Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Mayes wrote:Tule was kochane ) Przyszły rok bedzie nasz i bedziemy tulic nasze spóźnione maluszki kochane
Gaduaa na pewno dostaniesz na dniach okres . Ja swoj pierwszy po zabiegu dostalam po 26 dniach ale dwa dni przed juz czulam lekki bol brzucha. Teraz tak samo jest i martwi mnie to ze boli mnie macica przed okresem. Trzeba sprawdzicczarnulka24, Mayes lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Dziewczyny te z mthfr.
Czy wy przed staraniami badacie homocysteine? Bo to jest bardzo wazne wysoka powoduje szereg wad u dzieci. Sama przez to przeszlam.
Przy staraniach powinna byc nizsza niz 9.
A i najlepiej aby kwas foliowy byl w normie. Jesli jest ponad tez jest szkodliwy dla rozwijajacego sie dziecka.
W wiekszosci przypadkach zalecany jest kwas foliowy metylowany (tylko nie mieszany z syntetycznym jak np w femibion czy actifolin)
Ja przy braniu dawki najnizszej 0.4 mg syntetycznego mialam go ponad norme bo moj organizm go nie metylowal.
Wazne jest tez branie b6 i b12 w wersji metylowanej.
Nie rozumiem czemu lekarze w pl oczywiście niektórzy zalecaja kwas syntetyczny i to w dawkach 5mg czy 15mg w stanach juz od kilkunastu lat tak nie lecza mthfr. Zreszta w innych krajach bardziej rozwinietych tez nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:12
-
Mayes wrote:Gaduua super ze @ przyszla. Co ci ginekolog zalecil? Bedziecie sie starac czy czekac troche?
u mnie jest troszkę skomplikowana sytuacja, bo ja mieszkam w Irlandii... no i tu w szpitalu powiedzieli że po poronieniu samoistnym można spokojnie po 1 @ zaczać.. a ginka zaleca 2 pełne cykle ....
ale dla mnie to za długo.... po tym @ zaczynamy...Fabian Cyprian Tymuś -
pati87 wrote:Dziewczyny te z mthfr.
Czy wy przed staraniami badacie homocysteine? Bo to jest bardzo wazne wysoka powoduje szereg wad u dzieci. Sama przez to przeszlam.
Przy staraniach powinna byc nizsza niz 9.
A i najlepiej aby kwas foliowy byl w normie. Jesli jest ponad tez jest szkodliwy dla rozwijajacego sie dziecka.
W wiekszosci przypadkach zalecany jest kwas foliowy metylowany (tylko nie mieszany z syntetycznym jak np w femibion czy actifolin)
Ja przy braniu dawki najnizszej 0.4 mg syntetycznego mialam go ponad norme bo moj organizm go nie metylowal.
Wazne jest tez branie b6 i b12 w wersji metylowanej.
Nie rozumiem czemu lekarze w pl oczywiście niektórzy zalecaja kwas syntetyczny i to w dawkach 5mg czy 15mg w stanach juz od kilkunastu lat tak nie lecza mthfr. Zreszta w innych krajach bardziej rozwinietych tez nie.
i wiem że na pewno brała dużoooo kwasu foliowego tego metylowanego.. i udało jej się zajść w ciąże... dziś jej córeczka ma 4 tygodniepati87 lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:będziemy się starać... endokrynolog pozwolił.... i w szpitalu ginki powiedziały żeby odczekać do pierwszej @....
u mnie jest troszkę skomplikowana sytuacja, bo ja mieszkam w Irlandii... no i tu w szpitalu powiedzieli że po poronieniu samoistnym można spokojnie po 1 @ zaczać.. a ginka zaleca 2 pełne cykle ....
ale dla mnie to za długo.... po tym @ zaczynamy...Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:U mnie też po pierwszej mówili . Próbuje u mnie dwa pierwsze cykle mimo starań to jeszcze na moje oko macica do siebie dochodziła. W druga @ miałam jeszcze resztki po poronieniu. Teraz dopiero norlamj8e było
sa dziewczyny co pierwszej @ po poronieniu nawet nie doczekują...Fabian Cyprian Tymuś -
Dziewczyny jutro chce zrobić kilk badan min homocysteine, bialko c i s, wit d...a jestem 5 dni po zabiegu, czy to nie za szybko?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Gaduaaa wrote:wiesz jak to jest... u kazdego inaczej...
sa dziewczyny co pierwszej @ po poronieniu nawet nie doczekują...Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Justa87 wrote:Dziewczyny jutro chce zrobić kilk badan min homocysteine, bialko c i s, wit d...a jestem 5 dni po zabiegu, czy to nie za szybko?
-
Kim87 wrote:Bo owu po poronieniu od razu startuje i jest o wile łatwiej. Mam nadzieje ze szybko ujrzymy 2 krechyFabian Cyprian Tymuś
-
Gaduaaa wrote:no ja miałam pradopodobnie owu... bo testy owulacyjne pozytywne... i skok tempki był... także wyglądało jak owu.. tylko myśmy uważali
Justa nie nie miałam. Ale ja w 9 tc poronilam to może za wcześnie na takie rewelacjeMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat