Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia
    to faktyczne długo nie masz @, może sprawdź czy to nie niespdzianka ;-)
    oczywiście nie nakręcam Cię, bo nie warto robić sobie zbędnej nadzieji, wiem po sobie już około 50 cykli z nadzieją patrzę na test...
    pozdrawiam.

ggonia, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ggonia
    oczywiście nie nakręcam Cię, bo nie warto robić sobie zbędnej nadzieji, wiem po sobie już około 50 cykli z nadzieją patrzę na test...
    pozdrawiam.

Nie sądze bym była w ciaży , bo jeszcze 6 dni temu na Usg nic nie wskazywało bym w niej była. Dlatego czekam na @ jeszcze 4 dni a jak się nie pojawi w co wątpie będe mogła myśleć że to ciąża.

Ja przed poprzednią ciaża starałam się 2 lata więc wiem co możesz czuć. Życzę dużo wytrwałości :)

Aleksandra1988, TheBaja, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Aleksandra1988
    Powiem Ci że tak i nie , ogólnie to serduszkowałam z mężem jak zaczełam brać luteine , ale to nie były starania bo chcieliśmy zacząc powoli po tej @
    A miałaś już pierwszą @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ggonia
    pozdrawiam.
    50 cykli? Przecież dopiero co byłaś w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra
    Powiem Ci tak , po 3 tyg od zabiegu miałam 2 dni krwawienia. Moja doktor powiedziała że to mogła być @ ale nie musiała nią być , hm okazało by się jutro bo według tego minoł by 29 dc od tego krwawienia , jakie to strasznie pogmatwane wiem...

A 21.02 minie te 10 dni od poczatku brania luteiny i ma przyjsc @ .. jak coś zrozumiesz to dobrze bo czasem ja sama się gubie :P

Aleksandra1988, TheBaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Aleksandra
    Powiem Ci tak , po 3 tyg od zabiegu miałam 2 dni krwawienia. Moja doktor powiedziała że to mogła być @ ale nie musiała nią być , hm okazało by się jutro bo według tego minoł by 29 dc od tego krwawienia , jakie to strasznie pogmatwane wiem...

A 21.02 minie te 10 dni od poczatku brania luteiny i ma przyjsc @ .. jak coś zrozumiesz to dobrze bo czasem ja sama się gubie :P
    Czyli czekasz na drugą @ od zabiegu

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    50 cykli? Przecież dopiero co byłaś w ciąży?

Mnie też to zdziwiło :/
    Chyba że chodziło o 50 cykli przed straconą ciąza bo inaczej sie to brzydko powiem kupy nie trzyma

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Czyli czekasz na drugą @ od zabiegu

Dokładnie tak

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    gggonia ja znam przypadki że dziewczyny dzieki luteinie zaszły w ciaże w pierwszym cyklu jej brania takze wszystko jest możliwe :)
    A Ty kiedy straciłaś swoje maleństwo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 Lipca 2014 miałam 2 cykle przerwy i od 3 cyklu się już staramy

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    12 Lipca 2014 miałam 2 cykle przerwy i od 3 cyklu się już staramy
    Jesteś dzielna. To już około 4 miesiące bezskutecznej walki aby zajść w ciążę?

TheBaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Jesteś dzielna. To już około 4 miesiące bezskutecznej walki aby zajść w ciążę?

Tak. Obecnie jest 2 cykl w ktorym staramy się o fasolke z moja pania gin. Ale owocne serduszkowanie w tym cyklu chyba przyniesie dobre wiadomosci. Tempka nie spada jednak wszystko się okaże w przyszłym tyg bo chce zrobić bete by już wiedzieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    gggonia ja znam przypadki że dziewczyny dzieki luteinie zaszły w ciaże w pierwszym cyklu jej brania takze wszystko jest możliwe :)

Z moją doktor rozmawiałyśmy jeżeli nie dostane kolejnej @ to znaczy że jestem w ciąży. Ale nie koniecznie na tą chwile ;) poczekam .. jeszcze 4 dni "wspomagania" i powinna się pojawić, o ile nie bedzie jej jutro

TheBaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Z moją doktor rozmawiałyśmy jeżeli nie dostane kolejnej @ to znaczy że jestem w ciąży. Ale nie koniecznie na tą chwile ;) poczekam .. jeszcze 4 dni "wspomagania" i powinna się pojawić, o ile nie bedzie jej jutro

Życie pisze różne scenariusze. A może będziesz w ciazy szybciej niż myślisz, Trzymam kciuki

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im mniej będziemy myśleć o pewnych rzeczach tym lepiej dla nas. Wiem, że to nie jest proste tez każdego dnia staram się jak mogę. Też dostałam od lekarza zielone światło. Czekam na 3@ i może Bóg pozwoli, aby się udało. Tak bardzo bym chciała byc w ciąży po raz kolejny i urodzić zdrowe dzieciątko. Każdy dzień ciąży będzie pieknym przez całe 9 miesięcy. Juz wiem że inaczej bym podchodziła do ciazy. Pierwsza mnie bardzo wymęczyła .... schudłam w 3 miesiące 8 kg bo takie mdłości miałam. Ale teraz choćby nie wiem co będe przeszczęśliwa ! :)

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pierwszej @ a jak się skończy to do ginekologa na badanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś równo 29 dzien cyklu przyszła moja @. Jednak tamte skąpe krwawienie to była pierwsza @ po poronieniu. Cieszę się jak cholera z tej mojej wyczekiwanej @ :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Ja właśnie dziś równo 29 dzien cyklu przyszła moja @. Jednak tamte skąpe krwawienie to była pierwsza @ po poronieniu. Cieszę się jak cholera z tej mojej wyczekiwanej @ :D
    Teraz czekaj aż się skończy i do dzieła!!!
    A zwykle jakiej długości miałaś cykle?
    Czuję, że pod koniec marca będziemy obie testowały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Teraz czekaj aż się skończy i do dzieła!!!
    A zwykle jakiej długości miałaś cykle?
    Czuję, że pod koniec marca będziemy obie testowały :)

Przed samym zajściem miałam cykle 32 . Teraz równo 29 ..
    I mam nadzieje że obie zobaczymy || :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Przed samym zajściem miałam cykle 32 . Teraz równo 29 ..
    I mam nadzieje że obie zobaczymy || :)
    A co na to Twoja ginekolog? Mówiła że to czas na starania czy że masz jeszcze czekać? Moja nie badała mnie jeszcze ale mówiła że najlepiej odczekać 3 miesiące... Ale ja nie będę czekała

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ