Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
Odpowiedz

Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie bij męża ;)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko to siedź w domku i lej na urząd;) niech sie bujają! Nie zostajesz przeciez bez ubezpieczenia;-) maluch najważniejszy! W I trymestrze to trzeba się ze sobą obchodzic jak z jajem! ;)
    Patrz juz masz 6 tydzień! Jeszcze tylko 6 tyg i będzie 12! Czas zapiernicza do przodu ;-) potem to juz tylko brzuchal rośnie w oczach ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko niech Cię mąż od razu ubezpieczy, szkoda nerwów!

i nie martw się objawami! ja tak samo nie mam żadnych oprócz tych co Ty!
    brzuch mnie czasem boli, tak czuję macicę i krzyż też czasem czuję. Cycki delikatnie sie wypełniły, ale nie bolą.

a uwaga uwaga byłam dzisiaj u gina i widziałam mojego bąbla z bijącym serduchem!! byłam w takim szoku, ze nie mogłam się nawet popłakać haha :D

ma 0,15cm taki mały, a serducho już bije i kurna większe chyba od tego łobuza małego było:D wychodzi na to że to jakiś 5 tydzien,5 dzień ciąży. Dokładnie nie wiadomo, taka zagadka, bo przecież daty OM nie ma, zabieg był 7,10.

owulacja była tak 7.11 to by się zgadzało mniej więcej :)

co do bety mi w pierwszych dwóch pomiarach super przyrosla, a teraz w środę miałam 9140 i czarno przed oczami mi się zrobilo, że to chyba za mało i dzisiaj już byłam gotowa na najgorsze, a tu proszę taka niespodzianka! beta zwolniła a ja już schizy straszne! nie rób jej więcej :P

s1985, Tulisia lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:

brzuch mnie czasem boli, tak czuję macicę i krzyż też czasem czuję. Cycki delikatnie sie wypełniły, ale nie bolą.

a uwaga uwaga byłam dzisiaj u gina i widziałam mojego bąbla z bijącym serduchem!! byłam w takim szoku, ze nie mogłam się nawet popłakać haha :D

ma 0,15cm taki mały, a serducho już bije i kurna większe chyba od tego łobuza małego było:D wychodzi na to że to jakiś 5 tydzien,5 dzień ciąży. Dokładnie nie wiadomo, taka zagadka, bo przecież daty OM nie ma, zabieg był 7,10.

co do bety mi w pierwszych dwóch pomiarach super przyrosla, a teraz w środę miałam 9140 i czarno przed oczami mi się zrobilo, że to chyba za mało i dzisiaj już byłam gotowa na najgorsze, a tu proszę taka niespodzianka! beta zwolniła a ja już schizy straszne! nie rób jej więcej :P

Kochana wielkie gratulacje! ;**

Palinas89 lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:

super wieści a czemu ty wykresu nie prowadzisz? chciałam podejrzeć ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe S nigdy nie prowadzilam tu wykresu - czyste lenistwo :D

a u Ciebie super progesteron!! mam nadzieję, że będą 2 kreski :P

ja miałam 5 dni po owulce 9,7 więc bieda, że ho ho :D
    ale jak widać panicz się wykluł nawet z takim progesteronem :)
    potem on ciut podskoczył, teraz nie badam, bo to tylko stresuje, tak samo jak beta.

jadę na wspomagaczach, duphaston 3x i acard.
    Mam nadzieję, że człowiek będzie rósł!

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam sie i mi skasowałao ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin dzis powiedział ze wszsytko w pożadku, endo 0,99 cm owulacja była z prawego a bolał mnie lewy ;p takie cuda ;p
    powiedział ze wyniki moje sa super i zalecił badania zrobic na ta zakrzepice
    1) białko c 2) białko s 3) subpopulacje limfocytów 4) przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM i przeciwciała b2 glikoproteinie IgM i IgG 5) antygen tocznia chyba dobrze je napisałam, ale ich nie zrobie u siebie w miescie tylko musze jechac do gdanska, ciekawe le zabule za nie, ktos cos wie na ten temat? ile one kosztuja, w nastepnym tygodniu ide jeszcze progesteron zrobic no i moze bete od razu :D

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    gin dzis powiedział ze wszsytko w pożadku, endo 0,99 cm owulacja była z prawego a bolał mnie lewy ;p takie cuda ;p
    powiedział ze wyniki moje sa super i zalecił badania zrobic na ta zakrzepice
    1) białko c 2) białko s 3) subpopulacje limfocytów 4) przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM i przeciwciała b2 glikoproteinie IgM i IgG 5) antygen tocznia chyba dobrze je napisałam, ale ich nie zrobie u siebie w miescie tylko musze jechac do gdanska, ciekawe le zabule za nie, ktos cos wie na ten temat? ile one kosztuja, w nastepnym tygodniu ide jeszcze progesteron zrobic no i moze bete od razu :D

Kurcze ale trudne nazwy tych badań ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Kurcze ale trudne nazwy tych badań ;-)
    a jeszcze on swoim lekarskim pismem mi to napisałam musiałam rozszyfrowywac w domu na necie ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 ja robiłem to wszystko to kosztowało jakoś z 400 nawet 500zł. Najlepiej zadzwoń np. Do Alab lub jakiego prywatnego labolatorium i popytaj o ceny. Generalnie to niestety drogie badania są.

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S pewnie ciutke wybulisz na te badania, ale lepiej zrób je od razu.

a póki co polecam Ci zacząć brać acard, jak jest podejrzenie, że może być coś z krzepliwością, albo jak masz jakąś chorobę autoimmunologiczną.
    Poza tym acard sprawi, że macica będzie lepiej ukrwiona i bąbelek łatwiej się zagnieździ itd :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    S pewnie ciutke wybulisz na te badania, ale lepiej zrób je od razu.

a póki co polecam Ci zacząć brać acard, jak jest podejrzenie, że może być coś z krzepliwością, albo jak masz jakąś chorobę autoimmunologiczną.
    Poza tym acard sprawi, że macica będzie lepiej ukrwiona i bąbelek łatwiej się zagnieździ itd :)
    Mam zalecenie 2x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:07

Palinas89 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się bardzo źle czuje boli mnie krzyż, promieniuje mi na udo, i brzuch coś ala @, strasznie mi się to nie podoba, mam nadzieję, że to nie jest najgorsze, jak mi w week nie przejdzie w poniedz zadzwonię do lekarza, bo on we wtorki przyjmuje, byle by nie było gorzej...

Zrobiło mi się tak od wczorajszej oststniej rozmowy z baba :(

Śniło mi się, że urodziłam chłopca, mojego Tymusia a potem mi go zabrano :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    S1985 ja robiłem to wszystko to kosztowało jakoś z 400 nawet 500zł. Najlepiej zadzwoń np. Do Alab lub jakiego prywatnego labolatorium i popytaj o ceny. Generalnie to niestety drogie badania są.
    a nie wiesz czy da rade zaąłtwić skierowanie na te badania?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny ja się bardzo źle czuje boli mnie krzyż, promieniuje mi na udo, i brzuch coś ala @, strasznie mi się to nie podoba, mam nadzieję, że to nie jest najgorsze, jak mi w week nie przejdzie w poniedz zadzwonię do lekarza, bo on we wtorki przyjmuje, byle by nie było gorzej...

3maj się na poczatku takie bole to norma wiec nie musza oznaczas najgorszego :*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Kochana mi się wydaje ze możesz bardzo czekać na bol bo sie go boisz i dlatego on się pojawia. Mnie np czasem zaboli brzuch, wbije sobie to do Glowy i ból sie zwiększa. Jak sie czymś zajmę to po pewnym czasie orientuje się, ze ból znikl. Nawet nie wiesz ile psychika może sobie bólu wytworzyć (przykład: Ja u dentysty:D) ;)
    Ten stres z babą nie mogl Ci zaszkodzić bo w takim przypadku zadna kobieta nie bylaby donosić ciąży bo stres jest wszechobecny.
    Może cos poczytaj, pograj, porób (jezeli możesz chodzić). Takie siedzenie i wsluchiwanie sie w organizm jest rujnujące dla naszej psychiki.

p655l6d8b2kubuqj.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ja dzisiaj też nie za dobrze :( Znowu zobaczyłam brazowy śluz. Wcześniej lekarz powiedział, że może tak być gdyby krwiak się oczyszczał. Ale jak to myśleć, ze z dzidzią w porządku a to tylko krwiak kiedy w poprzedniej ciąży taki sluz to był początek poronienia :(
    Bede obserwować mam nadzieje, że nie będzie tego więcej :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tydzień to naprawdę wczesno i takie bóle mogą występować. Ważne żeby nie byl silny ;*

p655l6d8b2kubuqj.png
  • Arwen Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem tu nowa, widze, ze u Was fajna atmosfera wiec postanowilam sie przylaczyc :) ja jestem dosyc teudnym przypadkiem: 2 poronione ciaze na wczesnym etapie + 2 ciaze biochemicznie. Aktualnie po wieeelu badaniach i wdrozonym leczenniu immunologicznym straramy sie o piata ciaze. Oczywiscie z obstawa lekow. Pozdrawiam serdecznie!

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ