X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny anastazja rzadko się tu udzielam jestem na wątku zaczynamy starania i nie wiedziałam że znowu się nie udało :( bardzo mi przykro :( nawet nie wiem co mam Ci napisać... :( dużo siły Ci życzę :* i spełnienia marzeń!

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina wrote:
    U mnie wieczory są trochę lepsze, chyba dlatego, że wiem że będę zaraz spała i nie myślała o niczym. Mój mąż dużo mi pomaga, dlatego najgorsze są dla mnie dopołudnia kiedy go i dziewczynek nie ma. Od wtorku wracam do pracy , myślę że tak będzie lepiej. Ty pracujesz? Myślisz jeszcze o tym, żeby zajść w ciążę. Ja bardzo bym chciała mieć jeszcze dziecko ale strach jest dla mnie chyba nie do przeskoczenia. Poza tym blokuje mnie ta cesarka ( trzeba czekać rok ) no i mój wiek bo w sierpniu kończę 38.
    Nie jestem lekarzem ale mi po cc z racji sytuacji w jakiej jestem (urodzenie martwego dziecka innych dzieci nie mam) zezwolono po 6 miesiacach. Tak powiedzial lekarz ktory mnie orzyjmiwal na oddzial i robil mi cc. Czytalam w necie ze 3 miesiace sie goi rana ale po takim czasie organizm nie jest jeszze uregulowany hormonalnie. Ja jestem prawie 3 miesiace po i czuje ze jeszcze zagojona ne jestem ( mam naprawde ostry kaszel i po calym dniu szlu i smarkania czuje brzuch-nie blizne ale ogolnie brzuch) . Po stracie kolejna ciaza i tak bedzie wysokiego ryzyka wiec ja czekam do czerwca i bedziemy sie starac :) mam nadzieje ze Bog da mi upragnionego synka :) ty napewno tez sie doczekasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 15:36

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankica78 wrote:
    Paulette ,myślę że i tak zostajemy potem same z tym naszym bólem,tatusiowie chyba aż tak tego nie odczuwają jak my,to my nosimy je pod sercem...myślę że faceci to wzrokowcy zakochują się jak zobaczą dziecko wcześniej trudno im się oswoić z tą myślą że będą ojcami a co dopiero gdy spotyka nas taka tragedia.... a my od pierwszych dni jesteśmy już mamami,przeżywają to pewnie na swój sposób....
    właśnie tak to wszystko wygląda;/ ja już sobie nie potrafię poradzić.. nie ma dnia, żebym o tym nie myślała i łzy mi nie leciały. a najgorzej jest jak zostaje sama w domu.. Zapisałam się już nawet do psychologa tylko nie wiem czy to coś pomoże...

KinderBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przez kilka dni mnie nie było :( przygotowania do świąt mnie pochłoneły. przepraszam :* Wesołego Alleluja Wszystkim życzę. :*
    No i wiecie kochane dużo gotowych do zapłodnienia jajeczek :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pogody ducha i wytrwałości. Nadziei która pokona największe przeciwności losu:) tego Wam życzę Aniołkowe Mamusie

Paulette, inessa lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzaja sie przypadki szczesliwych ciaz po 3 miesiacach od cc ale ja sama po sobie widze ze to za krotki okres czasu chodz nie powiem na poczatku chcialam juz zaraz natychmiast... dzis czekam na starania i juz wiem jak bede sie bala o kolejna fasolke i jak czesto bede odwiedzala lekarzy z kazdymi mozliwymi watpliwosciami. Moja gin dala mi slowo ze zrobi wszystko co bedzie mogla zebym doczekala sie bobaska - i tej nadzieji sie trzymam :) na razie jeszcze nie przezylam do konca zaloby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 20:07

Paulette, monilia84 lubią tę wiadomość

• Angelina Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała, że rok to minimum , najlepiej dwa.
    Chociaż jak jest wcześniej to też bywa dobrze jednak jest większe zagrożenie poronienia.

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych Swiat dziewczyny aby sloneczko zagoscilo w naszych serduchach :)

Paulette, inessa lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy aniolkowe <3 chce Wam zlozyc zyczenia aby w Waszych sercach zagoscil pokoj i nadzieja bo to w takich sytuacjach najwazniejsze!!!! Anastazjaa <3 wspolczuje :-( kochana stracilam 7 aniolka w marcu :-( a w czwartek okazalo sie ze nie dane jest nam adoptowac Maciusia :'( :'( nie umiem napisac co z mezem przezywamy :-( mimo mojej wiary jestem mega zbuntowana i nie czekamy na te swieta :-( ale powiem jedno trzyma nas nasza - moja z mezem wielka milosc i wsparcie!!!!! Kochane wiele sil Wam zycze i wspieram kazda z Was calym sercem <3

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dlaczego nie mozecie adoptowac? Prawo wam w jakis sposob nie pozwala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa tak bardzo Ci współczuję. Musisz się dzielnie trzymać. Ja nawet nie potrafię sobie bólu wyobrazić po siedmiu Aniołkach... Tak mi przykro. Ale musisz być kochana dobrej myśli i mieć nadzieję, że się uda *.*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje <3
    a adopcji nie bedzie bo osrodek jednak uznał,ze nie pasujemy do siebie :( :( :(

mimo wszystko życze radosnego swietowania w gronie najbliższych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane dziekuje <3
    a adopcji nie bedzie bo osrodek jednak uznał,ze nie pasujemy do siebie :( :( :(

mimo wszystko życze radosnego swietowania w gronie najbliższych :)

Będziecie szukać innego dziecka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie bedziemy sie odwoływac ale ja tez musze z mezem odpoczac bo bardzo duzo stresu nas ostatnie dni kosztowały oraz co najważniejsze bardzo pokochaliśmy Maciusia i na razie co jest najtrudniejsze musimy jakos zapomniec :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko inessa... :( strasznie to wszystko nie sprawiedliwe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak możecie do siebie nie pasować przecież jesteście małżeństwem. Potem w TV słychać że nikt nie chce adoptować dzieci a jak się już ktoś znajdzie to robi się pod górkę.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki to jest absurd ;/ takie rzeczy tylko w Polsce . ;/

tomania2806, KinderBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Na razie bedziemy sie odwoływac ale ja tez musze z mezem odpoczac bo bardzo duzo stresu nas ostatnie dni kosztowały oraz co najważniejsze bardzo pokochaliśmy Maciusia i na razie co jest najtrudniejsze musimy jakos zapomniec :(

Ale jak to uzasadnili. Tak po prostu do siebie nie pasujecie? Po czym to stwierdzili?

• ankica78 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak polska logika....Wy dorośli jakoś to sobie wytłumaczycie a Maciek....jak zwykle we wszystkim ku... zapominają o dziecku na pewno WAS pokochał i co teraz będzie? siebie będzie obwiniał że pewnie go nie chcieliście...no jak tu żyć....iness trzymaj się!

[*]LAURKA28.11.2014
  • ankica78 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina-ja jestem rok młodsza od Ciebie,w tej chwili nie pracuje,zwolniłam się jak minął mi urlop i to był błąd no ale cóż?Co do ciąży to myśli różne...ale strach większy..teraz to może to ,co napisze będzie straszne ale marzy mi się córeńka a jak wyjdzie chłopak...wiem że kochała bym mocno jak by już był no ale...
    Ż?ró

[*]LAURKA28.11.2014
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ