X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo4aniolkow moja ciaza z Wojtkiem to byla sinusoida. Od euforii do atakow placzu, histerii i najczarniejszych mysli.
    Najgorszy byl sam poczatek i ostatnie tygodnie przed porodem.

Nawet nie wiem, jak opisac moje uczucia...

Mialam takie dni, a nawet tygodnie, ze bylam pewna, ze sie uda, bo musi sie udac!!!! Wierzylam w mojego babelka z calych sil <3 i chyba czesciej mialam takie pozytywne nastawienie :)
    Zdarzaly sie tez chwile, ze mialam zle przeczucia, balam sie panicznie owiniecia pepowina, skrzepu w pepowinie itd. Po przeczytaniu historii Mam z tego forum wmawialam sobie wszystkie mozliwe zle scenariusze.
    Kazda wizyta u lekarza to koszmar, az rece mi sie trzesly ze strachu, a cisnienie.... jak widzialam beztrosko usmiechniete mamusie pod gabinetem to myslalam sobie "niedawno ja tez tak sie cieszylam, a teraz sie trzese o kazdy kolejny dzien tej ciazy"
    Ahhh i zycie ratowal mi detektor tetna plodu. Bez tego cudownego urzadzenia wyladowalabym w psychiatryku!!! Sluchalam Wojtusia 2 razy dziennie dopoki nie czulam regularnie kopniakow

Chyba nie do konca skladnie ci odpowiedziałam ;) ale te 9 miesiecy bylo najpiekniejsze i jednoczesnie najgorsze w moim zyciu. Wiem jak sie boisz, jak ciezko sie zdecydowac... mi z perspektywy czasu wydaje sie, ze dobrze zrobilismy nie czekajac ze staraniami.
    Teraz myslimy o kolejnym dziecku i to bedzie juz nasze ostatnie malenstwo. Boje sie jak cholera, bo u nas jeszcze genetyka stwarza problemy a z wiekiem ryzyko wzrasta :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno tez zdecydowanie bardziej celebrowalam swoj brzuszek. Dokumentowalam na zdjeciach czy filmikach rozne momenty, ktorych niestety nie uwiecznilam w ciazy z Majka :(

• MamaMikołajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar jak miło zobaczyć Twój suwaczek po chwilowej przerwie! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, trzymam kciuki aby było tak nadal! Cieszę się również bo wiedzę w Twoich postach mnóstwo wiary w to, że będzie dobrze!
    Jesteś bardzo dzielną babką! Uważaj na siebie i swoje Maleństwo!
    Z całego serca życzę Wam jak najlepiej!
    Pogłaszcz brzuszek ode mnie!

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Mikołajek 37tc +25.02.2015
    Jesteś Naszą Cząstką w Niebie
    p19uk0s3pwl33l3g.png

Wysłany: 31 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo4Aniolkow - wiesz Kochana ja w podobnym okresie mniej więcej 6-7 miesięcy po odejściu Mikiego też zaliczyłam taki mega zjazd samopoczucia, jak Ty odczuwasz teraz... Dużo wtedy czytałam na ten temat bo też się martwiłam o to, że było już ciut lepiej, a tu nagle totalne pogorszenie. Znalazłam nawet historię innych Aniołkowych Mam, które opisywały, że np. po 8 miesiącach zaliczyły taką głęboką depresje, że przestały chodzić do pracy, wychodzić do ludzi, przestały interesować się rodziną, mogły tylko siedzieć i patrzeć w jeden punkt na ścianie całymi dniami.
    U mnie nie było aż tak źle, ale było naprawdę kiepsko. Dużo płakałam, nie wierzyłam w to co się stało, do ludzi też nie wychodziłam, ale w sumie nadal baaaardzo rzadko spotykam się ze znajomymi więc tu niewiele się zmieniło.
    A potem dostaliśmy zielone światło i podjęliśmy decyzję, że zaczniemy starania. To była bardzo trudna decyzja, obarczona wielkim strachem i ogromnym lękiem... Ale teraz wiem, że to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć...
    Życzę Ci dużo siły! Ściskam Cię bardzo mocno!
    Światełko dla Twoich Skarbów <*>

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • lena89 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    lena89, między naszymi maluszkami jest tylko dzień różnicy :) W imieniu wszystkich Październikówek, zapraszam również na fioletowe strony (chyba, że coś przeoczyłam, to bardzo przepraszam!)

faktycznie jeden tylko dzień:) nasze maleństwa będą sobie rosły razem
    podczytuje czasem fioletową stronę, ale dziewczyny tam tyle piszą, że nie nadążam czytać:)

Kubuś 40tc +15.08.2015

zrz620mm0acq2yau.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMikołajka wrote:
    Kar jak miło zobaczyć Twój suwaczek po chwilowej przerwie! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, trzymam kciuki aby było tak nadal! Cieszę się również bo wiedzę w Twoich postach mnóstwo wiary w to, że będzie dobrze!
    Jesteś bardzo dzielną babką! Uważaj na siebie i swoje Maleństwo!
    Z całego serca życzę Wam jak najlepiej!
    Pogłaszcz brzuszek ode mnie!
    Brzuszek pogłaskany :) jeszcze za wcześnie, abym mogła poczuć co na to Bąbel, ale tak coś mi się wydaje, że mu się bardzo podobało :D
    Jej, a ciebie juz 24 tydzien, super!! Mikołajek będzie miał braciszka czy siostrzyczke??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar jak po wizycie? Wnioskuję, że wszystko dobrze, ale chciałabym "usłyszeć" trochę radości od Ciebie i dobrych wieści ;)
    Czy chodzisz jednocześnie do dwóch lekarzy? - czytam z podpisu.

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antoninina, dziękuję że pytasz :)

Bąbelek rośnie nam jak na drożdżach, w środę miał 4,8cm co odpowiadało 11+4, a główkę miał nawet na 11+6, więc śmiejemy się z mężem, że mały intelektualista nam rośnie :) w sumie Bąbel był już na tyle duży, że można było zrobić USG genetyczne, ale doktorek uznał, że lepiej jak zrobimy później to będzie lepiej widać przepływy w serduszku itd. Bąbel wyglądał już jak mały człowiek, rączki, nóżki, nosek, wszystko jak należy. Na początku leżał spokojnie, a potem zaczął się wspinać co wyglądało uroczo. Tak, dla takiego widoku na prawdę warto przezwyciężyć w sobie wszystkie strachy i obawy!!

Owszem, chodzę do dwóch lekarzy. Niby obaj prywatni, ale za jednego nie płacę, bo mam abonament z pracy, a drugi to taki mój, któremu ufam. Do tego za darmo chodzę głównie po to, aby robić badania bez dodatkowych opłat, w sumie to traktuje go jak maszynkę do wypisywania skierowań. No i tym razem celowo ustawiam wizyty tak na zakładkę, aby co najwyżej raz na 2 tygodnie być albo u jednego albo u drugiego lekarza. Wystarcza mi nawet 10 sekundowy podgląd Bąbla, bo wtedy wiem, że wszystko jest ok :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar cieszę się, że na wizycie wszystko super! Oby już tylko takie wiadomości przyszło nam czytać! Bąbelek pięknie rośnie!
    I zgadzam się z Tobą w 100% - ten widok warty jest tego całego stresu i dodatkowych siwych włosów...

A Mikołajek będzie miał braciszka - Nikodema <3

Ja dziś lecę na wizytę, więc trzymajcie kciuki! :)

p19uk0s3pwl33l3g.png
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, cudowne wiadomości! :) jak tak je czytam, to aż sama nie mogę się doczekać żeby zobaczyć takie widoki na własne oczy ❤ bardzo się cieszę, że Wasze Szczęście tak pięknie rośnie.
    MamoMikołajka, teraz czekamy na dobre wiadomości od Ciebie :*

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
  • kasiulkaa Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie, że piszecie jak to jest w ciąży i po ciąży z maluchem na ręku. Dla nas- stojących u progu ponownych starań, każda taka wiadomość jest jak iskierka nadziei w strachu przed tym pierwszym krokiem. Podejrzewam, że w ciąży ten strach zwiększa się proporcjonalnie do jej zaawansowania, ale rzeczywiście jak się czyta o usg i kopniakach to nie można się nie uśmiechnąć i nie wyczekiwać u siebie upragnionych dwóch kresek, usg, kopniaków, płaczu dziecka...

Ciężarówki ściskam Was i kibicuje z całych sił :*

Mamo Majusi, trzymam kciuki żeby udało się zafasolkować jak tylko poczujecie się gotowi. Może zechcesz nam pokazać jak Przystojniak rośnie? ;)

Wysyłam światełka dla wszystkich naszych Aniołków [*]
    Niech mają w opiece swoich rodziców i rodzeństwo <3

moje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)
  • mama4aniołków Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wspaniale się czyta Wasze posty! Mamo Mai, Mamo Mikołajka, karr, Leno dajecie swoimi wpisami ogrom nadziei i radości - dziękuję.
    Mamo Mai, Mamo Mikołajka dziękuję za słowa skierowane do mnie. Może to co przechodzę to kolejny etap żałoby, nie wiem. Dzis byłam na delegacji z pracy, i zapytano mnie jak tam maluszek? ja taka wryta nic nie mogłam odpowiedzieć no to dyrekcja ponowiła pytanie a nie maluszek tylko jednak maluszka? Łzy w oczach wyszłam za dyrektor i powiedziałam jej że nie dałam rady że wszytko źle się zakończyło :( Powiedziała ze jej bardzo przykro i że musimy na spokojnie porozmawiać...
    Mamo mikołajka trzymam kciuki za wizyte.
    ps. chodze do psycholog ale nie wiem czy mi to pomaga czy tez nie :(

Powiedzcie kochane czy ktoś profilaktycznie po stratach jest na clexane?

Nikt nigdy mnie nie zrozumie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa, przedemną stos badań

Zaczynam czytać wasze wpisy, jak będę miała chwikę to też się rozpiszę...

antoninina lubi tę wiadomość

• mikka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamo4aniołków- sciskam cię mocno
    kkkaaarr- czytałam twojego posta z opisem bąbelka z usmiechem i łezką w oku... Ja czasem mam wrażenie jakbym chciała sobie wmówić, że to wszystko nieprawda, że to wszystko sie nie wydarzyło..ale potem jednak dciera myśl, że jednak to się stało i że straciliśmy nasze maleństwo... Dziś szukalismy z mężem prezentu dla rocznego chrzesniaka męża i musielismy przejsc przez dział z rzeczami dla noworodków/ niemowlaków- łzy same cisnęły mi się do oczu, no bo przecież teraz własnie bysmy przygotowywali wyprawkę dla malucha...
    Zdrówka dla wszystkich zafasolkowanych mam :) i dla nas-tych niezafasolkowanych też- aby w końcu i nam sie udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:28

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mikolajka Nikoś to piekne imie <3
    Mam nadzieje, ze dasz nam znac po wizycie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyglada moj synus <3
    Jestem w nim zakochana po uszy ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56333027b266.jpg
    To zdjecie z przymiarki stroju na chrzest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 20:49

kasiulkaa, mikka, lena89, antoninina, Evaa, agniegnieszka, kkkaaarrr, pati87 lubią tę wiadomość

• Angelina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai ale przystojniaczek Ci rośnie a jaki duży.
    Kochane myślę, że już czas żeby podzielić się z Wami wiadomością ( chociaż kilka z Was już wie), że..... mam nowy suwaczek.

kasiulkaa, kehlana_miyu, mikka, Mama_Mai, EwaMM, lena89, antoninina, MamaMikołajka, agniegnieszka, kkkaaarrr, 230515, Selena, pati87, Kotowa, ankica78, magdzia26 lubią tę wiadomość

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama4aniołków wrote:

Powiedzcie kochane czy ktoś profilaktycznie po stratach jest na clexane?

Mamo4aniołków, ja jestem profilaktycznie na heparynie. W badaniach nie wyszły mi żadne wskazania, ale i hematolog, i moja gin uznały, że tak będzie bezpieczniej w moim przypadku. Mam dawkę 0,4 czyli właśnie profilaktyczną. Do tego biorę Acard, zwiększoną dawkę kwasu foliowego i luteinę. Nie wiem, czy heparyna jest konieczna w moim przypadku i, nie da się ukryć, zastrzyki przyjemne nie są, ale po raz pierwszy doszłam tak daleko, więc słucham lekarzy i grzecznie kłuję się dalej.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina, gratuluję i zaciskam kciuki! Jak dobrze pójdzie, będziemy na porodówce w tym samym czasie :) Dobrze widzieć, jak wielu z nas udaje się przejść do tego kolejnego etapu! Czuję się też lepiej, kiedy piszecie o strachu, bo przynajmniej czuję się mniej jak wariatka albo wyrodna matka, gdy napadają mnie myśli, że boję się cieszyć z tej ciąży.

Marzusiax, kochana, trzymam kciuki, żebyś nie musiała już długo czekać na swoją kolej <przytulam>

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina gratuluje :*:*:* tak sie ciesze, ze mamy tu coraz wiecej suwaczkow <3 <3 <3

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ