X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • MamaMikołajka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia witam Cię w na naszym wątku i bardzo mi przykro, że musiałaś do nas dołączyć :(
    (*)(*)(*) dla Twojego Synka.
    Wiesz moja historia była podobna - przestałam czuć ruchy, szpital, KTG na którym brak było tętna, szybka cesarka ale niestety reanimacja Mikołajka nie przyniosła skutku. U mnie przyczyną odejścia Mikiego było uduszenie się pępowiną.
    Piszesz, że martwisz się bardzo obfitym okresem - mój pierwszy okres też był bardzo obfity. Kolejny już był normalny.

Mikołajek 37tc +25.02.2015
    Jesteś Naszą Cząstką w Niebie
    p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk bardzo się cieszę! I gratuluję tak dobrych wiadomości.
    Domyślam się jak Cię uskrzydliły takie nowiny usłyszane od lekarza.
    Pewnie się martwiłaś tym, że dzieciątko jest za małe, a teraz zobacz jak pięknie nadrobiło :) Super!

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • mama4aniołków Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk tak jak wcześniej pisałam informacje od Ciebie zawsze czyta się wspaniale. Cieszę się razem z Tobą.
    Mamo mikolajka też jestem ciekawa co u naszej "najmłodszej" iskierki. :)

Nikt nigdy mnie nie zrozumie...

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lies, Kasiulkaa oczywiście, że do Was zaglądam. Kilka razy dziennie nawet :)
    Nie pisałam nic ostatnio bo miałam małe zawirowania w pracy - mój szef nawet jak jestem na zwolnieniu potrafi mi uprzykrzyć życie :-/

Kochane właśnie rozpoczęłam 3 miesiąc :)Czuję się nieźle chociaż dolegliwości ciążowe dają mi w kość. I wtedy sobie myślę - chciałam mieć mdłości, żeby poczuć, że jestem w ciąży. No to poczułam. Wystarczy. Dziękuję. Ale jak zdarzają się takie dni, że tych dolegliwości nie ma wcale to od razu się martwię czy coś złego się nie dzieje z Okruchem. Więc nie dogodzisz :)
    W czwartek mam wizytę - czekam na nią jak na zbawienie. Bardzo się boję, a jednocześnie jestem pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze.
    Musi być!

Ściskam Was mocno!!!

antoninina, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak siedzę cicho to siedzę, ale jak zacznę pisać to przestać nie mogę ;-)
    Kochane chciałam jeszcze coś dorzucić na temat ludzi, którzy mają tak fantastyczne wyczucie, że potrafią nam wbić szpilę jak mało kto.
    Porównywanie śmierci dziecka do śmierci zwierzęcia też mam za sobą i to usłyszałam to od pani psycholog (!!!!!!). Ja bardzo kocham zwierzęta, jak zdechł mi psiak, którego miałam 15 lat to też długo po nim płakałam, ale takie porównania są moim zdaniem totalnie nie na miejscu.
    Ale wiecie czasami tak sobie myślę, jak tu się dziwić ludziom "z zewnątrz" jak moja bratowa, która sama jest Aniołkową Mamą potrafiła mi przywalić jak mało kto. Tych tekstów było wiele, nie wiem czy robiła to świadomie czy nie, ale myślę, że żadnej Aniołkowej Mamie na tym forum takie teksty nie przeszłyby przez myśl nawet.
    Np. jakieś 3-4 tygodnie po odejściu Mikiego byłam u niej i jej 3 letni synek nie chciał iść się kąpać i tekst mojej bratowej - zobacz, ciesz się, że nie masz dzieci bo jakby ci się trafiło takie niegrzeczne jak moje to też byś musiała się tak użerać.
    Albo gorący tekścik z piątku, byłyśmy na zakupach żeby kupić prezenty dzieciakom w naszej rodzinie, w sumie miałyśmy ich do kupienia 7 więc miałyśmy wypchane wózki i zostawiłyśmy sporo kasy i tekścik bratowej - dobrze, że wy nie macie dzieci bo jeszcze jeden prezent i bym zbankrutowała.
    Nie muszę Wam na pewno mówić, że chodząc po tym sklepie myślałam tylko o tym, że wszystkie dzieci dostaną swoje prezenty, a Miki nie, że przecież powinien być z nami, powinnam dla niego szukać czegoś ładnego... A tu przy kasie dostałam "pałą w łeb".

p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo4Aniołków jesteś już w szpitalu???
    Jak samopoczucie???
    Pamietaj, że robisz to po to żeby zawalczyć o swoje szczęście. Na pewno wszystko się uda. I kolejne dzieciątko/dzieciątka donosisz szczęśliwie. Warto się trochę pomęczyć i pocierpieć bo nagroda będzie cudowna!
    Nie zapominaj o tym!

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry przepraszam, ale muszę odnieść się do postów z przed kilku dni i pewnie trochę przez to nabałaganię na forum.
    Kkkaaarrr - wiesz, że użyłam dokładnie takich samych słów ("to już nieaktualne"), kiedy musiałam zadzwonić do fotografki i odwołać sesję noworodkową?? Nie mogłam nic innego wymyślić, nic innego nie chciało przejść mi przez gardło... Tak mnie to uderzyło w tej Twojej wiadomości, bo dla mnie to był strasznie ciężki telefon i wypowiedzenie na głos tych słów. Jesteś dzielna! :)

Angelina, ta Twoja koleżanka może i robiła to w dobrej wierze, ale jakoś mało sympatycznie :/ mam wrażenie, że z jednej strony głaszcze, z drugiej kopie. I oczywiście zgadzam się z Tobą - też nie wyobrażam sobie, aby w naszym otoczeniu pojawiła się Zosia. To imię już zawsze będzie zarezerwowane dla mojej Córeczki <3
    Z powodów o których piszecie ja, podobnie jak Lies, nie zdecydowałam się na powrót do pracy. A Wy dla mnie jesteście podwójnie dzielne, że codziennie stawiacie czoła przeciwnościom! :*

Agniegnieszko, teściowa... no cóż... próbuję widzieć dobre strony we wszystkich i tu też pewnie nie można jej oskarżyć o złośliwość, ale całkowicie się z Tobą zgadzam - ludzie nie powinni się wypowiadać na tematy o których nie mają pojęcia! Twoja żałoba będzie trwała tyle, ile będziesz potrzebowała i ani dnia krócej. Wylejesz tyle łez ile będziesz miała potrzebę i ani jednej mniej. Może zasugeruj teściowej następnym razem, żeby wykazała się większą wyrozumiałością skoro nie wie co czujesz.

Ula, Madzia :( tak mi przykro... wiecie, już brakuje mi sił, aby witać kolejne Aniołkowe Mamusie :( za każdym razem zastanawiam się dlaczego kolejne osoby muszą tak cierpieć?? Dziewczyny, piszcie do nas ile chcecie, jestesmy tu dla siebie :*

Monikkk, MamoMikołajka - cieszę się OGROMNIE, że u Was dobrze. To dla mnie naprawdę jak światełko w tunelu. Oby tak dalej i więcej takich dobrych wiadomości z rana :)

Mamo4Aniołków - trzymam kciuki, aby operacja się udała! Nie denerwuj się, najgorsze masz za sobą, teraz ma być tylko lepiej <3 pisz do nas :*

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
  • Madzia91pn Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za mile przyjęcie. Jest nam ciężko każda z nas przeżywa to inaczej. Miejmy nadzieję że los się do nas uśmiechnie. Do każdej z nas.

+(26tc) Kubuś 6 listopada 2015
  • Madzia91pn Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo skierowania na CC urodziłam naturalnie i bardzo się cieszę że lekarze podjęli taka decyzję. Przetrwalam to co każda kobieta rodząca nie było łatwo ale dzięki temu szybko doszłam do siebie fizycznie i będę mogła szybciej starać się okolejny cud w moim brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:02

+(26tc) Kubuś 6 listopada 2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoMikołajka, trzymam kciuki za czwartkową wizytę. Kibicuję ci bardzo mocno!

antoninina, nie zastanawiałam się co powiedzieć, te słowa jakoś same przyszły. Na co dzień staram się mówić wprost, że Olga nie żyje, nawet traktuję mówienie o tym na głos i wprost jako samoterapię. Jednak w pracy, na forum publicznym, gdy słyszy wiele osób niekoniecznie mi znajomych jakoś wolałam chyba użyć określenia mniej bezpośredniego.

Od siebie dodam tylko tyle, że mam teraz straszny problem z określeniem pierwszego dnia kolejnego cyklu.. Przez 4 dni miałam coś pomiędzy plamieniem i lekkim krwawieniem, a wczoraj wieczorem chlusnęło tak, że nie nadąrzam do toalety biegać, dziś dopiero spadła temperatura. Czy myślicie, że powinnam uznać dopiero wczorajszy dzień za początek nowego cyklu a tamte 4 dni z wysoką temperaturą za wyjątkowo obfite plamienie przedmiesiączkowe? Tak właśnie zrobiłam, ale gubię się w tym wszystkim... Bardzo chcemy szybko starać się o drugie maleństwo i tak bardzo chciałabym to wszystko mieć od razu pod kontrolą

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • mama4aniołków Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już w łodzi, wizytę mam po 17.00 i prosto do szpitala. Mam tak mieszane uczucia... Ale jestem zdecydowana.
    Mamo mikolajka trzymam kciuki za wizytę.
    Będę pisała. Dodam tylko że to ze trafiłam do łodzi, będę miała operację to zasługa tego forum. RAZ JESZCZE DZIEKUJE

230515 lubi tę wiadomość

Nikt nigdy mnie nie zrozumie...

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar ja bym zrobiła tak jak Ty, głownie dlatego, że temperatura spadła dopiero wczoraj. Ale chciałam otwarcie powiedzieć, że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ponieważ u mnie takie zjawisko jak plamienie w ogóle nie występuje. Chyba zasugerowałabym się spadkiem temperatury.
    Na ovu znalazłam taką informację, może się przyda?

"Czasami granica pomiędzy plamieniem a krwawieniem (miesiączką) nie jest do końca jednoznaczna. Kieruj się ogólną, bardzo prostą zasadą: zaznacz plamienie, jeśli zauważyłaś niewielką ilość krwi o kolorze jasno czerwonym bądź brązowym. Plamienie często występuje przed lub tuż po miesiączce. Jeśli ilość krwi jest na tyle duża, że musisz użyć podpaski lub tamponu zaznacz miesiączkę (krwawienie)."

p.s. Dziękuję za ciepłe słowa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:09

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo4Aniolkow trzymaj się dzielnie!
    Podjęłaś słuszną decyzję!
    Tak jak napisała Anoninina najgorsze masz już za sobą. Od dziś będzie tylko lepiej!
    Ściskam!

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mikolajka czekam razem z Toba na wizytę kochana :) nasz malusi okruszek rośnie sobie w sile w twoim brzuszku :) nie moge się doczekac, aż zaczniesz nam wstawiać zdjęcia z usg ;) cioteczka z Wojtusiem czekają na ciebie i pamiętają o Mikusiu <3

Marzusia co u ciebie??? Jakos dawno nie czytałam wiadomości od ciebie...

Mamo4anilkow trzymam kciuki za twój zabieg :*:*:* wspaniale, ze to juz!!!

Witam wszystkie nowe mamusie :*:*:* przytulam

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa. W poniedziałek mam nadzieję wpaść do Was z wiadomością co w końcu u mnie mieszka, czy Marcelinka czy jednak Franuś.
    Mamo Mikołajka, będę wyczekiwać wiadomości od Ciebie po wizycie:)

antoninina lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Ula77 Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile przyjecie i slowa pocieszenia.wolalabym nie pisac w tym watku z wiadomej przyczyny ale ciesze sie ze jestescie.usciski

Aniolek 21.11.2015
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas pełno tutaj:/ Ja poroniłam w maju w 10 tc, jestem po zabiegu. Niedawno znalazłam tą stronę. A teraz czekam na dobre wiadomości. Dzisiaj powinnam mieć @, mam nadzieję, że jednak nie i tym razem się uda...:)

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt trzymam kciuki w takim razie :)

p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoMai dziękuję :*
    Napisz nam wolną chwilką kilka słów o Wojtusiu :)
    Buziaki dla Was.
    A dla Majeczki <3

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajaRyt, byłoby cudownie gdyby się udało, trzymam kciuki za was!

Drogie, czy którejś z was lekarz pozwolił starac się od razu? Rozbieżności w zaleceniach są od natychmiast do roku przerwy (ten rok to chyba ma uzasadnienie jedynie po cc).. Sam lekarz mi powiedział, że brak zgodności lekarzy w tej kwestii. Umówiłam się z nim, że wrócę w lutym i będziemy próbować z IUI. Kategorycznie jednak nie zabronił samemu działać wcześniej (choć na naturalne starania nie liczę, o Olgę walczyliśmy sami rok i dopiero IUI pomogło), z drugiej strony nie zachęcał, powiedział, że sami musimy zdecydować. Chyba bym się teraz dziwnie czuła gdybyśmy mieli zacząć się zabezpieczać skoro chcemy począć kolejne maleństwo, to byłoby takie działanie wbrew sobie. Idą święta, dni wolne, przy odrobinie szczęścia może TE dni wypadłyby właśnie w tym okresie, mąż pyta "kiedy będziemy mogli", a ja nie wiem co mu odpowiedzieć. Korci mnie, aby do tego lutego po prostu zdać się na los, a z drugiej strony ta obawa, że może to mało odpowiedzialne... Aaaaa, przez ostatnie tygodnie przeżyłam więcej rozterek i dylematów moralnych niż chyba przez całe swoje życie, czemu to wszystko musi być takie pogmatwane??!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ