X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik a co u Ciebie ? Jak staranka idą?

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie trwa @.Mąż wraca dopiero na październik i teraz tylko pozostaje mi czekać i przyglądać się koleżankom spacerującym z wozeczkami.

Sorki ale czuję że wcale nie jest mi lepiej i jest po prostu gorzej przez to ze nie mogę zajsc w ciążę.

Michaś [ * ] ♡ 04.06.2014

• MamaMikołajka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik to bardzo ciezkie chwile, te niezrealizowane plany, ktore snulysmy jak bylysmy w ciazy teraz tak bardzo bola. Jeszcze nie raz natkniesz sie na spacerze na maluszki i wozki. Musisz byc dzielna. Wiesz, jechalam dzis na pogrzeb i napisalam zaprzyjaznionej Aniolkowej Mamie, ze tam wszyscy moi kuzuni juz z dziecmi albo z dwojka, tylko my z K.sami. I ze boje sie pytan dalszej rodziny, ktora nie wie o Mikusiu, wiesz tych pytan typu - a Wy kiedy?
    Wiesz co ona mi powiedziala? Bądz dumna, ze jestes Mama Mikolaja. Zawsze jak ktos Cie zapyta o dziecko to powiedz, ze masz i ze to dziecko jest wyjatkowe...
    Ty tez Rudzik masz wyjatkowe dziecko, wspanialego Synka... i badz silna dla Niego bo On chce Twojego szczescia. A niedlugo spotka Cie zasluzona nagroda Kochana!
    Sciskam Cie.
    W ogole sciskam wszystkie Mamuski na watku :*

Kotowa, Rudzik39 lubią tę wiadomość

Mikołajek 37tc +25.02.2015
    Jesteś Naszą Cząstką w Niebie
    p19uk0s3pwl33l3g.png
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że jesteś, że gdzieś tam istniejesz
    i że rozumiesz dlaczego
    wierzę, że nic się bez celu nie dzieje
    tyle spotkało nas złego

żyję nadzieją, że znów się spotkamy
    a wtedy światu wybaczę
    żyję nadzieją, że nie brak Ci mamy
    nie mogę myśleć inaczej

niewiele tak czasu nam było dane
    zaledwie kilka tygodni
    to jakby nuty raz tylko zagrane
    fragmentu twojej melodii

lecz ja nauczyłam się ich na pamięć
    i będę po cichu nucić
    czasami tylko mój głos się załamie
    bo wiem, że nie możesz wrócić...

Słodki Mikusiu dziś Twoje Aniołkowe pół roczku, bądź szczęśliwy wśród innych Aniołków... Zsyłaj siły z nieba dla Twojej Kochanej Mamusi, która tak za Tobą tęskini..
    Otul ją swoją anielską miłością i wspieraj jak tylko możesz, dotykaj niewidzialną ale zauważalną obecnością.
    Franio nie zapomnij przytulić dziś mocno kolegę ...

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 13:31

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa rzeczywiscie bylysmy na tym samym etapie. Ja mam termin na 5 grudnia, ale juz mnie lekarz uswiadomil, ze zakonczymy ciaze w listopadzie ze wzgledu na to, ze corcia zmarla w moim brzuchu.
    Kotowa twoj maz ma racje, ty juz jestes Mama, nikt ci nie odbierze twojej corki, ktora czuwa nad toba kazdego dnia :*

Dziewczyny wyjechalismy z mezem na tydzien na wakacje, a mi tak ciezko bylo pozegnac sie z Majusia, az mnie serce zabolalo ze tak dlugo do niej nie zajrze :( w niedziele minelo 10mc od jej przyjscia na swiat, ten czas tak szybko zlecial... za chwilke Malutka skonczy roczek i bedziemy swietowac jej pierwsze Anielskie urodziny :*

• emigrantka90 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...malo mnie tu, ale pamietam.
    Dostalismy od gina zielone swiatlo w sobote. W ogole byl zdziwiony, ze nie przyszlam juz w ciazy.
    Z fizycznego punktu widzenia - czemu nie, ale no psychika wciaz byla nie ta. Teraz chyba powoli... planujemy starania, ale tak, zeby sie nie starac... Cieszymy sie tym, co mamy :) Do kolejnej owu ok. 3 tygodni wiec mam jeszcze czas psychicznie sie ogarnac i zastanowic, czy na pewno chcemy juz.
    Gin twierdzi, ze szkoda marnowac cykle ladne i ma w sumie racje, bo nigdy nie ma gwarancji, ze sie uda za pierwszym razem.
    Musze tylko podleczyc moja flore bakteryjna globulkami, bo mi antybiotyk w szpitalu wszystko wyszyscil i ph zle, a tak poza tym to wszystko ok.

Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie! :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [*][*][*] Dla Mikołajka... Ciocie pamiętają i nigdy nie zapomną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:55

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, aniołkowe ciocie pamiętają, choć nie zawsze się udzielają.
    Wiecie dla mnie ten wątek na chwile obecną jest troszkę przygnębiający. Jesteśmy w 3 cyklu starań i teraz muszę się ładować pozytywnymi myślami bo boję się że mi psychika wywinie jakiś numer. Nie chcę się nakręcać ale to czekanie jest naprawde trudne. Oczekujemy 3 ciązy i to pierwszy raz kiedy naprawdę bardzo się o nią staramy.
    Wczesniej szybciutko zachodziłam w ciążę -w 1 i w 2 cyklu, nie było to do końća planowane, chcieliśmy ale bez spiny, a teraz bardzo chcemy i to dla mnie nowe uczucie, że trzeba się starać dłużej.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • emigrantka90 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk ja sie tego troche obawiam wlasnie... pierwsza ciaza byla z pierwszego cyklu. Teraz mam prawo myslec, ze znowu tak bedzie, choc rozum mi podpowiada, ze przeciez nie musi i szanse sa 25-30% na to...
    Boje sie tego, ze jesli to bedzie trwalo, to ja nie dam rady i totalnie sfiksuje...

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Kochanym Ciociom Mikołajka dziękuję bardzo za pamięć w Jego imieniu :-* :-* :-*

Mamo Mai - dla Majeczki też światełka z okazji 10 miesięcy (*)(*)(*) przepraszam, że dopiero dziś, ale miałam kolejną tragedie w rodzinie i nie wchodziłam na forum... :-(

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech jak wszystko poszło by dobrze teraz byłabym w końcówce ciąży...cały czas zastanawiam się jakby to było jakby wszystko byłoby dobrze.

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania...

"czasami najlepszą rzeczą jaką możesz zrobić dla siebie to:
    nie myśleć
    nie zastanawiać się
    nie wyobrażać sobie
    nie zadręczać się
    TYLKO ODDYCHAĆ
    i mieć nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży..."

Twoje Aniołki Ci w tym pomogą...

Ściskam Cię mocno!

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Stokrotka u mojej koleżanki przyczyną śmierci jej dziecka w 24 tc był stan zapalny ,po dokładnych badaniach okazało się ze ma jakąś bakterie, którą trzeba dokładnie wyleczyć aby powtórnie starać się o kolejne maleństwo.
    Niestety koleżanka nie posłuchala i zaszła w ciążę po kilku miesiącach i jej następne dziecko nie przeżyło 23 tc.
    Wiem ze jest znów w ciąży i za kilka dni ma termin porodu.
    Modlę się za nią aby wszystko było dobrze z jej córeczką.
    Czasami nasze pragnienia są silniejsze od rozumu ,nie ganię jej ani nie pochwalam.
    Dziewczynki dziękuję za słowa pocieszenia.

Ja tez pamiętam o Waszych maleństwach i wiem ze mimo tego iż nie zaznały one naszej miłości tu na ziemi to na pewno tam w niebie mają jej ogrom.

Ganię się za to moje rozpaczanie bo nic ono dobrego nie przyniesie.

Wiecie moja prababcia kiedyś mi powiedziała, że nie wolno zbyt długo płakać po zmarłych bo oni nie mogą być przez to wolni .
    Nie zaznaja spokoju póki my ich tu trzymamy.

Michaś [ * ] 04.06.2014♡

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emigrantka mam nadzieję, że jednak nie sfiksujemy:)
    Rudzik, ja też wierzę w to co Twoja prababcia.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • emigrantka90 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, a ja nigdy tego nie slyszalam, ale moze to pomoze mi przestac sie zadreczac i rozpaczac wlasnie...

Dziekuje Ci za teo slowa :*

• Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rok temu, 26 sierpnia na wizycie u gin dowiedziałam się, że serduszko przestało bić. dzisiaj tez miałam wizytę, której strasznie się bałam...na szczęście wszystko jest dobrze.

Wierzę, że i Wam wszystkim się uda, trzymam kciuki i Was podczytuję.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,

To już mój kolejny raz, kiedy witam się i przedstawiam na tym wątku. Niestety.
    Po kilku pięknych tygodniach spędzonych na fioletowej stronie, ze złamanym sercem wracam na stronę różową. 6 dni temu po raz trzeci straciłam ciążę oraz naszą radość i nadzieję.

Muszę Wam powiedzieć, że jesteście mi bliższe niż może się wydawać, bo od czasu mojej poprzedniej straty (w styczniu 2015), regularnie czytam ten wątek, wiedząc, że jest na swój sposób mój. Znam Was i przeżywam Wasze emocje. Planowałam, że wpiszę się tu za kilka miesięcy z dobrymi wiadomościami, żeby dać innym dziewczynom nadzieję. Ale niestety nie udało się.

Swoje ciąże straciłam w 10tc, 6tc, 9tc. Wiem, że są tu wśród nas dziewczyny, które przeżyły nieporównywalnie większe tragedie. Ale pomyślałam, że rozpacz z powodu straty nie ma skali. Wszystkie, które utraciłyśmy dzieci, doskonale o tym wiemy. Dlatego postanowiłam się odezwać i być tu bliżej z Wami.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak bardzo mi przykro :( 3 straty to bardzo duzo... masz prawo odczuwac bol i smutek :*
    Powiedz robilas juz jakies badania?? Bo po 3 stracie ciezko uwierzyc, ze to przypadek...
    Przytulam :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:08

• annak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai,

Po pierwsze to muszę napisać, że Twój suwaczek pod postem to jedna z najradośniejszych dla mnie rzeczy na tym forum (Wojtuś, dobrze pamiętam?). Czytałam historię Twojej Mai. Niejedną łzę wylałam czytając Twoje posty. I kibicuję Ci z całych sił.

Ja sporo badań robiłam jeszcze w trakcie starań, ponieważ miałam dłuższy czas problemy z zajściem w ciążę. Ale wtedy były to głównie badania hormonalne, drożność, nasienie, etc. Teraz, po trzeciej stracie, robimy już wszystko co się da, na czele z genetycznymi i immunologicznymi. Może znajdziemy odpowiedzi. W dwóch z trzech moich ciąż zatrzymało się serduszko. Być może to jakiś problem immunologiczny, może problem z krzepliwością krwi. W trzeciej nie wiemy, było za wcześnie.

Wydaje mi się, że leczenie medyczne jest tak proste w porównaniu do leczenia emocji...
    Pierwsze trzy dni jakoś nieźle przetrwałam. Chyba myśli skupiły się głównie na lęku przed indukcją w szpitalu. A potem po powrocie do domu, wszystko pękło. Poczucie pustki i osamotnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:45

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ