X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedzialam ze siostra mojego meza jest w ciazy :( moje serce peklo po raz kolejny :( to dlatego tesciowie nie chodza na grob mojego dziecka - po co chodzic do trupa jak nowy wnuk w drodze :( ratunku :( dlaczego jedni maja wszystko a inni maja zawsze pod gorke :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 15:57

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax boże co Ty mowisz...jakiego trupa :(
    Nie możesz tak myśleć. Nawet gdyby nikt oprócz Ciebie tam nie chodził to Nir ma najmniejszego znaczenia. To Twoje i tylko Twoje dziecko on i Ty wiecie że na zawsze będzie w Twoim sercu i pamięci.
    Nie myśl o innych. Myśl o sobie mężu i Waszym Aniołku.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po zabiegu.3 tygodnie chodzilam z Martwym Dzieciatkiem.Niemialam sil na wywolanie poronienia..Naturalnie nic sie nie zaczelo zdecydowalam sie na zabieg
    jak mnie usypiali w sali obok urodzilo sie dziecko darlo sie wnieboglosy :) po obudzeniu strasznie sie rozplakalam i poczulam tez ulge.tego samego dnia wrocilam do domu.Lekarze nie widza przeciwskszan zeby zaczac starania po pierwszym okresie..
    Tak bardzo sie cieszylismy byla to ciaza zaplanowana..Mam Synka Jest On calym moim Swiatem..Dzieki niemu jest chyba troche latwiej i tez nie jest..
    Myslalam o Tobie Agnieszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:26

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem Cię marzusiax...
    Bardzo Cie rozumiem.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moge sie czuc jak kiedys zeszlo na temat malego to od razu tesciowie zerwali temat :: stalo sie i sie nie odstanie. Ja wiem ze tak jest ale moje dziecko bylo i wymazac sie go z pamieci nie da. Dzis ma przyjechac szwagierka oswiadczyc mi ze jest w ciazy. A ja nie potrafie zaakceptowac tej nowiny.to okropne ale nie potrafie nie myslec o tym :"zeby ja tez spotkala taka krzywda". Nie potrafie jej zyczyc dobrze. Bede musiala jej oddac rzeczy przygotowane dla malego bo to bylo tesciow. Dobrze ze ona nie mieszka z nami i nie bede jej codziennie widziala i dziecka tez. Moje zycie jest do dupy...

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax co za ludzie,brak slow,jak tak mozna.To przykre,ze najblizsi traktuja nasza strate" bylo minelo" albo " jestes mloda jeszcze bedziesz miala dziecko".To sa nasze dzieci i zawsze beda tymi pierwszymi,zawsze bedziemy o nich pamietac! rozumiem ,ze najblizsi nie wiedza jak maja sie zachowac wobec tej tragedi ale powinnes okazac troche wyrozumialosci i wsparcia.A szwagierka chyba nie ma taktu......brak slow.....Trzymaj sie mocno kochana,tam w niebie jest Twoi maly Aniolek ktory Cie strzeze

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie czasami nie wiedzą, jaką krzywdę robią na pozór zwykłymi słowami...
    My wczoraj byliśmy na urodzinach babci mojego męża, była tez tam ta siostra męża, która urodziła 30 stycznia córkę. Teściowa wiecznie nosiła małą na rękach i do nas i do brata męża z żoną (którzy też się starają) z hasłami, które brzmiały mniej więcej coś jak musicie też sobie zrobić teraz, już, natychmiast dziecko bo ja chce i koniec!
    Boże, ta baba jest tak niereformowalna że brak mi słów na nią...

marzusiax, mi pani psycholog na tego typu sprawy powiedziała, że mam jak największe prawo mówić ze spokojem oczywiście np że "wybaczcie, że jeszcze nie odwiedziłam małej w domu, ale jest mi ciężko po tym co przeszliśmy" sądzę, że tak samo możesz powiedzieć szwagierce, że jest Ci ciężko oswoić się z tym, że im się udało, że nie potrafisz się cieszyć ich szczęściem z powodu tragedii jaka Was spotkała.

;***

• Amikala Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam w 04.08.2014. W sumie teraz byłabym w końcówce ciąży... Niedawno przyjaciółka dowiedziała się,że będzie mieć dziecko,przestałam się do niej odzywać,bo jakoś nie umiem cieszyć się jej szczęściem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ;(
    Trzymasz się ? ;**
    Może porozmawiaj z nią o tym ? Szkoda tracić przyjaciółkę...jeśli będzie tą prawdziwą to zrozumie.

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko cieszyc sie czyjms szczesciem,kiedy nasze szczescie zostaje nam zabrane w tak brutalny sposob....moze za jakis czas kiedy minie wiecej czasu nauczymy zyc sie z tym bolem i bedzie troszke latwiej

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Amikala Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się "razem",chciałyśmy chodzić z brzuchami w tym samym czasie :) ale ciężko ciągle słyszeć- bolą mnie cycki,mam zachcianki,boli mnie brzuch,chce mi się spać,a imię,ubranka itp... Wiem,że się cieszy,ale męczy mnie jej radość,bo mam wrażenie,że w obliczu jej szczęścia mi nie można okazywać smutku z powodu straty maluszka...

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amikala ja bym porozmawiala szczerze z przyjaciolka,bo kto lepiej zrozumie jak prawdziwy przyjaciel

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Amikala Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie taķ,chociaż mam wrażenie,że ona ignoruje moją strate,wszelkie nawiązania do tematu są zaraz urywane...

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak samo. Zwlasza teraz jak ma sie pojawic dziecko w rodzinie. Zycie jest brutalne i zawsze sie cos moze przytrafic kazdemu.
    Na TLC leci program o rodzinie gdzie kobieta urodzila 18 dzieci co rok prorok a ja jednego zywego urodzic nie moglam

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slomkaaa masz rację trzeba być dobrej myśli, ze wszystko będzie dobrze, ale ciężko jest patrząc na czyjeś dziecko nie myśleć o własnym i o tym co by było gdyby...

monika_89 oj powiem Ci, ze dobrze, ze mam córkę w domu, jakoś łatwiej jest mi się pozbierać po tym co się stało, choć wiadomo przychodzą smutne chwile, tez mam taką nadzieję, że za jakiś czas spotkamy się na ciążowym forum, nie wiem czy u nas za 3 miesiące, ale nie chce się zbytnio zabezpieczać i potem nagle zacząć starania i nakręcać się przy tym, bo wiem z doświadczenia że nie przyspiesza to zajścia w ciąże, już jakieś pierwsze rozmowy z mężem na ten temat mam za sobą, z jednej strony mogłabym zachodzić w ciąże już w następnym cyklu, tak bardzo chce kolejnego dziecka, a z drugiej bardzo sie boje spieszyć, wolę odczekać te 3 miesiące
    test i usg zachowałam, kiedyś jak Zosia będzie straszą powiem jej, że mogła mieć rodzeństwo wcześniej, ale los zabrał jej rodzeństwo do nieba, żeby ją strzegli

Lilka ja o Tobie też myślałam, dobrze że zabieg masz już za sobą, teraz będzie juz tylko lepiej :) mamy nasze dzieci jedne przy nas drugie w niebie

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest łatwo jeśli obok ktos w ciąży ale jakoś musimy dać radę. Agnieszka ja też nie wyrzuciłam ani usg ani testów. To jedyne pamiątki i jedyne zdjęcia jednak ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez usg i testy zachowalam:)
    Ja niestety mam podwyzszona temp 37.6 :( i niewiem co robic

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka mi lekarz mówił, że jak po zabiegu będę miała podwyższoną temperaturę to żebym się zgłosiła na oddział

Dziewczyny powiedzcie mi, bo jestem na etapie wybrania lekarza ginekologa, bo do tego co chodziłam nie mam ochoty iść po tym co mi powiedział i jak się zachował i zastanawiam się czy iść do tego lekarza co wykonywał zabieg czy pójść do pierwszego lepszego, bo to w sumie chodzi tylko o badanie czy wszystko jest ok?

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka bylam w szpitalu dzis..Od wejscia tak plakalam ze masakra.Pelno kobiet w ciazy bo to szpital polozniczy..i sie rozpadlam.Okazalo sie ze mam infekcje i chyba nie do konca mnie wyczyscili.w krwi i moczu nadal ciaza :(mam wrocic w czw

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie to trwalo tydzien..u mnie 3 tyg odkad sie dowiedzialam ze Maly sie nie rozwija tydzien na zabieg i teraz jeszcze to

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ