Forum Poronienie Ciąża biochemiczna - objawy poronienia
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna - objawy poronienia

Oceń ten wątek:
  • Lajni85 Autorytet
    Postów: 532 531

    Wysłany: 23 lutego 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w styczniu przechodziłam przez biochemiczna i martwię się, że w tym miesiącu będzie powtórka. Beta z czwartku 34, znowu mnie kłuje lewy jajnik jak przy biochemicznej... W poniedziałek mam powtarzać betę i zrobić progesteron... Też miałyście podobne objawy?

    21.02 - beta 34/25.02 - beta 168,2/27.02 - beta 563,1 <3

    w57vdqk3fasye0li.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2019, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie po prostu najpierw ustały objawy typowo ciążowe. Później brzuch zaczął boleć jak przed miesiączką.
    Badałam betę cztery razy I nadzieję miałam do ostatniego wyniku już po spadku. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i spokój w miarę możliwości. Trzymam kciuki, żeby ładnie przerosła! Dolega Ci coś jeszcze oprócz tego bólu jajnika? Jakie są normy przypisane w Twoim laboratorium dla tej wartości?

  • Lajni85 Autorytet
    Postów: 532 531

    Wysłany: 24 lutego 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo 3 tydzień od owulacji, co się zgadza. Dzisiaj mnie bolal prawy jajnik dla równowagi, a teraz nawet się dobrze czuje. Rano siknelam na test z allegro i wyszedł bladzioch, więc mam cichą nadzieję, że beta wzrosła, bo w pt rano nic nie wyszło... Poprzednio miałam 53, potem 58, a dwa dni później 30...

    21.02 - beta 34/25.02 - beta 168,2/27.02 - beta 563,1 <3

    w57vdqk3fasye0li.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. I jak Twoje wyniki?

  • MegiMal Autorytet
    Postów: 312 170

    Wysłany: 5 października 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem poroniłam bardzo wczesna ciąże (30 dc). O dziecko staramy się ponad rok. Jestesmy po 2 inseminacji. Beta w 23dc 19, progesteron 44. W 26 dc beta 74. W 30 dc beta 9 i przyszedł okres. Nie mogę się pozbierać :(

    Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    Hashi (Euthyrox)
    miesniak macicy 4cm
    Hsg ok
    Amh 3,12
    Hormony ok
    Przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA brak
    M - morfologia 3%, brak upłynnienia, hormony ok
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, 23 dc beta 40, 26 dc beta 229, 29 dc beta 929,50, 35 dc beta 14572, ❤️ - modlę się żeby ze mną został

    gann3e3k4qkoit7y.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 20 października 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    Wczoraj wieczorem poroniłam bardzo wczesna ciąże (30 dc). O dziecko staramy się ponad rok. Jestesmy po 2 inseminacji. Beta w 23dc 19, progesteron 44. W 26 dc beta 74. W 30 dc beta 9 i przyszedł okres. Nie mogę się pozbierać :(
    Ja poroniłam w 40dc...ciężko było psychicznie przez 2,3 dni.teraz już jest ok.walczymy dalej.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • MegiMal Autorytet
    Postów: 312 170

    Wysłany: 25 października 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Ja poroniłam w 40dc...ciężko było psychicznie przez 2,3 dni.teraz już jest ok.walczymy dalej.

    Przykro mi :( my tez się nie poddajemy. A Ty naturalnie czy jak się starasz?

    Starania od 09.18
    Angelius Provita od 02.19
    Hashi (Euthyrox)
    miesniak macicy 4cm
    Hsg ok
    Amh 3,12
    Hormony ok
    Przeciwciała przeciwplemnikowe i ANA brak
    M - morfologia 3%, brak upłynnienia, hormony ok
    07.19 pierwsza iui na naturalnym :(
    09.19 2 iui z clo - cb :(
    11.19 3 iui z clo :(
    12.19 naturalna cb :( + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
    KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
    02.20 - naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, 23 dc beta 40, 26 dc beta 229, 29 dc beta 929,50, 35 dc beta 14572, ❤️ - modlę się żeby ze mną został

    gann3e3k4qkoit7y.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 27 października 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MegiMal wrote:
    Przykro mi :( my tez się nie poddajemy. A Ty naturalnie czy jak się starasz?
    Naturalnie.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • ToTylkoJa Znajoma
    Postów: 22 1

    Wysłany: 27 marca, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie w 15 dc poddany był ovitralle na pękniecie pęcherzyka. Tydzień później USG potwierdziło że się udało, lek zadziałał.
    W 30 dc beta 13 progesteron 16
    Po 48h beta 18 więc przyrost bardzo niski

    Wizyta dopiero za tydzień ale rozumiem że nie ma na co liczyć i raczej to ciąża biochemiczna?

  • maxi Przyjaciółka
    Postów: 70 21

    Wysłany: 22 kwietnia, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam za sobą 3 ciąże biochemiczne w przeciągu 6 miesięcy...październik, styczeń i marzec....teraz takie ciężkie czasy jeśli chodzi o służbę zdrowia, że zastanawiam się czy nie odpuścić bo i tak do lekarza mnie nie przyjmą ani nie dostane skierowania na badania...więc po co zachodzić by znowu poronić skoro nie mam leczenia wprowadzonego..
    jakie badania należy wykonać w temacie diagnostyki ciąż biochemicznych? jedyne co zdążyłam zrobić to tarczyca i to jest w normie

    hej, mam 30 lat i bardzo sie staram :)
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 1499 964

    Wysłany: 25 kwietnia, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, jestem po poronieniu i ciąży biochemicznej. Zrobiłam badania, które mam w stopce. Na początek proponuję prześledzić hormonalnie jeden cykl. Czyli w 2-3 DC zbadać: estradiol, prolaktyna, LH, FSH, testosteron. Niezależnie od cyklu: insulina i glukoza na czczo, w 7dpo progesteron. I już jakiś obraz stanu hormonalnego będziesz miała.

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. następna wizyta
    22.06 USG genetyczne (12+2)

    Letrox, Clexane, Luteina, Symvital mama, D3, Wit. C

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrium – bardzo ważne milimetry w życiu kobiety

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.