X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Dostawałam po 2 tabletki rano i 2 na wieczór. Jak byłam w szpitalu to mówiłam że chciałabym zabieg żeby było szybciej już po wszystkim, żeby być w domu, ale w sumie teraz to sie cieszę że tak wyszło :) zawsze to mniej ingerencji i można szybciej wrócić do formy.
    Ty leżałaś cały tydzień czy na kontroli wyszło coś nie tak i musiałaś mieć zabieg?
    Ja do szpitala poszłam tak po prostu bo miałam jakieś lekkie krwawienie, ale mój ginekolog powiedział, że to nic strasznego, że wyśle mnie tylko na rutynową kontrol, porobią mi badania i góra dzień lub dwa pójde do domu. Okazało się, że serduszko się nie rozwija więc trzymali mnie, żeby sprawdzić czy jednak zacznie bić. Później zaaplikowali mi 4 x cytotec przez dwa dni. później dzień przerwy i później jeszcze raz jeden dzień x5. A na koniec ordynator stwierdził, że jednak czyścimy...

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette współczuję :(
    Staracie się znowu czy czekacie jeszcze?

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zamierzam starać od tego cyklu. tzn. na razie badania i usg, ale nie będziemy się zabezpieczać i co ma być to będzie. bo badaniu to ziółka i spółka :) awy?

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba poczekam do czerwca, tak mniej więcej sobie zaplanowaliśmy :) ale będzie co będzie bo zabezpieczać się nie będziemy, jedynie unikanie w okresie owulacyjnym :)
    Teraz też chcę zrobić badania, czekam tylko aż lekarz mi wypisze skierowanie.

Jakie ziółka planujesz?

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia jakie badanka bedziesz robila ??

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Paulette współczuję :(
    Staracie się znowu czy czekacie jeszcze?
    czekamy do czerwca. chcę, żeby mój organizm wrócił do normy, i trochę chcę podbić witaminę D3 bo mam niedobór i obniżyć TSH bo mam ponad 3. a to trochę za dużo dla staraczki ;/

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia napiszę Ci weczorem jak będę w domu i zerknę w dokumenty :)

Ja dziś odebrałam wynik bety - 12,27, a miałam nadzieję że już nic nie będzie..

monilia84 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Angelina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój trzeci dzień w pracy. Czuję wielki smutek ponieważ ostatnio jak tam byłam to byłam w ciąży i wszystko mi o tym przypomina. Kolega dziś zapytał mnie jak tam dzidziuś bo wydawało mu się że już po macierzyńskim wróciłam- nic nie wiedział że mały zmarł.
    Tak bardzo tęsknię za moim kochanym. Nie wiem co z sobą zrobić. Wczoraj minęły dwa miesiące. Czy będę miała jeszcze kiedyś szansę odzyskać radość z życia? Powiedzcie kiedy następuje jakiś przełom ? Czy korzystałyście z pomocy psychologa? Jeśli tak to czy to pomogło?

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie wiem czy to przemija.. u mnie przedwczoraj minęły dwa miesiące po stracie mojego Aniołka.. Ja nie potrafię się odnaleźć. Zapisałam się do psychologa, ale dopiero idę 21-go kwietnia. Więc trudno mi powiedzieć czy to coś pomaga..

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia juz piszę co i jak :) trohę mi zeszło

W 1 kolejności: Prolaktyna,progesteron i estradiol oraz FT3,FT4, FSH,LH,bo wcześniej nie miałam nic takiego robione. Od razu zrobię chyba jeszcze toxo cytomegalie i tego typu inne.
    Dziś właśnie idę do gina to jeszcze zrobię cytologię i wymaz z pochwy

Angelina mnie się wydaje że to nigdy nie przestanie boleć i zawsze w nas już będzie :(

ojxeej28a64grrny.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jescze będę robić zespół antyfosfolipidowy bo jest podejrzenie (występuje w rodzinie zakrzepica)

ojxeej28a64grrny.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia sporo tego robisz. A tak się zapytam na te wszystkie badania to gin Cię skierował czy sama po prostu chcesz porobić dla siebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    A i jescze będę robić zespół antyfosfolipidowy bo jest podejrzenie (występuje w rodzinie zakrzepica)

Bunia trzymaj sie i nie poddawaj. Bedzie dobrze

Dziewczyny może któraś z Was sie orientuje czy jeśli poroniłam w 6 tc to moja owulacja może sie teraz przesunąć?

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama chce zrobić bo moja lerarka z lux medu powiedziała że sam fakt że zachodzę w ciążę to już dobrze i nie widzi potrzeby ale skierowanie wypsiała :)

Ja wolę zrobić te badania zwłaszcza że większość mam finansowane z lux medu. Wolę wiedzieć jeśli coś jest nie tak niż po raz kolejny przechodzić przez to, bo szczerze to chyba bym już nie dała rady..

A i podpowiedziała mi to koleżanka która też kilka razy poroniła, oprócz tych badań wypisała mi jeszcze inne które robiła, ale to jak już wszystko będzie ok to się będę zastanawiała czy je robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 11:23

ojxeej28a64grrny.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Bunia trzymaj sie i nie poddawaj. Bedzie dobrze

Dziewczyny może któraś z Was sie orientuje czy jeśli poroniłam w 6 tc to moja owulacja może sie teraz przesunąć?

dziękuję i wzajemnie :)

Właśnie sama zastanawiałam się jak to jest teraz z tą owulacją.. Ostatnio inna lekarka, która tylko skierowanie mi wystawiała na bete powiedziała że jak beta spadnie do 0 to wtedy dopiero zacznie mi się normalny cykl i od tego momentu trzeba bedzie czekać na @ jakieś 4 tygodnie.. coś mi się to dziwne wydaje, dziś mija miesiąc od poronienia a moja beta dalej się utrzymyje (wczoraj wieczór test ciążowy z bardzo jasną 2 kreską). Jak czytałam na forum to większość dostawała @ po około miesiącu od poronienia.. Sama już nie wiem..

ojxeej28a64grrny.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    dziękuję i wzajemnie :)

Właśnie sama zastanawiałam się jak to jest teraz z tą owulacją.. Ostatnio inna lekarka, która tylko skierowanie mi wystawiała na bete powiedziała że jak beta spadnie do 0 to wtedy dopiero zacznie mi się normalny cykl i od tego momentu trzeba bedzie czekać na @ jakieś 4 tygodnie.. coś mi się to dziwne wydaje, dziś mija miesiąc od poronienia a moja beta dalej się utrzymyje (wczoraj wieczór test ciążowy z bardzo jasną 2 kreską). Jak czytałam na forum to większość dostawała @ po około miesiącu od poronienia.. Sama już nie wiem..

Ja dostałam okres bardzo szybko, ale tez beta szybko mi spadła. Ona w największym szczycie miała około 600 potem juz spadła w ciagu 2 dni do 130. Od tego momentu do 4 dni dostałam @. Ale dziś juz upływa 11 dzien nowego cyklu a na paskach owulacyjnych wciąż mam jedna krechę. Zawsze w 13 dniu cyklu pękały juz pęcherze a w 11 dniu miałam juz pozytywne testy...sama nie wiem

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze może się coś poprzestawiało, organizm może jeszcze sie przyzwyczaja. U mnie owulacja zazwyczaj wypada koło 20 dc i teraz po poronieniu w 19 dc miałam ewidentnie objawy owulacji ale czy była to nie wiem skoro beta pozytywna.

A u mnie spada chyba bardzo wolno bo 24 marca miałam ok 370, 7 marca miałam 12 a wczoraj wynik testu nadal pozytywny.. dziś robiłam znowu i czekam na wyniki

ojxeej28a64grrny.png

• Miru Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja po poronieniu może być zachwiana. Ja miałam objawy ale z monitoringu wiem ze nie było pęcherzyków. Innym razem przez 3 cykle nie było owulacji.
    po pierwszym poronieniu @ dostałam po 63 dniach.
    wszystko możliwe :/

Co do badań po poronieniu - ja robiłam we własnym zakresie ponieważ nikt nie widział konieczności.
    Co do zespołu antyfosfolipidowego to lepiej zrobić szczegółowy. Bo Ten ogólny nic konkretnego nie wykryje. One są robione w klasie IgG i IgM. Ale zrób jeszcze przeciwciała tocznia. Skoro występuje w rodzinie zakażenia.
    Dobrym wyjściem jest branie acardu podczas starań - przy podejrzeniu antyfosfolipidowego - lub heparyny w zastrzykach - ja brałam tańszy odpowiednik fraxiparine.

Dobrze też zrobić badania :
    Chlamydia
    wirus hpv
    ureoplazme

Bunia86 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tarczycy to nie wiem czy wiece ze do badania należy się przygotować bo jeśli wejdziecie z biegu do laboratorium lub w stresie to wynik będzie fałszywy.
    Ja nigdy nie miałam problemu z tsh nagle odbieram wynik a tam 4,75.
    Kazali powtórzyć i 3,76
    Pytam się pielęgniarek czy trzeba się przygotować to powiedziała ze nie.
    a ja wybiegłam po schodach i prosto do zabiegowego.
    Nie dawało mi to spokoju zaczęłam czytać i znalazłam artykuł " tsh jak każdy hormon reaguje na czynniki zewnętrzne. Przed badaniem powinno się spokojnie iść pod gabinet posiedzieć min 20-30 min przed pobraniem krwi i odprężyć się. Można popijać wodę. .."
    Zrobiłam tak jak kazali w artykule - 1,6 wynik.
    powtórka 1,5.
    Nie wiedza naraża nas na niepotrzebny stres, wydatek i kolejne wizyty u innych specj a listów.

Paulette lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina wrote:
    Dziś mój trzeci dzień w pracy. Czuję wielki smutek ponieważ ostatnio jak tam byłam to byłam w ciąży i wszystko mi o tym przypomina. Kolega dziś zapytał mnie jak tam dzidziuś bo wydawało mu się że już po macierzyńskim wróciłam- nic nie wiedział że mały zmarł.
    Tak bardzo tęsknię za moim kochanym. Nie wiem co z sobą zrobić. Wczoraj minęły dwa miesiące. Czy będę miała jeszcze kiedyś szansę odzyskać radość z życia? Powiedzcie kiedy następuje jakiś przełom ? Czy korzystałyście z pomocy psychologa? Jeśli tak to czy to pomogło?
    Moim zdaniem jedynie moze pomoc kolejna ciaza. Nic utraconego dziecka nie zastapi ale bedzie jakis cel w zyciu. Ja obecnie juz mniej placze ale na widok ciezarnych reaguje coraz gorzej- robi mi sie slabo, mam wariacje zoladkowe, bol glowy. Nie wiem jak minie ten miesiac to chyba zamecze meza. Juz go strasze ze z luzka nie bedziemy wychodzic :-) mam nadzieje ze sie nie poblokuje psychicznie i uda sie zajsc d razu :-)

A po poronieniu zalecaja 3 miesiace odczekac bo wlasnie organizm jet hormonalnie rozlegulowany i moga sie cuda dziac. Jak sie uda zajsc wczesniej to super ale moze to nie byc takie latwe. Trzymam kciuki za <3

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ