Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynko to siedź w domku i lej na urząd;) niech sie bujają! Nie zostajesz przeciez bez ubezpieczenia;-) maluch najważniejszy! W I trymestrze to trzeba się ze sobą obchodzic jak z jajem!
Patrz juz masz 6 tydzień! Jeszcze tylko 6 tyg i będzie 12! Czas zapiernicza do przodu potem to juz tylko brzuchal rośnie w oczach
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Martynko niech Cię mąż od razu ubezpieczy, szkoda nerwów!
i nie martw się objawami! ja tak samo nie mam żadnych oprócz tych co Ty!
brzuch mnie czasem boli, tak czuję macicę i krzyż też czasem czuję. Cycki delikatnie sie wypełniły, ale nie bolą.
a uwaga uwaga byłam dzisiaj u gina i widziałam mojego bąbla z bijącym serduchem!! byłam w takim szoku, ze nie mogłam się nawet popłakać haha
ma 0,15cm taki mały, a serducho już bije i kurna większe chyba od tego łobuza małego było:D wychodzi na to że to jakiś 5 tydzien,5 dzień ciąży. Dokładnie nie wiadomo, taka zagadka, bo przecież daty OM nie ma, zabieg był 7,10.
owulacja była tak 7.11 to by się zgadzało mniej więcej
co do bety mi w pierwszych dwóch pomiarach super przyrosla, a teraz w środę miałam 9140 i czarno przed oczami mi się zrobilo, że to chyba za mało i dzisiaj już byłam gotowa na najgorsze, a tu proszę taka niespodzianka! beta zwolniła a ja już schizy straszne! nie rób jej więcejs1985, Tulisia lubią tę wiadomość
Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Palinas89 wrote:Martynko niech Cię mąż od razu ubezpieczy, szkoda nerwów!
brzuch mnie czasem boli, tak czuję macicę i krzyż też czasem czuję. Cycki delikatnie sie wypełniły, ale nie bolą.
a uwaga uwaga byłam dzisiaj u gina i widziałam mojego bąbla z bijącym serduchem!! byłam w takim szoku, ze nie mogłam się nawet popłakać haha
ma 0,15cm taki mały, a serducho już bije i kurna większe chyba od tego łobuza małego było:D wychodzi na to że to jakiś 5 tydzien,5 dzień ciąży. Dokładnie nie wiadomo, taka zagadka, bo przecież daty OM nie ma, zabieg był 7,10.
co do bety mi w pierwszych dwóch pomiarach super przyrosla, a teraz w środę miałam 9140 i czarno przed oczami mi się zrobilo, że to chyba za mało i dzisiaj już byłam gotowa na najgorsze, a tu proszę taka niespodzianka! beta zwolniła a ja już schizy straszne! nie rób jej więcej
Kochana wielkie gratulacje! ;**
Palinas89 lubi tę wiadomość
Palinas89 wrote:Martynko niech Cię mąż od razu ubezpieczy, szkoda nerwów!
co do bety mi w pierwszych dwóch pomiarach super przyrosla, a teraz w środę miałam 9140 i czarno przed oczami mi się zrobilo, że to chyba za mało i dzisiaj już byłam gotowa na najgorsze, a tu proszę taka niespodzianka! beta zwolniła a ja już schizy straszne! nie rób jej więcej2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
hehehe S nigdy nie prowadzilam tu wykresu - czyste lenistwo
a u Ciebie super progesteron!! mam nadzieję, że będą 2 kreski
ja miałam 5 dni po owulce 9,7 więc bieda, że ho ho
ale jak widać panicz się wykluł nawet z takim progesteronem
potem on ciut podskoczył, teraz nie badam, bo to tylko stresuje, tak samo jak beta.
jadę na wspomagaczach, duphaston 3x i acard.
Mam nadzieję, że człowiek będzie rósł!Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
gin dzis powiedział ze wszsytko w pożadku, endo 0,99 cm owulacja była z prawego a bolał mnie lewy ;p takie cuda ;p
powiedział ze wyniki moje sa super i zalecił badania zrobic na ta zakrzepice
1) białko c 2) białko s 3) subpopulacje limfocytów 4) przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM i przeciwciała b2 glikoproteinie IgM i IgG 5) antygen tocznia chyba dobrze je napisałam, ale ich nie zrobie u siebie w miescie tylko musze jechac do gdanska, ciekawe le zabule za nie, ktos cos wie na ten temat? ile one kosztuja, w nastepnym tygodniu ide jeszcze progesteron zrobic no i moze bete od razu2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:gin dzis powiedział ze wszsytko w pożadku, endo 0,99 cm owulacja była z prawego a bolał mnie lewy ;p takie cuda ;p
powiedział ze wyniki moje sa super i zalecił badania zrobic na ta zakrzepice
1) białko c 2) białko s 3) subpopulacje limfocytów 4) przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM i przeciwciała b2 glikoproteinie IgM i IgG 5) antygen tocznia chyba dobrze je napisałam, ale ich nie zrobie u siebie w miescie tylko musze jechac do gdanska, ciekawe le zabule za nie, ktos cos wie na ten temat? ile one kosztuja, w nastepnym tygodniu ide jeszcze progesteron zrobic no i moze bete od razu
Kurcze ale trudne nazwy tych badań
Madzik90 wrote:Kurcze ale trudne nazwy tych badań2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
S1985 ja robiłem to wszystko to kosztowało jakoś z 400 nawet 500zł. Najlepiej zadzwoń np. Do Alab lub jakiego prywatnego labolatorium i popytaj o ceny. Generalnie to niestety drogie badania są.06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
S pewnie ciutke wybulisz na te badania, ale lepiej zrób je od razu.
a póki co polecam Ci zacząć brać acard, jak jest podejrzenie, że może być coś z krzepliwością, albo jak masz jakąś chorobę autoimmunologiczną.
Poza tym acard sprawi, że macica będzie lepiej ukrwiona i bąbelek łatwiej się zagnieździ itdAniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Palinas89 wrote:S pewnie ciutke wybulisz na te badania, ale lepiej zrób je od razu.
a póki co polecam Ci zacząć brać acard, jak jest podejrzenie, że może być coś z krzepliwością, albo jak masz jakąś chorobę autoimmunologiczną.
Poza tym acard sprawi, że macica będzie lepiej ukrwiona i bąbelek łatwiej się zagnieździ itdWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:07
Palinas89 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Dziewczyny ja się bardzo źle czuje boli mnie krzyż, promieniuje mi na udo, i brzuch coś ala @, strasznie mi się to nie podoba, mam nadzieję, że to nie jest najgorsze, jak mi w week nie przejdzie w poniedz zadzwonię do lekarza, bo on we wtorki przyjmuje, byle by nie było gorzej...
Zrobiło mi się tak od wczorajszej oststniej rozmowy z baba
Śniło mi się, że urodziłam chłopca, mojego Tymusia a potem mi go zabranoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Karo85 wrote:S1985 ja robiłem to wszystko to kosztowało jakoś z 400 nawet 500zł. Najlepiej zadzwoń np. Do Alab lub jakiego prywatnego labolatorium i popytaj o ceny. Generalnie to niestety drogie badania są.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Martynka30 wrote:Dziewczyny ja się bardzo źle czuje boli mnie krzyż, promieniuje mi na udo, i brzuch coś ala @, strasznie mi się to nie podoba, mam nadzieję, że to nie jest najgorsze, jak mi w week nie przejdzie w poniedz zadzwonię do lekarza, bo on we wtorki przyjmuje, byle by nie było gorzej...
Śniło mi się, że urodziłam chłopca, mojego Tymusia a potem mi go zabrano2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Martynka30 wrote:Dziewczyny ja się bardzo źle czuje boli mnie krzyż, promieniuje mi na udo, i brzuch coś ala @, strasznie mi się to nie podoba, mam nadzieję, że to nie jest najgorsze, jak mi w week nie przejdzie w poniedz zadzwonię do lekarza, bo on we wtorki przyjmuje, byle by nie było gorzej...
Śniło mi się, że urodziłam chłopca, mojego Tymusia a potem mi go zabrano
Kochana mi się wydaje ze możesz bardzo czekać na bol bo sie go boisz i dlatego on się pojawia. Mnie np czasem zaboli brzuch, wbije sobie to do Glowy i ból sie zwiększa. Jak sie czymś zajmę to po pewnym czasie orientuje się, ze ból znikl. Nawet nie wiesz ile psychika może sobie bólu wytworzyć (przykład: Ja u dentysty:D)
Ten stres z babą nie mogl Ci zaszkodzić bo w takim przypadku zadna kobieta nie bylaby donosić ciąży bo stres jest wszechobecny.
Może cos poczytaj, pograj, porób (jezeli możesz chodzić). Takie siedzenie i wsluchiwanie sie w organizm jest rujnujące dla naszej psychiki.
Martynka ja dzisiaj też nie za dobrze Znowu zobaczyłam brazowy śluz. Wcześniej lekarz powiedział, że może tak być gdyby krwiak się oczyszczał. Ale jak to myśleć, ze z dzidzią w porządku a to tylko krwiak kiedy w poprzedniej ciąży taki sluz to był początek poronienia
Bede obserwować mam nadzieje, że nie będzie tego więcej06.2015 - poronienie
-
Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa, widze, ze u Was fajna atmosfera wiec postanowilam sie przylaczyc ja jestem dosyc teudnym przypadkiem: 2 poronione ciaze na wczesnym etapie + 2 ciaze biochemicznie. Aktualnie po wieeelu badaniach i wdrozonym leczenniu immunologicznym straramy sie o piata ciaze. Oczywiscie z obstawa lekow. Pozdrawiam serdecznie!