X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam!!! super!! gratuluję! cieszę się z Tobą.

rabarbarko przykro mi że Ciebie też to spotkało. Wiem co czujesz. To chore ze w w szpitalu leżałaś z ciężarną!? przecież to zakrawa na znęcanie się nad poszkodowaną matką! jestem oburzona. ja n a szczęście leżałam sama i dzięki temu w miarę szybko doszłam do siebie.... choć to i tak na wyrost powiedziane bo nadal mi źle :(

dziewczyny trzymajmy się razem :) będzie dobrze!

a włąśnie pocieszenia w stylu "jestes młoda, macie czas" to pic na wodę, bo to przeciez nie o to chodzi a o poczucie straty - żałobę do której mamy prawo.

rabarbarka lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi mnie również przykro z powodu Twojej straty:( Powiedz mi, ile Twój lekarz kazał Ci odczekać zanim zaczniecie się ponownie starać o maleństwo? Ja otrzymałam sprzeczne informacje i już sama nie wiem... Trochę mnie przeraża ten długi okres oczekiwania. Chyba najlepiej by zrobiło szybkie ponowne zafasolkowanie, bo wbrew temu co mi mówią "pocieszyciele" wcale nie mam aż tak duuużo czasu. Oboje z mężem zawsze chcieliśmy mieć dużą rodzinę. A latka lecą...
    Najpierw prawie rok starań, później kilka tygodni radości a teraz czuje się jakbym się zderzyła z pociągiem.

Sciskam Was wszystkie dzielne kobietki i dziękuję Wam za wsparcie:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Laura88 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze różnie mówią, w moim przypadku lekarka powiedziała że poradziłaby mi 2 cykle odczekać, ale że tak naprawdę wszystko jest moją decyzją.

• moniaak Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj rabarbarka..bardzo mi przykro z powodu Twojej straty..a co do kolejnych starań to myślę, że za jakiś czas powinnaś zrobić USG..sprawdzić czy wszystko się ładnie zagoiło..często organizm jest szybciej gotowy niż "głowa"...

• Laura88 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki:)
    Ponieważ jestem tutaj praktycznie nowa, mam pytanie do dziewczyn,które są po stracie znowu w ciąży. Jak długo starałyście się o kolejnego dzidziusia? pozdrowienia dla wszystkich starających i oczekujących:)

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaak wrote:
    witaj rabarbarka..bardzo mi przykro z powodu Twojej straty..a co do kolejnych starań to myślę, że za jakiś czas powinnaś zrobić USG..sprawdzić czy wszystko się ładnie zagoiło..często organizm jest szybciej gotowy niż "głowa"...

Tak zrobię. Z jednej strony chciałabym jak najszybciej móc zacząć próbować, a z drugiej oczywiście najważniejsze jest, żeby dzidzia była bezpieczna. Nie wiem jakbym przeżyła drugi raz ten koszmar.

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura88 wrote:
    Ponieważ jestem tutaj praktycznie nowa, mam pytanie do dziewczyn,które są po stracie znowu w ciąży. Jak długo starałyście się o kolejnego dzidziusia? pozdrowienia dla wszystkich starających i oczekujących:)

Po pierwszej stracie staraliśmy się pół roku, a po drugiej rok.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura88 wrote:

Po pierwszej stracie 10 miesięcy, po drugiej 0 miesięcy :) Udało się od razu w cyklu po poronieniu

mychowe lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarko mi lekarz kazał czekać trzy miesiące przepisał nawet tabletki antykoncepcyjne na ten okres. Ale szczerze mówiąc to współżyjemy z mężem bez zabezpieczenia, pierwszej miesiączki po poronieniu jeszcze nie było (ma się pojawić na dniach).

rabarbarka lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    rabarbarko mi lekarz kazał czekać trzy miesiące przepisał nawet tabletki antykoncepcyjne na ten okres. Ale szczerze mówiąc to współżyjemy z mężem bez zabezpieczenia, pierwszej miesiączki po poronieniu jeszcze nie było (ma się pojawić na dniach).

Mnie jeden lekarz też powiedział, że ZALECA odczekać ze staraniami 3 miesiące od zabiegu... chyba że wcześniej będę gotowa psychicznie :) a drugi powiedział, że pierwsza miesiączka powinna się pojawić za 4-7 tygodni, kolejne cykle mogą być nieregularne i dopiero, kiedy miną 3 cykle zbliżone długością, obfitością krwawienia idt do tych sprzed ciązy to dostajemy zielone światło, bo śluzówka musi się zregenerować:( Idąc tym tokiem rozumowania to zielone światło może się dla nas zapalić nawet za pół roku albo i dłużej...

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

dokładnie lekarze różnie mówią ale mi lekarka powiedziała żeby odczekać 2 cykle i można działać. Mojej przyjaciółce w PL lekarka kazała czekać pół roku! Ja uważam że pół roku to przesada. A ja na razie sobie odpuszczam. Psychicznie nie jestem gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 17:49

• Laura88 Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) dziękuję bardzo za odpowiedź na moje pytanie:) słyszałam plotki,że po stracie łatwiej zaciążyć, ale to tylko plotki...Minęło już pół roku od zabiegu. Po waszych wpisach , zdałam sobie sprawę , że trzeba cierpliwie czekać..
    A co do czasu odczekania ze staraniem, to jak pisałam wcześniej lekarka poradziła mi dwa cykle odczekać, jednak od razu chciałam zacząć starania, i nie zabezpieczaliśmy się.. wszystko zależy od psychiki. Ważne jednak jest także zdrowie fizyczne, 14 dni po zabiegu byłam na usg zobaczyć czy się wszystko wygoiło. Na pewno jest to bardzo ważne. Pozdrowienia :)

• Antosia79 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, piszę do Was ku przestrodze. Oglądałam dzisiaj wykresy i zauważyłam że niektóre staraczki zażywają po owulacji żurawinę, którą może doprowadzić do poronienia.

Antosia79
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antosia79 wrote:
    Dziewczynki, piszę do Was ku przestrodze. Oglądałam dzisiaj wykresy i zauważyłam że niektóre staraczki zażywają po owulacji żurawinę, którą może doprowadzić do poronienia.

Podobnie jak ibuprom, owoce jałowca i wbrew powszechnej opinii herbatka z liści maliny, którą podobno często piją ciężarne... Dowiedziałam się tego przy okazji mojego poronienia :( Na szczęście u mnie to nie mogło być przyczyną, bo wyrzuty sumienia by mnie zjadły.

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antosia79 wrote:

Antosia a skąd masz taką informację? Możesz to poprzeć jakimś linkiem, albo lekarzem (tylko nie jakimś konowałem jakich nie brakuje :-) ).
    Tutaj zupełnie coś innego na temat żurawiny w ciąży twierdzą:
    http://parenting.pl/portal/zurawina-w-ciazy

A ja jak miałam zapalenie pęcherza i było podejrzenie, że mogę być w ciąży, dostałam zalecenie m.in. jedzenia dużej ilości żurawiny i wcinałam ją na kilogramy (dwóch lekarzy mi to potwierdziło). Teraz jestem w 11 tygodniu ciąży, a wczoraj na usg moje dziecię miało się nad wyraz dobrze ;-)

Dzisiaj trafiłam też na witaminy których skład zawiera żurawinę: Vita-Min MAMA witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących OLIMP.

Jestem po dwóch poronieniach (akurat przyczyna była inna niż jakieś zioła, herbatki itp.) i nigdy nie spotkałam się, że żurawina szkodzi. Dlatego wdzięczna będę jak dasz nam źródło tych informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2013, 21:45

mychowe lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz rozumiem Miriam i pozostałe dziewczyny. Właśnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki (2 bladziutka). I po prostu ogarnnął mnie wielki strach!!!!!!!! Nie ma tej radości tzn. cieszę się, ale przede wszystkim czuję STRACH. Tym bardziej, że temp. mi spada.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita gratulacje i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ;-)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Pójdę na betę i będzie wszystko jasne.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam kochana teraz musi być ok :)

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Teraz rozumiem Miriam i pozostałe dziewczyny. Właśnie zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki (2 bladziutka). I po prostu ogarnnął mnie wielki strach!!!!!!!! Nie ma tej radości tzn. cieszę się, ale przede wszystkim czuję STRACH. Tym bardziej, że temp. mi spada.

Będzie dobrze:) Myśl pozytywnie i nie czytaj za dużo ;) internet dla ciężarnych na prawdę w niektórych przypadkach powinien być zakazany...:)
    Trzymam kciuki!

relgdf9h54y1o8s7.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ