Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:Dzień dobry !!
Moja @ szaleje... się mauuupa rozbujała ino huczy
w nocy mnie tak zalewało że spać nie szło... fuck....
@ roku... oby ostatnia !!!!!!!!!!Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Dobrze to znaczy ze się ładnie oczyszczą. Badali ci żelazo po poronieniu albo dali ci coś bo to szwankuje po takim krwawieniuFabian Cyprian Tymuś
-
Gaduaaa wrote:nie badali , ale ja biorę elevit pronatal a tam jest duża dawka żelaza.. także jak znalazł na ten moment... ale mocno krwawię na prawdę... i czuję się całkiem bez sił...
Gaduaa ja bym dzwonila do gina by sie skonsultowaćAniołeczek [*] 29.06.2016
-
Gaduaaa wrote:nie badali , ale ja biorę elevit pronatal a tam jest duża dawka żelaza.. także jak znalazł na ten moment... ale mocno krwawię na prawdę... i czuję się całkiem bez sił...
Nie forsuj się, odpoczywaj jeśli masz możliwość. Jeśli taki stan będzie się przedłużał to wtedy faktycznie warto by było skonsultować się z jakimś lekarzem. -
A powiedzcie mi, jest jakaś granica czasowa na wydanie aktu urodzenia dziecka w usc? Poronilam 3 miesiące temu, ale dopiero dzisiaj otrzymałam wynik z genetyki (tak przy okazji to nie polecam kliniki w Poznaniu)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:A powiedzcie mi, jest jakaś granica czasowa na wydanie aktu urodzenia dziecka w usc? Poronilam 3 miesiące temu, ale dopiero dzisiaj otrzymałam wynik z genetyki (tak przy okazji to nie polecam kliniki w Poznaniu)
Wszamanka- ja tez nie jestem zachwycona terminami badan w Poznaniu, badalas tez w genesis? Ocena materialu miala trwac 3 dni trwala ponad tydzien. Jak placilam mowili ze oznaczenie plci do 10 dni a teraz mowia ze 3-4tyg WTF? Maja troche monopol chyba... -
Justa87 wrote:A mialyscie wydzielający się plyn z piersi po poronieniu?
A w ktorym tygodniu poronilas? Ja rok temu po tym w 16tyg mialam normalnie laktacje 2 dni ale poradzilam sobie pijac szalwie i przykladajac liscie kapusty, okropne to bylo obudzilam sie w mokrej koszulce. Tylko ze moja corcia byla wtedy jeszcze malutka a spalam z nia cala noc przytulona to pomyslalam ze przez to sie wydzielily hormony. Teraz stracilam malenstwo w 13tyg i po zabiegu z 3-4 dni tylko bolaly mnie piersi i byly nabrzmiale, gdy nacisnelam tylko kropelka poleciala i ju potem na szczescie nic. Przejdzie glowa do gory wiec jakie to jest przykre jeszcze meczyc sie z tym...
Jakie bierzecie suplementy po poronieniu? Lekarz wam cos zapisal czy same kupilyscie? -
Madera2000 wrote:
Jakie bierzecie suplementy po poronieniu? Lekarz wam cos zapisal czy same kupilyscie?Fabian Cyprian Tymuś -
Madera2000 wrote:A jakie parametry tarczycy badalas? Ja robilam tsh, ft3 i ft4 i wszystko wyszlo w normie. Niedlugo mam wizyte u endo zeby jeszcze potwierdzil ze na pewno wszystko ok.Fabian Cyprian Tymuś
-
Ach no wlasnie to jest przykre ze jeszcze ta laktacja...ja w 11tyg. Dzis mialam miec prenatalne ...a poszlam po zwolnienie po zabiegu.ryczec mi sie chce.Ja czyalam i czytalam i mezowi kupilam androVit i witA+E a ja koenzym Q10 i infolik oraz wit b6i b12.Umowilam sie dzis na pierwsza wizyte do specjalisty od poronien w lodzi.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Ach no wlasnie to jest przykre ze jeszcze ta laktacja...ja w 11tyg. Dzis mialam miec prenatalne ...a poszlam po zwolnienie po zabiegu.ryczec mi sie chce.Ja czyalam i czytalam i mezowi kupilam androVit i witA+E a ja koenzym Q10 i infolik oraz wit b6i b12.Umowilam sie dzis na pierwsza wizyte do specjalisty od poronien w lodzi.
długo jestes po poronieniu?Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:nie czytaj ....
długo jestes po poronieniu?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Gaduaaa wrote:Madera wiesz skąd u Ciebie te poronienia? dosyć późno to u Ciebie co?
Jeszcze nie wiem, porobilam mase badan i czekam na wyniki. Lekarz podejrzewa cos z krzepliwoscia, albo trombofilia wrodzona albo zespol antyfosfolipidowy. Niestety na te badania trzeba czekac nawet do 5-6tyg. Moze tez cos z genetyka, bede robila kariotypy. Boje sie troche tych badan, ze mi stwierdza jaks powazna chorobe Od czasu kiedy zostalam mama przerazaja mnie choroby strasznie sie ich boje :0 jestesmy z coreczka bardzo zwiazane nawet nie za czesto wychodzimy z mezem wieczorami bo nie lubie jej zostawiac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 21:27