X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia
    to faktyczne długo nie masz @, może sprawdź czy to nie niespdzianka ;-)
    oczywiście nie nakręcam Cię, bo nie warto robić sobie zbędnej nadzieji, wiem po sobie już około 50 cykli z nadzieją patrzę na test...
    pozdrawiam.

ggonia, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ggonia
    oczywiście nie nakręcam Cię, bo nie warto robić sobie zbędnej nadzieji, wiem po sobie już około 50 cykli z nadzieją patrzę na test...
    pozdrawiam.

Nie sądze bym była w ciaży , bo jeszcze 6 dni temu na Usg nic nie wskazywało bym w niej była. Dlatego czekam na @ jeszcze 4 dni a jak się nie pojawi w co wątpie będe mogła myśleć że to ciąża.

Ja przed poprzednią ciaża starałam się 2 lata więc wiem co możesz czuć. Życzę dużo wytrwałości :)

Aleksandra1988, TheBaja, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Aleksandra1988
    Powiem Ci że tak i nie , ogólnie to serduszkowałam z mężem jak zaczełam brać luteine , ale to nie były starania bo chcieliśmy zacząc powoli po tej @
    A miałaś już pierwszą @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ggonia
    pozdrawiam.
    50 cykli? Przecież dopiero co byłaś w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra
    Powiem Ci tak , po 3 tyg od zabiegu miałam 2 dni krwawienia. Moja doktor powiedziała że to mogła być @ ale nie musiała nią być , hm okazało by się jutro bo według tego minoł by 29 dc od tego krwawienia , jakie to strasznie pogmatwane wiem...

A 21.02 minie te 10 dni od poczatku brania luteiny i ma przyjsc @ .. jak coś zrozumiesz to dobrze bo czasem ja sama się gubie :P

Aleksandra1988, TheBaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Aleksandra
    Powiem Ci tak , po 3 tyg od zabiegu miałam 2 dni krwawienia. Moja doktor powiedziała że to mogła być @ ale nie musiała nią być , hm okazało by się jutro bo według tego minoł by 29 dc od tego krwawienia , jakie to strasznie pogmatwane wiem...

A 21.02 minie te 10 dni od poczatku brania luteiny i ma przyjsc @ .. jak coś zrozumiesz to dobrze bo czasem ja sama się gubie :P
    Czyli czekasz na drugą @ od zabiegu

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    50 cykli? Przecież dopiero co byłaś w ciąży?

Mnie też to zdziwiło :/
    Chyba że chodziło o 50 cykli przed straconą ciąza bo inaczej sie to brzydko powiem kupy nie trzyma

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Czyli czekasz na drugą @ od zabiegu

Dokładnie tak

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    gggonia ja znam przypadki że dziewczyny dzieki luteinie zaszły w ciaże w pierwszym cyklu jej brania takze wszystko jest możliwe :)
    A Ty kiedy straciłaś swoje maleństwo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 Lipca 2014 miałam 2 cykle przerwy i od 3 cyklu się już staramy

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    12 Lipca 2014 miałam 2 cykle przerwy i od 3 cyklu się już staramy
    Jesteś dzielna. To już około 4 miesiące bezskutecznej walki aby zajść w ciążę?

TheBaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Jesteś dzielna. To już około 4 miesiące bezskutecznej walki aby zajść w ciążę?

Tak. Obecnie jest 2 cykl w ktorym staramy się o fasolke z moja pania gin. Ale owocne serduszkowanie w tym cyklu chyba przyniesie dobre wiadomosci. Tempka nie spada jednak wszystko się okaże w przyszłym tyg bo chce zrobić bete by już wiedzieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    gggonia ja znam przypadki że dziewczyny dzieki luteinie zaszły w ciaże w pierwszym cyklu jej brania takze wszystko jest możliwe :)

Z moją doktor rozmawiałyśmy jeżeli nie dostane kolejnej @ to znaczy że jestem w ciąży. Ale nie koniecznie na tą chwile ;) poczekam .. jeszcze 4 dni "wspomagania" i powinna się pojawić, o ile nie bedzie jej jutro

TheBaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Z moją doktor rozmawiałyśmy jeżeli nie dostane kolejnej @ to znaczy że jestem w ciąży. Ale nie koniecznie na tą chwile ;) poczekam .. jeszcze 4 dni "wspomagania" i powinna się pojawić, o ile nie bedzie jej jutro

Życie pisze różne scenariusze. A może będziesz w ciazy szybciej niż myślisz, Trzymam kciuki

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im mniej będziemy myśleć o pewnych rzeczach tym lepiej dla nas. Wiem, że to nie jest proste tez każdego dnia staram się jak mogę. Też dostałam od lekarza zielone światło. Czekam na 3@ i może Bóg pozwoli, aby się udało. Tak bardzo bym chciała byc w ciąży po raz kolejny i urodzić zdrowe dzieciątko. Każdy dzień ciąży będzie pieknym przez całe 9 miesięcy. Juz wiem że inaczej bym podchodziła do ciazy. Pierwsza mnie bardzo wymęczyła .... schudłam w 3 miesiące 8 kg bo takie mdłości miałam. Ale teraz choćby nie wiem co będe przeszczęśliwa ! :)

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pierwszej @ a jak się skończy to do ginekologa na badanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś równo 29 dzien cyklu przyszła moja @. Jednak tamte skąpe krwawienie to była pierwsza @ po poronieniu. Cieszę się jak cholera z tej mojej wyczekiwanej @ :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Ja właśnie dziś równo 29 dzien cyklu przyszła moja @. Jednak tamte skąpe krwawienie to była pierwsza @ po poronieniu. Cieszę się jak cholera z tej mojej wyczekiwanej @ :D
    Teraz czekaj aż się skończy i do dzieła!!!
    A zwykle jakiej długości miałaś cykle?
    Czuję, że pod koniec marca będziemy obie testowały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Teraz czekaj aż się skończy i do dzieła!!!
    A zwykle jakiej długości miałaś cykle?
    Czuję, że pod koniec marca będziemy obie testowały :)

Przed samym zajściem miałam cykle 32 . Teraz równo 29 ..
    I mam nadzieje że obie zobaczymy || :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Przed samym zajściem miałam cykle 32 . Teraz równo 29 ..
    I mam nadzieje że obie zobaczymy || :)
    A co na to Twoja ginekolog? Mówiła że to czas na starania czy że masz jeszcze czekać? Moja nie badała mnie jeszcze ale mówiła że najlepiej odczekać 3 miesiące... Ale ja nie będę czekała

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ