Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prima luteina podrażnia, a w ciąży wszystko jest naprawdę delikatne...
Trzymam mocno kciuki
My w tym mięsiącu po raz kolejny staramy się z mężem o dzidziusia... bardzo się boję, tym bardziej, że oprócz mutacji nic nie wyszło w badaniach i tak naprawdę nie znam przyczyny stratMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Prima luteina podrażnia, a w ciąży wszystko jest naprawdę delikatne...
Trzymam mocno kciuki
My w tym mięsiącu po raz kolejny staramy się z mężem o dzidziusia... bardzo się boję, tym bardziej, że oprócz mutacji nic nie wyszło w badaniach i tak naprawdę nie znam przyczyny strat
Ta mutacja wyszła Wam może w badaniu kariotypu?
Jakie leki Ci na to przepisali?
Jakie mieliście badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Primko nie kariotyp mamy dobry, miałam robiony pakiet trombofili i tam mi wyszła w z mutacji ( niby się mówi, że ten rodzaj mutacji, jest lżejszy i nie odpowiada za poronienia) ogólnie mówiąc mój organizm ma problem z przyswajaniem kwasu foliowego... i biorę 15mg go, dodatkowo acard, femibion.... a przy dodatnim wyniku również luteinę, duphaston i heparynę...niby nie wyszła mi zakrzepica i badanie zespołu antyfosf... mam ujemne, gin chce spróbować poprowadzić ciążę na clexane, wielu osobom się udało na tym zestawie leków...
Mimo tego się bardzo boję...
Primko trzymam kciuki za pomyślny przebieg wizytyMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Co do badań to miałam ich multum: wymaz, mąż nasienie, kariotypy, przeciwciała p/plemnikom, chlamydia, witamina D( wyszło mi, że mam za mało-uzupełniam), trombofilia, w kierunku zakrzepicy, tarczyca, hasimoto, toksoplazmoza, cytomegalia i już nie pamietam dużo tego byłoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Primko nie kariotyp mamy dobry, miałam robiony pakiet trombofili i tam mi wyszła w z mutacji ( niby się mówi, że ten rodzaj mutacji, jest lżejszy i nie odpowiada za poronienia) ogólnie mówiąc mój organizm ma problem z przyswajaniem kwasu foliowego... i biorę 15mg go, dodatkowo acard, femibion.... a przy dodatnim wyniku również luteinę, duphaston i heparynę...niby nie wyszła mi zakrzepica i badanie zespołu antyfosf... mam ujemne, gin chce spróbować poprowadzić ciążę na clexane, wielu osobom się udało na tym zestawie leków...
Mimo tego się bardzo boję...
Primko trzymam kciuki za pomyślny przebieg wizyty
Oprócz tego magnez i witaminy B i duphaston