X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Im mniej będziemy myśleć o pewnych rzeczach tym lepiej dla nas. Wiem, że to nie jest proste tez każdego dnia staram się jak mogę. Też dostałam od lekarza zielone światło. Czekam na 3@ i może Bóg pozwoli, aby się udało. Tak bardzo bym chciała byc w ciąży po raz kolejny i urodzić zdrowe dzieciątko. Każdy dzień ciąży będzie pieknym przez całe 9 miesięcy. Juz wiem że inaczej bym podchodziła do ciazy. Pierwsza mnie bardzo wymęczyła .... schudłam w 3 miesiące 8 kg bo takie mdłości miałam. Ale teraz choćby nie wiem co będe przeszczęśliwa ! :)

To prawda, lepiej nie myśleć, ja po 4 latach przestałąm myśleć o ciązy o tym, że się uda o czymkolwiek, zwłąszcza ze 2014 rok dał mi mocno w kośc, i w listopadzie dowiedziałam się ze w ciąży jestem, był to dla mnie mega mega szok, uwierzyć nie mogłam!
    szczęscie trwało 4 miesiące niecałe, a cały czas myślałam co bedzie jak się bede źle czuć martwiłąm się ile przytyje czy potem wrócę do "formy" z przed ciąży, szkoda mi było trochę pracy (że przepadnie mi) a teraz wyrzucam sobie, że to wszystko zbędne było, tak jak Ty teraz bym bardziej wszystko doceniła, dziękowała za każdy dzień w "wymiotach i mdłościach" nie ważna figura, praca- którą i tak stracę jednak... dziecko najważniejsze, pewnie jest w tym sens że wszystko się dzieje "po coś" - ja tylko nie wiem jeszze po co?!

a propo ciąż, włąśnie moja suczka po raz pierwszy się oszczeniła( ma 2 lata), i byłaby pełna radośc gdyby nie to, że rodziłą w nocy i choć zimno nie było bardzo to 4 pieski zdechły, była w budynku (stodole) tam było z 5st C* kurde strzasznie mi szkoda, wg nas miała rodzić za ok 1,5 tyg wiec jej jeszcze do domu nie braliśmy na "poród", to duży pies - owczarek berneński mamy parę psa i suczkę, i nie da się tych olbrzymów w domu trzymać, ale ważne że 3 pieski jej zostały, są śliczne, malutkie, oby im już nic się nie stało.
    Ja i moja Moli zaszłyśmy w ciąże obie w listopadzie, ja poroniłam a ona donosiłą chociaż 3 ma. Może następna będę ja, i urodzę zdrową dzidzię.

Zastanawiam się w moc rzeczy, miejsc, tzn w tym domu w którym mieszkam (ma ponad 30 lat) nigdy nie urodziło się żadne dziecko mojej babci 2 dzieci ale nie w tym domu(choć tu mieszka) mojej mamie też ma 2 dzieci ale też nie tu, moje pierwsze dzidzi gdy mieszkałam w domu mamy, a tu żadne, to dziwne, jak tu zaszłąm w ciąże to poroniłam, mama moja to przemyślała, że to dziwne...
    może to wina miejsca?
    mieszkało tu więcej osób ale nie mieli dzieci.

ponoć dawno dawno z 50 lat temu mieszkała tu kobieta, która zaszła w ciążę jako panna, nikt się z nią nie ożenił, i bardzo nie chciała tego dziecka, przeklinała je, modliła się żeby go nie było... czy to fatum?

wierzycie w coś takiego?
    chyba świruje.
    szukam przyczyny, sama nie wiem czego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 16:11

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    A co na to Twoja ginekolog? Mówiła że to czas na starania czy że masz jeszcze czekać? Moja nie badała mnie jeszcze ale mówiła że najlepiej odczekać 3 miesiące... Ale ja nie będę czekała

Moja pani doktor mi mowiła że 2-3 msc od poronienia można spokojnie się starać o kolejną ciąże. A jeżeli jestem gotowa to możemy zacząć już po tej @. Powiedziała że kolejna ciąże donosimy razem :) Ale luteine mam brać przez 3 cykle jeżeli po niej nie dostane @ to znaczy że predko mam się do niej zgłosić bo to bedzie ciaża

dodam że u mnie na usg wszystko ładnie się odbudowało i moja gin nie miała żadnych przeciwwskazan i sama zachęcała by się starać "na spokojnej psychice"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 15:36

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ponoć dawno dawno z 50 lat temu mieszkała tu kobieta, która zaszła w ciążę jako panna, nikt się z nią nie ożenił, i bardzo nie chciała tego dziecka, przeklinała je, modliła się żeby go nie było... czy to fatum?

W takie rzeczy nie wierze ale często bywa że jak sobie coś wmawiamy to lubi się to zemścić. Człowiek idzie oblodzonym chodnikiem i jak sobie będzie wmawiał "żebym się tylko nie wywróciła bo np. mam białe spodnie" to często wiemy jak się to kończy :P

To tak jak horoskopy - Podzielono milardy ludzi na 12 miesięcy i milionom ludzi na raz napisano horoskop. Są one tak pisane że co by się nie działo zawsze coś tam można pod horoskop podpiąć.

A też te opowieści przenoszone z dziada-pradziada to tak jak plotki - każdy coś sobie dopowie więc nie wiadomo czy wogóle taka historia miała miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 15:55

Truskaweczka83, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Moja pani doktor mi mowiła że 2-3 msc od poronienia można spokojnie się starać o kolejną ciąże. A jeżeli jestem gotowa to możemy zacząć już po tej @. Powiedziała że kolejna ciąże donosimy razem :) Ale luteine mam brać przez 3 cykle jeżeli po niej nie dostane @ to znaczy że predko mam się do niej zgłosić bo to bedzie ciaża

dodam że u mnie na usg wszystko ładnie się odbudowało i moja gin nie miała żadnych przeciwwskazan i sama zachęcała by się starać "na spokojnej psychice"
    Super !!!
    Wiec trzymam kciuki i za tydzień działaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Super !!!
    Wiec trzymam kciuki i za tydzień działaj :)

Z największą przyjemnością i będę pamiętała o Tobie jak nadejdzie czas testowania ;) Oby się Nam i pozostałym dziewczyną udało ;)

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Z największą przyjemnością i będę pamiętała o Tobie jak nadejdzie czas testowania ;) Oby się Nam i pozostałym dziewczyną udało ;)
    Dokładnie aby nam Wszystkim się udało :) Teraz obserwuj cykl. Ja za jakiś tydzień powinnam mieć okres jak dobrze pójdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Dokładnie aby nam Wszystkim się udało :) Teraz obserwuj cykl. Ja za jakiś tydzień powinnam mieć okres jak dobrze pójdzie

I oby szybko pojawiła twoja @ , a u mnie żeby ta owulacja była tą szczęśliwą i trafioną , cierpliwie poczekam na nią te dwa tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    I oby szybko pojawiła twoja @ , a u mnie żeby ta owulacja była tą szczęśliwą i trafioną , cierpliwie poczekam na nią te dwa tyg
    Bądźmy dobrej myśli

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax
    masz całkowitą rację, wmawianie sobie, że coś się stanie a potem oj stało się - wiedziałam!
    ja zawsze zakłądam wszystkie możliwe złę scenariusze - ale to się dzieje w mojej głowie - ja tego nie chcę! to chyba jakiś rodzaj nerwicy natręctw!
    kiedyś tego nie miałąm, brałam życie takim jakim było, teraz ciągłe dopowiadanie, domyślanie, wiara w przesądy, zabobony (mieszkam z babcią, która w to wszystko na dodatek wierzy) zawsze dopowiada mi np po poronieniu mówi, że śnił jej się św pamięci dziadek a jak on to śmierć zawsze w rodzinie, szału dostaje od tego wszystkiego, ale dokłądam to, do mojej listy życzeń - nie będę tego już robić - wierzyć w takie głupoty, i przejmować się wszystkim.
    dzięki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 16:11

iv09roeqjdjavel4.png
  • Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko słodka na pewno nie żadne fatum domu powoduje iż nie urodziłaś jeszcze (co nie znaczy że nie będzie lada moment inaczej :) ) żadnego dzieciątka. Też jestem meegaaa megaaa przesądna -uwierz :D Mój mąż zawsze się śmieje Ty i Twoje zabobony :P Koledzy w pracy wołali na mnie czarownica :D bo nie raz mówiłam to czy tamto :)

Nie myśl o takich rzeczach bo będziesz się nie potrzebnie blokować. Ale dobrze, że wyrzucasz to z siebie choćby tutaj:) Każdy na swój los zaplanowany. Jest jedna rzecz na świecie która my nie kierujemy zdrowie (w tym Nowe poczete zycie). Skoro udało się zajśc w ciąze do tej pory uda się następnym razem:) Skoro maleństwo już było to możesz być pewna że pomimo tych 4 miesięcy tylko niestety ale było!- nie ma żadnego fatum :) Wiec do dzieła dalej sadzić małe kolejne truskawiątka :D

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA
    dzięki za podniesienie mnie na duchu ;-)
    musisz być fantastyczną kobietą - Twój mąż ma z Tobą bardzo dobrze, jak czytam Twoje posty to są one bardzo bliskie mojemu sercu :-)

dziś na poprawę nastroju kupiłąm torebkę na allegro - nie powinnam bo torebki to moja największa słabośc... to dlatego, że zawsze dobrze leżą "w biodrach" zawsze pasują, wczoraj spodnie fajne mierzyłam po wizycie u lekarza i ciasne w biodrach - musze jakąś dietę zastosować, po ciąży mi biodra zostały i brzuszek tłuściutki, choć to tylko 2 kg to tylko w biodrach.
    a apropo nowej ciąży mam już ziołą ks sroki, zamówiłąm żel concertive, testy owulacyjne 30szt, szaleje, mam nadzieję, że nie przesadzę ;-)
    bardzo zależy mi na szybkim zajściu w ciążę, marzę o tym...

a mam pytanie odnośnie lnu, dziewczyny jaki pijecie ten mielony czy całe ziarenka gotowane?

len pje od października, nie zauważyłąm po nim, żebym miała lepszy śluz?!
    biorę na wrzody żołądka, a może przy okazji pomoże na coś innego ;-)
    w sumie to może zbieg okoliczności, ale w listopadzie zaszłam w ciążę,
    po miesiącu picia lnu. to napewno zbieg okoliczności.

pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:58

Szalona CZARNA, Malina15 lubią tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja dziś zamówiłam torebkę i portfel ;)

Truskaweczka83, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszłam do optyka zbadać wzrok i wybrać okulary. Nigdy nie nosiłam a słabo widzę z daleka.
    Jutro po 16 mam odebrać. Taka zmiana. Do końca przyszłego tygodnia mam L4 od mojej ginekolog więc muszę się rozejrzeć za wizytą u psychiatry aby mieć zwolnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam badania krwi TSH, ft3, ft4, anty TPO,fna toksoplazmoze i cytomegalie. Jutro będą wyniki. Zobaczymy co wyszło bo w poprzedniej ciąży miałam podwyższone TSH i byłam z tym u endokrynologa na usg ale na usg nie było stanu zapalnego. Pół roku przez ciążą wypadały mi mocno włosy i badałam TSH ale miałam niskie. Widać w ciąży się podwyższyło ale muszę sprawdzić jak jest teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:37

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę robićTSH, ft3, ft4, anty TPO w pon/wt. tokso i cmv mam zrobione zaraz przed ciążą, zanim zaczęliśmy starania i wyszły negatywne.
    Robiłaś prywatnie? Mogę wiedzieć jaki koszt?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    ja idę robićTSH, ft3, ft4, anty TPO w pon/wt. tokso i cmv mam zrobione zaraz przed ciążą, zanim zaczęliśmy starania i wyszły negatywne.
    Robiłaś prywatnie? Mogę wiedzieć jaki koszt?
    Tak prywatnie i około 170 zł mnie wyniósł ten zestaw. Na stronach laboratorium są cenniki sprawdź ile kosztują w Twoim mieście

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wspominałam powyżej wykonałam dziś badania i oto moje wyniki:
    TSH 1,72
    FT4 1,38
    FT3 3,32

anty-TPO 19
    toksoplazmoza Toxo IgG 0,255
    cytomegalia CMV IgM 0,354
    cytomegalia CMV IgM 491,8

Toxo IgM miałam wykonywane w zeszłym miesiącu a wynik był negatywny
    Morfologia idealna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:21

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę!
    co tu taka cisza?
    może Wszystkie w ciąży i na fioletowej str ;-)
    o nie zostałam sama - zabierzcie mnie na fioletową <3

iv09roeqjdjavel4.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja skończyłam ćwiczyć i teraz siedzę z maską drożdżową na włosach. Zaraz pora na drugie śniadanie

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam dni do pierwszej @ powinna przyjść w przyszłym tygodniu

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ