Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek został w szpitalu i będzie pochowany razem z innymi w grobie dziecka nienarodzonego na cmentarzu który akurat jest 10 minut drogi ode mnie ;) jeszcze mam dostać informacje kiedy to sie odbedzie więc pewnie pójdę ;)

Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Mój maluszek został w szpitalu i będzie pochowany razem z innymi w grobie dziecka nienarodzonego na cmentarzu który akurat jest 10 minut drogi ode mnie ;) jeszcze mam dostać informacje kiedy to sie odbedzie więc pewnie pójdę ;)
    Mój też w ten sposób został pochowany

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajniki bolą...
    Ledwo chodzę

Bree lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja zapewne ;)

Bree lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie robiłaś dzis test?;)

Bree lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Mój też w ten sposób został pochowany
    Czyli dałam ciała, że się na to nie zdecydowałam :(

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Ale mnie jajniki bolą...
    Ledwo chodzę
    Mam dobre przeczucia co do twojego cyklu :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Czyli dałam ciała, że się na to nie zdecydowałam :(
    Mój też pochowany został przez szpital z innymi dziećmi :*

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, że jutro popołudniu przyjeżdża moja mama a my jeszcze do soboty z sobotą wyłącznie mamy zaplanowane staranka :)
    Mama mieszka ponad 200 km od nas

No nic jutro mąż będzie musiał odpuścić sobie nadgodziny w pracy i wrócić z godzinkę wcześniej abyśmy zdążyli szybko wskoczyć do łóżka zanim pojedziemy po mamę na dworzec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 13:29

unadarcy, kierzynka, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie było tak:
    w 7 tyg ciąży byłam na pierwszym USG, diagnoza albo późna ovulacja albo puste jajo, duphaston i przyjść za 7 dni i zrobić 2 x bete żeby było widać przyrost
    bete zrobiłam, 1 - 7028, 2 - 7068, już wiedziałam że nic z tego, nie spodziewałam się tylko że w tydzień czasu powstanie zarodek, wg USG 6 tydzień, pulsu nie słyszałam, z perspektywy czasu na szczęście nie słyszałam.

Badania histpat "resztki doczesnej", więc podejrzewam że ciążę musiałam nadzywczajniej przed łyżeczkowaniem spuścić w toalecie... no niestety i tak się zdarza

Jedyne czego się trzymam, to słów moja Gina, że szczęście w nieszczęściu że się zarodek pojawił.... to zmniejsza ryzyko zaśniadu i jeszcze kilku chorób... więc będzie łatwiej.

Amen

Bree dzielna babka jesteś, dzisiaj domkniesz ten rozdział, a w sobotę po usg otworzysz kolejny, wierzę że lepszy...

Aleksandra1988 dziękuję Ci że mimo braku cienia cienia na teście, Ty wierzysz w moją płodność, może i ja znowu uwierze... w końcu może ovu była poźniej, więc cykl też się wydłuży i jeszcze "zaskoczy" :) nadzieja umiera ostatnia!!
    A Ty działaj, działaj bo te bóle to dobre znaki ;)

kierzynka - śliczna fotka Twojego Dzidzi [*]

tysiaa93 spokojnie, może wystarczy na II kreski :)

tysiaa93, Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki bo najważniejsze to miec wiarę w to że sie uda ;) jak Wy nie wierzycie w swoje szczęście to ja w to wierzę a jak ja nie wierzę w moje to wy w nie wierzycie wiec jakby nie było wiara jest ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Najlepsze jest to, że jutro popołudniu przyjeżdża moja mama a my jeszcze do soboty z sobotą wyłącznie mamy zaplanowane staranka :)
    Mama mieszka ponad 200 km od nas

No nic jutro mąż będzie musiał odpuścić sobie nadgodziny w pracy i wrócić z godzinkę wcześniej abyśmy zdążyli szybko wskoczyć do łóżka zanim pojedziemy po mamę na dworzec :)
    Aleksandra a mieszkacie w kawalerce czy w wiekszym mieszkanku? bo jak macie wieksze to seksik po cichu też jest fajny ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo :) każda ma prawo mieć gorsze dni a forum jest od tego, żeby się wzajemnie motywować i dawać sobie kopy w dupę! :D

u mnie popołudniowe <3 zaliczone :D co jakiś czas mnie coś tam niby kuje ale nie mam pojęcia kiedy ta owulacja ma być. przed poronieniem @ miałam zawsze 21, po poronieniu @ dostałam 24 a ostatnio 26 więc ciężko coś z tego wyliczyć. :P stawiam na przypadkowe szczęście :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Aleksandra a mieszkacie w kawalerce czy w wiekszym mieszkanku? bo jak macie wieksze to seksik po cichu też jest fajny ;)
    Nie no 60 metrów kwadratowych :P
    Mama się jeszcze zastanawia, bo zapytała jak tam nasze sprawy i jej powiedziała, że testy owulacyjne wreszcie wyszły pozytywne i od wczoraj działamy intensywnie...
    W sumie może lepiej niech przyjedzie w przyszły weekend, bo ja już będę po owulacji

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    wiadomo :) każda ma prawo mieć gorsze dni a forum jest od tego, żeby się wzajemnie motywować i dawać sobie kopy w dupę! :D

u mnie popołudniowe <3 zaliczone :D co jakiś czas mnie coś tam niby kuje ale nie mam pojęcia kiedy ta owulacja ma być. przed poronieniem @ miałam zawsze 21, po poronieniu @ dostałam 24 a ostatnio 26 więc ciężko coś z tego wyliczyć. :P stawiam na przypadkowe szczęście :D
    Działaj, działaj :)

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 a tak z innej beczki... oglądasz "na dobre i na złe" ? Tam jest taka stażystka, Ola ma na imię... a ten kot z Twojego avatarka ma jej oczy... normalnie za każdym razem jak na niego spojrzę kojarzy mi się z tą aktorką...:D

Bree lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy ale masz skojarzenia ;)

Aleksandra Twoja mama wie że sie staracie to juz inna sprawa ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy nie oglądam tego serialu :D ale dokładnie, dobre masz skojarzenia :D a kotek jest prześliczny <3

Aleksandra to masz spore mieszkanko, i skoro twoja mama wie, że się staracie to nawet nie ma żadnego skrępowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:55

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj... Zapomniałabym wstawić zdjęcie mojego dzisiejszego testu owulacyjnego :)

Wynik pozytywny :)

http://s2.postimg.org/j5ipyh8qx/100_3627.jpg

Invision-Board-France-163.gif

unadarcy, tysiaa93, Lilka, monika_89, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Nie no 60 metrów kwadratowych :P
    Mama się jeszcze zastanawia, bo zapytała jak tam nasze sprawy i jej powiedziała, że testy owulacyjne wreszcie wyszły pozytywne i od wczoraj działamy intensywnie...
    W sumie może lepiej niech przyjedzie w przyszły weekend, bo ja już będę po owulacji

Zazdroszczę kontaktu z mamą. Mimo, że moja się cieszyła jak powiedziałam jej o ciąży, to jednak przez gardło by mi nie przeszły rozmowy o ovulacji :) Moje rozmowy z rodzicami dawsze prowadzimy z dystansem, dla mnie lepiej.. im mniej wiedzą, mniej się czepiają :P

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ