic zbyt wielu osobom i niestety moje przeczucie sie nie myliło...

Trzymam się mocno tej nadziei, że już nigdy mnie to nie spotka i kolejna ciaza bedzie tak samo szczesliwa jak pierwsza

Monika_89 widzę, że straciłyśmy nasze Malenstwa tego samego dnia :(

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• MARYSIA Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka - bardzo mi przykro, dopiero nadrobiłam :( U mnnie straszny zal, smutek i poczucie krzywdy. To będzie 7 cykl prób po ostatniej stracie, tyle dziewczyn zaszło szybko po zabiegu a ja nie moge :( A wcześniej sama 2 razy szybko zachodziłam. Boję się że coś jest nie tak. Przygotowuję się powoli do histeroskopii, w końcu 2 zabiegi to inwazyjna sprawa. Ehhh jakie życie jest smutne i niesprawiedliwe.

MARYSIA

2 straty

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotenkopf podeślę na pw

Agnieszka ja też bym nie wrzucała takich rzeczy na żaden portal społecznościowy. Po pierwsze to za wcześnie a po drugie ze względu na to, że bardzo sobie cenię prywatność i w ogóle mało kiedy wrzucam tam fotki, chyba częściej jestem oznaczana ;)
    Dziś tydzień po... jak samopoczucie? Ja wczoraj złapałam mega doła....

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysi ja w pierwsza ciaze zaszłam dość szybko niestety stracilam w 14tyg ,potem staraliśmy się 7 cykli i niestety była to ciaza biochemiczna,teraz drugi cykl mam nadzieje,ze nie długo się nam uda.

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia staraj sie nie nakręcać, wiem z własnego doświadczenia, że to trudne, ale własnie wtedy kiedy odpusciłam, zaszla w ciaze, zarowno w pierwsza jak i druga, trzymam mocno kciki

Monika fizycznie czuje sie dobrze, od czasu do czasu kłuje mnie w lewym jajniku, mam nadzieje, ze to tylko dobry objaw, psychicznie czuje sie gorzej, wczoraj dowiedzialam sie ze kolejna moja znajoma jest w ciazy, ma termin miesiac wczesniej niz ja bym miala... Juz do konca zycia bede myslec co by bylo, gdyby los potoczyl sie inaczej... Jeszcze w swieta wielkanocne moj maz bedzie podawal dziecko do chrztu, mam nadzieje, ze do tego czasu powoli sobie wszystko poukladam w glowie, bo na razie widok malych dzieci wywoluje u mnie placz...
    Ja jeszcze nawet nie wylaczylam aplikacji, ktora liczyla mi tygodnie ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:32

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

• slomkaaa Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, bardzo mi przykro, wspieram Cię całym sercem... mój mąż jakiś czas temu został ojcem chrzestnym i teraz dość często spotykamy się z tą rodzinką i ich maleństwem... mam również 2 bardzo bliskie koleżanki, które zaszły w ciążę +/- wtedy kiedy ja... teraz patrzę na ich śliczne okrągłe brzuszki i serducho pęka... ważne chyba jednak być dobrej myśli, wiary i nadzieji, że wszystko się poukłada i będzie dobrze. Moc buziaków dla wszystkich kobietek :*

6.11.2014 Aniołek 11 t.c. [*] Na zawsze w moim serduszku maleńki
    a4b02956368528f4a6031f5f13e974e7.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane po stracie wracałam do pracy i nawet nie wiecie jak momentami było mi ciężko bo fotografowałam noworodki i kobiety w ciąży. Na początku nie mogłam patrzeć , próbowałam nie rozmawiać o macierzyństwie z mamami i o narodzinach. Ale z czasem kiedy podczas sesji dowiadywać się ze któraś z nich poronilam i się udało albo walczyła o życie jeszcze nienarodzonego dziecka moje spojrzenie na świat się zmieniło. To taka terapia spotkanie sir z dziećmi. Kiedy dy juz pogodził am się z faktem że mogę wziąść przytulic i poczuć radość ze komuś się udało bez żalu zazdrości i bólu moja psychika się odblokowala i udało się zajść w ciążę 6 raz i póki co szczęśliwie.
    Wam też się uda. Dajcie sobie i swojemu sercu czas ♡

Anastazja85 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka o to mnie pobolewało z prawej i z tego jajnika była też szczęśliwa owulka. U mnie dziewczyna z pracy ma termin na 2 tygodnie wcześniej niż ja miałam mieć a bliska znajoma na dzień po mnie. To mnie najbardziej dobija bo często się spotykamy i nie uniknę patrzenia na ich dziecko i myślenia moje by miało dokładnie tyle samo lat. No cóż...mam nadzieję, że u niej będzie wszystko dobrze i jej dzieciątko urodzi się całe i zdrowe.
    Pamiętaj, że musisz być silna dla córeczki którą masz w domu. Bardzo liczę na to, że skoro w ten sam dzień miałyśmy zabieg to za 3 miesiące spotkamy się na jednym wątku na fioletowej stronie.
    Aplikację w telefonie wyrzuciłam jeszcze w szpitalu jak dostałam mini ataku złości na los, a mężowi w domu kazałam wyrzucić testy ciążowe żebym ja tego nie musiała robić jak wrócę. Trochę teraz żałuję, ale przynajmniej nie mam nad czym siedzieć i płakać.

miru jak się okazało ile osób w moim otoczeniu poroniło a ile ma teraz dzieci to ja na prawdę jestem dobrej wiary. ostatnio usłyszałam, że bardzo szybko (nie rozumiem za szybko?) się pozbierałam. Tylko czy ja po pierwsze nie mogę optymistycznie patrzeć w przyszłość a dwa czy ja sie wszystkim muszę tłumaczyć z żalu i z tego, że płaczę do poduszki a nie przed wszystkimi tak, żeby wszyscy mogli podziwiać jak mi przykro i mnie żałować?
    Cieszę się, że w końcu i Tobie udało się zajść w szczęśliwą ciążę. Podziwiam, że dałaś radę się podźwignąć i walczyć dalej po stracie aż 5 aniołków

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ