Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 13:46
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Roma, witaj
Czytałam, że szukasz lekarza ze Śląska.
Z czystym sumieniem mogę polecić Ci panią doktor ginekolog-genetyk Andżelikę Wawrzkiewicz-Witkowską, która przyjmuje w poradni genetycznej u Zabrzu, ul. 3-go Maja 13-15, telefon kontaktowy: 32 370 43 46.
Byliśmy u niej z mężem po śmierci Zosi. Rzeczowo wszystko wytłumaczyła i pokierowała na specjalistyczne badania i do kolejnych lekarzy.
Na ginekologa do prowadzenia ciąży dla mnie wskazała dr Czubę z Żor.
Mam nadzieję, że pani dr będzie w stanie również Tobie pomóc. Oczywiście na NFZ na wizytę czeka się ponad pół roku, nie mówiąc już o kolejce na badania genetyczne, ale prywatnie w ciągu 2-3 tygodni.
Życzę Ci dużo sił na jutro
Nasza Zochulka 34 tc [*] 11.09.2015
slodkogorzkiswiat.blog.pl
Antoś nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017 -
Kotowa wrote:Roma, mąż ma translokację między chromosomami 11 i 18. Ciąża na początku rozwijała się dobrze, później zaczęły się problemy. O translokacji u małej dowiedzieliśmy się po amniopunkcji, wcześniejsze usg dawały wyraźne podejrzenia, każde kolejne usg wykazywało kolejne wady. Nasza ginekolog powiedziała, że to raczej "wypadek", żeby próbować. Na szczęście nie byliśmy gotowi i zdecydowaliśmy się najpierw na zrobienie kariotypów. Przy takiej translokacji generalnie istnieją 4 przypadki: 1- dziecko zdrowe, 2- dziecko nosiciel, 3 i 4 dziecko chore. Nie wiem, jak to będzie wyglądało u Was jeśli chodzi dodatkowo o ten kariotyp mozaikowy. Umówcie się na wizytę z dobrym genetykiem. Mimo, że mieliśmy szansę 50% na zdrowe dziecko, nie chcieliśmy ryzykować. Nie przeżylibyśmy tego ponownie.
Życzę Ci dużo sił na jutro i kolejne dni, miesiące...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
antoninina wrote:Roma, witaj
Czytałam, że szukasz lekarza ze Śląska.
Z czystym sumieniem mogę polecić Ci panią doktor ginekolog-genetyk Andżelikę Wawrzkiewicz-Witkowską, która przyjmuje w poradni genetycznej u Zabrzu, ul. 3-go Maja 13-15, telefon kontaktowy: 32 370 43 46.
Byliśmy u niej z mężem po śmierci Zosi. Rzeczowo wszystko wytłumaczyła i pokierowała na specjalistyczne badania i do kolejnych lekarzy.
Na ginekologa do prowadzenia ciąży dla mnie wskazała dr Czubę z Żor.
Mam nadzieję, że pani dr będzie w stanie również Tobie pomóc. Oczywiście na NFZ na wizytę czeka się ponad pół roku, nie mówiąc już o kolejce na badania genetyczne, ale prywatnie w ciągu 2-3 tygodni.
Życzę Ci dużo sił na jutro25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
witajcie mam do was pytanie jak wiedzie miałam zabieg w 14 tc dzis mija tydzień od zabiegu i właśnie dziś zobaczyłam że z piersi wycieka mi mleko czy Wy tez tak miałyscie ? czy ja jestem jakas inna
-
Częstą przyczyną wycieku z piersi jest zbyt duża prolaktyna. Teraz dzieje się u Ciebie burza hormonalna, możliwe są więc takie obawy. Ja tak miałam po poronieniu w styczniu, pytałam wtedy endokrynologa czy badać prolaktynę i powiedział że to bez sensu tuż po poronieniu. Odczekaj 3 miesiące i jak objawy nie ustąpią wtedy zbadaj.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Karola- mi moja gin powiedziala ze wlasnie dopiero po 3-4 ms od # mozna badac hormony bo wczesniej to bez sensu bo organizm musi dojśc do siebie.
Wczoraj byly 5 urodziny mojej córeńki. Oczywiście poryczałam się bo dotarlo do mnie jak ten czas pędzi i ze niedlugo ona bedzie juz taka duz, bedzie miala swoje towarzystwo itd... Ale poryczałam sie tez dlatego ze te urodziny mialy wygladac troche inaczej, mialam miec w brzuchu rodzeństwo dla małej, za 1,5 ms mielismy witac je na swiecie i jeszcze dodatkowo dowiedzialam się ze znajoma jestw 3 ciąży...i to wszystko razem wprawilo mnie w taki straszny smutek...Poza tym męczą mnie bóle glowy, az się boję...od # ciagle coś mi dolega... Dlaczego niektórzy mogą mieć 4-5 dzieci a ja..ach...Ale dziękuję Bogu choć za to jedno tu na ziemi, bo dzieki niej i mężowi moje zycie jest takie jak bym chciała"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
dzieki dziewczyny
Mikka ja tez mam doła jutro idziemy na Komunie mojej 1 chrzesniaczki nie tak tez to miało wygladac miałąm się juz pochwalić wystającym brzuszkiem a jest inaczej 18 maja moja córka kończy 4 lataka myślałam ze na wizycie przed jej urodzinami dowiem sie kto tam w brzuszku siedzi miałam nadzieję że bedzie jej wymarzony brat niestety nie ma tam już nikogo ale jak pociesza mnie córcia mówiac mamo nasz braciszek siedzi na chmurce i na nas patrzy wierze że kiedys do nas wróci ... -
hej ja dziś byłam na komunii mojej pierwszej chrześniaczki i cholera wsruszyłam sie jak ja zobaczyłam jeszcze hormony działają jestem juz zmeczona wczoraj bylismy z mezem i córka u sasiadów i wypiłąm 2 lampki wina troszkę sie posmialiśmy i zapomnialam o tym co nas spotkało przynajmniej na chwilkę poszłam wczoraj późno spa dzis wstałam dośc wcześnie cały dzień na nogać to jeszcze za szybko na takie wojaże w domu poleciała mi krew z nosa jestem juz wykończona ide pod prysznic i sie klade bo ledwie już na oczy widzę . Jakos ten dzień sie skończył na szczeście bo nie tak miał wygladac ta komunia ale jedna mam juz za soba teraz za rok u 2 kolejnych chrześnaków i mam nadzieję że już bedziemy znowu w dwupaku
-
hej co tu tak pusto ? jeszcze się urlopujecie ? mnie zaczyna brzuch boleć tak jak na @ w piatek minie 2 tyg od zabiegu czy to nie za wcześnie na pierwsza @ ? co myslicie a jak to byo u was
-
nick nieaktualny
-
ja zabieg miałam w piatek 22kwiatenia o 15 wieczorem już miałm delikatne plamienie w sobote 23 -bez plamień
niedziele 24 - bez plamień
poniedziałek 25- delikatne plamienie
od wtorku 26 do soboty 30 - bez plamień
niedziela 1 maj - plamienie
od poniedzialku 2 do dziś bez plamień zale za to dziś boli mnie brzuch tak jak na @
liczac że krwawienie po zabiegi to 1 dc to dzis u mnie jest 13dc czyli jeszcze trochę bym musiała czekać
Tylko lekarz który był w szpitalu jeszcze po zabiegu mówił że jak się juz tylko plami po zabiegu to @ niby przychodzi szybciej no zobaczymy do 17 mja już nie daleko
A kiedy mialyście pierwsze wizyty kontrolne po zabiegu bolalo ? -
Ja miałam pierwszą wizytę po 3 tygodniach. Krwawiłam przez 3 dni, przez kolejne 4 plamiłam. Dziś jestem 34 dni bez @.
badanie po zabiegu nie bolało. podobno ładnie się pogoiło ale mimo wszystko lekarz kazał odczekać ze staraniami jeszcze ten jeden miesiąc po @
I tak pewnie, że nie wytrzymam...Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
no mi lekarz który przeprowadzał zabiek powiedział tylko że mam zakaz seksu przez miesiąc a po @ moge już sie starac o dziecko i według niego mamy duze szanse i na 99% z ciazą bedzie ok ale czy tak faktycznie bedzie zobaczymy
-
Karola ja też po zabiegu mało krwawiłam, więcej było plamienia. Wizytę kontrolną miałam po 2 tygodniach (takie było zalecenie na wypisie ze szpitala) i nic nie bolało. Ogólnie współżycie miesiąc od zabiegu.
-
Karola widzę, że straciłaś Maluszka już w II trymestrze. Mam pytanie czy podczas usg prenatalnego I trymestru wszystko z Maleństwem było dobrze? Czy robiliście później badania genetycznego z kosmówki?Jasinek 38tc, *24.11.2014 +28.11.2014
Malutka Kropeczka c.p. 21.09.2015 (*)
Tęczowa Oleńka ❤️ 30.10.2016
-
hej ja miaąłm miec robione wasnie na tej felernej wizycie takie konkretne badania pierwsza wizyte i usg miałąm 8 marca potem 22 marca i 19 kwietna 3 wizyta i 3 usg mój maluszek miał miec jakieś 7-8 cm a miał zaledwie 2 serduszko przestało bic najprawdopodobniej jakiś tydzień po tej 2 wizycie nic mnie nie bolało nie krwawiłam odczuwałam adal objawy ciazy . Badań geetycznych nie robilismy bo nas na nie nie stać jak sprawdzałam koszty to minimum 500zł do nawet 1500 nie mielismy takich pieniedzy na już a z tego co mi lekarz powiedział po przeczytaniu mojej kartoteki i po wywiadzie ze mna twierdził że na 80% wina tu była konfliktu serologicznego dali mi teraz zastrzyk i powinno być wszytko ok zobaczymy