X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoMikołajka, dziękuję za odpowiedź..

Jestem zapisana na wizytę kontrolną na 21.12, ale chyba od razu zapiszę się do mojego gina, który prowadził ciążę i w ogóle 'do ciąży doprowadził'. Jeśli mi się coś rozregulowało to chyba nie chcę czekać kilku miesięcy aż organizm sam się wyreguluje, tylko wolałabym szczęściu trochę pomóc, w szczególności, że już pierwsza ciąża była mocno wspomagana przez lekarza, a wtedy przynajmniej hormony były w porządku... Strasznie mnie to wszystko dołuje i odbiera nadzieję na to, że będzie dobrze

A jeśli chodzi o sekcję to mi właśnie wydaje się to strasznie dziwne, że to tyle trwa. Jak wychodziłam ze szpitala to lekarz mówił, że wynik będzie po 2 tygodniach, a pani od papierków mówiła, że może być po 2 a może i po 10 albo i jeszcze później... Wtedy stwierdziłam, że pani od papierków się nie zna i na pewno będzie po 2, ale teraz wychodzi na to, że mogła mieć rację :( chciałabym bardzo mieć ten wynik przed wizytą u lekarza, no bo jak tu cokolwiek planować bez 100% pewności, że śmierć Olgi to nieszczęśliwy wypadek, a nie "coś nie tak" ze mną...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr- u mnie nie zrobili sekcji. Powiedzieli ze nie robią. Natomiast z doświadczenia wiem że trzeba ich cisnąć i domagać się wyników, dopytywac bo inaczej olewaja czasem.

Powiem Wam że dziś miałam inseminacje. To nasze pierwsze podejście po stracie Gabrysi. Denerwuje się ale i cieszę że mogliśmy spróbować. Teraz 2 tygodnie czekania i zobaczymy.

230515 lubi tę wiadomość

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • kasiulkaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar, ja dostałam pierwszą @ co do dnia równo 6 tygodni po porodzie (SN). Czytałam, że czasami krwawienie połogowe maleje i przechodzi od razu w pierwszą @, więc może to rzeczywiście to. Jakby krwawienie było zbyt duże albo długie to pewnie lepiej będzie skonsultować to z lekarzem.

U mnie wyniki sekcji były po 4 tyg (z czego 2 tyg to był urlop osoby, która wykonała sekcję). Rozmawiałam z patomorfolog przez telefon, bo jedna rzecz nie dawała mi spokoju. Powiedziała, że nie wie co się dzieje, ale ostatnio (w sensie w maju) dużo dzieciaczków do niej przywożą. Pamiętam, że zaskoczyło mnie to, bo w szpitalu byłam jedna w tak zaawansowanej (obumarłej) ciąży i myślałam, że jestem jakimś wybrakiem, że nie dałam rady dziecka na świat sprowadzić, a wtedy się okazało, że nie jestem jedyna...potem odkryłam Was Kochane :*

moje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)
  • kasiulkaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85, to cudowna wiadomość! Mam wielką nadzieję, że się uda! Ciężko będzie o spokój, ale tego Ci życzę podczas oczekiwania na testowanie. Trzymam kciuki i czekam na wiadomości!!!!

Karo85 lubi tę wiadomość

• Karo85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres jest ale i marzenia są. Gdy leżałam na fotelu u lekarza tak sobie rozmawiałam z Gabrysia prosząc ja o pomoc:) aby miała tu rodzeństwo jeszcze na ziemi. Wierzę że w końcu się uda.

4 sniezynki na zimowisku
  • agniegnieszka Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą @ po cc dostałam po jakiś 4 tygodniach, w pierwszym połogu też na pewno przed upływem 6 tygodni od porodu. Ostatnio miałam kłopoty z oczyszczaniem macicy i na każda kroplę krwi czekałam jak na zbawienie. Dlatego dokładnie pamiętam, bo byłam bardzo zaskoczona krwawieniem. W czwartek lekarz na kontroli ogłosił mi koniec połogu (fizjologicznie, bo formalnie miałam jeszcze 2 tygodnie), a w sobotę zaczęłam krwawić. Kkkaaarrr, nie przejmuj się tym pierwszym cyklem, bo słyszałam, że ten pierwszy po porodzie jest często bezowulacyjny. Poobserwuj drugi, już powinien być ok :).

Co do sekcji zwłok, to podpisaliśmy z mężem rezygnację, bo Nela miała zespół wad genetycznych i była to wada letalna, dodatkowo była wcześniakiem, więc przyczyny śmierci były oczywiste. Jednak po porodzie miała powtórzone badania genetyczne (jeśli wady genetyczne są stwierdzone w badaniach prenatalnych, to po porodzie badania są powtarzane, jeśli dziecko urodzi się żywe). I pamiętam, że wyniki tych badań dostałam równo dwa tygodnie po porodzie.

Lusia 04.06.2012 Dobrze, że jesteś :*
    Nela 02-03.09.2015 Dzięki, że wpadłaś [*]
    3fum3ew1cd1j0tlt.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co ja bym bez was zrobiła! Za każdym razem kiedy mi się wydaje, że jest coś ze mną nie tak, dzięki wam przejmuję się mniej. Dziękuję!!

@ postaram się (m)nie(j) przejmować, a o wyniki sekcji będę dopytywać, może będą mieli dość moich telefonów i zrobią szybciej, aby mieć mnie z głowy.

Karo85, bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie, byłby to cudowny prezent wigilijny, oczywiście prezent przede wszystkim dla ciebie, ale chyba dla nas tu wszystkich :)

Karo85 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr już wszystko wiesz, ale dodam tylko od siebie, że ja po 4 tyg też zauważyłam mocniejsze krwawienie. Na wizycie po 6 tyg okazało się, że to już połowa cyklu, więc wtedy musiała to być @. A plamiłam jeszcze po @, prawie do końca 6 tyg.
    Co do wyniku sekcji zwłok to czekaliśmy kilka dni - najpierw na protokół wstępny, a później jakieś dwa tygodnie na szczegółowe wyniki z wszystkich organów. U nas w szpitalu nie ma na stałe patomorfologa, tylko jest jeden na kilka szpitali w okolicy i przyjeżdża chyba raz na tydzień. Może u Ciebie jest podobnie i dlatego czas oczekiwania może się wydłużyć.

KARO85 :) zaciskam kciuki :) powodzenia! Niech w końcu wyjdzie słońce!! <3

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
  • Mama Krystianka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja ogólną sekcje zwłok synka miałam już po 3 tygodniach a wyniki pobranych wycinków miałam po 2 miesiącach gdyż musiały poleżeć w jakimś roztworze.

Karo85 gratuluję i trzymam kciuki. Na pewno twoja córcia jest teraz przy tobie i będzie czuwała nad maluszkiem ☺

Karo85 lubi tę wiadomość

♥ Krystianek † 02.06.2015 [*]
    Żył 31 i pół godziny
    ♥ Aniołek 9 tc † 09.11.2015 [*]
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "O piekących oczach po nocy nieprzespanej
    O niecierpliwym płaczu co budzi nad ranem
    O braku siły na książki czytanie
    O zbyt krótkim dniu na przyjaciół spotkanie

O tym wciąż marzę, wciąż tego chcę
    Każdego dnia pragnę a nocą śnię
    A wszystko to mym udziałem by było
    Gdyby tylko me dziecko wciąż żyło!

A tak ramiona puste zostały
    I złe pocieszania "to nic, był taki mały"
    I serce które ciągle płacze
    I tęskna myśl co wciąż się w głowie kołacze... "

Dla mojej najukochańszej córeczki Zosi w trzy miesiące po Jej śmierci [*]
    Śpij spokojnie Aniołku <3 <3 <3

kasiulkaa, Angelina, lena89, Nutka-koloru, Monikkk, agniegnieszka, asieńka, Mama Krystianka, Lies lubią tę wiadomość

• 230515 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoninina wrote:
    "O piekących oczach po nocy nieprzespanej
    O niecierpliwym płaczu co budzi nad ranem
    O braku siły na książki czytanie
    O zbyt krótkim dniu na przyjaciół spotkanie

O tym wciąż marzę, wciąż tego chcę
    Każdego dnia pragnę a nocą śnię
    A wszystko to mym udziałem by było
    Gdyby tylko me dziecko wciąż żyło!

A tak ramiona puste zostały
    I złe pocieszania "to nic, był taki mały"
    I serce które ciągle płacze
    I tęskna myśl co wciąż się w głowie kołacze... "

Dla mojej najukochańszej córeczki Zosi w trzy miesiące po Jej śmierci [*]
    Śpij spokojnie Aniołku <3 <3 <3

Zosia, kolorowe światełka do nieba dla Ciebie [*]
    A dla Twojej wspaniałej Mamy dużo, dużo siły!

antoninina lubi tę wiadomość

Mama Krzysia z wadą serca 23.05.15 - 28.05.15 [*]
    Tęsknię.
    ......................................................................
    7u223e3kljsf91c9.png
  • kasiulkaa Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoninina, jeden like to za mało! możesz go pomnożyć 1000 razy! Cudne...prosto z serca <3

• mama4aniołków Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jutro 13 grudnia powinnam urodzić, ale urodziłam 4 miesiące za wcześnie. Wszystko bym oddala, wszystko bym zrobila... A mogę tylko płakać. Płacz nic nie zmienia, sny mnie wykanczaja. Myślałam że jest lepiej, a jest chyba coraz gorzej. Myślałam że jestem silną a Jestem slabiutka. Gdy ja czekam w soboty na wizyte do psychologa inne mamy czekają do poradni preluksacyjnej że swoimi skarbeczkami.

We wtorek kładę się do szpitala, będę miała operację, zakladaną taśmę przezbrzuszna. I znów myślę że zamiast... będę w szpitalu na operacji:(:(:(

Przepraszam że nie pisze, nie pocieszam, ale brak mam nadzieję tymczasowo sił.

Nikt nigdy mnie nie zrozumie...
  • 230515 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama4aniołków wrote:
    Kochane jutro 13 grudnia powinnam urodzić, ale urodziłam 4 miesiące za wcześnie. Wszystko bym oddala, wszystko bym zrobila... A mogę tylko płakać. Płacz nic nie zmienia, sny mnie wykanczaja. Myślałam że jest lepiej, a jest chyba coraz gorzej. Myślałam że jestem silną a Jestem slabiutka. Gdy ja czekam w soboty na wizyte do psychologa inne mamy czekają do poradni preluksacyjnej że swoimi skarbeczkami.

We wtorek kładę się do szpitala, będę miała operację, zakladaną taśmę przezbrzuszna. I znów myślę że zamiast... będę w szpitalu na operacji:(:(:(

Przepraszam że nie pisze, nie pocieszam, ale brak mam nadzieję tymczasowo sił.

Kochana, wspieram Cię mocno! Każda z nas na pewno potwierdzi, że ma podobne przeżycia, co Ty! Są niestety takie dni, w których czujemy się gorzej. Obiecuję Ci, że będzie lepiej! Po każdej burzy wychodzi słońce. Jestem przekonana, że jeszcze uśmiechniesz się do swojego odbicia w lustrze i będziesz potrafiła cieszyć się życiem, na wszystko przyjdzie czas. Nie spiesz się. Wszystko powolutku. Mi też wydawało się czasem, że tylko się pogrążam, że jest coraz gorzej... Takie myśli są normalne, zwłaszcza kiedy następują jakieś konkretne daty.
    Trzymam za Ciebie kciuki i przesyłam moc uścisków!

Mama Krzysia z wadą serca 23.05.15 - 28.05.15 [*]
    Tęsknię.
    ......................................................................
    7u223e3kljsf91c9.png
  • Ula77 Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich,
    Ja tez niestety jestem aniolkowa mama.Poronilam 21 listopada pod koniec 6tygodnia ciazy.Zaczelo sie lekkim plamieniem,pojechalam do szpitala lekarz zbadal szyjke-byla zamknieta,hcg200.powiedzial ze mam wracac do domu i czekac na poronienie lub wszystko moze byc dobrze.Mieszkam w Anglii i tu nie ratuja ciazy niestety.W niedziele zaczely leciec skrzepy,mialam lekkie skurcze ale ogolnie czulam sie bardzo dobrze,zadnych dolegliwosci.nastepnego dnia wyszedl duzy, kulisty skrzep i to chyba wlasnie bylo moje dzieciatka.Rano szpital i usg-wszystko sie wyczyscilo samoistnie.straszna tragedia.Psychicznie czuje sie lepiej z kazdym dniem,mamy juz 4,5 letnia coreczke i to mnie jakos trzyma ale wciaz czuje smutek i taka pustke,ktora chyba juz ze mna zostanie.Boje sie ze kolejna ciaza skonczy sie tak samo,ze moze powinnam brac duphastonlub luteine,jestem tez zla na lekarzy tutaj ze nic nie zrobili,wiem ze w Polsce jest inaczej,ze mozna uratowac w niektorych przypadkach.Wyniki hormonalne mam ok wiec nie wiem jaka mogla byc przyczyna.Moze wiek bo ma 38 lat.Starania zaczelismy od razu jak mialam sluz plodny.pozdrawiam Ula

Aniolek 21.11.2015
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo4aniolkow tyle Cie i pale światełko dla Twoich aniołkow. [*] [*]
    To trudny dla Ciebie czas. Minie. Pamiętasz jak pisalysmy wcześniej że dajemy sobie czas do terminu porodu a maksymalnie do końca roku? Bądź dzielna dla swoich dzieciaczkow.

Ula77 witaj wśród nas. Tule Cie mocno. Przykro mi że do nas dolaczylas. Przyczyn poronienia może być wiele. Wiem że w UK się tym nie przejmują za bardzo. Jeśli będziesz jeszcze próbować to może warto załatwić sobie w pl duphaston lub luteina właśnie bo to zawsze może pomóc w utrzymaniu wczesnej ciąży. Choć jeśli coś jest nie tak z maluszkiem to i tak nie pomoże niestety. ; (

Trzymaj się dzielnie. Masz dla kogo.

4 sniezynki na zimowisku
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 13:40

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo4aniołków każda z nas musiała przeżyć ten dzień, który miał się okazać najwspanialszym, zapamiętanym na zawsze. I ta data będzie w naszych sercach na zawsze, tylko niestety jako dzień niespełnionych marzeń :(

W dniu 13 grudnia obchodzony jest Światowy Dzień Palenia Świec - płomień świecy symbolizuje pamięć o dzieciach, które przedwcześnie odeszły.
    Dzisiaj będę palić świeczki za wszystkie nasze ukochane Dzieci, a o Tobie Mamo4aniołków będę myśleć szczególnie ciepło. Bądź dzielna Kochana! :*

Kotowa, nie bój się dziwnych spojrzeń, pytań. Co przeszłaś wiesz tylko Ty i nikt nie ma prawa Cię oceniać. To Ty codziennie nosisz to cierpienie i czerp z tego siłę. Życzę Ci, aby spotkanie z twoją siostrzenicą spełniło Twoje oczekiwania, choć na pewno poleje się wiele łez.

230515, Lies lubią tę wiadomość

• kasiulkaa Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapaliłam światełko dla naszych dzieciaczków, za którymi tak tęsknimy i dla tych wszystkich o których rodzice już nie pamiętają lub nie chcą pamiętać [*] [*] [*]

W kilku innych oknach jakie widzę od siebie też zapłonęły świeczki...

Mamo4aniołków mam nadzieję, że ten dzisiejszy dzień przyniósł choć odrobinę spokoju... Twoje aniołki na pewno starały się ukoić Twój smutek. Najbardziej wyczekiwany dzień dobiega końca. Teraz nie pozostało nic innego jak powoli zacząć zbierać swoje pokruszone ma milion kawałków serce i starać się jakoś żyć dla aniołków, dla bliskich, dla siebie.

Lies, antoninina lubią tę wiadomość

• Lies Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoninina wrote:
    W dniu 13 grudnia obchodzony jest Światowy Dzień Palenia Świec - płomień świecy symbolizuje pamięć o dzieciach, które przedwcześnie odeszły.

Dziękuję, że podzieliłaś się tą wiadomością. To piękne. I ja palę świeczkę dla naszych Aniołków. Ostatnio często proszę mojego Maluszka, żeby się mną i całą rodziną opiekował.

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ