X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llallka chodzilo mi o niewpuszczanie mezow lub partnerów do gabinetu na badanie. Chyba ze na bardzo krotko a i szybko wypraszala. Zreszta nieważne :)

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Tule was kochane :)) Przyszły rok bedzie nasz i bedziemy tulic nasze spóźnione maluszki kochane :)

Gaduaa na pewno dostaniesz na dniach okres . Ja swoj pierwszy po zabiegu dostalam po 26 dniach ale dwa dni przed juz czulam lekki bol brzucha. Teraz tak samo jest i martwi mnie to ze boli mnie macica przed okresem. Trzeba sprawdzic
    jeah ! jest @ !!!

czarnulka24, Mayes lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kim :) napiszę to co do Cherry.. przykro że musimy się tu spotkać...

• pati87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te z mthfr.
    Czy wy przed staraniami badacie homocysteine? Bo to jest bardzo wazne wysoka powoduje szereg wad u dzieci. Sama przez to przeszlam.
    Przy staraniach powinna byc nizsza niz 9.

A i najlepiej aby kwas foliowy byl w normie. Jesli jest ponad tez jest szkodliwy dla rozwijajacego sie dziecka.

W wiekszosci przypadkach zalecany jest kwas foliowy metylowany (tylko nie mieszany z syntetycznym jak np w femibion czy actifolin)
    Ja przy braniu dawki najnizszej 0.4 mg syntetycznego mialam go ponad norme bo moj organizm go nie metylowal.

Wazne jest tez branie b6 i b12 w wersji metylowanej.

Nie rozumiem czemu lekarze w pl oczywiście niektórzy zalecaja kwas syntetyczny i to w dawkach 5mg czy 15mg w stanach juz od kilkunastu lat tak nie lecza mthfr. Zreszta w innych krajach bardziej rozwinietych tez nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:12

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Mayes Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pisal ze orzechy wzmacniaja endometrium ale jakie orzechy? Laskowe tez? Ja wcinam teraz ciagle laskowe.miseczka na dzien. Moze cos pomogą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:43

2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduua super ze @ przyszla. Co ci ginekolog zalecil? Bedziecie sie starac czy czekac troche?

2nn3w1d350qllfew.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Gaduua super ze @ przyszla. Co ci ginekolog zalecil? Bedziecie sie starac czy czekac troche?
    będziemy się starać... endokrynolog pozwolił.... i w szpitalu ginki powiedziały żeby odczekać do pierwszej @....
    u mnie jest troszkę skomplikowana sytuacja, bo ja mieszkam w Irlandii... no i tu w szpitalu powiedzieli że po poronieniu samoistnym można spokojnie po 1 @ zaczać.. a ginka zaleca 2 pełne cykle ....
    ale dla mnie to za długo.... po tym @ zaczynamy...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Dziewczyny te z mthfr.
    Czy wy przed staraniami badacie homocysteine? Bo to jest bardzo wazne wysoka powoduje szereg wad u dzieci. Sama przez to przeszlam.
    Przy staraniach powinna byc nizsza niz 9.

A i najlepiej aby kwas foliowy byl w normie. Jesli jest ponad tez jest szkodliwy dla rozwijajacego sie dziecka.

W wiekszosci przypadkach zalecany jest kwas foliowy metylowany (tylko nie mieszany z syntetycznym jak np w femibion czy actifolin)
    Ja przy braniu dawki najnizszej 0.4 mg syntetycznego mialam go ponad norme bo moj organizm go nie metylowal.

Wazne jest tez branie b6 i b12 w wersji metylowanej.

Nie rozumiem czemu lekarze w pl oczywiście niektórzy zalecaja kwas syntetyczny i to w dawkach 5mg czy 15mg w stanach juz od kilkunastu lat tak nie lecza mthfr. Zreszta w innych krajach bardziej rozwinietych tez nie.
    wiesz co.. osobiście nie mam tej mutacji.. ale moja przyjaciółka ma.. i wiem ze na pewno badała homocysteine..
    i wiem że na pewno brała dużoooo kwasu foliowego tego metylowanego.. i udało jej się zajść w ciąże... dziś jej córeczka ma 4 tygodnie :)

pati87 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Ktos pisal ze orzechy wzmacniaja endometrium ale jakie orzechy? Laskowe tez? Ja wcinam teraz ciagle laskowe.miseczka na dzien. Moze cos pomogą :)
    hmm a nie migdały?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej Kim :) napiszę to co do Cherry.. przykro że musimy się tu spotkać...
    Eh będzie lepiej kochana zoabzcysz

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    będziemy się starać... endokrynolog pozwolił.... i w szpitalu ginki powiedziały żeby odczekać do pierwszej @....
    u mnie jest troszkę skomplikowana sytuacja, bo ja mieszkam w Irlandii... no i tu w szpitalu powiedzieli że po poronieniu samoistnym można spokojnie po 1 @ zaczać.. a ginka zaleca 2 pełne cykle ....
    ale dla mnie to za długo.... po tym @ zaczynamy...
    U mnie też po pierwszej mówili . Próbuje u mnie dwa pierwsze cykle mimo starań to jeszcze na moje oko macica do siebie dochodziła. W druga @ miałam jeszcze resztki po poronieniu. Teraz dopiero norlamj8e było

3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie też po pierwszej mówili . Próbuje u mnie dwa pierwsze cykle mimo starań to jeszcze na moje oko macica do siebie dochodziła. W druga @ miałam jeszcze resztki po poronieniu. Teraz dopiero norlamj8e było
    wiesz jak to jest... u kazdego inaczej...
    sa dziewczyny co pierwszej @ po poronieniu nawet nie doczekują...

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro chce zrobić kilk badan min homocysteine, bialko c i s, wit d...a jestem 5 dni po zabiegu, czy to nie za szybko?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz jak to jest... u kazdego inaczej...
    sa dziewczyny co pierwszej @ po poronieniu nawet nie doczekują...
    Bo owu po poronieniu od razu startuje i jest o wile łatwiej. Mam nadzieje ze szybko ujrzymy 2 krechy

3jgxflw1867zd36k.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny jutro chce zrobić kilk badan min homocysteine, bialko c i s, wit d...a jestem 5 dni po zabiegu, czy to nie za szybko?
    Możesz spokojnie robić badania. Z badaniami nie trzeba czekać, a nawet niektóre lepiej jest zrobić wcześniej niż później.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bo owu po poronieniu od razu startuje i jest o wile łatwiej. Mam nadzieje ze szybko ujrzymy 2 krechy
    no ja miałam pradopodobnie owu... bo testy owulacyjne pozytywne... i skok tempki był... także wyglądało jak owu.. tylko myśmy uważali

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !!
    Moja @ szaleje... się mauuupa rozbujała ino huczy :/
    w nocy mnie tak zalewało że spać nie szło... fuck....
    @ roku... oby ostatnia !!!!!!!!!!

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie wydzielający się plyn z piersi po poronieniu?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    A mialyscie wydzielający się plyn z piersi po poronieniu?
    nie.... ja nie....
    takie coś sugeruje zbyt wysoka prolaktyna...

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no ja miałam pradopodobnie owu... bo testy owulacyjne pozytywne... i skok tempki był... także wyglądało jak owu.. tylko myśmy uważali
    I dobrze nie ma co ryzykować i na starym endometrium grocha hodować;-)

Justa nie nie miałam. Ale ja w 9 tc poronilam to może za wcześnie na takie rewelacje

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ